Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

20 turas

2016 Rgp 02 20:33

Atlantas - Žalgiris (atradienis)
Utenis - Stumbras (trečiadienis)
Lietava - Trakai (trečiadienis)
Kauno Žalgiris - Sūduva (ketvirtadienis)

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 20 turas

2016 Rgp 02 20:34

Nekokios rungtynės buvo Klaipėdoje, progų beveik nebuvo.
Bus sunku dabar jau sugaudyti Žalgirį

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 20 turas

2016 Rgp 03 21:27

Koks Lietavos įvartis paskutinėmis rungtynių sekundėmis :D Jonava pelnytai iškovoja tašką

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:19

ATLANTAS 0 : 1 ŽALGIRIS
2016-08-02 18:30
20 Turas
Klaipėdos centrinis stadionas
Žiūrovai: 1000

Teisėjai
Gediminas Mažeika
Vytautas Šimkus
Vytenis Kazlauskas

Gole: 87' Andrija Kaludjerovičius

A.KALUDJEROVIČIAUS ĮVARTIS NULĖMĖ „ŽALGIRIO“ PERGALĘ KLAIPĖDOJE
http://alyga.lt/naujienos/informacija/n ... klaipedoje" onclick="window.open(this.href);return false;
http://alyga.lt/live/atlantas-zalgiris-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Dvejose paskutinėse „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rungtynėse įmušęs po tris įvarčius Andrija Kaludjerovičius Klaipėdoje pasižymėjo tik kartą pačioje dvikovos pabaigoje, tačiau to užteko titulą ginančio Vilniaus „Žalgirio“ pergalei prieš „Atlantą“.

Pergalė minimaliu rezultatu 1:0 (0:0) padidino pirmaujančio sostinės klubo atotrūkį turnyro lentelėje nuo artimiausių konkurentų iki penkių taškų, o aštuntą savo įvartį lygoje pelniusiam A.Kaludjerovičiui iki snaiperių sąrašo viršūnės trūksta vieno taiklaus smūgio.

Mačo pradžioje kiek aktyviau žaidė aikštės šeimininkai, kurių gretose išsiskyrė į starto vienuolikę sugrįžęs Donatas Kazlauskas, tačiau iniciatyvos į savo rankas ilgesniam laikui nepavyko nei vienai komandai.

Pralaimėjimo kaina buvo pernelyg didelė, todėl tiek „Atlantas“, tiek „Žalgiris“ visų pirma rūpinosi savo vartų saugumu, laukė progų greitiems išpuoliams bei stengėsi neleisti žaisti varžovui, nevengdami ir kietesnių pražangų, todėl nesužaidus nei pusvalandžio, po geltoną kortelę prieš save jau buvo išvydę abu „Atlanto“ vidurio gynėjai.

Pavojingiausią momentą kėlinyje, sužaidus pusvalandį, sukūrė svečiai. Po pražangos Marius Adamonis nesėkmingai išmušė kamuolį, bet visiškai laisvas Bahrudinas Atajičius mušė į varžovų vartininką, o pakartotiniu smūgiu Linas Klimavičius į vartus nepataikė.

„Atlantas“ svečių vartams didžiausią grėsmę kėlė standartinių situacijų metu. Kartą galva po kampinio smūgiavo Vytas Gašpuitis, kėlinio pabaigoje virš vartų kamuolį pasiuntė koją kyštelėjęs Andrius Bartkus.

„Žalgiriui“ prieš pertrauką buvo pavykę įmušti, kai į kamuolį nepataikė Aleksejus Jepifanovas, bet, klaipėdiečių laimei, perdavimo metu arbitras užfiksavo nuošalę, o po švilpuko mušusiam A.Kaludjerovičiui parodė geltoną kortelę bei susilaukė didžiulio vilniečių nepasitenkinimo.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė, komandų vartininkai ir toliau darbo neturėjo. Sužaidus daugiau nei valandą, iniciatyvą perėmė „Atlantas“, kurio žaidimą pagyvino po keitimo aikštėje pasirodę Maksimas Maksimovas ir Rokas Gedminas, tačiau žalgiriečių gynybos linija žaidė labai užtikrintai, blokuodama tiek smūgius, tiek didžiąją dalį bandymų perduoti kamuolį link vartų.

