karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

14 turas

2016 Bir 07 10:03

14 turas
2016-06-08 18:00 Utenis - Sūduva „Utenio“ stadionas
2016-06-08 19:30 Lietava - Stumbras Jonavos miesto stadionas
2016-06-09 18:00Atlantas - Trakai Klaipėdos centrinis stadionas
2016-06-09 19:30 Kauno Žalgiris - Žalgiris S.Dariaus ir S.Girėno stadionas

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 14 turas

2016 Bir 07 10:36

http://www.fkzalgiris.lt/naujienos/n586 ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dambrauskas: Turime parsivežti užtikrintą pergalę

Po rinktinėms skirtos pertraukos Vilniaus „Žalgiris“ sugrįžta į „SMScredit.lt A lygos“ kovas, o keturioliktame ture susitiks su taškus barstančiu Kauno „Kauno Žalgiriu“. Vyriausiasis žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas prieš rungtynes teigė, kad jo komanda turi nuvykti ir iš Kauno parsivežti užtikrintą pergalę.

Į ką atkreipti dėmesį?

Pergalių skonis Kauno ekipai šiemet – gan retas reiškinys. Vienintelį kartą tris taškus jie iškovojo pačiame pirmame čempionato ture, kuomet įveikė Utenos „Utenį“. Nuo to laiko jie keturis kartus „išplėšė“ po tašką, kitus aštuonis kartus turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Visgi kauniečiai gali pasiguosti bent tuo, kad pralenkti prasčiau žaidžiančius „Utenio“ futbolininkus jie gali ir nelaimėdami rungtynių.

Kita bėda, dėl kurios būsimiems žalgiriečių varžovams reikėtų susirūpinti – jų gynyba. Kauniečiai yra daugiausiai iš visų lygos komandų įvarčių praleidžianti ekipa. Jie vien per 13 sužaistų turų jau 27 kartus traukė kamuolį iš savo vartų, vidutiniškai po kiek daugiau nei 2 kartus per vienerias rungtynes.

Tiesa, bėdų galima surasti ne tik gynyboje, bet ir puolime. Per šį sezoną pelnę tik 11 įvarčių jie kol kas atakuoja geriau tik už lygos autsaiderį Utenos „Utenį“. Visgi, norint pakovoti dėl išlikimo „SMScredit.lt A lygoje“ (paskutinę vietą užėmusi komanda iškrenta iš lygos, o priešpaskutinė – kovos dėl išlikimo) kauniečiams neužtenka įmušti po mažiau nei vieną įvartį.

Daug lūkesčių jiems neturėtų pridėti ir tai, kad per paskutines keturias rungtynes tiek lygoje, tiek taurėje Vilniaus „Žalgiris“ savęs „žaloti“ neleido. Ženkliai pagerėjusi vilniečių gynyba tapo tiesiog nepramuša siena varžovams, tad ir kauniečiams gali kilti keblumų ieškant kelių Armano Vitkausko vartų link.

Žalgiriečiai, savo ruožtu, turėtų atkreipti dėmesį į savo sudėtį. Trys žaidėjai – Saulius Mikoliūnas, Bahrudinas Atajičius ir Eltonas – šiuo metu gydosi sužeidimus, tad komandai vargu ar galės padėti. Dar keturi futbolininkai – Vytautas Lukša, Mantas Kuklys, Egidijus Vaitkūnas ir Linas Klimavičius – į komandos sudėtį sugrįš ką tik sužaidę rungtynes rinktinės gretose su Lenkija, tad nuovargis taip pat gali tapti svarbiu faktoriumi.

Forma

Abiejų komandų pastaroji patirtis čempionate labai skirtinga. Žalgiriečiai per paskutines penkias rungtynes žygiuoja beveik vien pergalių keliu, tuo tarpu kauniečiai ir toliau kankinasi bandydami iškovoti antrąją pergalę šiame sezone.

