Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Kov 17 08:36

LFF taurės 2009/10 m. pusfinalis

Vėtra : Sūduva

Pirmos rungtynės - Kovo 31d. (Vilnius)
Atsakomosios - Balandžio 14 (Marijampolė)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Kov 23 11:29

Patvirtinti LFF taurės pusfinalių laikas ir vieta
2010-3-23
http://www.futbolas.lt/2010/03/23/patvi ... -ir-vieta/

Kovo mėn. 31 d. (trečiadienis)

LFF taurės pusfinalis I rungtynės

18.00 val. Kaunas (Kaunas) – Ekranas (Panevėžys) (Marijampolės maniežas)
19.00 val. Vėtra (Vilnius) – Sūduva (Marijampolė) (Vilniaus maniežas)

Balandžio mėn. 14 d. (trečiadienis)

LFF Taurės pusfinalis II rungtynės

19.00 val. Ekranas (Panevėžys) – Kaunas (Kaunas) (Panevėžys)
18.30 val. Sūduva (Marijampolė) – Vėtra (Vilnius) (Marijampolės maniežas)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: FK Sūduva

2010 Kov 30 17:02

N.Radžius: „Svarbiausia pasiekti galutinę pergalę“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... tin-pergal
Valdas Kasperavičius

LFF taurės turnyro pirmojo pusfinalio išvakarėse fksuduva.lt pakalbino būsimų varžovų - Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Vėtros“ - gynėjus Nerijų Radžių bei Algį Jankauską. Abu futbolininkai tvirtina, kad tikisi atkaklios kovos, tačiau mano, kad laimės jų komandos.

- Lietuvos futbolo A lygos čempionatą pradėjote dviem pergalėmis. Bus blogai, jei Vilniuje per LFF taurės pusfinalio pirmąsias rungtynes neįveiksite „Vėtros“? Ar išvykoje tenkintų ir lygiosios? - paklausėme N.RADŽIAUS.
- LFF taurės pusfinalyje žaidžiamos dvejos rungtynės. Komanda, laimėjusi pirmąjį mačą, dar neužsitikrintų teisės kovoti finale. Svarbiausia pasiekti galutinę pergalę, nes laimėti rytoj būtų tik pusė darbo. Tačiau iš Vilniaus grįžti su pergale būtų labai gerai.

- Pastaraisiais metais „Sūduva“ ir „Vėtra“ yra turnyro lentelės kaimynai, principiniai varžovai. Žiūrovams lieka laukti atkaklios, bekompromisės kovos?
- Žinoma. Ko gi daugiau galima laukti? Nebus taip, kad kuri nors komanda iškovos įtikinamą pergalę. Bent aš taip manau. Kad ir kaip būtų, po pirmojo mačo dar nežinosime, kuri ekipa iškops į finalą.

- Pirmąsias rungtynes žaidžiate svečiuose. Komandai dėl to blogiau ar geriau?
- Manau, tai neturi jokios įtakos. LFF taurės varžybos - ne čempionato rungtynės.

- Ar „Sūduvai“ iškeltas tikslas iškopti į finalą ar net laimėti LFF taurę?
- Mums keliamas tikslas per kiekvienas rungtynes siekti pergalės. Ir nesvarbu, koks turnyras - Lietuvos čempionatas ar LFF taurės varžybos. To ir sieksime.

- Prieš keletą dienų „Vėtra“ A lygos pirmenybėse 3:0 sutriuškino „Mažeikius“. Tad LFF taurės pusfinalio dvikovą su „Sūduva“ turėtumėte pradėti pakilios nuotaikos. Tačiau ar Vilniaus futbolininkams netrūks motyvacijos, nes net ir laimėję taurę nežinia, ar galėsite žaisti UEFA turnyre? - pasiteiravome A.JANKAUSKO.
- Oficialiai mums dar nepasakyta, turėsime tokią teisę ar ne. Tačiau motyvacijos netrūks, nes visiems būtų smagu iškovoti LFF taurę, juo labiau kad „Vėtra“ jos dar nėra laimėjusi. Į aikštę žengsime nusiteikę kovoti, kad ir kaip būtų.

