bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-04-28 Sūduva - Šiauliai

2010 Bal 27 19:54

E.Valaitis: „Šiauliai“ dažnai sugeba „įkąsti“ lyderiams“
Valdas Kasperavičius
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... -lyderiams

Rytoj Marijampolės „Sūduva“ namų rungtynes pagaliau žais ne manieže, o klubo stadione. Mūsų komandos varžovai bus „Šiaulių“ futbolininkai.
2009 metų sezone Suvalkijos ekipa su šiauliečiai rungtyniavo sėkmingai. Marijampoliečiai trejas rungtynes laimėjo (1:0, 1:0, 5:1) ir kartą sužaidė lygiosiomis 1:1.
Dvikovos išvakarėse pakalbinome „Sūduvos“ gynėją Eimantą Valaitį ir „Šiaulių“ saugą Mantą Kuklį.

- Balandžio pradžia „Sūduvai“ nebuvo sėkminga - net per keletą mačų niekaip negalėjote įmušti įvarčio. Tačiau pastarąsias dvejas rungtynes laimėjote. Komandai tai pridėjo pasitikėjimo? - fksuduva.lt pasiteiravo E.VALAIČIO.
- Be abejo. Kitaip ir būti negali. Kai komanda įmuša, visiems futbolininkams atsiranda didesnis pasitikėjimas savo jėgomis, visi pradeda tikėti, kad gali pelnyti įvartį.

- Rytoj žaisite su „Šiauliais“. Turbūt geriausias būsimų varžovų apibūdinimas būtų „tvirtas A lygos vidutiniokas“? Kokia jūsų nuomonė?
- „Šiauliai“ daug metų įrodinėja, kad sugeba „įkąsti“ lyderiams, su šiauliečiais niekam nebūna lengva žaisti. Aš trečiadienio varžovus vertinčiau labiau, nevadinčiau jų vidutiniokais. „Šiaulius“ priskirčiau prie A lygos pirmojo ketverto.

- Namų rungtynes žaisite ne manieže, o stadione. Komandos gerbėjai laukia trijų taškų, o ir užimama vieta įpareigoja. Džiaugtumėtės tik pergale, kitoks rezultatas nuliūdintų?
- Tikrai nuliūdintų. Mes sieksime tik pergalės, būtinai turime iškovoti tris taškus. Apie kitokią rungtynių baigtį net negalvojame. Norime nudžiuginti savo aistruolius.

- „Sūduva“ per šešis A lygos turus praleido tik vieną įvartį. Nemažai futbolo specialistų komandos gynybos grandį laiko stipriausia Lietuvoje. Jūs irgi taip manote?
- Mes žaidžiame, specialistai sprendžia... Vis dėlto reikėtų pripažinti, kad šiemet „Sūduvos“ gynybos grandis labai pajėgi, A lygoje viena pajėgiausių. Ne, gal vis tik stipriausia, nes komandai atstovauja daug metų A lygoje rungtyniavę Tadas Kijanskas, Nerijus Radžius, Alfredas Skroblas, Vaidas Slavickas.

- Pernai žaidėte Estijos čempionate, šiemet debiutavote Lietuvos futbolo A lygoje. Matote didelį skirtumą tarp Estijos ir mūsų šalies pirmenybių?
- Galiu teigti, kad stipresni mūsų klubai, Lietuvos čempionatas meistriškumu lenkia Estijos. Šioje šalyje stipresnė yra Talino „Levadia“, dar Talino „Flora“. Estijoje neretai per rungtynes įmušama daug įvarčių, pas mus taip nėra.

- Kaip įsikūrėte Marijampolėje, ar greitai apsipratote naujoje vietoje, naujoje ekipoje?
- Šauniai įsikūriau. Mane labai šiltai priėmė ir žaidėjai, ir treneriai, ir klubo vadovai. Viskuo esu patenkintas, nes puikios ir treniruočių, ir gyvenimo sąlygos.

- „Šiaulių“ laukia rimtas išbandymas, nes žaisite su A lygoje dar nepralaimėjusiais „Sūduvos“ futbolininkais. Favoritai, žinoma, yra marijampoliečiai, bet gal jūs nusiteikę pateikti staigmeną? - paklausėme M.KUKLIO?
- Visada keliame tikslą iškovoti pergalę, kad ir koks varžovas bebūtų. Marijampolėje būna labai sunku žaisti, neabejoju, kad taip bus ir ateinantį trečiadienį. Tačiau stengsimės pelnyti tris taškus.

- „Sūduva“ ir pagal iškovotus taškus, ir pagal žaidėjų pavardes lenkia „Šiaulius“. Kuo jūs galite priblokšti aikštės šeimininkus?
- Marijampoliečiai turi daugiau pranašumų, bet mes nežadame nusileisti . Kokie mūsų ginklai? Ne tiek jų ir daug - kovingumas ir noras nugalėti. To „Šiaulių“ futbolininkams tikrai netrūksta.

