slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 19 17:01

Paveikslėlis
Vieninteles tarpusavio rungtynes 1992 m. rugsėjo 19 d. Kretingos miesto stadione rezultatu 4:0 laimėjo Kauno „Banga“.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 20 17:50

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/553/1/
"Minija" bandys atsilaikyti prieš tituluotąjį FBK "Kauną"

Šeštadienį 15.00 val. „Minija“ savo aikštėje rungtyniaus su daugkartiniu Lietuvos futbolo čempionu – FBK „Kaunu“. Pergalingai žengiantis Kauno klubas kolkas dar nesulaukė didesnio pasipriešinimo šių metų LFF I lygos pirmenybėse ir per penkerias rungtynes iškovojo penkias pergales, savus varžovus triuškindamas vidutiniškai keturių įvarčių persvara.

Nuo 1993 metų savo istoriją skaičiuojantis FBK „Kaunas“, 1999-2004 ir 2006-2007 metais tapo Lietuvos futbolo čempionais. 2002, 2004, 2005 ir 2008 metais šio klubo žaidėjai virš savo galvų iškeldavo laimėtas LFF taures. Šią trofėjų gausą papildo ir tris laimėtos LFF Supertaurės – 2002, 2004 ir 2007 metais. Tad šį savaitgalį „Minijos“ laukia kova su vienu tituluočiausiu Lietuvos futbolo klubu.

„Minijos“ ir FBK „Kauno“ keliai kol kas dar nebuvo nebuvo susikirtę, nes visuomet rungtyniaudavo skirtingose lygose. Tiesa, pernai abi komandos rungtyniavo vienodame lygmenyje – LFF II lygoje, tačiau skirtingose zonose.

FBK „Kaunas“ per pirmus penkis turus įveikė „Lietuvos U19“ (3:0), „Lietavą“ (4:1), „Nevėžį (6:0), „Alytį“ (4:1), „Šilutę“ (6:1). Visas šias rungtynes kauniečiai bent jau teoriškai žaidė savo aikštėje (pirmosioms rungtynėms savo aikšte pasirinko Marijampolės futbolo maniežą).

Kauno komandos gretose rungtyniauja du kretingiškiai – saugai Marius Šoblinskas ir Simonas Paulius. Pastarasis yra įmušęs vieną įvartį, o rezultatyviausi FBK „Kaunas“ gretose – Andrius Bartkus (6 įvarčiai), Aurimas Vertelis (4 įvarčiai), Gvidas Juška (3 įvarčiai).

„Minijos“ gretose šiose rungtynėse dėl jau gautų keturių įspėjimų negalės rungtyniauti saugas Marsel Balasanov, tačiau po vienerių rungtynių diskvalifikacijos į sudėtį sugrįžta Audrius Tolis.

Šeštadienio dvikovai teisėjaus teisėjai iš Klaipėdos – aikštės teisėjas Aidas Mazalas, asistentai – Tomas Lavrinavičius ir Vladimir Gerasimov, rezervinis teisėjas D. Norvaišas.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 20 18:13

"Minija" bandys atsilaikyti prieš tituluotąjį FBK "Kauną"
čia pastebėjau visų provincijos komandų bėda - kažkoks nepilnavertiškumo kompleksas prieš tituluotesnes komandas. Pati antraštė jau skelbia, kad Minija apie pergalę net negalvoja, o tik bandys atsilaikyti, nors ir tuo matomai patys abejoja, kad gali pavykti :)... Kad ir A lygoje, kur sėkmingo Žalgirio žaidimo viena iš priežasčių - provincijos klubų pagarba garsiam vardui, ko pasekoje padoriai pasikraunama :)

Toxico
Pranešimai: 88
Užsiregistravo: 2010 Kov 22 15:33
Palaikoma komanda: Neptunas
Miestas: Klaipeda

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 23 11:19

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/554/41/
"Minija" garbingai sužaidė su FBK "Kaunu" (FOTO)
MINIJA-KAUNAS 1:2 (0:2)