Aikštėje pasirodęs Elivelto po reido link vartų ir kontakto su gynėju griuvo „Atlanto“ baudos aikštelėje. „Žalgiris“ ėmė reikalauti baudinio, tačiau arbitras nusprendė, kad brazilas griuvo be reikalo ir šį futbolininko veiksmą įvertino geltona kortele, susilaukdamas dar vieno žalgiriečių emocijų pliūpsnio.

Sostinės komandos legionieriui rungtynės baigėsi iki mačo pabaigos likus žaisti 7 minutes, kai Elivelto neleistinai sustabdė Mariaus Papšio reidą. Prieš save išvydęs antrąją geltoną kortelę žalgirietis buvo privertas palikti aikštę.

„Atlantas“ pabandė surengti svečių vartų šturmą, bet buvo nubaustas. Iki tol akylai prižiūrėtas A.Kaludjerovičius po puikaus Egidijaus Vaitkūno reido greitos atakos metu puikiai suklaidino gynėją ir nepaliko M.Adamoniui jokių šansų 87-ą minutę.

Per likusį laiką mažumoje žaudusiems vilniečiams pavyko atitraukti žaidimą nuo savo vartų, nesuteikiant galimybės „Atlantui“ išlyginti rezultato. Paskutinę pridėto laiko minutę šeimininkai pavojingai kėlė kampinį, bet du link kamuolio atskubėję klaipėdiečiai jo nepasiekė.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:20

K.SARSANIJA: „APMAUDU, BET LAUKIA DAR DAUG RUNGTYNIŲ“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/k ... -rungtyniu" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-02 | Martynas Pocius

Klaipėdos „Atlantui“ nepavyko pakartoti pirmojo „SMScredit.lt A lygos“ rato sėkmės ir dar kartą įveikti Vilniaus „Žalgirį“. Mačo pabaigoje įgijusi kiekybinę persvarą, uostamiesčio ekipa praleido įvartį ir buvo priversta pripažinti varžovų pranašumą - 0:1 (0:0).

Klaipėdiečių vyr. treneris Konstantinas Sarsanija teigė, kad tai buvo vertų vienas kito varžovų dvikova.

„Gaila, nepavyko laimėti. Buvo lygios rungtynės, nei viena komanda neturėjo pranašumo. Manau, kad teritorinė persvara labiau priklausė mums, tačiau praleidome įvartį po to, kai iš pradžių suklydo Markas Beneta, o vėliau – ta kontrataka. Gynėjai taip neturėjo žaisti“, – sakė specialistas iš Rusijos.

Nepaisant apmaudaus pralaimėjimo, treneris žadėjo stengtis ištaisyti situaciją, nes čempionate dar liko nemažai rungtynių. Pasak jo, visi vaikinai stengėsi, tačiau K.Sarsanija liko kiek nusivylęs po keitimo aikštėje pasirodžiusiais futbolininkais, kurie žaidimo nesustiprino.

„Mačo arbirtas moka teisėjauti. Šiandien savo darbą atliko gerai. Ir ne todėl, kad pašalino „Žalgirio“ žaidėją, nes tos dvi kortelės – pagal situaciją be jokių pretenzijų“, – mačo arbitrui, dėl kurio sprendimų aikštėje kartais kilo emocijų protrūkis, priekaištų strategas neturėjo.

Komentuodamas emocijas, jis sakė, kad tai buvo rungtynės dėl pirmos vietos, todėl dabar „Atlantui“ reikės rinkti visus taškus ir laukti, kol juos ims barstyti vilniečiai.

