Rytis Pilotas: "Stiprioji pusė – mūsų komandinis žaidimas"2011 spalio 25d.
http://www.fkekranas.lt/naujienos/rytis-pilotas-stiprioji-puse--musu-komandinis-zaidimas
Viktorijos Viksvaitės nuotrauka Vienas Panevėžio "Ekrano" gynėjų Rytis Pilotas yra... rezultatyviausių dublerių pirmenybių žaidėjų viršūnėje. Tiesa, gynėju jį vadinti galima nominaliai, nes pagrindinėje ekipoje jaunas futbolininkas daug progų pasireikšti neturėjo, o dublerių čempionate Rytis rungtyniauja ir gynėju, ir saugu.Rungtynėse prieš „Tauro“ dublerius žaidėjas varžovams įmušė net penkis įvarčius per vienerias rungtynes, o ekipa priešininkus sutriuškino 10:0. Po šios pergalės fkekranas.lt pakalbino 17 įvarčių dublerių čempionate pelniusį Rytį Pilotą.
- Ar esi per vienerias rungtynes įmušęs daugiau nei 5 įvarčius? - Ne, penkis įvarčius esu imušęs tik vieną kartą, vakar rungtynėse prieš „Tauro“ dublerius, daugiau tiek įvarčių neteko niekam įmušti..
- Vakar buvo tavo diena? Kas lėmė tokį rezultatyvų žaidimą?- Na taip, vakar tikrai sekėsi, tikriausiai buvo mano diena, bet tikrai be komandos draugų tiek nebūčiau įmušęs. Aišku, ir varžovas nebuvo labai stiprus. Šiai dienai mes už juos visa galva geresni.
- Gal įkvėpė sekmadienio naujiena, jog FK „Ekranas“ tapo šalies čempionais? - Tikriausiai, nors aš nedaug varžybose prisidėjau prie „Ekrano“ pergalių, bet vistiek malonu su komanda būti, palaikyti juos. Pirmadienį tikrai buvo gera nuotaika, didelis noras žaisti. Gal dėlto ir sekėsi.
- Kokioje pozicijoje geriausiai sekasi žaisti?- Geriausiai jaučiuosi žaisdamas dešiniame gynybos krašte, bet galiu žaisti ir sauguose. Ten taip pat visai neblogai sekasi. Kaip matote, ir ivarčių nemažai esu pelnęs (šypsosi).
- Gal nuo šiol būsi atakų snaiperis, pagrindinis puolėjas? - Na, čia nuo trenerių priklauso, jeigu leis žaisti puolime, tai ir žaisiu. Bet nenorėčiau ten žaisti, ne man tai. Ir nemanau, kad tai patiktų komandos puolėjams, jog gynėjas rungtyniauja jų pozicijose, o jie kažkur kitur.
- Kuo skiriasi ši FK „Ekrano“ dublerių komanda nuo pernykštės? Kokios ekipos stipriosios, silpnosios pusės šiais metais? - Visų pirma, skiriasi tuo, kad labai atjaunėjusi komanda, pernai buvo daug vyresnių žaidėjų. Be to, dar prisijungdavo futbolininkai ir iš pirmos komandos. Šiemet vyriausi tik 1992 gimimo metų žaidėjai, kiti jaunesni ir skirtingo amžiaus. Sezono pradžioje labai sunkiai sekėsi, praradome svarbių taškų, bet įpusėjus sezonui atradome savo žaidimą ir komanda pradėjo labiau suprasti vienas kitą. Manau, stiprioji pusė - mūsų komandinis žaidimas. O silpnąsias galbūt geriau žino treneriai.
- Esi vienas rezultatyviausių dublerių čempionate, gal per likusias rungtynes pasistengsi tapti pačiu rezultatyviausiu, gal specialiai treneriai leis žaisti puolime? - Taip, esu rezultatyviausias komandoje ir tai man tikrai netikėta bei labai malonu. Nemanau, kad specialiai rungtyniausiu puolime, jog įmuščiau įvarčių. Liko dvi labai svarbios rungtynės, todėl reikia gero rezultato komandai. Nėra svarbu, jog tapčiau rezultatyviausiu dublerių čempionato žaidėju.
- Šiais metais dažnai į rungtynes keliaudavai kartu su pagrindine komanda, tačiau žaisti teko mažai, gal rezultatyvus tavo žaidimas padės greičiau atverti pagrindinės komandos duris? - Taip, su pagrindine komanda šį sezoną buvau tikrai dažnai, bet, gaila, žaisti A lygoje taip ir neteko, o geras žaidimas dublerių komandoje gal greitu laiku ir atvers duris į pagrindinę komandos sudėtį.
- Ar neapmaudu, jog už pagrindinę komandą teko nedaug laiko rungtyniauti?- Be abejo, apmaudu, bet aš kantrus, sunkiai dirbu treniruotėse ir tikiuosi greitu laiku dažniau rungtyniauti už pagrindinę komandą, o ne tik už dublerius.