Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

2010-04-03 Šiauliai - Banga

2010 Bal 01 10:04

17.30 Marijampolės maniežas

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-03 Šiauliai - Banga

2010 Bal 04 13:52

Apmaudus pralaimėjimas
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... alaimjimas

Šeštadienį Marijampolėje "Banga" žaidė trečiojo turo rungtynes su Šiaulių "Šiauliais". Šiauliečiai dar kartą įrodė, jog yra "Bangai" neparankus varžovas - mūsų komanda nusileido "Šiauliams" ketvirtą kartą iš eilės.

Rungtynės. Dvikovą su "Šiauliais" "Banga" pradėjo kiek pakeitusi žaidėjų išsidėstymą - krašto gynėju rungtyniavo R.Grudys, K.Urbaitis užėmė krašto saugo poziciją, o į puolimą sugrįžo A.Staponka. Šie pakeitimai teigiamai įtakojo "Bangos" žaidimą. Mūsų komanda aktyviai pradėjo susitikimą ir pirmoji rimčiau grasino varžovų vartams. 8 minutę G.Juška smūgiu iš dešiniojo krašto patikrino "Šiaulių" vartininko P.Naglio budrumą. Dar po minutės A.Lipskis iš 20 metrų smūgiavo greta vartų. 21 minutę "Banga" turėjo puikią galimybę išsiveržti į priekį, tačiau G.Juška iš baudos aikštelės galva smūgiavo tiesiai į varžovų vartų sargą. Netrukus savo galimybės pelnyti įvartį neišnaudojo ir šiauliečiai - po perdavimo iš kairiojo krašto E.Jasaitis iš poros metrų nepataikė į vartus. Paskutinį pirmojo kėlinio trečdalį komandos daugiausiai praleido aikštės viduryje, smulkiomis pražangomis stabdydamos viena kitos atakas dar pačioje jų užuomazgoje.
Antrojo kėlinio pradžioje "Banga" neišnaudojo dar vienos progos pasiųsti kamuolį į šiauliečių vartus - pakėlus kampinį "Šiaulių" baudos aikštelėje kilo sumaištis, tačiau kamuolys po kelių bandymų smūgiuoti galiausiai atiteko varžovams. Tuo tarpu šiauliečiai meistriškai išnaudojo vieną iš retų "Bangos" klaidų. 61 minutę mūsų komanda prarado kamuolį savo aikštės pusėje ir "Šiauliai" surengė greitą ir tikslią ataką - po E.Jasaičio perdavimo iš dešiniojo krašto I.Kozlovs iš baudos aikštelės pasiuntė kamuolį į vartus - 0:1.
Įgiję persvarą "Šiauliai" atsitraukė į gynybą ir perleido iniciatyvą "Bangai". Deja, mūsų komandos pastangos grasinti varžovų vartams dažniausiai žlugdavo baudos aikštelės prieigose. Kiek pasijaudinti šiauliečiams teko tik po D.Gordej smūgio galva 66 minutę ir G.Kožikio bandymo iš 18 metrų pasiųsti kamuolį į vartus baigiantis rungtynėms. Tačiau ir vienu, ir kitu atveju smūgiai tikslo nepasiekė. Lygių varžovų dvikovoje sėkmė šypsojosi šiauliečiams.
Po rungtynių "Bangos" treneris A.Narbekovas sakė, kad komanda sužaidė vienas geresnių rungtynių šiais metais: "Tai buvo vienos iš geriausių rungtynių, kurias mes sužaidėme, įskaitant ir pasiruošimą. Dominavom visas rungtynes. Pirmame kėlinyje neišnaudojom labai geros progos, o antrame kėlinyje viena apmaudi klaidelė mums kainavo visas rungtynes". Treneris teigė, jog pasiteisino sprendimas kiek kitaip išdėstyti žaidėjus: "Ypač solidus buvo R.Grudžio žaidimas. Be jokių klaidų. Šiek tiek daugiau tikėjausi iš mūsų atakuojančios grandies". Anot A.Narbekovo puolėjams nepavyko pilnai įgyvendinti planų ir kiek išlaisvinti komandos vidurio liniją.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-03 Šiauliai - Banga

