bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-05-09 Vėtra - Sūduva

2010 Geg 09 13:00

E.Grigaitis: „Prieš mačą su „Vėtra“ turime psichologinį pranašumą“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... in-pranaum
Valdas Kasperavičius

Rytoj Marijampolės „Sūduva“ svečiuose žais A lygos 9-ojo turo rungtynes su Vilniaus „Vėtra“. Komandų nuotaikos pastaruoju metu skirtingos. Mūsų ekipa neseniai TrioBet Baltijos lygos ketvirtfinalyje įveikė Talino „Levadia“ futbolininkus ir vienintelė iš Lietuvos komandų iškopė į pusfinalį. Vilniečiai neturėjo kuo džiaugtis: UEFA Europos lygoje žaisti jiems nebus leista, iš Baltijos lygos turnyro iškrito, o finansinės problemos tebekamuoja.

Tęsiame savo tradiciją prieš rungtynes pakalbinti po vieną abiejų stovyklų atstovą. Kad būtų įdomiau, pasirinkome „Sūduvos“ puolėją Evaldą Grigaitį ir „Vėtros“ saugą Povilą Krasnovskį. Pirmasis pernai vilkėjo „Vėtros“ marškinėlius, o antrasis - mūsų komandos.

Keista laiku gauti atlyginimą

- Rytoj žaisite A lygos rungtynes su „Vėtra“. Anksčiau kelis sezonus esi rungtyniavęs šioje ekipoje, gerai ją žinai. Ar šiemet sostinės ekipa atrodo panašaus pajėgumo, kaip pernai? - paklausėme E.GRIGAIČIO.
- Manau, panašaus. Nepasakyčiau, kad „Vėtra“ susilpnėjo. Komanda visada buvo tarp A lygos lyderių ir į aikštę eidavo nusiteikusi kovoti dėl pergalės. Varžovai tikriausiai ir sekmadienį stengsis laimėti. Mes - taip pat.

- LFF taurės pusfinalyje „Sūduva“ su „Vėtra“ abu kartus sužaidė lygiosiomis, o į finalą nepateko tik todėl, kad prasčiau mušė 11 metrų baudinius. Gal trečias kartas nemeluos, ir pagaliau laimėsite, nes vilniečiai pastaruoju metu išgyveno nemalonių dalykų - sužinojo, kad negalės žaisti UEFA Europos lygoje, neiškopė į Baltijos lygos pusfinalį?
- Sunku atspėti, kaip bus, tačiau manau, kad varžovų psichologinė būsena nėra gera. Šalia to, ką išvardinot, jie turi ir finansinių problemų. Žaidėjams tokie dalykai turi įtakos. Mes tikrai turime psichologinį pranašumą, nes „Vėtros“ problemos mums svetimos.

- Marijampolės ekipa A lygos čempionate dar nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Ar tai futbolininkams suteikia papildomo pasitikėjimo savo jėgomis?
- Žinoma. Kur kas maloniau, kol nesi pajutęs pralaimėjimo skonio. Į aikštę visada žengiame tikėdamiesi laimėti, tačiau A lygoje keletą rungtynių sužaidėme taikiai. Lygiosios - ne pralaimėjimas, gauni vieną tašką. Tačiau po jų jausmas visai ne toks, kaip po pergalės.

- Kodėl po 2009 metų sezono nepanorai likti „Vėtroje“, o pasirinkai Suvalkijos klubą?
- Nėra ko slėpti - „Vėtroje“ nelikau dėl finansinių dalykų. Vilniaus klubas man ir dabar skolingas. Kodėl pasirašiau sutartį su „Sūduva“? Aš kilęs iš Suvalkijos, tad galima sakyti, kad sugrįžau į gimtąjį kraštą. Jame noriu pažaisti metus kitus.

- Dabartiniame klube turbūt jautiesi užtikrinčiau, nereikia kvaršinti galvos dėl neišmokėto atlyginimo?
- Tikra tiesa. Už tai didelis pliusas „Sūduvos“ klubo prezidentui Vidmantui Murauskui. Jis labai rūpinasi futbolininkais. Net keista laiku gauti atlyginimą.

