bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-05-09 Kruoja - Banga

2010 Geg 10 12:46

Puiki pergalė Pakruojyje
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... pakruojyje

Sekmadienį Pakruojyje "Bangos" ir "Kruojos" dvikova priminė gerą trilerį - šiurpi pradžia ir laiminga pabaiga. Atsilikdami 0:2 gargždiškiai visgi iškovojo pergalę 3:2.

Rungtynės. Pirmą kartą šį sezoną oficialiose rungtynėse vietą vartuose užėmusiam P.Pociui debiutas įsimins ilgam. Jau pirmą susitikimo minutę "Bangos" vartininkas nesėkmingai atmušė kamuolį po "Kruojos" žaidėjo smūgio ir T.Švelna nekliudomas pasiuntė kamuolį į vartus - 0:1. Vos po penkių minučių tas pats T.Švelna antrą kartą šoko džiaugsmo šokį - po baudos smūgio iš dešiniojo krašto "Kruojos" puolėjas smūgiu galva aukšta trajektorija pasiuntė kamuolį P.Pociui už nugaros - 0:2. Po kelių akimirkų kamuolys vos neatidūrė vartuose ir trečią kartą - po "Kruojos" žaidėjo smūgio ir rikošeto kamuolys praskriejo gerta virpsto.

"Banga" gan greitai atsigavo po tokio šalto dušo. 10 minutę po G.Juškos baudos smūgio iš 30 metrų kamuolys praskriejo virš vartų, o 14 minutę meistriškai su gynėju baudos aikštelėje susidorojęs A.Staponka pasiuntė kamuolį vartininkui už nugaros - 1:2. 28 minutę puikios galimybės išlyginti rezultatą neišnaudojo R.Grudys - po A.Staponkos perdavimo iš kairiojo krašto kamuolį baudos aikštelėje gavęs "Bangos" kapitonas smūgiavo į vartus, tačiau "Kruojos" vartų sargas sugebėjo smūgį atremti. Tačiau 38 minutę ir šeimininkų vartininkas nebegalėjo išgelbėti komandos - po G.Juškos smūgio iš 18 metrų rezultatas tapo 2:2.
O antrojo kėlinio pradžioje šypsenos galutinai dingo iš Pakruojo stadione susirinkusių "Kruojos" gerbėjų veidų. 47 minutę po A.Staponkos perdavimo iš dešiniojo krašto G.Juška smūgiu galva iš kelių metrų persvėrė rezultatą "Bangos" naudai - 3:2.

Tokia įvykių eiga gerokai sutrikdė šeimininkus ir "Banga" ilgam perėmė iniciatyvą. Pavojingos atakos buvo kuriamos tik prie "Kruojos" vartų. 55 minutę po A.Lipskio tolimo smūgio "Kruojos" vartininkas tik antru bandymu sugebėjo suvaldyti kamuolį. Kiek vėliau D.Remeza ir A.Staponka pabandė laimę tolimais smūgiais. 81 minutę G.Juška baudos smūgiu iš 30 metrų įveikė "Kruojos" žaidėjų sienelę, tačiau kamuolys nuskriejo tiesiai vartininkui į rankas. 88 minutę po A.Staponkos perdavimo iš dešiniojo krašto G.Juška baudos aikštelėje gavo progą apsisukti ir smūgiuoti iš aštuonių metrų, tačiau kamuolys nuskriejo būtent į tą kampą, kuriame buvo ir "Kruojos" vartininkas.

Šeimininkų bandymai bent per paskutines kelias minutes išgelbėti rungtynes atsimušė į "Bangos" gynybinius įtvirtinimus ir viskas, ką "Kruojai" pavyko nuveikti - dukart pasiųsti kamuolį gerokai virš vartų. Tad tragiškai prasidėjusi dvikova galiausiai baigėsi mūsų komandos pergale.

Po rungtynių "Bangos" vyriausias treneris A.Narbekovas sakė, jog rungtynių pradžia sukėlė nemažą stresą: "Rungtynių pradžia buvo katastrofiška - pirmi du smūgiai ir įvarčiai. Buvo minčių, jog šiandien gali būti skaudi diena. Tačiau matėsi, jog komanda nori laimėti, žaidė užtikrinčiau, geriau nei prieš "Mažeikius". Įmušę įvartį perėmėm rungtynių valdymą į savo rankas ir pelnytai laimėjome. Antrąjį kėlinį "Kruoja" praktiškai nieko nesukūrė. Galiu pagirti komandą, kad nenuleido rankų. Ne taip, kaip prieš "Mažeikius", kai pagalvojom, kad darbas jau padarytas". Apie būsimą dvikovą su "Žalgiriu" treneris sakė: "Žalgiris" visada yra "Žalgiris". Komanda su vardu, tačiau nevažiuosime ten dovanoti taškų. Važiuosime kautis".

Grįžti į