- Pasibaigus 2009 metų sezonui, „Vėtrą“ paliko patyrę gynėjai Tadas Kijanskas, Gediminas Paulauskas, Tomas Mikuckis. Jų labai trūksta? Ar jau pripratote prie naujų šios pozicijos futbolininkų?
- Labai trūksta T.Kijansko, su juo mes buvome gerai susižaidę. Žinoma, jaučiasi ir G.Paulausko netektis, o T.Mikuckis ilgai gydėsi traumą, „Vėtrai“ atstovavo nedaug. Su naujais gynybos grandies futbolininkais nesame gerai susižaidę. Dar trūksta tarpusavio supratimo.

- „Sūduva“ turi rezultatyvų puolėją Povilą Lukšį, kuris per du A lygos turus įmušė jau keturis įvarčius. Ar skirsite jam ypatingą dėmesį?
- Ne, ypatingo neskirsime. Tačiau P.Lukšį teks atidžiau prižiūrėti. Povilas žaidžia atakos smaigalyje, jo darbas - mušti įvarčius. Mūsų užduotis bus neleisti P.Lukšiui atlikti savo darbo.

- Jei savo aikštėje nelaimėsite, rezultatas bus blogas? Ar nusiminsite tik tada, jei neiškopsite į finalą?
- Žiūrint, koks bus rezultatas. Jei sužaisime 0:0, nemanau, kad vertėtų nusiminti. Namuose svarbiausia nepraleisti įvarčio. Tačiau mūsų komanda nusiteikusi iškovoti pergalę. „Sūduva“ - stiprus varžovas, šį sezoną su tokio kalibro komanda dar nežaidėme. Bus gera proga pasitikrinti, ko esame verti.

WS10
Pranešimai: 63
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 14:59
Palaikoma komanda: LT
Miestas: Vilnius

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Kov 31 22:18

prieš sezoną manaiu kad tarp šių komandų daug didesnis pajėgumo skirtumas, bet po šiandienos varžybų, manau kad panašus, Vėtra net geriau atrodė.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Kov 31 22:45

Vėtra geriau(?) atrodė tik į pabaigą, kai pradėjo atakuoti, nes jiems reikėjo įvarčio, bet Sūduva ramiai apsigynė, o iki to du trečdalius rungtynių Marijampolė žaidė smagiau - vėtriniai atrodė vangiai, lyg fiziškai nuvaryti. Abi komandos darė labai daug techninio broko, masė netikslių pasų (ypač Vėtra). Gogberašvilis, nors ir įmušė gražų įvartį, buvo savo paskutinių rungtynių šešėlis - aišku, tada ir varžovas daug silpnesnis pasitaikė. Asmeniškai aš rungtynėse nuobodžiavau.

S@muel
Pranešimai: 422
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:58
Palaikoma komanda: Lietuva
Miestas: Vilnius

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Kov 31 22:57

Buvo nuobodu, nežinau kodėl, bet įtampos ir įdomumo tikrai nebuvo. Šiaip Sūduva šian atrodė daug geriau organizuota, taktiška, fiziškai pajėgesnė. Tikėjausi, kad Vėtra blogiau sužais, bet išėjo atvirkščiai :D . Techninio broko abiejuose komandose buvo "dafiga". Nors ir kaip norėčiau kad Vėtra patektų į finalą, bet manau, kad Sūduva ramiai sutvarkys savo reikalus Marijampolėj.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 01 13:48

Žaidimo kokybės stygius - dėl maniežo dangos
http://www.sportas.info/naujienos/731.html

Po LFF taurės pusfinalio rungtynių "Vėtros" ir "Sūduvos" strategai teigė, kad demonstruoti kokybišką žaidimą "Sportimos" manieže - neįmanoma.

Marijampolės „Sūduvos“ strategas Donatas Vencevičius ir Vilniaus „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys po pirmųjų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės pusfinalio rungtynių pripažino, kad žaidžiant sostinės „Sportimos“ manieže tikėtis akiai patrauklaus žaidimo neįmanoma.

Rungtynės baigėsi rezultatu 1:1, abu įvarčiai buvo pelnyti iš standartinių padėčių, o žaidimo kokybės iš savo auklėtinių pasigedo abu treneriai. Pasak D.Vencevičiaus, tai ne žaidėjų kaltė - tokia aikštės dangos „Sportimoje“ specifika.

„Žaidimą labai įtakoja aikštės kokybė. Mano nuomone, Marijampolės manieže – visai kita aikštės kokybė. Žaidėjai „Sportimoje“ tiesiog nesugaudo kamuolio. Gal dėl granulių, kurių čia pribarstyta?“, - svarstė D.Vencevičius.

