bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-04-18 Vėtra - Banga

2010 Bal 17 16:21

5 turas: "Bangos" kelyje vicečempionai
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 60-5-turas

Sekmadienį 16 valandą Vilniuje "Banga" susitiks su praėjusių metų vicečempionais Vilniaus "Vėtros" futbolininkais. Nuo penktojo turo A lygos čempionatas iš maniežų persikelia į atviras erdves - dvikova vyks Vilniaus "Vėtros" stadione.

"Vėtros" futbolo klubas įkurtas 1997 metais Rūdiškėse (Trakų rajonas). 2004 metais klubas persikėlė į Vilnių. Dar būdama Rūdiškių klubu "Vėtra" prasimušė į A lygą. 1999 metais Rūdiškių futbolininkai laimėjo II lygos Rytų zonos pirmenybes, o 2000 metais ir I lygą. Debiutas elitinėje lygoje nebuvo sėkmingas - 9-toji vieta (iš 10) ir dar vieni metai I lygoje. 2002 metais "Vėtra" antrą kartą laimėjo I lygą, o 2003 metais A lygoje pateikė staigmeną - laimėjo bronzos medalius. 2004 metais "Vėtra" liko 5-ta, 2005 metais - 4-ta. 2006 metais vilniečiai dar sykį užkopė ant prizininkų pakylos - antrą kartą iškovoti bronzos medaliai. 2007 metais nusileista pora laiptelių žemiau - 5-ta vieta, o 2008 metais trečią kartą pasidabinta bronzos medaliais. Praėjusiais metais vilniečiai iki pat paskutinės čempionato akimirkos pretendavo į pirmąją vietą, tačiau galiausiai pralaimėjo lemiamą kovą Panevėžio "Ekranui" ir turėjo tenkintis sidabro medaliais.
Nuo 2004 metų "Vėtra" šešis kartus dalyvavo UEFA turnyruose. Geriausiai sekėsi 2009 metų UEFA Europos lygos atrankoje, kai "Vėtra" įveikė Liuksemburgo "CS Grevenmacher" ir Helsinkio HJK, bet neatsilaikė prieš Londono "Fulham".

Visgi po tokio sėkmingo sezono "Vėtros" klubas išgyveno tikriausiai pačią sunkiausią žiemą. Dėl nemokamų atlyginimų vilniečių žaidėjai sezonui rengėsi ne pilna jėga ir beveik nežaidė draugiškų rungtynių. Klubas, spręsdamas finansines problemas, pakeitė savininką, tačiau vis vien nesugebėjo laiku įvykdyti licencijavimo reikalavimų ir galiausiai liko be A lygos licencijos. Į čempionatą vilniečiai priimti tik padarius išimtį bei už neįvykdytus reikalavimus skyrus šešių taškų baudą.

Tarpusavio dvikovos. "Vėtros" ir "Bangos" klubai judėdami per skirtingas lygas sugebėjo "prasilenkti" - tą sezoną, kai vilniečiai pakilo į A lygą, gargždiškiai nusileido į antrąją pakopą. Tad kol kas klubų tarpusavio dvikovų istorijoje tik penki įrašai. 2001 metų rugpjūčio 8 dieną "Banga" ir "Vėtra" susitiko LFF Taurės šešioliktfinalyje. Gargžduose vykusią dvikovą 2:0 laimėjo tuo metu dar Rūdiškių klubas. Kitos keturios dvikovos įvyko praėjusiais metais, kai abu klubai susitiko A lygoje. Balandžio 11 dieną Klaipėdoje vilniečiai skaudžiai pamokė (0:5) ką tik iš I lygos atėjusią "Bangą". Pataisyti reputaciją mūsų komandai pavyko birželio 10 dieną Vilniuje, kai po atkaklios kovos buvo iškovotas taškas - 2:2. Deja, savo aikštėje rugpjūčio 2 dieną vėl teko pripažinti vilniečių pranašumą - 0:1. Nepavyko "Bangai" iškovoti nors taško ir rugsėjo 20 dieną Vilniuje - pralaimėta 0:2. Tad bendroje tarpusavio dvikovų suvestinėje akivaizdi "Vėtros" persvara - vilniečiai laimėjo keturis susitikimus, "Banga" - nei vieno, kartą komandos sužaidė lygiosiomis. Įvarčių santykis taip pat nepalankus mūsų komandai - 2:12.

