Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

2010-04-10 Sūduva - Banga

2010 Bal 08 13:45

17.30. Marijampolės maniežas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-10 Sūduva - Banga

2010 Bal 09 21:36

A.Skroblas: „Norime sau praskaidrinti nuotaiką“
Valdas Kasperavičius
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... ti-nuotaik

Šeštadienį Marijampolės „Sūduva“ klubo futbolo manieže priims Gargždų „Bangą“, kurią šiemet pradėjo treniruoti olimpinis čempionas Arminas Narbekovas. Tai bus A lygos ketvirtojo turo rungtynės.
Marijampoliečiai su gargždiškiais A lygos čempionate žaidė tik pernai, nes ankstesniais metais stipriausiųjų grupėje nebūdavo arba „Sūduvos“ arba „Bangos“.
Praėjusį sezoną Suvalkijos klubas rytdienos varžovus pirmajame ture sutriuškino 4:0, o kiti mačai baigėsi lygiosiomis: 0:0, 1:1 ir 1:1.
Šiemet per pirmuosius tris turus „Banga“ pelnė tris taškus. Gargždiškiai 3:0 įveikė Kauno „Atletą“, 0:2 nusileido Tauragės „Taurui“ ir 0:1 „Šiauliams“.
Po praėjusio sezono „Bangos“ gretas papildė septyni naujokai - vartininkas Paulius Pocius, gynėjai Deividas Padaigis, Denisas Gordejus, saugai - legionierius iš Latvijos Vladislavas Pavliučenka, Andrius Gedgaudas, puolėjai Gvidas Juška ir Ignas Bagdonas.

Prieš rytdienos dvikovą fksuduva.lt pakalbino „Sūduvos“ gynėją Alfredą Skroblą ir „Bangos“ puolėją Gvidą Jušką.
- „Sūduva“ šiemet oficialių rungtynių dar nepralaimėjo nei A lygoje, nei LFF taurės turnyre, nei Baltijos lygoje. Jūsų nuomone, komanda šiemet stipresnė nei pernai? - pradėjome pokalbė su A.SKROBLU.
- Per anksti atsakyti į šį klausimą. Laikas parodys. Pernai pirmuosius du ratus „Sūduva“ taip pat žaidė gerai, pelnė daug taškų. Tad dar nesiimsiu vertinti kokia dabartinė „Sūduva“ - stipresnė, tokia pat ar silpnesnė.

- Šeštadienį žaisite su „Banga“, kuri per tris mačus pelnė tik tris taškus. Kokią nuomonę esate susidaręs apie rytdienos varžovus?
- Mes žaidėme su „Banga“ draugiškas rungtynes ir jas laimėjome. Nepaisant to, manau, kad dabartinė Gargždų ekipa yra stipresnė už pernykštę. Pasikeitė varžovų ekipos treneriai, ji man padarė neblogą įspūdį. Manau, žaisti bus nelengva. Kad ir kaip būtų, nusiteikę į savo sąskaitą įsirašyti tris taškus.

- Lygiosios su „Banga“ jums būtų blogas rezultatas. Jei nelaimėtumėte, tikriausiai liktumėte nesuprasti nei klubo vadovų, nei trenerių, nei gerbėjų?
- Tai jau tikrai. Mes pasiryžę laimėti, trokštame gerbėjams padovanoti pergalę, nes jau per dvejas rungtynes iš eilės neįmušėme įvarčio. Tikslas aiškus - nugalėti „Bangą“. Kitokių minčių ir norų negali būti. Galų gale norime ir sau praskaidrinti nuotaiką, nes po įvarčių sausros ji nėra puiki.

- Kol kas rungtyniaujate Futbolo manieže. Ar jau pasiilgote žaliosios vejos?
- Žinoma, kaip nepasiilgsi. Manieže ir traumą gali greičiau patirti, ir kiti raumenys dirba. Laukiu tos dienos, kai žaisime stadione.

- Nuolat žaidžiate komandos starto sudėtyje. Ar trenerio pasitikėjimas pačiam suteikia papildomo pasitikėjimo?
- „Sūduvos“ treneris per komandos susirinkimą aiškiai pasakė: „Jūs visi esate pagrindinės sudėties žaidėjai“. Tad futbolininkai pas mus neskirstomi į pagrindinius ir atsarginius. Esame visi vieningi, esame vieninga komanda. Kaip kumštis.