„Teko stebėti ir kitų komandų rungtynes „Sportimoje“. Jos visos panašios – nesižiūrėjo. Pritariu idėjai sezoną pradėti maniežuose, jei pirmąsias rungtynes žaisti stadionuose neleidžia oro sąlygos, tačiau maniežai turėtų būti tokie kaip Marijampolėje. Jei būtų 4-5 tokie maniežai, nebūtų problemų. „Sportimos“ aikštėje žaidėjai ne žaidžia, o vargsta. Nemanau, kad ir žiūrovams patrauklus toks futbolas. Manau, persikėlus į stadionus pamatysime visai kitokį visų komandų žaidimą“, - antrino V.Liubšys.

Vis dėlto rezultatu „Vėtros“ strategas liko patenkintas. „Be abejo, jiems trūko atakų lyderio Povilo Lukšio [nežaidė dėl ligos, -aut. past.], tačiau turint tokius žaidėjus, kaip Nerijus Radžius ar Tadas Kijanskas, žaidimą organizuoti yra lengviau. „Sūduva“ turi puikiai sukomplektuotą komandą. Mes šiose rungtynėse, manau, išspaudėme viską, ką galėjome. Tiesa, manęs netenkina komandos fizinis pasiruošimas, bet iki atsakomųjų rungtynių turime dar dvi savaites. Rezultatas 1:1 nuteikia viltingai”, - kalbėjo V.Liubšys.

"Pavyko įmušti greitą įvartį, tvarkingai gintis. 1:0 taurės varžybose yra geras rezultatas, todėl stengėmės jį išsaugoti. „Vėtra“ nesukūrė nieko, išskyrus kelias standartines situacijas. Tuo tarpu mes epizoduose, kai galėjome sukurti pavojingas progas, kartais atlikdavome tokius perdavimus, kokių aukščiausiame lygyje tiesiog negalima atlikti. Sužaidėme 90 minučių, laukia dar tiek pat. Viskas spręsis Marijampolėje“, - komentavo D.Vencevičius.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 13 17:04

http://www.delfi.lt/news/sport/abroad/l ... d=31027145
1. Kaip rengiamasi atsakomosioms rungtynėms?
2. Ar visi futbolininkai sveiki?
3. Ar užteks pirmųjų rungtynių rezultato kelialapiui į finalą iškovoti („Sūduvai“ ir „Ekranui“)?/Ar pavyks pasiekti geresnį rezultatą, negu pirmosiose rungtynėse („Vėtrai“ ir FBK)?
4. Kokia reikšmė teikiama LFF taurės turnyrui?


Donatas Vencevičius, „Sūduvos“ vyr. treneris:

1. Rengiamės, kaip įprasta.

2. Turime truputį nuostolių ir galvojame, kaip juos geriau kompensuoti, kuo (traumuotus) žaidėjus pakeisti. Turime bėdų saugų linijoje („Sūduvos“ saugų grandį sudaro: Povilas Leimonas, Karolis Chvedukas, Giedrius ir Vaidas Slavickai, Andrius Urbšys, Sergejus Kozyuberda, Liu Chao ir Sandro Grande, - DELFI).

Žiūrėsime, antradienio vakare rengiame treniruotę ir dar tikimės, kad kažkuris vyrų pasveiks. Tai rimta problema, bet toks gyvenimas.

3. Sunku pasakyti, ar užteks mūsų svečiuose iškovotų lygiųjų. Klausimas lieka atviras. „Vėtra“, matome, kiekvienose rungtynėse pelno įvarčius, skirtingai nuo mūsų. Taip, kad bus įdomu.

4. Svarbios, kaip ir visos rungtynės.

Virginijus Liubšys, „Vėtros“ vyr. treneris:

1. Nebuvo kada rengtis. Turėjome mačą su (Vilniaus) „Žalgiriu“ (balandžio 10 d. A lygos pirmenybėse 1:2 – DELFI), po jo pailsėjome, pirmadienį ir antradienį rengiame treniruotes, o trečiadienį važiuojame į Marijampolę.

2. Šiaip visi sveiki. Yra keletas tokių smulkių mikrotraumų, bet visi sveiki, pasiruošę kovai. Laukia labai sunkios rungtynės. Mums labai reikalinga pergalė.

