slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-05-01 Lifosa - Minija

2010 Bal 29 22:16

2010 m. gegužės 1 d. 15.00 val. Kėdainių „Lifosa“ ir Kretingos „Minija“.
Kėdainių miesto atsarginis stadionas
Dvikova su patyrusia "Lifosa"
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/539/1/
Antrą savaitgalį paeiliui Kretingos „Minijos“ komandos laukia rungtynės išvykoje – šįkart šeštadienį bus vykstama į Kėdainius ir 15.00 val. rungtyniaujama su kita LFF I lygos pirmenybių debiutante – Kėdainių „Lifosa“. Nors „Lifosa“ kaip klubas debiutuoja LFF I lygoje, tačiau daugelis šios komandos žaidėjų gali pasigirti nemaža ir aukštesnio lygio varžybų patirtimi. Tą įrodo ir solidūs pirmųjų turų rezultatai – iškovotos dvi pergalės ir vienos rungtynės baigtos lygiosiomis. Po trijų turų „Lifosa“ žengia pirmoje vietoje, surinkusi 7 taškus.
Kad „Lifosos“ komandos žaidėjai turi pakankamai žaidybinės patirties, įrodo ir tas faktas, kad komandos žaidėjų amžiaus vidurkis 28,5 metų. O tokie žaidėjai kaip vartininkas Raimundas Čeginskas, gynėjas Marius Butėnas, saugai Lauras Januškevičius ir Mantas Uselis bei puolėjas Arūnas Šteinas praėjusių metų sezone rungtyniavo Pakruojo „Kruoja“ komandoje, žaidžiančioje A lygoje. Tarpusavio susižaidimo neturėtų trūkti ir kitiems žaidėjams, kurie jau ketvirtus metus, nuo „Lifosos“ futbolo klubo įkūrimo, rungtyniauja kartu.

Per pirmus tris turus „Lifosa“ rungtyniavo su komandomis pernai patekusiomis į LFF I lygos pirmąjį ketvertuką. Pirmose sezono rungtynėse „Lifosa“ laimėjo Kėdainių miesto „derbį“, 2:1 įveikusi „Nevėžio“ komandą. Sekančiose rungtynėse kėdainiečiai nepaliko jokių vilčių „Alyčio“ futboloninkams, kuriuos sutriuškino rezultatu 5:1. Ir tik pirmoje išvykoje „Lifosa“, rungtyniaudama su „Šilute“ (1:1), prarado pirmuosius taškus.

Tarp rezultatyviausių LFF I lygos žaidėjų, kartu su Germanu Vaniuchinu bei G. Juška („Kaunas“) ir V. Lemežiu („Nevėžis“), yra ir „Lifosos“ žaidėjas Aivaras Gėgžna. Visų šių žaidėjų sąskaitoje yra po tris įvarčius.

Rungtynėms teisėjaus teisėjas Darius Vilutis (Kaunas), asistentai – Agnė Ratkevičiūtė (Kaunas) ir J. Butkus (Ukmergė), rezervinis teisėjas – A. Jagintavičius (Kaunas).
Futbolinio statistiniai resursai:
Kėdainių „Lifosa“ I lygoje sužaidė 3 rungtynes, per kurias įmušė 8, praleido 3 įvarčius, nepralaimėjo 3 paskutinėse rungtynėse.

Kretingos „Minija“ I lygoje sužaidė 3 rungtynes, per kurias įmušė 5, praleido 4 įvarčius.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-01 Lifosa - Minija

2010 Geg 01 17:37

Lifosa (Kėdainiai) - Minija (Kretinga) 2:0 (2:0)
Teisėjas: D.Vilutis (Kaunas), 120 žiūrovų
Įvarčiai: 22 min. V.Rabikauskas, 31 min. A.Popovas („Lifosa“)
Įspėjimai: 61 min. V.Rabikauskas, 64 min. A.Mančas, 76 min. M.Vaitkus („Lifosa“); 38 min. M.Balasanov, 66 min. S.Brazauskas, 83 min. G.Vaniuchinas („Minija“)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-01 Lifosa - Minija

2010 Geg 02 08:48

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/542/41/
"Minija" pralaimėjo pirmenybių lyderei (FOTO)
LFF I lygos pirmenybių IV ture Kretingos „Minija“ vyko į Kėdainius, kur miesto stadiono atsarginėje aikštėje rungtyniavo su „Lifosos“ komanda, kuri dabar lyderiauja pirmenybėse. Kretingiškiams nesėkmingai susiklostė pirmojo kėlinio vidurys, kai varžovai po standartinės padėties ir sumaišties prie „Minijos“ vartų įmušė pirmąjį įvartį, o praslinkus beveik dešimt minučių, išnaudoję akimirkai turėtą vieną žaidėjo persvarą bei surengę greitą kontrataką, kėdainiečiai padvigubino savo persvarą.
Antrajame kėlinyje „Minija“ nors ir turėjo žaidybinę persvarą ir beveik viso kėlinio metu dominavo aikštėje, tačiau pergudrauti gynybon atsitraukusių varžovų ir sušvelninti rezultato nesugebėjo. Tad pirmenybių lyderiams nusileista rezultatu 0:2.