- Kuo pasikeitė tavo gyvenimas, kai iš „Vėtros“ perėjai į „Sūduvą“?
- Dabar žinau, kad atėjus atlyginimų dienai jį gausiu. Jau neprisimenu, kada taip buvo. Marijampolėje geresnės treniruočių sąlygos, puiki bazė. Tik treniruokis... O buitis per daug nepasikeitė.

Prieš rungtynes - karantinas

- „Vėtros“ laukia dvikova su pastarųjų metų principine varžove „Sūduvos“ komanda. Kokios nuotaikos prieš šį mačą vyrauja jūsų stovykloje? Turbūt ne pačios geriausios, nes sužinojote nemalonių naujienų, pralaimėjote „Ventspils“ futbolininkams? - pasiteiravome P.KRASNOVSKIO.
- Iš to, kad nedalyvausime UEFA Europos lygoje, tragedijos nedarome. Dabar visą dėmesį sutelksime A lygos čempionatui. Mačui su „Sūduva“ rengiamės labai atsakingai, pirmą kartą šį sezoną prieš rungtynes esame karantine viename Vilniaus viešbučių. Finansiniai dalykai nuotaiką padaro slogesne, tačiau ji nėra tragiška, apie pinigus mes nekalbame.

- Vis dėlto laiku nemokami atlyginimai turbūt turi įtakos?
- Mums sakė, kad finansiniai klausimai bus išspręsti.

- Su „Sūduva“ du kartus žaidėte LFF taurės pusfinalyje. Akivaizdu, kad Marijampolės ekipa pasižymi gera gynyba. Kokias paminėtumėte varžovų silpnąsias puses? Ką prieš mačą akcentavo treneris?
- Esu buvęs „Sūduvos“ žaidėjas, todėl galiu pasakyti, kad komanda labai gerai sukomplektuota, mobili. Turi ypač stiprią gynybos grandį, kiekvienoje grandyje - po lyderį. Net negalėčiau įvardyti silpnųjų marijampoliečių pusių. Mūsų treneris sakė, kad žaistume savo žaidimą ir bandytume laimėti.

- Rungtyniausite savo aikštėje. Kokius dar galėtumėte paminėti „Vėtros“ privalumus?
- Aikštė, žinoma, suteiks mums privalumų. Pastaruoju metu „Vėtrai“ buvo sunkus metas. A lygoje sužaidėme lygiosiomis su Tauragės „Tauru“ ir „Šiauliais“, Baltijos lygoje pralaimėjome „Ventspils“ komandai. Dabar reikia reabilituotis, stengtis „užsikabinti“. Jei pavyks rytoj laimėti, galime pakovoti ir dėl medalių, gal net dėl aukso. Tad laukia labai atsakingas mačas.

- Į „Vėtros“ rungtynes susirenka mažai žiūrovų. Kaip komanda turi žaisti, galų gale, ką daryti, kad jų būtų kur kas daugiau?
- Net nežinau, nes tai asmeninis kiekvieno žmogaus reikalas. Marijampolėje buvo malonu žaisti, nes visada į stadioną susirinkdavo po 1500 žmonių. Tada futbolininkai visai kitaip jaučiasi. O Vilniuje gyvena daug žmonių, bet „Vėtros“ stadionas apytuštis.

- Pernai žaidei „Sūduvoje“. Kokie prisiminimai apie laiką, praleistą Suvalkijos sostinėje?
- Patys puikiausi. Buvo malonu žaisti, tobulėti. Tą laiką prisimenu su nostalgija.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-05-09 Vėtra - Sūduva

2010 Geg 10 12:51

Patyręs netikėtą išbandymą ugandietis nenusivylė
2010.05.10, 10:48
http://penalty.lt/patyres-netiketa-isba ... enusivyle/

Penktadienį beveik porą mėnesių lauktas „Sūduvos“ legionierius iš Ugandos – Eugene‘as Ssepuya atvyko į Marijampolę. Po poros dienų jis jau vilkėjo reprezentacinio Suvalkijos klubo aprangą ir nuo rungtynių pradžios iki 70-osios minutės žaidė A lygos mačą su Vilniaus „Vėtra“, kurį jo naujoji komanda pralaimėjo 1:3.