„Žaidė dvi geros, lygios komandos, du lyderiai, todėl ir buvo tokia įtampa. Noriu pasveiktini „Žalgirį“ su pergale, jie iškentėjo iki pabaigos, įmušė. Buvo lygios galimybės abejoms komandoms, bet šiandien jiems pasisekė daugiau“, – kalbėjo K.Sarsanija.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:21

XX TURAS: „ATLANTAS“ 0 - 1 „ŽALGIRIS“

ĮVARTIS: http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... s-ivarciai" onclick="window.open(this.href);return false;

SANTRAUKA http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -santrauka" onclick="window.open(this.href);return false;

RUNGTYNĖS http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -rungtynes" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:21

KAUNO ŽALGIRIS 0 : 1 SŪDUVA
http://alyga.lt/live/kauno-zalgiris-suduva-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvartis:
[0-1] 9' Ernestas Veliulis


2016-08-04 18:30
20 Turas
S.Dariaus ir S.Girėno stadionas
Žiūrovai: 250

Teisėjai
Artiomas Gutovskis
Algimantas Bagdonas
Šarūnas Tamulynas

„SŪDUVA“ PRIARTĖJO PRIE ARTIMIAUSIŲ KONKURENTŲ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/s ... nkurentu-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmajai A lygos trijulei ant kulnų minanti Marijampolės „Sūduva“ dar labiau priartėjo prie artimiausių konkurentų.

Marijampoliečiai išvykoje 20-ojo turo mače 1:0 (1:0) įveikė „Kauno Žalgirį“, sumažindami deficitą nuo „Trakų“ bei Klaipėdos „Atlanto“.

Aleksandro Veselinovičiaus kariauna jau pačioje susitikimo pradžioje išsiveržė į priekį. Po Eligijaus Jankausko perdavimo Admiras Kecapas efektingai smūgiavo kulnu, kamuolys atsimušė į virpstą, kurį 9-ąją minutę Ernestas Veliulis pasiuntė į tuščius vartus.

„Sūduva“ sėkmingai gynėsi, tačiau pirmo kėlinio viduryje turėjo atlikti priverstinį keitimą. Vietoje traumą patyrusio Nermino Jamako į aikštę buvo mestas Predragas Pavlovičius. Sykį pavojingai iš toli smūgiavo saugas Povilas Leimonas.

Savo ruožtu „Kauno Žalgiris“ strigo paskutinėse atakų stadijose, o atakos smaigalyje žaidęs Andrius Velička buvo atidžiai prižiūrimas gynėjų.

Po pertraukos situacija pernelyg nepasikeitė: marijampoliečiai užtikrintai gynėsi ir keliuose epizoduose buvo arti antro įvarčio, tačiau pavojingus „Sūduvos“ žaidėjų smūgius varžovai sugebėdavo blokuoti.

„Kauno Žalgiris“ suteikė progą debiutuoti baltarusiui Andrejui Lasiukui, o paskutinę mačo minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Donatas Stulga turėjo neblogą progą išlyginti rezultatą. Puolėjas įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau perlaikė kamuolį, tad Ivanas Kardumas netrukus likvidavo susidariusį pavojų.

Kauniečiai nepasinaudojo proga pakilti iš turnyro lentelės dugno, savo ruožtu, „Sūduvą“ nuo trečioje vietoje žengiančio „Atlanto“ skiria vos du taškai.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:22

L.BIČKAUSKAS YRA PATENKINTAS VIS GERĖJANČIA KOMANDOS GYNYBA
http://alyga.lt/naujienos/informacija/l ... dos-gynyba" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-05 | Karolis Tretjakas

20-ajame A lygos ture nutrūko dvejų nepralaimėtų „Kauno Žalgirio“ rungtynių serija. Kauno klubas po pirmame kėlinyje praleisto įvarčio nusileido Marijampolės „Sūduvai“.

Laikinosios sostinės komandos strategas Laimis Bičkauskas pripažino, jog varžovai buvo pajėgesni, išskyrė žaidėjų nuovargį po sunkių treniruočių, tačiau liko patenkintas gerėjančia ekipos gynyba.

„Varžovas buvo truputėlį stipresnis negu mes, pelnytai laimėjo. Sveikinu juos su pergale. Mums pritrūko šviežumo. Besiruošdami šioms rungtynėms, neapskaičiavome krūvio ir žaidėjai skundėsi, kad kojos buvo sunkokos, dėl to nesigavo išpildyti daugumą technikos elementų.

Žaidėjai puikiai supranta, kad tai yra pakankamai pajėgios komandos. Tiek prieš „Sūduvą“, tiek prieš Vilniaus „Žalgirį“ pralaimime garbingoje kovoje. Žaidėjai rodo charakterį ir rungtynių pabaigoje galėjome išplėšti lygiąsias. Lyginant visas rungtynes, tai gal ir būtų neteisybė, tačiau nepasiduodame, kovojame ir tai neturės didelės įtakos ateityje.