Rungtynių eiga. Rungtynės prasidėjo be didesnės žvalgybos, tačiau gan ilgą laiką nei vienai, nei kitai komandai nepavyko surengti pilnai paruoštos atakos. Pirmesni kiek organizuotesnį žaidimą pradėjo žaisti „Lifosos“ žaidėjai, kurių atakų pagrindinis „dirigentas“ buvo Arūnas Šteinas. Šeimininkų porą gan grėsmingų pabandymų smūgiuoti iš toli buvo atremti varininko Dainiaus Stapono, o patys kretingiškiai atsakydavo kontratakomis, kurių smaigalyje ieškojo puolėjo Nerijaus Kosmakovo.

Beveik įpusėjus pirmajam kėliniui, buvo skirtas baudos smūgis link „Minijos“ vartų – iš maždaug 40 metrų į baudos aikštelę pakeltas kamuolys, nusileido į žaidėjų sumaištį, kur priešais vartus pašokęs kėdainiškis V. Rabikauskas iš kelių metrų su „kupra“ sugebėjo nukreipti kamuolį į „Minijos“ vartus. Varžovai išsiveržė į priekį 1:0.


Netrukus grėsmingą ir ilgai užtrukusią ataką surengė kretingiškiai, tačiau po jos rezultatas liko nepakitęs. O 31-ąją rungtynių minutę, kai „Minijos“ gynėjas trumpam paliko aikštę, kad susitvarkytų avalynę, šeimininkai perėmė kamuolį ir surengė kontrataką, po kurios pakartotiniu smūgiu A. Popovas padvigubino „Lifosos“ pergalę.

Nesugebėję įvykių pakreipti reikiama linkme, per pertrauką kretingiškiai rūbinėje persvarstė visus savo veiksmus aikštėje ir antrajame kėlinyje pasirodė su užsidegimu bent išlyginti rezultatą. Ko pasekoje, „Minijos“ žaidėjai didžiąją antrojo kėlinio laiko dalį praleido kontroliuodami kamuolį ir regzdami atakas. Porą kartų grėsmingai į baudos aikštelę įsiveržė ir pavojingai į vartus smūgiavo Nerijus Kosmakovas, iš toli „Lifosos“ vartininko budrumą patikrino Marselis Balasanovas, o realiausią progą turėjo Audrius Tolis ir Nerijus Kosmakovas – po gauto perdavimo į baudos aikštelę Audriui Toliui iš keletos metrų nepavyko sėkmingai smūgiuoti į vartus ties juo pašokusį kamuolį, o antru bandymu bandęs „sušaudyti“ varžovų vartininką Nerijus Kosmakovas, nepavyko sėkmingai pataikyti į kamuolį.

Taip ir nesugebėję pasiųsti kamuolio į varžovų vartus, pačioje rungtynių pabaigoje po „Lifosos“ komandos kontratakos, kretingiškiai vos neprasileido trečiojo įvarčio – gelbėjo tik netikslus varžovo smūgis.

Tad varžovams nusileidę rezultatu 0:2, kretingiškiai patyrė antrąjį pralaimėjimą LFF I lygos pirmenybėse.

Rungtynių statistika:
LIFOSA - MINIJA 2:0 (2:0)
Teisėjas: D.Vilutis (Kaunas), 120 žiūrovų
„Minijos“ sudėtis: Dainius Staponas, Audrius Tolis, Andrius Piekus, Mantas Mažionis, Stasys Brazauskas, Gediminas Žilys (Karolis Norvilas), Marsel Balasanov (Julius Mockus), Stasys Brazauskas (Mindaugas Šoblinskas), Andrius Paulauskas, Nerijus Kosmakov, Germanas Vaniuchinas.
Įvarčiai: 22 min. V.Rabikauskas, 31 min. A.Popovas („Lifosa“)
Įspėjimai: 61 min. V.Rabikauskas, 64 min. A.Mančas, 76 min. M.Vaitkus („Lifosa“); 38 min. M.Balasanov, 66 min. S.Brazauskas, 83 min. G.Vaniuchinas („Minija“)

Kitas rungtynes "Minija" žais gegužės 8 d. 15.00 val. Kretingoje su Alytaus "Vidzgirio" komanda.

Paveikslėlis

Grįžti į