bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-04-28 Mažeikiai - Žalgiris

2010 Bal 27 22:12

D. Arlauskis: "Su "Mažeikiais" važiuojame kautis"
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n92_.html

VII-ajame A lygos ture D. Arlauskis tikisi iškovoti tris taškus.

Vilniaus "Žalgirio" gynėjas Davidas Arlauskis šiame A lygos sezone žaidžia be keitimų: per VI turus futbolininkas sužaidė 540 minučių, "uždirbo" tris geltonas korteles ir tapo nekeičiamu pagrindinės sudėties žaidėju. Komandos naujokas nori tęsti nepraleistų rungtynių seriją ir tikina rungtynėse su "Mažeikiais" sieksiąs tik pergalės:

"Paskutinėms A lygos rungtynėms su "Klaipėda" buvome puikiai pasiruošę: gavome aiškius trenerio nurodymus ir juos aikštėje įvykdėme. Žaidimas nebuvo lengvas, ant pavasarinės, atsigaunančios aikštės žaisti nebuvo paprasta. Gal dėl to nukentėjo žiūrovai, neišvydę tikslaus, akiai malonaus futbolo. Tačiau pergalę iškovojome įtikinančiu rezultatu, įrodėme, kad esame stipresni už "Klaipėdą". Nors žaisime išvykoje, kažko panašaus tikiuosi ir rungtynėse su "Mažeikiais".

Rytojaus varžyboms ruošiamės rimtai. Tiek aš, tiek komandos draugai esame sveiki. Esame nusiteikę kautis visas 90 minučių ir į Vilnių parsivežti tris taškus. Jie mums dabar - labai svarbūs. Varžovą vertinu rimtai, todėl lengvų rungtynių nesitikiu. Privalome būti susikaupę ir susikoncentravę.

Šiaulių stadionas man pažįstamas, jame ne vieną prakaito lašą išliejau. Daug gerų emocijų primena šis stadionas. Manau, jame jausiuosi geriau nei kiti futbolininkai. Pažįstamoje aikštėje bus malonu žaisti tiek rytoj prieš "Mažeikius", tiek ateityje prieš "Šiaulius","- portalui www.zalgiris-vilnius.lt sakė D. Arlauskis.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2010-04-28 Mažeikiai - Žalgiris

2010 Bal 28 19:43

na ką, Žalgirio pergalė 1-0 :D Įmušė Vaitkūnas (39 min). Iš šito vaikino bus žmogus, jeigu tik traumos neužpuls

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-28 Mažeikiai - Žalgiris

2010 Bal 28 20:55

Išvykoje "Žalgiris" įveikė "Mažeikius"
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n93_.html

Šiaulių centriniame stadione baigėsi VII-ojo A lygos turo rungtynės, kuriose Vilniaus "Žalgiris" 0:1 įveikė Mažeikių "Mažeikius". Vienintelį ir pergalingą įvartį į žemaičių vartus įmušė "Žalgirio" gynėjas Egidijus Vaitkūnas (39').

Susitikus skirtingose turnyrinės lentelės pusėse esančioms komandoms, kaip ir buvo galima tikėtis, iniciatyva visose rungtynėse priklausė Vilniaus "Žalgiriui".

Pirmojo kėlinio pabaigoje į "Mažeikių" vartus įmuštas įvartis brendo nuo pirmųjų rungtynių minučių: 14 minutę po R. Vilėniškio perdavimo į priekį, nestabdęs kamuolio iš 15 metrų šalia "Mažeikių" vartų virpsto smūgiavo P. Komolov. 20 rungtynių minutę po E. Vaitkūno perdavimo į varžovų baudos aikštelę iš 8 metrų galva netiksliai smūgiavo A. Jeršovas. Po kelių minučių panašioje situacijoje atsidūręs G. Barevičius galva nukreipė kamuolį tiesiai į šeimininkų vartininką. Netrukus žalgiriečiai patikrino "Mažeikių" vartų konstrukcijos tvirtumą: 28 rungtynių minutę I. Morino iš 17 metrų smūgiuotas kamuolys pataikė į M. Vitkovskio saugomų vartų skersinį, o 34 minutę vienas prieš vartininką išbėgęs G. Barevičius pataikė į tolimąjį vartų virpstą. 39 rungtynių minutę iniciatyvos ėmėsi ir pavyzdį, kaip reikia mušti įvartį, komandos draugams parodė "Žalgirio" gynėjas E. Vaitkūnas: pastarojo reidas į žemaičių baudos aikštelę baigėsi įvarčiu į artimąjį kampą. 0:1 priekyje "Žalgiris". Pačioje kėlinio pabaigoje progos padvigubinti rezultatą neišnaudojo sostinės komandos legionierius A. Nagumanov, po G. Barevičiaus perdavimo pasiuntęs kamuolį gerokai virš šeimininkų vartų.