Pradėjome geriau gintis. Varžovams leidome susikurti per daug dėkingų situacijų prie savo vartų, tačiau gynybos grandis ir visi žaidėjai gintis pradėjo geriau“, – teigė treneris.

Paklaustas apie baltarusio Andrejus Liasiuko debiutą, L. Bičkauskas legionieriaus žaidimo plačiau nekomentavo: „Naujoko debiutą sunku vertinti. Tokiose rungtynėse naujam žaidėjui sunku įsilieti į komandą. Per treniruotes matosi, kad yra aukšto lygio žaidėjas, manau, kad ateityje padės mūsų komandai.“

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:22

A.VESELINOVIČIUS: „NETURĖJOME OPTIMALIŲ SĄLYGŲ RUOŠTIS ŠIOMS RUNGTYNĖMS“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... rungtynems" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-05 | Karolis Tretjakas

Marijampolės „Sūduva“ „SMScredit.lt A lygoje“ iškovojo trečią pergalę iš eilės, šį kartą 20-ojo turo mače išvykoje po nelengvos kovos nugalėdama „Kauno Žalgirį“.

Aleksandras Veselinovičius atskleidė, jog pasiruošimas šioms rungtynėms nebuvo optimalus ir džiaugėsi parodytu futbolininkų charakteriu.

„Kauno Žalgiris“ – komanda, kuri atėmė taškus iš visų penkių pirmaujančių čempionato ekipų, buvo nelengva. Šią savaitę turėjome labai daug problemų su žaidėjų sveikata, traumomis. Galima sakyti, kad neturėjome optimalių sąlygų ruoštis šioms rungtynėms, bet noriu pasveikinti savo futbolininkus už parodytą tvirtą charakterį. Dėl didelio noro iškovoti pergalę jautėsi spaudimas. Manau, kad buvome geresnė komanda ir šiandien pelnytai laimėjome“, – teigė serbas, pridurdamas, jog dalis žaidėjų rungtyniavo ne savo pozicijose.

Pergalingo įvarčio autoriaus Ernesto Veliulio teigimu, ši pergalė buvo labai reikalinga siekiant pasivyti artimiausius varžovus. Saugas taip pat yra patenkintas dabartiniu komandos demonstruojamu žaidimu.

„Buvo sunkios rungtynės, visoms komandos čia su „Kauno Žalgiriu“ sunku žaisti ir labai mums svarbūs trys taškai. Artėjame prie visų lyderių. Žiūrime į save ir einame į kiekvienas rungtynes iškovoti tris taškus, neleisti nuo mūsų atsiplėšti priekyje esančioms komandoms.

Manau, su kiekvienomis rungtynėmis mūsų žaidimas vis gerėja. Kaip ir pernai, buvo atkarpa, kai laimėjome daug rungtynių. Tikimės, kad ir toliau taip pat sėkmingai rungtyniausime“, – pasakojo E. Veliulis.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:31

XX TURAS: „KAUNO ŽALGIRIS“ 0 - 1 „SŪDUVA“

ĮVARTIS http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... va-ivartis" onclick="window.open(this.href);return false;

SANTRAUKA http://futbolo.tv/video/smscredit-lt-a- ... -santrauka" onclick="window.open(this.href);return false;

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:33

UTENIS 0 : 0 STUMBRAS
http://alyga.lt/live/utenis-stumbras-2" onclick="window.open(this.href);return false;

2016-08-03 18:00
20 Turas
„Utenio“ stadionas
Žiūrovai: 470

Teisėjai
Robertas Valikonis
Dovydas Sužiedėlis
Tadas Dunauskas

„UTENIO“ IR „STUMBRO“ AKISTATOJE ĮVARČIŲ NEĮMUŠTA
http://alyga.lt/naujienos/informacija/u ... u-neimusta" onclick="window.open(this.href);return false;

Pralaimėjimų serijas „SMScredit.lt A lygoje“ nutraukusios Utenos „Utenio“ ir Kauno „Stumbro“ komandos tikėjosi pagerinti situaciją turnyro lentelėje, tačiau blankioje tarpusavio dvikovoje įvarčių pelnyta nebuvo – 0:0.