"Vėtra" - 2010. Tarpsezonio sumaištis gerokai pakeitė vilniečių sudėtį. Dalis žaidėjų (M.Grigalevičius, G.Paulauskas) pratęsė karjerą užsienio klubuose, dalis pasirinko kitus A lygos dalyvius. T.Kijanskas ir E.Grigaitis persikėlė į "Sūduvą", G.Kruša į "Klaipėdą", nemaža grupė buvusių dublerių kartu su antruoju treneriu A.Klimavičiumi įsikūrė Pakruojyje, o D.Gordej papildė mūsų klubo gretas. Visgi vilniečiams pavyko išlaikyti ir ne vieną svarbų praėjusio sezono pergalių kalvį. "Vėtros" gretose liko patyręs T.Ražanauskas, per pirmus keturis turus spėjęs įmušti keturis įvarčius bei dar vieną pelnęs per Taurės pusfinalius. Vartus ir toliau gina P.Valinčius, gynyboje rungtyniauja A.Jankauskas ir V.Borovskij, saugų grandyje - M.Stanaitis, A.Žulpa, R.Vėževičius ir T.Eliošius. Iš prieš pat sezoną klubą papildžiusių žaidėjų galima išskirti praėjusiais metais Suomijos antros lygos Helsinkio "Atlantis" rungtyniavusius gynėją A.Veikutį ir puolėją A.Rimkevičių. Pastarasis šiame sezone jau įmušė tris įvarčius. Išskirtine A lygos figūra atrodo turėtų tapti vilniečių legionierius iš Rusijos V.Gogberashvili. Būtent jo pelnyti du įvarčiai padėjo "Vėtrai" prasibrauti į Taurės finalą.

A lygos startas "Vėtrai" pavyko. Ypač, jei įvertintume tai, kiek vilniečiai ruošėsi šių metų čempionatui. Pirmojoje dvikovoje vicečempionai sužaidė lygiosiomis (1:1) su A lygos debiutantais "Klaipėda". Vėliau vienodu rezultatu 3:0 parklupdė "Mažeikius" ir "Kruoją". Tik ketvirtajame ture po rungtynių pabaigoje praleisto įvarčio "Vėtrai" teko pripažinti "Žalgirio" pranašumą - 1:2. Visgi dėl skirtos taškų baudos vicečempiono sąskaitoje šiuo metu yra ne 7 taškai, o tik vienas, ir klubas užima ne ketvirtąją, o tik aštuntąją poziciją.
Sezono pradžioje "Vėtrai" teko ir dar vienas išbandymas - LFF Taurės pusfinalio susitikimai su Marijampolės "Sūduva". Vilniečiai abi dvikovas su marijampoliečiais baigė taikiai (1:1 ir 2:2) ir po vienuolikos metrų baudinių serijos prasiskynė kelią į finalą, kur susitiks su "Ekranu".

Dubleriai. "Banga-2" ir "Vėtra-2" susitiks pirmadienį 17:30 Gargždų Policijos stadione.

***
Pasikeitimai "Bangos" sudėtyje. Nutraukti futbolininko karjerą nusprendė keturis sezonus "Bangoje" rungtyniavęs (108 rungtynės, 11 įvarčių) saugas Mikas Kura. Dvidešimt vienerių metų gargždiškis ketina baigti mokslus ir išbandyti save kitoje srityje. "Bangos" klubas dėkoja M.Kurai už tuos kartu praleistus metus ir linki sėkmės naujuose išbandymuose.

sh4lt15
Pranešimai: 20
Užsiregistravo: 2010 Bal 06 22:16
Palaikoma komanda: Vėtra

Re: 2010-04-18 Vėtra-Banga

2010 Bal 18 21:26

http://www.futbolas.lt/2010/04/18/a-lyg ... a-pergale/

Pirmą kartą šį sezoną savo stadione rungtyniavusi Vilniaus „Vėtra“ sugrįžimą namo paženklino pergale. Lietuvos futbolo A lygos penktojo turo rungtynėse „Vėtra“ savo gerbėjų akivaizdoje 2:1 (0:1) nugalėjo Gargždų „Bangą“. Praleidę greitą įvartį, vilniečiai buvo priversti vytis varžovus, tačiau antrame kėlinyje įrodė savo pranašumą. Trečią pergalę iškovojusi „Vėtra“ surinktų taškų skaičiumi susilygino su trečią nesėkmę patyrusia „Banga“. Abi komandos dabar turi po keturis taškus.