- „Sūduva“ šį sezoną A lygoje praleido tik vieną įvartį. Tad tikriausiai labiau stengsitės nepraleisti įvarčio į savo vartus nei mėginti įmušti varžovams?
- Dar nekalbėjome, kokią taktiką pasirinksime. Visa dėlto manau, kad žaisime atsargiai, didesnį dėmesį skirsime gynybai, o atsiradus progai - kontratakuosime. Kaip bus iš tikrųjų, negaliu pasakyti. Žiūrovai pamatys, kaip bus.

- „Šiauliai“ per pusę pirmojo rato surinko aštuonis taškus. Ar jums tai geras rezultatas?
- Žinoma, tikėjomės daugiau taškų. Tačiau nemanau, kad mūsų rezultatai blogi, viskas dar priešaky. Norėjosi daugiau, bet tik lygiosiomis sužaidėme su Pakruojo „Kruoja“, galėjome geriau sužaisti su Vilniaus „Žalgiriu“. Tauragėje sėkmingiau pasirodyti sutrukdė aikštės kokybė.

- Ar dabartinė „Šiaulių“ ekipa stipresnė už pernykštę?
- Manau, kad stipresnė, nes komandos branduolys nesikeičia jau treji metai. Jauni vaikinai sutvirtėjo, užsigrūdino, įgijo daugiau patirties. Todėl ir rezultatai šiais metais turėtų būti geresni.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-28 Sūduva - Šiauliai

2010 Bal 28 21:10

V. Lapeikis: "Marijampolėje tenkintų ir taškas"
2010 04 28
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_9917

Prieš A lygos rungtynes su „Sūduva“, fcsiauliai.lt pakalbino „Šiaulių“ gynėją Vilių Lapeikį. Futbolininkas papasakojo apie artėjantį A lygos susitikimą, sezono pradžią, savo žaidimą.

- Viliau, kaip ruošiatės rungtynėms su „Sūduva“?
- Rungtynėms ruošiamės kaip įprastai. Kažkokio išskirtinio pasiruošimo nebuvo. Šiek tiek modeliavome žaidimą, bet ruošiamės kaip ir kiekvienoms rungtynėms.

- Ką galėtum pasakyti apie varžovą?
- Tai – vienas iš rimčiausių varžovų. Tiesa, manau, kad šiemet „Sūduva“ nėra tokia stipri, kokia buvo pernai. Tačiau tai tikrai pajėgi ekipa. Kaip bebūtų, vyksim kovoti.

- Kokius tikslus keliate šiame mače?
- Visada į aikštę eini laimėti. Tačiau kadangi „Sūduva“ - vienas stipriausių oponentų, jų stadione teigiamas rezultatas būtų ir taškas.

- Kaip manai, kodėl kartais „Šiauliai“ „Sūduvai“ pralaimi triuškinančiais rezultatais? Prieš porą sezonų pralaimėjote 2:7, pernai 1:4.
- „Sūduva“ nėra parankus varžovas. Mūsų komanda jauna, tad yra šiek tiek baimės. Galbūt šiauliečius slegia „Sūduvos“ autoritetas. „Štai, žaisime su „Sūduva“, dabar įmuš daug įvarčių“, - toks įsitikinimas pakiša koją. Tačiau pagrindinė priežastis – Marijampolės komandos neparankumas.

- Turėjote pusantros savaitės pertrauką, per kurią nežaidėte rungtynių. Mače su „Sūduva“ tai bus labiau pliusas ar minusas?
- Sunku pasakyti. Gal geriau, kad tos pertraukos nebūtų buvę. Vis tik, kuo toliau, tuo žaisdavome geriau. Dabar galbūt vėl šiek tiek išsimušime iš ritmo. Tačiau viską parodys rungtynės su „Sūduva“.

- Šią savaitę žaisite dvi rungtynes. Ar ne per didelis krūvis?
- Ne. Galvoju, kad nebus sunku. Dar tik sezono pradžia. Turėjome sunkų pasiruošimą. Be to, kartais geriau žaisti, nei daug treniruotis.

- Kaip vertini sezono pradžią?
- Galbūt galėjo būti ir geriau. Tačiau po truputį įsivažiuojame. Su kiekvienomis rungtynėmis žaidžiame vis geriau. Dar reikia šiek tiek laiko geriau susižaisti, pajausti žaidimą ir viskas bus gerai.

- Praėjusiose rungtynėse nežaidei. Gavai pailsėti, ar nerungtyniavai dėl kitų priežasčių?
- Šį klausimą reikėtų užduoti treneriui. Jis modeliuoja žaidimą, viską geriausiai mato. Dėl ko nežaidžiau pats negaliu pasakyti. Tai – trenerio sprendimas.