2010 Bal 05 12:04

2010 04 03
"Šiauliai" iškovojo pirmąją pergalę
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_9521

Šiaulių „Šiauliai“ iškovojo pirmąją pergalę 2010 m. A lygoje. Šiauliečiai Marijampolės manieže 1:0 įveikė Gargždų „Bangos“ futbolininkus ir užpildė paskutiniąją tuščią turnyrinės lentelės grafą – prie lygiųjų ir pralaimėjimo pridėjo pergalę.

Rungtynes šiek tiek aktyviau pradėjo „Šiauliai“, tačiau netrukus iniciatyvą perėmė „Bangos“ futbolininkai. Mačo pradžia puikiai iliustruoja visą susitikimą – geriau, aktyviau, tiksliau žaisdavo tai viena, tai kita komanda.

Dvikovos pradžioje Gargždų žaidėjas Gvidas Juška buvo atsidūręs dviejų „Bangos“ atakų smaigaliuose. Po vieno iš bandymų, puolėjo smūgiuotą kamuolį sugavo „Šiaulių“ vartų sargas Pavelas Naglis. Vėliau G. Juška gavo puikią galimybę – buvo paliktas laisvas ir iš kelių metrų mušė galva. Tačiau šis smūgis skriejo tiesiai į „Šiaulių“ vartininką, tad dvikovą ir vėl laimėjo pastarasis.

G. Juškos pakaitalu Šiaulių komandos gretose tarsi buvo legionierius iš Latvijos Igoris Kozlovas. Kartą vidurio saugas, atlikdamas baudos smūgį, mušė virš vartų, o po kelių minučių sekęs latvio bandymas į vartus nukreipti atšokusį kamuolį buvo toks pat nesėkmingas.

Tačiau pavojingiausią ataką „Šiauliai“ sukūrė kėlinio pabaigoje, kai po perdavimo iš kairės, Edvinas Jasaitis, likęs laisvas prie tolimojo virpsto, nesugebėjo pataikyti į vartus.

Antrasis kėlinys vėl vyko permainingai. Pirmosiomis minutėmis žaidimo vadžias tampė „Banga“ o vėliau inicityvą perėmė „Šiauliai“ ir tai davė vaisių.

61-ąją minutę po E. Jasaičio perdavimo iš kairės, iš kelių metrų kamuolį į tolimąjį vartų kampą nukreipė latvis I. Kozlovas.

Šiauliečiai, įmušę įvartį, žaidybinę persvarą atidavė oponentams. Per likusį pusvalandį ir toliau vyko klampus, atkaklus žaidimas. Komandos apsikeitė keliais išpuoliais, keliais pavojais po kampinių.

„Banga“ pačioje mačo pabaigoje buvo pasiuntusi kamuolį į vartus, tačiau tai padarė jau po teisėjo švilpuko, kuris užfiksavo gargždiškių pražangą.

Taigi „Šiauliai“ iškovojo pergalę minimalia persvara. Tai – pirmasis šiauliečių sezono laimėjimas. „Banga“ antrą kartą 2010 m. A lygoje buvo priversta pripažinti varžovų pranašumą.
KOMANDŲ SUDĖTYS:

„Šiauliai“: P. Naglis; V. Lapeikis, T. Kančelskis, D. Lunskis, E. Pšelenskis; V. Šilėnas (67 min. S. Burkšaitis), M. Kuklys, I. Kozlovs, E. Jasaitis; V. Viktoravičius (79 min. R. Urbelis), V. Raskov (46 min. K. Gusočenko).

„Banga“: I. Spiridonov, D. Padaigis, A. Ivanauskas, D. Gordej, K. Urbaitis; M. Kura (77 min. G. Gailius), A. Gedgaudas, R. Grudys, A. Lipskis (68 min. G. Kožikis); A. Staponka, G. Juška.

Grįžti į