Nieko nelaukdami, aikštės šeimininkai puolė atakuoti ir jau pirmąją susitikimo minutę surengė pavojingą išpuolį, kurio smaigalyje atsidūrė Artūras Rimkevičius. Tačiau laiku iš vartų išbėgęs Igoris Spiridonovas nutraukė „Vėtros“ puolėjo reidą.

Susitelkę puolime, vilniečiai primiršo gynybą ir buvo nubausti. 7-ą minutę „Banga“ staigiai kontratakavo, ir „Vėtros“ vartininkas Mantas Galdikas atsidūrė vienas prieš du varžovus. Andrius Lipskis perdavė kamuolį Andriui Gedgaudui, ir šis netrukdomas išvedė „Bangą“ į priekį – 0:1.

Aikštės šeimininkai skubėjo rezultatą lyginti, todėl „Bangos“ vartininkui netrukus teko padirbėti atremiant Vladimiro Gogberašvilio smūgį.

Kėlinio viduryje taiklumą dviem tolimais šūviais išbandė „Bangos“ puolėjas Gvidas Juška, bet pirmą bandymą niekais pavertė M.Galdikas, o antrą kartą kamuolys praskriejo šalia „Vėtros“ vartų virpsto.

Aktyviai žaidęs A.Rimkevičius kėlinio pabaigoje uždirbo baudos smūgį, ir prie kamuolio stojo „Vėtros“ standartinių padėčių specialistas V.Gogberašvilis. Vis dėlto „Vėtros“ legionieriaus smūgiuotą kamuolį I.Spiridonovas nukreipė virš vartų.

Netrukus laimę smūgiu iš baudos aikštelės krašto išbandė A.Rimkevičius, tačiau kamuolys pralėke virš „Bangos“ vartų. Po pirmojo kėlinio svečiai buvo priekyje 0:1.

Tačiau jau antrojo kėlinio pradžioje viskas prasidėjo iš naujo. 49-ą minutę, po baudos smūgio, prie „Bangos“ vartų kilo sumaištis, kuria pasinaudojęs „Vėtros“ gynėjas Audrius Veikutis krisdamas nuginklavo I.Spiridonovą – 1:1.

Po dešimties minučių „Bangos“ vartų saugumui dviem smūgiais iš skirtingų kraštų grasino A.Rimkevičius, bet pirmuoju atveju I.Spiridonovas neutralizavo pavojų, o antrasis „Vėtros“ puolėjo šūvis skriejo pro šalį.

Vis dėlto 63-ią minutę „Vėtrai“ pagaliau pavyko dar kartą pralaužti svečių gynybą. V.Gogberašvilis firminiu suktu baudos smūgiu iš dešiniojo krašto pergudravo I.Spiridonovą ir išvedė savo komandą į priekį – 2:1.

Po dešimties minučių, po „Bangos“ kampinio, rezultatas dar kartą galėjo tapti lygus, tačiau vilniečiai sugebėjo užgesinti baudos aikštelėje kilusį gaisrą. Gargždiškiai dar bandė priekaištauti teisėjui, kad šis neįžvelgė tariamo vilniečių žaidimo ranka, tačiau nieko nepešė.

Netrukus veiksmas persikėlė atgal prie „Bangos“ vartų, kur „Vėtros“ futbolininkai organizavo vieną pavojingą ataką po kitos. I.Spiridonovas turėjo gelbėti savo komandą po A.Rimkevičiaus ir T.Eliošiaus grėsmingų išpuolių.

Likus žaisti 10 minučių, komandos apsikeitė tolimais smūgiais. Rimvydo Grudžio šūvis iš 20-ies metrų į „Vėtros“ vartus buvo kiek netikslus, o V.Gogberašvilio baudos smūgį atrėmė „Bangos“ vartininkas.

Per likusį susitikimo laiką nė vienai komandai pasižymėti nepavyko, ir finalinis teisėjo švilpukas paskelbė apie trečią „Vėtros“ pergalę A lygoje šį sezoną.

„Vėtra“: Galdikas; A.Jankauskas, Veikutis, Usačiov, Borovskij, Ražanauskas, Stanaitis (46′ Liach), Gogberašvili (83′ Moroz), Eliošius, Rimkevičius, Žulpa (57′ Vėževičius).

„Banga“: Spiridonov; Bračkus (90′ Bagdonas), Padaigis, Gordej, Grudys, Gedgaudas, Urbaitis, Staponka, Remeza, Lipskis (80′ Pavliučenko), G.Juška.

Grįžti į