Per paskutines penkias rungtynes kauniečiai išplėšė dvejas lygiąsias, bet patyrė tris pralaimėjimus. Be įvarčių išsiskirta su Kauno „Stumbru“ bei „Trakais“, o nusileista Klaipėdos „Atlantui“, Marijampolės „Sūduvai“ ir Jonavos „Lietavai“. Bendras įvarčių santykis: 2:11 kauniečių nenaudai.

Skaudžiausias pralaimėjimas patirtas prieš jonaviečius, kurie savo varžovus tiesiog sutrypė rezultatu 5:1. Pirmasis smūgis į Kauno ekipos vartus krito po Ernesto Pilypo spyrio į savus vartus, o antrajame kėlinyje „Lietava“ pasismagino net keturiais įvarčiais.

Žalgiriečių situacija daug geresnė: per paskutines penkias rungtynes jie keturis kartus džiaugėsi pergalėmis, o suklupo tik kartą prieš Marijampolės „Sūduvą“. Bendras įvarčių santykis – 6:1.

Nors laimėtose rungtynėse žalgiriečiai daug įvarčių nemušė, tačiau ir patys buvo nepramušami. Jų gynybos pinklių nesugebėjo perprasti nei Klaipėdos „Atlantas“, nei Jonavos „Lietava“, Utenos „Utenis“ ar Kauno „Stumbras“. Visos šios komandos aikštę paliko taip ir neradę kelio „Žalgirio“ vartų link.

Tarpusavio akistatos

Pirmajame „SMScredit.lt A lygos“ rate žalgiriečiai su „Kauno Žalgiriu“ susitiko septintajame ture Vilniuje. Tąkart kauniečiai realaus iššūkio nepateikė, o praradę net du aikštės žaidėjus tris kartus traukė kamuolį iš vartų ir pralaimėjo „sausu“ rezultatu 0:3.

Pirmąjį įvartį žalgiriečiams padovanojo Vytautas Lukša, kuris išprovokavo varžovų gynėjo klaidą baudos aikštelėje ir uždirbo 11 metrų baudinį, kurį nedvejodamas realizavo Linas Pilibaitis.

Po pertraukos jėgas atgavę kauniečiai žaidė kiek per agresyviai, o tai jiems kainavo dvi raudonas korteles. 50-ąją minutę iš aikštės už netoliruotiną pražangą buvo išvarytas Tomas Bučma, po mažiau nei dvidešimties minučių jo pėdomis pasekė ir antrą geltoną kortelę prieš save išvydęs Lukas Sendžikas.

Po įvartį antrajame kėlinyje pridėjo Simonas Stankevičius ir Lucas Gaucho, taip įtvirtindami solidžią žalgiriečių pergalę.

Komentaras

Apie artėjančias rungtynes su Laikinosios sostinės ekipa pasakojo vyriausiasis žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas.

„Manau, kad nors ir rezultatas teigia vienaip, tačiau rungtynės pirmajame rate tikrai nebuvo lengvos. Tuo metu mes nedemonstravome tokio žaidimo, kokio norėtume. Pelnėme 11 metrų baudinį, vėliau du jų žaidėjai buvo pašalinti. Tačiau nebuvo taip lengva, kai galėtų atrodyti.

Visada yra sunku žaisti, kai neturime visų žaidėjų. Šiuo atveju turiu omenyje tuos futbolininkus, kurie yra išvykę kartu su rinktine. Vien per praėjusias dvejas savaites buvo netekę devynių tvirtų savo sudėties žaidėjų, kurie buvo skirtingose rinktinėse. Taip pat turime kelis traumuotus žaidėjus. Tai yra nemažas skaičius. Todėl natūralu, kad yra šiek tiek neramu kokie jie sugrįš.

O „Kauno Žalgiris“ žais namuose, tad jiems tiesiog nėra kur trauktis. Nors jie yra viena iš paskutinių vietų užimanti komanda, bet mes tiesiog negalime atsipalaiduoti.