Šeštadienį Kretingoje „Minija“ žaidė LFF I lygos VII-ojo turo rungtynes su FBK „Kaunu“. Kretingiškiai visomis išgalėmis bandė pasipriešinti galingai varžovų komandai, kuri lyg šiol visus savo varžovus triuškino kelių įvarčių persvara. Vis gi kauniečiai pirmajame kėlinyje dukart pasižymėję, sugebėjo įgyti dviejų įvarčių persvarą 2:0. Tačiau „Minijos“ žaidėjai, aktyviai palaikomi savo sirgalių, antrajame kėlinyje garbingai sukovojo ir ne tik nebepraleido daugiau įvarčių, bet ir rungtynėms baigiantis, po Karolio Norvilo prasiveržimo ir įmušto įvarčio, varžovų persvarą sumažino iki minimumo 1:2.
Tad savų žiūrovų akivaizdoje „Minija“ garbingai sukovojusi, FBK „Kauno“ komandai pralaimėjo tik minimaliai 1:2.

Rungtynių eiga. Svečių komanda nesikuklino ir nuo pirmų minučių savo veiksmais bandė parodyti kas yra šių rungtynių favoritas. FBK „Kauno“ komandos atakos link „Minijos“ vartų ritosi abiem aikštės kraštais, kur po krašto saugų prasiveržimų sekdavo pavojingi perdavimai į kretingiškių baudos aikštelę. 20-ąją rungtynių minutę po vieno tokio aukšto perdavimo, kovą dėl skriejančio kamuolio laimėjęs „Kauno“ komandos žaidėjas Mindaugas Bagužis galva nukreipė kamuolį į „Minijos“ vartus.

Netrukus svečiai galėjo dar kartą nuliūdinti gausiai susirinkusius žiūrovus, kai „Miniją“ nuo įvarčio gelbėjo tik netikslus varžovų puolėjo smūgis, po kurio kamuolys praskriejo virš skersinio. Deja, laimė neilgai šypsojosi kretingiškiams – 36 min. Aurimas Vertelis pakartotinu smūgiu, po vartininko Dainiaus Stapono atremto smūgio, įmušė antrąjį FBK „Kauno“ įvartį.

Kėliniui baigiantis galėjo pasižymėti „Minijos“ kapitonas Andrius Piekus, kuris po perdavimo į varžovų baudos aikštelę, sugebėjo laimėti dvikovą dėl aukštai skriejančio kamuolio ir tik nepatogiai atliktas smūgis galva sukliudė pasižymėti.

Antrajame kėlinyje FBK „Kauno“ komandos atakos nebebuvo tokios gerai organizuotos ir perdaug didelės grėsmės prie šeimininkų vartų nebekėlė. Jei kas ir pavykdavo kauniečiams, tai tik pavienių žaidėjų atskirais veiksmais, kuriems kretingiškiai taip pat atrasdavo ką priešpastatyti arba bent jau „Minijos“ vartininkas Dainius Staponas pademonstruodavo savo budrumą ir atremdavo varžovų smūgius.

Slenkant rungtynėms į pabaigą vis dažnesni svečiai varžovų baudos aikštelės prieigose darėsi ir „Minijos“ žaidėjai. Iš pradžių varžovai tik pražangomis sugebėjo sustabdyti link vartų besiveržiančius Germaną Vaniuchiną ir Andrių Paulauską, vėliau nevisiškai gerai gavosi smūgis iš maždaug 15 metrų smūgiavusiam, ką tik po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Ramūnui Grikšui, o pačioje rungtynių pabaigoje vis gi buvo išpildytas aktyvių „Minijos“ sirgalių prašymas įmušti bent vieną įvartį į FBK „Kauno“ vartus – gavęs savalaikį perdavimą ir prasiveržęs į baudos aikštelę, Karolis Norvilas tiksliu smūgiu įveikė svečių vartininką Lauryną Vertelį ir sumažino varžovų pranašumą iki minimumo. Po akimirkos nuaidėjęs teisėjo finalinis švilpukas užfiksavo FBK „Kauno“ pergalę rezultatu 2:1.