3. Mums reikia būtinai įmušti įvartį arba net du. Aš galvoju, kad mūsų komanda truputį geresniame tonuse, negu žaidėme pirmąsias rungtynes. Tikrai turėtų būti įdomios ir geros rungtynės.

4. „Vėtra“ tris kartus buvo LFF taurės turnyro finale, o aš (su vilniečiais) – du. Ir visą laiką pralaimėdavome. Jau norėtųsi kažkaip papulti į finalą ir kažkada iškovoti taurę. Aš galvoju, kad trečiadienį Marijampolėje bus vienos svarbiausių „Vėtros“ rungtynių šį sezoną.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 14 23:38

Tiesą pasakius, LFF (tiksliau turbūt varžybų vykdymo skyrius su N.Dunausku priešaky) apsidirbo.. Jei iš tikro yra tas keistas punktas dėl per pratęsimą įmuštų įvarčių neskaičiavimo, šis skyrius turėjo visai varpais skalambyti, kad kuo daugiau žmonių apie tai žinotų. Turi būti informuotos komandos, teisėjai, komisarai, publika. Viskas šiandien dar palyginus gerai baigėsi. O jei komandos, nesumušusios baudinių, būtų išsivažinėjusios po namus ir tik kitą dieną iškiltų toks nesusipratimas? Juk reikėtų rungtynes anuliuoti, peržaisti iš naujo. Jei Vėtra nelaimėtų antrą kartą, galbūt kiltų net ir tarptautinis (žinant, kas šiuo metu jos savininkai) skandalėlis.. O jei tas pats būtų atsitikę su FBK? Įsivaizduojat, kokias putas paleistų kai kurie elementai?

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 14 23:46

Įsivaizduojat, kokias putas paleistų kai kurie elementai?
bus paleista, tuo net neabejoju :) Argi galima praleist tokią progą najezdui ant LFF :)

laurenz
Pranešimai: 220
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:14
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 14 23:50

Įdomi situacija, kai žmonės skirstosi namo, žaidėjai išėjo į rūbinę, tada praneša kad bus baudiniai :d gerai, kad dar palyginus greitai ištaisė situaciją, nes kitaip be abejonės būtų kilęs skandalas, gal kas žino panašių situacijų lff taurėj? ar tai buvo pirmas kartas, kai per pratesimą įmušami įvarčiai ir baigiasi lygiomis? Šiaip jei tikrai yra toks punktas, tai teisėjas neturėtų eit link išėjimo, o žinot kur ir kokiomis taisyklėmis teisėjauja, tikiuosi bus tikslesnis paaiškinimas...
Paskutinį kartą redagavo 1 laurenz. Iš viso redaguota 2010 kartus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 14 23:53

Nesu girdėjęs apie tokias situacijas. Ir iš vis, man šis punktas - didelė naujiena.. O apie jį žinojo, kaip supratau, tik šiandienos rungtynių komisaras? Net teisėjams tai buvo netikėta :)

laurenz
Pranešimai: 220
Užsiregistravo: 2010 Vas 23 20:14
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 15 00:06

69. Pusfinaliuose poros paskirstomos burtu keliu ir žaidžiamos dvejos rungtyns (namuose ir išvykoje). Po
dveju rungtyniu bendram rezultatui esant lygiam, i sekanti etapa pereina komanda, pasiekusi daugiau
ivarciu išvykoje (taciau ši taisyklė taikoma tik rungtyniu pagrindinio laiko metu). Abieju rungtyniu
rodikliams esant lygiems, varžybos pratesiamos (2 kėliniai po 15 minuciu). Esant lygiam rezultatui,
mušami 11 metru baudiniai.
http://www.lff.lt/docs/LFF_varzybu_nuostatai_2010.pdf
Vistik nuostatuose parašyta aiškiai yra, tai įdomu kaip teisėjas to galėjo nežinot ir eit į rūbinę, kol komisaras neatbėgo visų atgal parvest :D

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 15 00:48

Greičiausiai bus skalpuojamas rungtynių teisėjas. Kas teisėjavo šiandien? Kancleris?

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2009/10 m. pusfinalis. Vėtra - Sūduva

2010 Bal 15 09:16

o tai kaip su ta licenzija vetrai, ar cia yra kazkoks principinis skirtumas eurotaureje zaist kaip 2 vietos laimetojui, ar kaip taures finalininkui...

Grįžti į