Aukštaitijos klubui tai buvo pirmosios lygiosiomis sužaistos rungtynės šiame čempionate.

Pirmajame kėlinyje žaidimas daugiausiai vyko aikštės viduryje. Aikštės šeimininkų vartininkui Lukui Žukauskui vos kartą teko įsijungti į žaidimą ir sugauti nepavojingą Alexandre’o Kore smūgį sukantis aplink save.

Sužaidus trečdalį valandos „Utenio“ futbolininkai tikėjosi baudinio, kai Jurijus Vereščiakas pasivijo už galinės linijos beišriedantį kamuolį, sugebėjo jį išlaikyti aikštėje ir po kontakto su Rimvydu Sadausku griuvo baudos aikštelėje, bet mačo arbitras pražangos neįžvelgė.

Po to, nesusikalbėjus „Stumbro“ gynėjams ir vartininkui Rafaeliui Broetto, kuriam komandos draugai praleido kamuolį, jo vos nepasiekė atskubėjęs tas pats J.Vereščiakas.

Pavojingiausią momentą „Utenis“ sukūrė 25-ą minutę, kai po puikaus Aurimo Tručinsko tolimo perdavimo nuošalės išvengė ir prieš vartus atsidūrė Kirilas Levšinas, tačiau jo stiprų smūgį atrėmė puikią reakciją pademonstravęs svečių ekipos vartininkas.

Iškart po petraukos nedaug trūko, kad „Utenis“ pats padovanotų įvartį varžovams. Vitalijui Polianskiui teko krentant išmušti kamuolį iš po į baudos aikštelę įsiveržusio Cristiano Alexo kojų, nesėkmingai sužaidus L.Žukauskui. Pakėlus kampinį, kamuolį kone nuo vartų linijos atmušė Tomas Dombrauskis, o dar viena standartinė situacija baigėsi R.Sadausko pavojingai numestu kamuoliu Robertui Veževičiui ir nesėkmingu saugo bandymu įmušti.

Netrukus sudrebėjo „Utenio“ vartų konstrukcija. Kovodamas su A.Kore, gynėjas V.Polianskis permetė kamuolį per toli išbėgusį L.Žukauską, bet, uteniškių laimei, pataikė į savo vartų virpstą.

„Stumbrui“ perėmus iniciatyvą, laimę tolimais smūgiais pabandė A.Kore bei kauniečių komandoje debiutavęs gynėjas Pavelas Kotovas. Labiau link savo vartų atsitraukę aikštės šeimininkai laukė progų greitiems išpuoliams, atakos smaigalyje ieškodami K.Levšino ir J.Vereščiako.

Likus žaisti kiek daugiau nei 10 minučių, A.Kore privalėjo išversti laikinosios sostinės komandą į priekį. Standartinės situacijos metu „Stumbro“ legionierius įveikė jį prižiūrėjusį V.Polianskį tačiau iš kelių metrų atstumo galva į vartus nepataikė.

Standartinių situacijų metu svečiai ir toliau kėlė didžiulį pavojų „Utenio“ vartams. Po eilinio kampinio pasižymėti galėjo be priežiūros paliktas Lukas Artimavičius, bet gynėjas mušė tiesiai į varžovų vartininką, kuris kamuolį sugavo. Vartininkas nesuklydo ir po stipraus tolimo Abdulo Basito šūvio.

Jau per pridėtą laiką gaudydamas K.Levšino link vartų pasiųstą kamuolį paslydo ir traumą patyrė svečių vartininkas R.Broetto. Kadangi „Stumbras“ jau buvo atlikęs visus galimus keitimus, suteikus medicininę pagalbą vartų sargas skausmą jautė, bet mačą sužaidė iki jo pabaigos.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:36

O.BOIČYŠINAS: „NORĖJOSI LAIMĖTI IR PERGALĘ SKIRTI MŪSŲ SIRGALIAMS“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/o ... sirgaliams" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-03 | Martynas Pocius

Utenos „Utenis“ pirmą kartą šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone iškovojo tašką, sužaisdamas lygiosiomis. Aukštaitijos komanda savo aikštėje išsiskyrė taikiai su Kauno „Stumbru“ – 0:0.