Evaldas ŠEMIOTAS

E. Ssepuya gerai žinomas savo šalyje futbolininkas. Per pastarąsias atrankos į pasaulio čempionatą varžybas, Ugandos rinktinės marškinėlius jis vilkėjo 5 kartus. Įmušęs 2 įvarčius, Eugene‘as kartu Geofrey Massa buvo rezultatyviausi savo komandos puolėjai šiame turnyre.

Afrikietį, atvykusį iš šalies, kurią žemėlapyje rastų toli gražu ne kiekvienas labiau išprusęs lietuvis, Penalty.lt korespondentas pakalbino iškart po nemalonaus kovinio krikšto.

Trenerių sprendimas nenustebino

– Atvykote į Lietuvą ir vos po dviejų dienų patekote į starto sudėtį. Ar labai nustebino toks trenerių sprendimas?
– Nenustebau. Kadangi esu žaidęs žinomose komandose, treneriai žino mano galimybes, tad manimi pasitikėjo. Džiaugiuosi tuo, tačiau liūdna, nes pralaimėjome rungtynes. Tačiau tikiu komandos sėkme ir žinau, jog reikalai pagerės. „Sūduvai“ keliamas tikslas laimėti čempionatą, tikiu, kad tai ir padarysime.

– Jau sezono pradžioje buvo kalbama apie jūsų atvykimą. Kur tiek užtrukote?
– Aš iš Afrikos šalies, tad norint žaisti Europos klube, man reikia gauti darbo vizą. Jos ir kitų dokumentų tvarkymas gerokai užtruko. Nors norėjau kuo greičiau pradėti žaisti šioje komandoje, deja, visus formalumus pavyko sutvarkyti tik dabar.

Lietuvių ir serbų kalbos atrodo panašios

– Ar patinka Lietuvoje?
– Man pasirodė, kad Lietuva – puiki šalis. Žmonės, kuriuos sutikau – geri ir draugiški. Čia labai daug žalumos, jau mačiau, kad turite gražių upių ir ežerų.

– Kokią nuomonę susidarėte apie naująjį klubą?
– Jau dabar galiu pasakyti, kad atvykau į puikią ekipą. „Sūduva“ pakankamai pajėgi komanda. Joje draugiška atmosfera, malonūs žaidėjai, treneriai.

– Ar nekyla problemų susikalbėti su naujaisiais komandos draugais?
– Visi vaikinai kalba angliškai, tad sunkumų nekyla. Kiek girdėjau lietuvių kalbą, man ji pasirodė panaši į serbų. Atrodo, kad net panašių žodžių atradau, kuriuos supratau. Serbijoje rungtyniavau prieš atvykstant į Lietuvą. Čia žaidžiau Novi Sado „Vojvodina“, Belgrado „Čukarički“ ir Požarevaco „Mladi Radnik“ klubuose. Prieš tai teko žaisti Armėnijoje, JAV.

Tiki savo ir komandos sėkme

– Žinoma, per anksti po vieno mačo klausti ,ką manote, apie Lietuvos futbolo lygį, tačiau gal galėtumėte palyginti – Serbijos ir mūsų čempionatus?
– Man susidarė įspūdis, kad Serbijoje futbolas yra šiek tiek aukštesnio lygio. Skiriasi ir futbolininkų mentalitetas abejose šalyse. Tačiau didelio skirtumo kol kas nematau.

– Esate kviečiamas į Ugandos nacionalinę rinktinę?
– Taip, esu tarp kandidatų. Iš viso savo šaliai atstovavau 25 rungtynėse, pelniau 5 įvarčius. Atrankoje į pasaulio čempionatą žaidžiau 5 kartus ir dukart įmušiau.

– Jau sakėte, kad tikite, jog „Sūduva“ gali iškovoti Lietuvos čempiono titulą. Ko pats tikitės iš sezono Lietuvoje?
– Šiandien mes daug klydome ir pralaimėjome. Tikiuosi, ateityje tokių klaidų išvengsime ir rezultatai bus puikūs, „Sūduva“ pasieks keliamus tikslus, o aš savo geru žaidimu prie to prisidėsiu.

Futbolininkas turi ir savo interneto svetainę:
www.eugenesepuya.com

Grįžti į