Svarbu bus atrinkti tuos žaidėjus, kurie rungtynių dieną bus pasiekę geriausią sportinę formą. Turėsime nusiteikti ir sužaisti tokias rungtynes, dėl kurių vėliau nereikėtų gailėtis. Turėsime ne tik vykdyti savo užduotis, bet ir palaikyti vieni kitus bei rungtyniauti kaip komanda. Turime nuvykti į Kauną ir iš jo parsivežti tris užtikrintus taškus.

Pertrauką čempionate galime vertinti dvejopai. Iš vienos pusės: iki jos mes žaidėme daug rungtynių ir kai kuriems žaidėjams teko gan didelis krūvis. Iš kitos pusės: būtent tuo metu pajutome progresą savo žaidime ir tapome tokia komanda, kuriai labai sunku įmušti įvartį. Tapome tokia komanda, kuri iš tikrųjų žaidžia ir kovoja vieni už kitus. Tuo metu laimėjome kelias rungtynes iš eilės, todėl kiekvienam treneriui tokiu metu nesinori sustoti. Tada, kai įeini į aikštę neabejodamas, kad laimėsi, norisi žaisti.

Pertrauka mus privertė pristabdyti tą seriją, kurią dabar turėsime pratęsti. Tačiau mes kelias dienas pailsėjome nuo futbolo, o per likusį laiką iš peties padirbėjome ir paklojome pamatus ne tik artimiausioms rungtynėms, bet ir likusiai sezono daliai ir UEFA Čempionų lygos atrankai“, - sakė V. Dambrauskas.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 14 turas

2016 Bir 07 10:38

http://alyga.lt/naujienos/informacija/g ... i-jonavoje" onclick="window.open(this.href);return false;

G.Kvedaras pergalę nori pagaliau iškovoti Jonavoje
2016-06-07
| fklietava.lt

Jau rytoj, birželio 8 d., Jonavos „Lietava“ savo aikštėje priims Kauno „Stumbro“ futbolininkus, kuriems bandys atsirevanšuoti už skaudų pralaimėjimą balandį. Komandos nusiteikimo kovoti neslėpė buvęs šios komandos ir dabartinis „Lietavos“ vartininkas Giedrius Kvedaras.

Žaidėjas pasidžiaugė, kad pertrauka klubui išėjo į naudą, visi pailsėjo, atsigavo.

„Atsipūtėme, įgavome naujų jėgų, tačiau tuo pat metu aktyviai treniravomės ir mačo laukiame su nekantrumu“, – dėstė vartų sargas.

Prisimindamas pirmąjį susitikimą su savo buvusiu klubu, žaidėjas pabrėžė, kad viskas buvo ne taip, kaip treneris reikalavo ir kaip buvo planuota.

„Tuo metu žaidėme ne savo žaidimą, ne pagal visus trenerio nurodymus. Galbūt trūko ir koncentracijos. Matyt, tai ir sutrukdė laimėti. Vis dėlto šis pralaimėjimas, manau, suteiks šiek tiek didesnę motyvaciją. Apskritai man nėra didelio skirtumo, su kuo rungtis, ar su „Stumbru“, ar su kita komanda, nes išeinu visad norėdamas laimėti.

Bet didžiausią paskatą laimėti suteiks žiūrovai, nes žaisime tarp savų sienų. Kadangi namuose dar nesame laimėję, tai pagaliau norisi nudžiuginti savo sirgalius. Žaidžiant su „Žalgiriu“, jautėsi stiprus palaikymas, kuris pridėjo papildomų jėgų. To paties laukiame ir trečiadienį“, – teigė G. Kvedaras.

Pats žaidėjas nesureikšmina fakto, kad jam teks rungtis su buvusiu klubu, kuriame jis vartus gynė 2015 m. sezone.