Padėka. FK „Minija“ administracija dėkoja gausiai susirinkusiems žiūrovams bei komandą aktyviai ir nuoširdžiai palaikiusiam „Mėlynai-Baltų“ sirgalių būriui, kuris ne tik šauniai skandavo visų rungtynių metu, bet ir pasibaigus rungtynėms parodė kilnų elgesį – paspausdami rankas padėkojo varžovų komandos sirgaliams už garbingą savų komandų palaikymą rungtynių metu.

Rungtynių statistika:
Minija - Kaunas 1:2 (0:2)
Teisėjas: A.Mazalas (Klaipėda), 700 žiūrovų
„Minijos“ sudėtis: Dainius Staponas, Audrius Tolis, Andrius Piekus (66 min. Julius Mockus), Stasys Brazauskas, Mantas Mažionis, Stasys Vyšniauskas, Andrius paulauskas, Mindaugas Šoblinskas (68 min. Artūras Kurbangalijevas), Gediminas Žilys (75 min. Ramūnas Grikšas), Germanas Vaniuchinas, Nerijus Kosmokov (80 min. K. Norvilas).
FBK „Kaunas“ sudėtis: Laurynas Vertelis, Andrius Sanajevas, Valdas Pocevičius, Audrius Račkus (59 min Paulius Vaikasas), Mindaugas Bagužis, Andrius Bartkus, Tomas Miklinevičius, Aurimas Vertelis (57 min. Simonas Paulius), Marius Šoblinskas, Nerijus Valskis (73 min. Gvidas Juška), Edin Pehlic.
Įvarčiai: 90+3 min. K.Norvilas („Minija“); 20 min. M.Bagužis, 36 min. Aurimas Vertelis („Kaunas“)
Įspėjimai: 33 min. G.Žilys („Minija“); 57 min. T.Miklinevičius, 90+1 min. M.Bagužis („Kaunas“)


Kitas rungtynes „Minija“ žais gegužės 29 d. Jonavoje su „Lietavos“ komanda.

Nuotraukos iš rungtynių: http://www.fkminija.net/tvs/content/view/554/41/

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 23 18:02

http://www.fbk.lt/index.php/naujienos/n ... ngoje/5493
Nelengva pergalė Kretingoje
Gegužės 22-ą dieną Kretingoje "Kaunas" turėjo vieną tikslą - iškovoti eilinius tris taškus ir įsitvirtinti LFF I lygos turnyrinės lentelės viršūnėje.

Savo tikslą mūsiškiai pasiekė. Tiesa, galbūt ne taip lengvai, kaip buvo tikėtasi.

Rungtynes Kretingoje "Kaunas" pradėjo tokios sudėties:

Laurynas Vertelis; Andrius Sanajevas, Valdas Pocevičius, Audrius Račkus, MIndaugas Bagužis; Andrius Bartkus, Tomas Miklinevičius, Aurimas Vertelis, Marius Šoblinskas; Nerijus Valskis, Edinas Pehličius.

Atsargoje:
Rokas Každalis, Gvidas Juška, Donatas Nakrošius, Simonas Paulius, Marius Miškinis, Aurimas Raginis, Paulius Vaikasas.

Pirmajame rungtynių kėlinyje "Kaunas" demonstravų nuostabų futbolą ir vargu ar priekaištų už pirmąsias 45 rungtynių minutes galėtų rasti net ir ekipos kritikai.

Savo pranašumą iki pertraukos "Kaunas" įtvirtino dviem įvarčiais. 20 min. Mindaugas BAGUŽIS išvedė komandą į priekį, o 36 min. Aurimas VERTELIS persvarą padidino.

Po pertraukos "Kauno" žaidimas pasikeitė kardinaliai. Komandinį futbolą, kurį geltonai-žali žaidė pirmajame kėlinyje, pakeitė pavieniai veiksmai ir padrikos atakos.

Antrajame kėlinyje Saulius Vertelis atliko tris keitimus: A.Vertelį pakeitė S.Paulius (57 min.), A.Račkų - P.Vaikasas (59 min.), o vietoj N.Valskio aikštėje pasirodė G.Juška (73 min.)