Komandos vyr. treneris Olegas Boičyšinas liko patenkintas rezultatu ir pasiektu tašku.

„Jei žiūrėtume tik į pirmąjį kėlinį, rezultatu būčiau nusivylęs, tačiau po antrojo kėlinio taškas šiose rungtynėse mums buvo geras. Žinoma, norėjosi laimėti ir pergalę skirti mūsų sirgaliams. Manau, jei sau prieš kiekvienas rungtynes kelsime maksimalias užduotis, pergalių laukti ilgai nereikės“, – pozityviai į ateitį žiūrėjo strategas.

Išlikimas lygoje yra svarbiausias „Utenio“ tikslas, todėl treneris tikino, kad bus dedamos visos pastangos jam pasiekti.

„Asmeniškai aš neskirstau komandų į stiprias ir silpnas. Mes visoms rungtynės ruošiamės ir nėra skirtumo prieš ką žaisti. Norime pasiekti maksimumą visose rungtynėse“, – sakė O.Boičyšinas.

„Utenio“ saugas Jevgenijus Morozas pripažino, kad abu kėliniai buvo visiškai skirtingi, tačiau tikėjosi, kad rungtynės žiūrovams patiko.

„Kovingos rungtynės. Keista, tą pastebėjo ir treneris, kad 20-os rungtynės ir tik pirmosios lygiosios. Nežinau, net ką galima atsakyti. Buvo tikslas tik trys taškai ir, svarbu, „ant nulio“. Vieną užduotį padarėme, bet neįmušėme. Šiek tiek apmaudu“, – kalbėjo futbolininkas.

Jis antrino komandos treneriui sakydamas, kad „Uteniui“ nėra svarbu prieš ką žaisti, komanda eina į aikštę tarsi į paskutinį mūšį.

„Mums būtinai reikia minimum šeštos vietos, o po to jau žiūrėsime. Gal kilsime. Kiekviena komanda išeina žaisti dėl trijų taškų. Mes žūtbūt norėjome laimėti. Nepavyko, poros progų neišnaudojome. Matėsi, kad ir „Stumbras“ norėjo. Ačiū tiems, kas atėjo mus palaikyti“, – sakė J.Morozas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:38

M.BARRETO: „ANKSČIAU BIJOJOME PRALAIMĖTI, DABAR ŽAIDŽIAME TIK DĖL PERGALĖS“
http://alyga.lt/naujienos/informacija/m ... l-pergales" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-03 | Martynas Pocius

Kauno „Stumbras“ trečią sykį šiame „SMScredit.lt A lygos“ sezone sužaidė nulinėmis lygiosiomis. Laikinosios sostinės komandai svečiuose nepavyko įveikti Utenos „Utenio“ ir turnyro lentelėje padidinti atotrūkio nuo ant kulnų lipančios Jonavos „Lietavos“.

Vyr. treneris Mariano Barreto teigė, kad pirmajame kėlinyje varžovų žaidimas nenustebino ir progas jiems sukurti pavyko dėl kauniečių klaidų, o po pertraukos pavojingos situacijos kilo tik prie uteniškių vartų, todėl rezultatas yra netenkinantis.

„Žinojome, kaip jie rungtyniauja. „Utenis“ bandė žaisti tolimais perdavimais. Abu sukurti momentai buvo dėl mūsų klaidų. Pirmuoju atveju Rimvydas Sadauskas paliko kamuolį Rafaeliui Broetto ir prie jo atsidūrė „Utenio“ puolėjas, kitoje kamuolys jau buvo beveik palikęs aikštę ir turėtume susitvarkyti geriau. Tai nebuvo pavojingos situacijos. Broetto vieną smūgį atrėmė. Antrasis kėlinys buvo visiškai skirtingas. Mes į vartus mušėme aštuonis sykius, kartą kamuolys atsitrenkė į virpstą. „Utenis“ neturėjo nei vienos progos. Todėl rezultatas netenkina“, – sakė specialistas iš Portugalijos.