- Dabar A lygoje žaidžia net 11 ekipų. Gal tokio meistriškumo komandai kaip „Sūduva“ būtų geriau, jei pirmenybėse dalyvautų mažiau, bet stipresnių ekipų?
- Ne. Kuo daugiau skirtingų varžovų, tuo įdomiau. Geriau trys ratai tarp vienuolikos klubų, nei keturi tarp aštuonių. Didesnis komandų skaičius - pliusas. Tik reikia, kad būtų geri stadionai ir daug žiūrovų. Ir, žinoma, kad neatsitiktų taip, kaip prieš keletą metų su Visagino „Interu“ ir „Vilniumi“. Tikiuosi, kad klubai dabar atidžiau formuoja biudžetus ir tokių nesąmonių nebus.

- „Bangai“ atstovaujate tik pirmą sezoną. Ar jau galite teigti, kad pripratote prie naujos komandos, suprantate ekipos draugus? - paklausėme G.JUŠKOS.
- Jau galiu taip tvirtinti. Aš greitai pripratau prie naujos aplinkos, naujų komandos draugų. Užteko vienos savaitės.

- Rytoj svečiuose žaisite su „Sūduva“. Pernai A lygoje gargždiškiai marijampoliečių neįveikė nė karto - vieną mačą laimėjo „Sūduva“, trys baigėsi lygiosiomis. Kreipiate dėmesį į statistiką? Ar vadovaujatės principu, kad nereikia gręžiotis atgal?
- Nežinau, kaip kiti futbolininkai, bet aš nekreipiu dėmesiu į tai, kas buvo anksčiau. Žiūriu, kas bus rytoj. Tad ankstesni rezultatai tėra istorija.

- Rungtyniaujate puolėjo pozicijoje. Pirmajame ture su Kauno „Atletu“ nežaidėte, per kitas dvejas rungtynes įvarčių nepelnėte. Sakoma, trečias kartas nemeluoja. Pasiryžęs tai įrodyti?
- Per kiekvienas rungtynes stengiuosi įmušti įvartį, bet ne visada pavyksta. Puolėjo rezultatyvumas priklauso ne vien nuo jo paties, bet ir nuo komandos draugų. Jei jie žaidžia pagirtinai, sulauki gerų perdavimų, įmušti kur kas lengviau.

- Kuo, jūsų nuomone, stipri „Banga“, kuo - „Sūduva“?
- „Sūduva“ turi gerą puolėją Povilą Lukšį, kuris muša įvarčius beveik per kiekvienas rungtynes. Stipri marijampoliečių gynybos grandis, ją įveikti tikrai nelengva. Aš Suvalkijos klubą vadinčiau gerai sukomplektuotu.

- Koks rezultatas rytoj turėtų būti, kad iš Marijampolės išvyktumėte patenkintas?
- Nebūtinai turime laimėti. Svarbiausia - nepralaimėti. Jei su aikštės šeimininkais sužaisime lygiosiomis, mums bus geras rezultatas.

- Šiemet sezono pradžioje A lygos komandos rungtyniauja Futbolo maniežuose. Jums tai priimtina?
- Man geriau žaisti bet kokioje aikštėje, bet ne manieže. Ant žolės rungtyniauti kur kas maloniau, žaidimas patrauklesnis akiai. Manieže ir traumų tikimybė didesnė.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-10 Sūduva - Banga

2010 Bal 10 23:52

Su "Sūduva" tradiciškai - lygiosiomis
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... radiciskai

Šeštadienį Marijampolėje "Banga" žaidė ketvirtojo turo rungtynes su vietos "Sūduva". Permainingos rungtynės baigėsi tradiciniu abiem klubams rezultatu - lygiosiomis. Tai jau buvo ketvirta iš eilės taikiai pasibaigusi gargždiškių ir marijampoliečių tarpusavio dvikova.