Gausiai (apie 800 žiūrovų) palaikomi "Minijos" futbolininkai savo gerbėjams sugebėjo padovanoti džiaugsmo akimirką - ja kretingiškiai mėgavosi įmušę įvartį į mūsų ekipos vartus jau per teisėjo pridėtą laiką.

"Kaunas" Kretingoje, kur rungtynių metu netrūko ir gausaus lietaus saulei šviečiant, iškovojo pergalę rezultatu 2:1. Mūsiškiai pratęsė pergalių seriją ir LFF I lygos pirmenybėse kol kas žengia be prarastų taškų. "Kauno" sąskaitoje - 18 taškų po sužaistų šešerių rungtynių.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 23 18:03

http://penalty.lt/i-lyga-kaunas-nesuklupo-kretingoje/
„Nors laimėjome tik 2:1, nepasakyčiau, kad mūsų komandai tai buvo sunkiausios šio sezono rungtynės. Iki pertraukos mūsų futbolininkai žaidė gerai, sukūrė progų įvarčiui pasiekti, du kartus nuginklavo varžovų vartininką. Antrajame kėlinyje varžovai prie mūsų vartų dažnai pavojaus nekėlė, o garbės įvartį įmušė tik pačioje rungtynių pabaigoje“, – Penalty.lt svetainei sakė FBK „Kauno“ vyriausiasis treneris Saulius Vertelis.
Pasak jo, kauniečiams šis mačas nebuvo sudėtingas, nes „Minija“ – ne iš stipriųjų komandų.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 23 22:12

pagaliau teko garbė apsilankyti, paskutiniu metu dažnai minimos Minijos rungtynėse, Aišku to priežastis FBK :). Be didesnių pastangų rastas stadionas, įsikūręs strategiškai geroje vietoj, nuošaliau nuo centro, iš vienos pusės parkas, iš kitos ligoninė, patogus privažiavimas. Pats vidus stadiono ir pasirodė pakankamai jaukus, ypač gerai žiūrisi ta pagrindinė tribūna. Kitoj aikštės pusėj styrančios betoninės suolų kojos be lentų ir pridudoda savo žavesio, tarsi primindamos, kad mes dar nesame supuvusios europos dalis :) Ir kas keisčiausiai, kad toj pusėj aikštelės irgi susibazavo nemažas kiekis kretingiškių, nors centrinėje tribūnoje su patogiom plastmasinėm kėdėm vietos buvo užtektinai, ypač kai prasidėdavo lietus, didžioji centrinės tribūnos dalis likdavo tuščia, nes liaudis puldavo slėptis po stadiono pakraščiuose augančiom medžių eilėmis :). Kas pirmiausiai nustebino prie įėjimo į stadioną - tai policijos automobilių ir pačių policininkų gausa, lyg ruoštūsi kažkokiom didelėm riaušėm, tam ramiame miestelyje. Bet paskui pasirodė, kad gal ir ne bereikalo jų ten tiek suvaryta buvo. Vis tik šeštadienis, karšta, nemažai vietinių neblogai jau truktelėje, tad vien jau pro mano akis išvedė trejetą užlaužtomis rankomis. Gal ir gerai....Minijos žaidimą jau buvau šiemet matęs su underiais, tad panašios situacijos aikštelėje ir tikėjausi. Skirtingos svorio kategorijos. FBK, kaip jau įprasta neišnaudoja krūvos šimtaprocentinių progų, dar kažkiek kliudė nelygi aikštelė sužaisti tam tikras kombinacijas, na bet progų neišnaudojimą ant to nenurašysi. Žaidėjai visi neblogai atrodė, gal tik antroje antro kėlinio dalyje pradėjo jaustis atsipalaidavimas. Jau po tiek rungtynių sąlyginai galima vertinti FBK sezono starto sudėties pusiau tikrus naujokus - Valskį, Bartkų, Pocevičių , Šoblinską, Bagužį. Na tikrai visais esu patenkintas. Į sezono pabaigą gal dar labiau susižais , geriau išnaudos progas ir vėl triuškinsim A lygos komandas :). Pati mačo pabaiga nekokia gavosi. Vieną kartą išgelbėjo L.Vertelis, po kurio išbėgimo iš vartų, vienas Minijos žaidėjas pasisliko raitytis ant žolės, lyg būt lūžusi koja (nors panašu buvo tik mėšlungis), o pavojus buvo neutralizuotas. Paskutinę minutę vis tik įkalė Minija, tarsi prisiminusi, kad jie žaidžia namie ir kad teisės įmušti įvartį oficialiai FBK nėra iš jų atėmusi. Tuo pačiu FBK patvirtino savo, kaip humaniškiausios LT komandos vardą. Galėjo sutriuškinti varžovus jų gausioje sirgalių akivaizdoje, bet to nepadarė ir manau labai jau nesugadino kretingiškiam futbolo šventės. Pati atmosfera stadione buvo tikrai nebloga - liaudies gal ir siekė 700, iš pagrindinės tribūnos pastoviai pasiekdavo emocingi palaikymo šūksniai ir nesigirdėjo dūdų (kas tikrai nustebino). Kas liečia organizuotą palaikymą tai mėlynai-balti paliko įspūdį, praktiškai non-stop energingai palaikę savo klubą. Ir pati jų tribūna gerai atrodo su kokiu 40 žmonių kiekiu. Nors į rungtynių pabaigą ir pradėjo erzinti tos pačios skanduotės ir vienodas ritmas, bet kaip suprantu ten tik prasidėjęs tas judėjimas, tad ateityje stipri fan scena gausis. KU šįkart silpnai pasirodė, bet kaip toks skaičius, tai momentais labai aiškiai girdėjosi... Ačiū FBK už pergalę, ačiū Kretingai už gerą atmosferą stadione, kurios dėka galima buvo pasijusti mažoje futbolo šventėje :)