Pasak jo, po dviejų pralaimėjimų, komandai nebuvo lengva žaisti prieš pagerinti savo situaciją siekiančius uteniškius. Taip pat, pralaimėjimas Utenoje komandos situacijos nebūtų sukomplikavęs. Bet kuriuo atveju, „Stumbras“ žaidė tik dėl pergalės.

„Visi mato, kad mes nuolat žaidžiame su trimis puolėjais ir tai darome bet kurioje aikštėje. Tai mūsų būdas, nes mes rūpinamės ne rezultatu, o individualiu žaidėjų ir visos komandos žaidimu. Manau, kad žmonėms rungtynės turėjo patikti. „Utenis“ kovojo, tačiau antrajame kėlinyje mano komanda buvo geresnė. Mes toliau siekiame savo tikslo surinkti daugiau taškų ir dabar visą savo dėmesį skirsime taurės rungtynėms“, – kalbėjo M.Barreto.

Trenerio nenustebino kietas abiejų komandų žaidimas. Jo manymu, Lietuvos futbolas turėtų būti dar agresyvesnis, rodyti daugiau kovos, tačiau mačo arbitrai turi neleisti peržengti leistinų ribų ir teisingai reaguoti į įvairias pražangas.

„Mums reikia daugiau sunkių rungtynių, kad futbolas taptų konkurencingesnis. Paskutines 20 minučių mes spaudėme „Utenį“ jo aikštės pusėje. Mes nesileidžiame ir nesiekiame lygiųjų. Tai mentalitetas, kurio siekiame išmokyti savo vaikinus. Kai matau jaunus žaidėjus atliekančius teisingus veiksmus, suprantu, kad esame teisingame kelyje. Anksčiau bijojome pralaimėti, dabar visada einame tik pergalės“, – komandos žaidimo specifiką atskleidė M.Barreto.

„Stumbro“ gretose debiutavęs gynėjas iš Rusijos Pavelas Kotovas teigė, kad išskirtinių sunkumų rungtynės jam nesukėlė.

„Nepasiekė. Galėjome laimėti, patys matėte, kiek buvo momentų. Duok Dieve, kad taurėje, kurios rungtynės vyks už kelių dienų, išnaudotume visus momentus, kurių nerealizavome šiandien“, – sakė Kauno ekipos naujokas.

Gynėjas teigė pajutęs silpnesnę varžovų vietą antrajame kėlinyje, todėl ėmė dažniau jungtis į komandos atakas, ko šiek tiek trūko iki pertraukos.

„Komandoje jaučiuosi puikiai, gerai mane priėmė. Geras kolektyvas. Jau kalbėjau, kad man Lietuvoje labiau patinka požiūris į futbolą nei Rusijoje“, – sunkumų naujoje komandoje neturėjo P.Kotovas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:45

LIETAVA 1 : 1 TRAKAI
http://alyga.lt/live/lietava-trakai-2" onclick="window.open(this.href);return false;

Įvarčiai:
28' Nerijus Valskis
95' Tadas Eliošius

2016-08-03 19:30
20 Turas
Jonavos miesto stadionas
Žiūrovai: 850

Teisėjai
Jurijus Paškovskis
Aleksandras Radiušas
Vitalijus Gomolko

BROLIŲ ELIOŠIŲ DUETAS IŠPLĖŠĖ „LIETAVAI“ TAŠKĄ
http://alyga.lt/naujienos/informacija/b ... avai-taska" onclick="window.open(this.href);return false;

Jonavos „Lietava“ 20-ojo turo mače buvo kaip reta kovinga, o parodytas charakteris bei brolių Eliošių kombinacija lėmė sunkiai iškovotą tašką.

Jonaviečiai namuose po itin atkaklios kovos ir įvarčio, įmušto per paskutinę ataką, sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:1) su „Trakais“, likusiais be Davido Aršakiano.

Po triuškinamos nesėkmės prie Vilniaus „Žalgirį“ Roberto Poškaus kariauna atrodė motyvuota ir aikštėje kovojo dėl kiekvieno metro. Jonaviečių gynybos linijai šį kartą teko gintis nuo pirmą kartą mačą starto sudėtyje pradėjusio Luko Kochanausko.