- Šeštadienį žaidžiate pirmąsias rungtynes namie. Ar pasiilgai rungtynių savo stadione?
- Mes, galima sakyti, namų komanda. Namų sienos padeda. Visada malonu žaisti savų žiūrovų akivaizdoje, o ne kitame stadione su tuščiomis tribūnomis. Rungtynės namie prideda daugiau motyvacijos, suteikia papildomą stimulą. Laukiame pirmųjų rungtynių Šiauliuose.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-28 Sūduva - Šiauliai

2010 Bal 29 09:55

Lygus mačas baigėsi taikiai
2010 04 29
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_9918

Šiaulių „Šiauliai“ trečiadienį išvykoje žaidė A lygos rungtynes su Marijampolės „Sūduva“. Lygus mačas baigėsi taikiai – 1:1.

„Šiauliai“ rungtynes pradėjo pasikeitusia sudėtimi. Gynybos grandyje žaidė Vaidotas Šilėnas, o visas rungtynes aikštėje praleido jaunasis saugas Tomas Birškys.

Pirmajame kėlinyje vyko apylygis žaidimas. Išsiskyrė šiauliečio Manto Kuklio smūgis po perdavimo iš kairės. „Šiaulių“ saugas buvo likęs laisvas prieš vartus, tačiau dvikovą laimėjo „Sūduvos“ vartininkas Armantas Vitkauskas.

Marijampolės ekipa sukūrė dvi grėsmingas atakas. Po vienos iš jų – „Šiauliai“ apsigynė nuo dviejų varžovų smūgių. Vėliau „Sūduvos“ legionierius Liu Chao mušė į vartus, tačiau spirtą kamuolį atrėmė „Šiaulių“ vartininkas Pavelas Naglis.

Antrajame kėlinyje ekipos apsikeitė keliais pavojingais išpuoliais bei įvarčiais po standartinių situacijų.

54-ąją minutę po Deivydo Lunskio pražangos kamuolį į baudos aikštelę skersavo L. Chao, aukščiau už kitus iššokęs Tadas Kijanskas galva nukreipė kamuolį į tolimąjį vartų kampą.

76-ąją minutę po V. Šilėno pakelto kampinio galva įvartį pelnė Viktoras Raskovas, A lygoje pasižymėjęs po sezono pertraukos.

Įvartį įmušę „Šiauliai“ dar galėjo pergalę išplėšti, tačiau bandymai buvo bevaisiai – mačas baigėsi lygiosiomos – 1:1.
KOMANDŲ SUDĖTYS:

„Šiauliai“: P. Naglis; V. Šilėnas, T. Kančelskis, D. Lunskis, E. Pšelenskis; T. Birškys, M. Kuklys, I. Kozlovs, K. Gusočenko (V. Viktoravičius), E. Jasaitis (V. Lapeikis); V. Raskov (R. Urbelis)

„Sūduva“: A. Vitkauskas; V. Slavickas, T. Kijanskas, E. Valaitis, N. Radžius; L. Chao, K. Chvedukas, S. Grande, Esau, E. Grigaitis; P. Lukšys (Antrajame kėlinyje žaidė: A. Skroblas, A. Urbšys)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-04-28 Sūduva - Šiauliai

2010 Bal 29 11:37

D.Vencevičius: „Viena klaida lėmė, kad iškovojome tik tašką“
Įrašo autorius - fksuduva.lt, 2010-4-29
http://www.futbolas.lt/2010/04/29/d-ven ... %E2%80%9C/

Po lygiosiomis 1:1 pasibaigusio A lygos septintojo turo mačo su „Šiauliais“, Marijampolės „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius pripažino, kad ekipa nesužaidė taip, kaip tikėtasi. D.Vencevičius užsiminė, kad jį neramina „Sūduvos“ puolimas. Tuo metu „Šiaulių“ strategas Deivis Kančelskis neslėpė, kad jo treniruojama komanda Marijampolėje sužaidė vienas geriausių rungtynių šį sezoną. Vis tik D.Kančelskis turėjo priekaištų savo žaidėjams dėl gynybos standartinėse padėtyse.

„Sūduvos“ vyr. treneris Donatas Vencevičius:

„Rungtynės nebuvo to lygio kurio tikėjausi. Aiškinsimės: gal vyrai pavargę po sunkių sekmadienio rungtynių? Pirmą kėliny vaikščiojom, antrajame – truputi vaizdas pasikeitė. Viena klaida nulėmė, kad iškovojome tik tašką. Kieno tai klaida, ar vartininko, ar gynėjo sunku pasakyti. Yra problemų puolime. Turim vieną puolėją Lukšy. Tikimės iš jo daugiau.“

“Šiaulių“ vyr. treneris Deivis Kančelskis:

„Džiaugiuosi išvykoje pelnytu tašku. Šiandien buvo vienos geresnių mūsų rungtynių šį sezoną. Kai kuriuose dalykuose dar buvo daug broko, kai kada nesisekė palaikyti kamuolio. Gaila, kad praleidome įvartį iš standarto, nors prieš rungtynes akcentavome, kad „Sūduva“ gerai išpildo standartines situacijas. Bet ir pelnėme įvartį. Džiaugiuosi, kad pagaliau Raškovas pelnė įvartį. Manau, kad šių rungtynių rezultatas pagal žaidimą.“

Grįžti į