Waska
Pranešimai: 206
Užsiregistravo: 2010 Kov 09 21:03
Palaikoma komanda: FBK Kaunas
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 23 22:38

Joo, man irgi patiko Kretingoje. Matosi, kad žmonėms ten patinka futbolas, ypač po Minijos įvarčio, suošė stadionas :)

O mentai tai praktiškai už nieką ten žmones išvesdavo. Įkalę, tai įkalę, bet nieko blogo jie nedarė ten. O šiaip visi žmonės pasirodė labai draugiški, vienas net išėjo ieškoti samagono, kurio būtų mus pavaišinęs :lol:

Dėl Minijos fanų, tai sakė jie turi iš viso tik 4 skanduotes, bet vienos (Minija laimės ar laimėjo) tądien nenaudojo :) Bet kaip naujokai (jiems tai tik 4-tos rungtynės) atrodė visai neblogai. ;)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 24 00:06

O mentai tai praktiškai už nieką ten žmones išvesdavo. Įkalę, tai įkalę, bet nieko blogo jie nedarė ten.
matyt savo zakonus miestelis turi :)

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 24 07:21

Taigi visi KU, Pietų IV ir PA konfliktai su vietine fauna visada ir prasidėdavo nuo įkalusių mulkių. O dabar apie Kretingą kauniečiai tik teigiamai kalba - reiškia Kretingos policijai už darbą 10 balų galima rašyti :)

Trugdis
Pranešimai: 23
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:16
Palaikoma komanda: Kaunas
Miestas: Kaunas

Re: 2010-05-22 Minija - FBK Kaunas

2010 Geg 24 08:01

Taip, policija dirbo gerai ir operatyviai. Tačiau visumoj gal net per griežtai.

Tarp Tauragės, Panevėžio, Marijampolės, Simno ir pan. stadionų centrinės tribūnos lankytojų ir kretingiškių yra vienas esminis principas. Niekas mūsų Kretinogoje b*b*ais nešėrė. Niekas f*kais nebadė. Ir niekas negrąsino, kad neišvažiuosim iš miesto ar kad jį paliksim metalinėsė dėžėse.
Visi kaip tik reiškė pagarbą, kad atvažiavom, kad palaikom ir pan. Tas tikrai labai nustebino!

Grįžti į