slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-05-08 Minija - Vidzgiris

2010 Geg 04 16:59

Paveikslėlis

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-08 Minija - Vidzgiris

2010 Geg 05 23:54

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/545/1/
Šeštadienį "Minija" stos prieš "Vidzgiriio" komandą

LFF I lygos pirmenybių V ture Kretingos „Minija“ šeštadienį 15.00 val. savoje aikštėje priims Alytaus „Vidzgirio“ komandą, kuri šiemet debiutuoja LFF I lygos pirmenybėse. Sėkmingai susiklosčius sezono pradžiai, „Vidzgirio“ komanda per pirmus keturis turus iškovojo 7 taškus ir dabar patenka į pirmąjį trejetuką, nusileisdama tik lyderei „Lifosai“ ir vienam iš favoritų FBK „Kaunui“.

Alytaus komanda, pirmajame ture žaidusi išvykoje, rezultatu 2:1 įveikė Jonavos „Lietavos“ komandą. Kitus tris turus „Vidzgiris“ rungtyniavo savoje aikštėje – pralaimėta 0:1 „Nevėžiui“, Alytaus derbyje lygiosiomis 1:1 sužaista su „Alyčiu“ ir paskutinėse rungtynėse 2:0 įveikta Šilutės „Šilutė“.

Praėjusiais metais „Vidzgiris“ rungtyniavo trečiame Lietuvos futbolo lygų lygmenyje – LFF II lygos Pietų zonos pirmenybėse. Skirtingai nei „Minija“, alytiškiai sugebėjo savoje zonoje iškovoti bronzos medalius, tašku aplenkdama Kėdainių „Lifosą“. Būtent visos šios tris komandos – „Vidzgiris“, „Minija“ ir „Lifosa“ nusprendė šiemet išmėginti jėgas aukštesnėje lygoje, varžantis su pajėgesnėmis komandomis. Tad anksčiau skirtingose pirmenybėse rungtyniavusios „Vidzgirio“ ir „Minijos“ komandos, šį savaitgalį tarpusavyje rungtyniaus pirmąjį kartą.

Ko gero tarp „Vidzgirio“ žaidėjų labiausiai žinomas žaidėjas yra saugas Eimantas Poderis, kuris atstovavo keliems Lietuvos ir užsienio klubų bei 1992-2005 metais gynė Lietuvos futbolo rinktinės garbę. Eimantas Poderis savo šalies rinktinei atstovavo 22 rungtynėse.

Kretingos „Minija“ pirmas ketverias rungtynes pradėjusi ta pačia sudėtimi, šį savaitgalį greičiausiai bus priversta koreguoti savo startinę sudėtį, nes rungtynėse su „Lifosa“ rimtą traumą patyrė ir šią savaitę su komanda nesitreniravo kapitonas Andrius Piekus. Įvairios traumos kamuoja ir daugelį kitų pagrindinės komandos žaidėjų, bet treneriai Viktoras Butrimas ir Gediminas Petrauskas tikisi, kad šiems žaidėjams pavyks atsigauti iki sekančių rungynių ir pilna jėga jose dalyvauti.

„Minijos“ žaidėjai džiaugiasi sulaukę puikaus gerbėjų ir fanklubo palaikymo pirmose namų rungtynėse su „Šilute“ ir tikisi, kad šį šeštadienį stadiono tribūnose bus dar daugiau futbolo gerbėjų. Tad visus kviečiame šeštadienį 15.00 val. į Kretingos miesto stadioną palaikyti „Miniją“.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-08 Minija - Vidzgiris

2010 Geg 08 17:21

Minija 2-2 Vidzgiris
33min. G.Vaniuchinas
35min. Kozmakovas
81min. Vidzgiris iš 11m. 2-1
86min. Vidzgiris 2-2

Toxico
Pranešimai: 88
Užsiregistravo: 2010 Kov 22 15:33
Palaikoma komanda: Neptunas
Miestas: Klaipeda

Re: 2010-05-08 Minija - Vidzgiris

2010 Geg 09 10:29

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/547/1/
"Minijai" vietoj pergalės teko tenkintis tik lygiosiomis (FOTO)
„MINIJA“ – „VIDZGIRIS“ 2:2 (2:0)
Kretingoje „Minija“ LFF I lygos V-ojo turo rungtynėse susitiko su „Vidzgirio“ futbolininkais. Pirmasis kėlinys „Minijai“ klostėsi palankiai, o jam persiritus į antrąją pusę - 35-ąją minutę Germanas Vaniuchinas išvedė kretingiškius į priekį (1:0). Neilgai trukus Nerijus Kosmakovas įtvirtino “Minijos” persvarą (2:0). Didžioji antrojo kėlinio pusė nežadėjo šeimininkams nieko prasto, tačiau rungtynių pabaigoje viskas apsivertė „aukštyn kojom“ - 84-ąją minutę iš aikštės pašalintas Audrius Tolis ir skirtas 11 metrų baudinys į „Minijos“ vartus, o 89-ąją minutę svečiai tiksliu smūgiu galva sugebėjo išplėšti tašką (2:2) bei priversti kretingiškius vietoj pergalės tenkintis tik lygiosiomis.