Permainos. Šią savaitę "Banga" abipusiu sutarimu nutraukė sutartis su A.Douglas ir G.Kožikiu.
Rungtynės. Jau antrąją susitikimo minutę "Banga" turėjo idealią galimybę pasižymėti. Po G.Juškos perdavimo iš kairiojo krašto kamuolys baudos aikštelėje atiteko A.Staponkai, tačiau šis iš 8 metrų smūgiavo virš vartų. Nuo pat rungtynių pradžios mūsų komanda aktyviai spaudė varžovus, tad kurį laiką aikštės šeimininkams netgi nepavyko priartėti prie "Bangos" vartų. Pirmą tikrai pavojingą epizodą "Sūduva" sukūrė 27 minutę. Nedaug trūko, kad šis epizodas būtų pasibaigęs mūsų komandai liūdnai. Po keleto varžovų smūgių ir I.Spiridonovo klaidos komandą išgelbėjo A.Ivanauskas, išmušęs į vartus skriejantį kamuolį. Netrukus "Banga" atsakė puikia kombinacija kairiajame atakos krašte. Deja, po A.Lipskio perdavimo A.Staponka iš 12 metrų nepataikė į vartus. Dar po minutės G.Juška tiksliu perdavimu vienas prieš vieną su varžovų vartininku išvedė D.Remezą. "Bangos" saugas marijampoliečių vartų sargą A.Vitkauską pergudravo, tačiau į vartus skriejantį kamuolį išmušė atskubėjęs šeimininkų gynėjas.
Artėjant kėlinio pabaigai pavojingą ataką surengė "Sūduva". 35 minutę Esau po perdavimo iš kairiojo krašto nepataikė į kamuolį, o po to, kai kamuolys dar kartą buvo pasiųstas į baudos aikštelę, galva smūgiavo virš vartų.
Paskutinę kėlinio minutę po šeimininkų klaidos K.Urbaitis iššoko vienas prieš varžovų vartininką, tačiau smūgis nepavyko ir kamuolys nuskriejo greta vartų.
Antrąjį kėlinį pavojinga ataka pradėjo "Sūduva". Laimei, po perdavimo iš dešiniojo krašto P.Lukšys iš dešimties metrų smūgiavo virš vartų. 49 minutę tik nusisukusi sėkmė neleido "Bangai" išsiveržti į priekį. Po kampinio kamuolys atšoko A.Ivanauskui, kuris iš 14 metrų sukirto į skersinį. Kamuolys nusileido ties vartų linija ir atšoko į aikštę. D.Gordej galva pabandė nukreipti kamuolį į tinklą, tačiau šis atsimušė į virpstą. Galiausiai "Sūduvos" gynėjai išmušė kamuolį toliau nuo savų vartų.
68 minutę Esau pavyko išvengti nuošalės pinklių ir atsidurti vienam prieš I.Spiridonovą, tačiau "Bangos" vartininkas sužaidė puikiai ir atrėmė net du "Sūduvos" legionieriaus bandymus pasiųsti kamuolį į vartus.
Baigiantis rungtynėms aikštės šeimininkai tvirčiau perėmė iniciatyvą, tačiau "Bangos" gynėjai be didesnių problemų atrėmė visus bandymus grasinti mūsų vartams. Deja, mūsų komandai nepavyko tinkamai išnaudoti atsivėrusių galimybių kontratakoms - arba pritrūkdavo tikslumo perduodant kamuolį, arba nepavykdavo išvengti nuošalių.
Po rungtynių "Bangos" vyriausiasis treneris A.Narbekovas buvo kur kas geresnės nuotaikos nei po paskutinio susitikimo su "Šiauliais": "Svarbu ne tik, kad paimtas toks kovinis taškas, bet ir geresnis pats žaidimas. Kiek momentų susikūrėme. Buvo žaidimas į priekį, šimtaprocentinė kova. Šiandien galima visą jaunimą tiktai pagirti. Nėra jokių priekaištų".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-10 Sūduva - Banga

2010 Bal 10 23:55

Pagal aprašymą smagios rungtynės turėjo būti..

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-04-10 Sūduva - Banga

2010 Bal 11 00:06

Permainos. Šią savaitę "Banga" abipusiu sutarimu nutraukė sutartis su A.Douglas ir G.Kožikiu.
įdomiai čia. Pernai lyg ir džaiugėsi tuo Douglu, bet šiemet matyt aptingo negras ir tolko jokio nebeliko jį laikyt :)

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2010-04-10 Sūduva - Banga

2010 Bal 11 00:46

tai kad jis ivano numyletines, lose tiek bangoje tiek vetroje prie jo. pasikeite treneriai tapo nebereikalingas.

Grįžti į