„Lietava“ rungtyniavo aktyviai ir turėjo progą pasižymėti. Arūnas Klimavičius, grįžęs po diskvalifikacijos, ne itin sėkmingai sužaidė baudos aikštelėje, tačiau varžovo stipriai spirtą kamuolį už galinės linijos nukreipė Ignas Plūkas.

Neišnaudoję geros progos šeimininkai, netrukus patys buvo nubausti. 28-ąją minutę Nerijaus Valskio spirtą baudinį „Lietavos“ vartininkas Dmitrijus Babenka atrėmė, bet kamuolys atšoko tam pačiam „Trakų“ atstovui, kuris antruoju bandymu nesuklydo.

Antrame kėlinyje jonaviečiai ir toliau nuožmiai kovojo, tačiau kurtis progas sekėsi sunkiai. Nedaug iki išlyginamojo įvarčio pritrūko Mariui Ganusauskui, kuris vos nepasiekė kamuolio po Juliaus Aleksandravičiaus perdavimo iš kairiojo krašto.

„Trakai“, suteikę progą debiutuoti legionieriui Oscarui, patys išsikasė sau duobę. Ir prie to labai prisidėjo vienas iš labiausiai patyrusių komandos žaidėjų – gynėjas Georgios Pelagias. Graikas 85-ąją minutę grubiai prasižengė ir buvo išvarytas iš aikštės.

„Lietava“ prieš tai taip pat turėjo iniciatyvą, bet toks varžovo poelgis šeimininkus tik dar labiau motyvavo. Svečiai sėkmingai atsimušinėjo nuo oponentų atakų, tačiau tą sėkmingai darė iki penktos pridėto laiko minutės.

Tautvydas Eliošius standartinės padėties metu perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur jo brolis Tadas, buvęs visiškai laisvas, galva smūgiavo nepriekaištingai.

„Lietava“ iškovojo svarbų tašką ir vėl atstatė penkių taškų atotrūkį nuo septintoje turnyro lentelės vietoje žengiančio Utenos „Utenio“.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 20 turas

2016 Rgp 05 12:46

A.RYBAKAS NAUJOKŲ PASIRODYMO DAR NEBUVO LINKĘS APIBENDRINTI
http://alyga.lt/naujienos/informacija/a ... ibendrinti" onclick="window.open(this.href);return false;
2016-08-04 | Karolis Tretjakas

„Trakams“ iki pergalės pritrūko vos kelių sekundžių arba tiesiog apsiginti nuo paskutinės Jonavos „Lietavos“ standartinės padėties.

„Riterių“ strategas Albertas Rybakas apgailestavo dėl paleistos pergalės, teigdamas, jog futbolininkai pirmoje mačo dalyje rungtyniavo sėkmingiau.

„Pritrūko kelių sekundžių. Buvo gerų progų, gerų išėjimų į ataką ir reikėjo pirmame kėlinyje įmušti. Reikėjo iš tų epizodų išspausti geresnį rezultatą. Rungtynių pabaigoje buvo sunku, davėme varžovui galimybę grasinti mūsų vartams. Pirmame kėlinyje jie progų neturėjo. Aiškinsimės ir parodysime klaidas, kas mums nesigavo. Antrame kėlinyje reikėjo surengti daugiau akcentuotų atakų negu pirmame“, – pasakojo baltarusis.

Treneris dar nebuvo linkęs plačiau komentuoti Alma Wakili ir Oscaro Dorley pasirodymus. Gynėjas iš Nigerijos sužaidė antrąsias rungtynes, o legionierius iš Liberijos debiutavo būtent Jonavoje. Taip pat A. Rybakas liko patenkintas vartų sargo Igno Plūko žaidimu.

„Apie įspūdį bus galima pasakyti, kai jie sužais daugiau rungtynių. Bus galima apibendrinti jų žaidimą. Dvejos rungtynės: nesinori išskirti tiek gerų, tiek blogų pusių.

Viskas neblogai. Plūkas išgelbėjo pirmame kėlinyje ir išėjimuose žaidė gerai. Esu patenkintas juo, tik įvartį praleidome paskutinę minutę“, – apibendrino „Trakų“ strategas.

Grįžti į