Rungtynių eiga. Kretingiškiai pabangė nuo pat rungtynių pradžios imti žaidimo iniciatyvą į savas rankas ir kurį laiką tai visai neprastai gavosi. Tiesa, nors tie reidai link „Vidzgirio“ vartų nebuvo tokie nuolatiniai, tačiau per pirmas penkioliką minučių abu „Minijos“ puolėjai sugebėjo sukurti po grėsmingą situaciją prie svečių vartų. Nesaudė ir varžovai, kurie atsakydavo ne ką prasčiau organizuotomis atakomis, o vidurio saugo pozicijoje žaidęs Eimantas Poderis nepraleisdavo progos patikrinti „Minijos“ vartininko Dainius Stapono budrumą – po vieno šio saugo smūgio Dainiui teko akimirksniu sureaguoti, kad spėtų atremti stiprų ir klastingą smūgį iš maždaug 20 metrų.

Savų sirgalių raginami kretingiškiai apie 35-40 rungtynių minutes užkūrė „karštą pirtį“ prie „Vidzgirio“ vartų ir po dviejų rezultatyvių atakų išsiveržė į priekį. Iš pradžių 35-ąją minutę atakos priešakyje kamuolį gavęs Germanas Vaniuchinas, suklaidino gynėją ir iššokęs prieš vartininką, tiksliu smūgiu išvedė „Miniją“ į priekį. Dar po trejetos minučių panašioje situacijoje atsidūrė kitas puolėjas Nerijus Kosmakov, kuris taip pat sugebėjo atsilaisvinti nuo gynėjo ir į tolimąjį vartų kampą pasiuntęs kamuolį, padvigubino „Minijos“ persvarą (2:0).

Nedaug trūko, kad pasinaudoję varžovų sumaištimi, kretingiškiai būtų dar labiau padidinę savo pranašumą, bet vėlesnėse atakose jau pritrūko tikslumo. O pačioje kėlinio pabaigoje žadą atgavę svečiai, surengė porą grėsmingų atakų, kur vėl savo sugebėjimus teko pademonstuoti vartininkui Dainiui Staponui.

Antrajame kėlinyje ilgą laiką vyko apylygis žaidimas ir abi komandos tik aikštės viduryje kontroliuodavo kamuolį, didžiąją laiko dalį net nepriartėdamos prie viena kitos baudos aikštelės. Bet į rungtynių pabaigą vaizdas aikštėje gerokai pakito – „Vidzgirio“ žaidėjai tapo vis dažnesni svečiai „Minijos“ baudos aikštelėje, vartininkui Dainiui Staponui darbo buvo vis daugiau su kiekviena minute.

Rungtynių kulminacija buvo 83-ąją minutę – kai po kretingiškių pražangos savoje baudos aikštelėje, aikštės teisėjas Darius Miklovas iš dviejų šalia pargriauto varžovo buvusių kretingiškių, pražangos „kaltininku“ paskelbė vidurio gynėją Audrių Tolį. Pastarajam parodęs geltoną kortelę, teisėjas Darius Miklovas net dukart bėgo iki rezervinio teisėjo kartu „perskaičiuoti“ Audriaus Tolio gautus įspėjimus ir galutinis jo verdiktas – raudona kortelė (už antrą geltoną kortelę) Audriui Toliui bei 11 metrų baudinys į „Minijos“ vartus. Patyręs Eimantas Poderis šaltakraujiškai atliko baudinį ir sušvelnino savo komandos atsilikimą iki minimumo (1:2).

Per likusias septynias minutes, kretingiškiai ne tik, kad nesugebėjo atsigauti po taip netikėtai pakitusios rungtynių eigos, bet ir įsivėlė į nervingą ir nedrausmingą žaidimą. Tuom pasinaudojo varžovai, kurie pačioje rungtynių pabaigoje išnaudoję vieno žaidėjo pranašumą, rado spragų "Minijos“ gynyboje ir po prasiveržimo dešiniuoju kraštu bei atlikto aukšto perdavimo į baudos aikštelę, kurioje buvęs K. Burinskas galva nukreipė kamuolį į „Minijos“ vartus. Lygu – 2:2.

Per teisėjo pridėtą laiką nei vienai komandai nebepavyko sukurti progų įvarčiui, tad rungtynės baigėsi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2. Tik tašką įsirašiusi, „Minija“ su penkiais taškais išlieka šeštoje vietoje tarp dešimties komandų.

Kretingos „Minijos“ komanda dėkoja saviems sirgaliams, kurie aktyviai palaikė savo komandą visų rungtynių metu ir tikisi tokio paties nuoširdaus palaikymo sekančiose rungtynėse.


Rungtynių statistika:
Minija (Kretinga) - Vidzgiris (Alytus) 2:2 (2:0)
Teisėjas: D.Miklovas (Palanga), 650 žiūrovų
"Minijos" sudėtis: Dainius Staponas, Audrius Tolis, Andrius Piekus, Stasys Brazauskas, Mantas Mažionis, Marsel Balasanov, Gediminas Žilys, Andrius Paulauskas, Stasys Vyšniauskas (62 min. Tomas Vainora), Germanas Vaniuchinas (71 min. Karolis Norvilas), Nerijus Kosmakov (83 min. Julius Mockus).
Įvarčiai: 35 min. G.Vaniuchinas, 38 min. N.Kosmakovas („Minija“); 84 min. (iš 11m.) E.Poderis, 89 min. K.Burinskas („Vidzgiris“)
Įspėjimai: 25 min. G.Vaniuchinas, 45 min. M.Mažionis, 65 min. A.Tolis, 83 min. A.Balasanov („Minija“); 11 min. R.Blinovas („Vidzgiris“)
Pašalinimai: 83 min. A.Tolis (už 2-ą geltoną) („Minija“)

Nuotraukos iš rungtynių: http://www.fkminija.net/tvs/content/view/547/1/

Grįžti į