„Kai su „Stumbru“ dar žiemą žaidėme draugiškas varžybas, buvo keista kovoti su buvusiais komandos draugais, o dabar pripratau prie „Lietavos“ ir „Stumbrą“ noriu įveikti kaip ir bet kokį kitą varžovą. Pati Kauno komanda labai pasikeitusi, vis pasipildanti naujais legionieriais, bet pažįstu ten daug žaidėjų, o klubo žaidimas, nepaisant pokyčių, nelabai ir pasikeitė“, – kalbėjo vartininkas.

„SMScredit.lt A lygoje“ Jonavos komanda su 12 taškų turnyro lentelėje užima 6 vietą, o „Stumbras“ yra vienu laipteliu aukščiau. Kauniečiai turi 14 taškų ir paskutinį mėnesį lygoje nepatyrė nė vieno pralaimėjimo (2 pergalės, 2 lygiosios). Rungtynių Jonavos miesto stadione pradžia – 19.30 val.

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 14 turas

2016 Bir 09 19:39

žalgirio sudėtis tai pypec, matošas su pilibaičiu centre...

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 14 turas

2016 Bir 09 20:34

Iš kur Žalgirių varžybose teisėjai?

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 14 turas

2016 Bir 09 20:43

Iš kur Žalgirių varžybose teisėjai?
š.airija

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 14 turas

2016 Bir 09 20:49

Žaidimas tai kaip teatre :D

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: 14 turas

2016 Bir 09 20:50

bet kažkas gi pasakojo, kad žalgiris n progų kuria :D

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 14 turas

2016 Bir 09 20:51

gryų karas ne rungtynės, net gynyba kuri buvo jau apraminus, totaliai nesąmones daro...

Matas
Pranešimai: 2787
Užsiregistravo: 2012 Bal 04 15:28

Re: 14 turas

2016 Bir 09 21:13

Žalgiris net užspausti negali, nes kamuolio palaikyt neišeina.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 14 turas

2016 Bir 09 21:18

šaunu
jau galvojau prasidės rutina, kai bus vis mažiau atkaklių rungtynių

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: 14 turas

2016 Bir 09 21:19

Jei ne paskutinis Pilibaicio epizodas, sakyciau kad Kauno Zalgiris prarado du taskus :)

Kampuotas
Pranešimai: 1090
Užsiregistravo: 2015 Kov 01 14:04

Re: 14 turas

2016 Bir 09 21:28

Bet kokiu atveju su tokia dabartine Vilniaus Zalgirio forma sekancios rungtynes su Trakais gali buti kaip finalas - pralaimes ir tuos 7 taskus veliau bus labai sunku atsilosti.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 14 turas

2016 Bir 09 21:35

sunku, bet šiemet visiems taškus lengviau pamesti nei pernai. Todėl šiais metais 7 taškų pranašumas nėra toks užtikrintas

Respublik
Pranešimai: 8573
Užsiregistravo: 2015 Bal 02 17:57

Re: 14 turas

2016 Bir 09 21:36

Man vienam susidarė įvaizdis, kad Žalgirio futbolininkai šiandien atrodė lyg po kokios šventės ir todėl nei kamuolio suvaldyti negalėjo, pastoviai juokingiausiai griuvinėjo ir t.t.
Rungtynių pabaigoje netgi nuoširdžiai norėjosi, kad kauniečiai įmuštų tą įvartį, nes su tokiu žaidimu Žalgiris niekaip nenusipelnė taškų...
O realiai pamąsčius kiek laiko liko iki Europos tai vos ne verkti norisi, tokios apgailėtinos formos turbūt jau senokai vasarą nebūdavo ir pasižiūrėjus į tai, kaip gyvai atrodo dabartinės sudėties žaidimas prošvaisčių nelabai ir matosi, nebent tas kroatas būtų koks stebukladarys ir sugebėtų priversti visą likusią komandą susiimti

Grįžti į