Antrajame kėlinyje toliau dominavo žaliai baltą aprangą vilkintys futbolininkai. Kėlinio pradžioje progą įmušti įvartį turėjo P. Komolov, kuris išbėgęs vienas prieš vartininką pasiuntė kamuolį virš vartų konstrukcijų sandūros. 67 rungtynių minutę iš 35 metrų J. Bobrovskij smūgiuotas kamuolys praskriejo vos virš "Mažeikių" vartų skersinio. Kėlinio pabaigoje puolime aktyviai dalyvavo po keitimo aikštėje pasirodęs "Žalgirio" prancūzas G. Jerkovič. Pirmuoju bandymu iš aštraus kampo puolėjo smūgiuotas kamuolys pataikė į vartininką, o per pridėtą laiką greitoje atakoje legionierius galva smūgiavo šalia vartų. Besibaigiant rungtynėms pavojingą ataką surengė "Mažeikiai", pavojingai perdavę kamuolį vienas kitam "Žalgirio" baudos aikštelėje, tačiau D. Arlauskis kamuolį išmušė tolyn ir rungtynės baigėsi minimalia "Žalgirio" persvara 0:1.

Šiose rungtynėse ketvirtą geltoną kortelę šiame sezone prieš save išvydo "Žalgirio" gynėjas D. Arlauskis. Futbolininkas turės praleisti artimiausias A lygos rungtynes su Pakruojo "Kruoja".
"Žalgirio" sudėtis: vartininkas E. Šetkus; E. Vaitkūnas, T. Gražiūnas, D. Arlauskis, J. Bobrovskij, A. Jeršovas (78' E. Mastianica), A. Nagumanov, G. Barevičius, P. Komolov, R. Vilėniškis (62' A. Vaskela), I. Morinas (72' G. Jerkovič).

Roo4
Pranešimai: 39
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 14:26
Palaikoma komanda: FK Mažeikiai

Re: 2010-04-28 Mažeikiai - Žalgiris

2010 Bal 28 21:16

nu ka kita karta gal geriau pasiseks :)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2010-04-28 Mažeikiai - Žalgiris

2010 Bal 29 11:40

http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n94_.html
Po pergalingai "Šiauliuose" pasibaigusių rungtynių mintimis pasidalino "Žalgirio" vyr. treneris Igoris Pankratjevas, gynėjas E. Vaitkūnas ir po traumos pasveikęs puolėjas G. Jerkovič.

"Žalgirio vyr. treneris I. Pankratjevas:
"Faktas, kad iškovojome pergalę, mane džiugina. Tenkina žaidėjų noras žaisti, užduočių vykdymas aikštėje, kūryba. Šiandien vyrai padirbėjo kaip reikiant, tačiau įmušėme tik vieną įvartį. Komandos žaidimu iki svečių baudos aikštelės esu patenkintas. Netenkina sprendimai užbaigiant ataką: paskutiniai perdavimai ar smūgiai į vartus.

Po laimėtų rungtynių skųstis nesinori, į Vilnių grįžome geros nuotaikos, ir jau galvojame apie sekmadienio rungtynes su Pakruojo "Kruoja".

Pergalingo įvarčio autorius gynėjas E. Vaitkūnas:
"Važiuojant į rungtynes vis pagalvodavau, kaip jaučiasi komandos draugai, kai įmuša įvartį. Mačiau, kaip šiame sezone po įvarčio džiaugiasi Nagumanov, Morinas, Komolov... Ir šiandien tą jausmą galėjau pajusti pats. Deja, įmušęs euforijos nepajaučiau. Žaidimas vyko ne taip, kaip norėjosi, todėl net įmušus įvartį vėl gulėme ant varžovų vartų lyg pralaimėdami. Lengviau atsikvėpėme tik nuaidėjus finaliniam teisėjo švilpukui.
Laimėjome 1:0. Tik tuomet supratau, kad įmušiau labai svarbų įvartį. Artėjančios mamų dienos proga noriu jį paskirti savo mylimai mamai."

Puolėjas G. Jerkovič:
"Kai susitinka skirtingų pajėgumų komandos, bloga aikštės danga dažniausiai padeda silpnesnei komandai. Manau, šiandien taip ir įvyko. Aišku, aikštė buvo vienoda abiems komandoms, tačiau galimybes žaisti efektyvų futbolą ji labiau trukdė mums.

Nuo atsarginių suolo treneris mane pakvietė komandai pirmaujant 1:0. Paprašė įmušti įvartį arba padėti tai padaryti komandos draugams. Antras įvartis į "Mažeikių" vartus būtų leidęs saugiai jaustis rungtynių pabaigoje. Nors progų turėjau, tačiau nepasižymėjau. Dėl traumos į aikštę grįžau po 3 savaičių pertraukos, matyt, per daug norėjau įmušti į vartus, todėl kai kuriose situacijose priėmiau netinkamus sprendimus. Tačiau fiziškai jaučiausi gerai, lauksiu kito šanso."

Grįžti į