Puslapis 11

2010-05-29 Lietava - Minija

Parašytas: 2010 Geg 27 21:16
slasher
2010 m. gegužės 29 d. 16.00 val. Lietava - Minija
Jonavos centriniame stadione

Futbolinis.lt
Jonavos „Lietava“ I lygoje sužaidė 311 rungtynių, per kurias įmušė 498, praleido 524 įvarčius.

Šiose varžybose komanda sužaidė 153 namų rungtynes, per kurias įmušė 275, praleido 215 įvarčių, pralaimėjo 3 paskutinėse rungtynėse, praleido bent po vieną įvartį paskutinėse 7 rungtynėse.

Kretingos „Minija“ I lygoje sužaidė 7 rungtynes, per kurias įmušė 8, praleido 12 įvarčių, pralaimėjo 2 paskutinėse rungtynėse, paskutinėse 4 rungtynėse nelaimėjo, neįmušė įvarčių 2 paskutinėse išvykose.
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/555/1/
Ateinantį šeštadienį Kretingos „Minija“ šių metų LFF I lygos pirmenybėse žais penktas rungtynes išvykoje – šį kartą bus vykstama į Jonavą ir rungtyniaujama su „Lietavos“ komanda. Ši komanda jau 18-ąjį sezoną (nuo 1992 metų) iš eilės rungtyniauja LFF I-oje ir tai yra ilgiausiai iš visų komandų dalyvaujančių pirmenybėse.
Šių metų pirmenybes „Lietava“ pradėjusi ne ypač sėkmingai, pastaruoju metu per ketverias rungtynes iškovojo tris pergales bei viso surinkusi 10 taškų, pakilo į ketvirtąją turnyrinės lentelės vietą.

„Minija“ kartu su Jonavos komanda LFF I lygoje rungtyniavo 1993-1997 metais. Kretingiškiai tik 1993/94 metų sezone užėmė aukštesnę vietą nei Jonavos komanda – „Minija“ tais metais užėmė V-ąją veietą, o tuo metu dar „Azoto“ pavadinimu žaidusi Jonavos komanda liko IX vietoje. 1994/95 metų sezone „Minija“ dukart nusileido „Lietavos“ komandai – Kretingoje pralaimėta 1:3 (kretingiškių įvartį įmušė A. Rauktys), o išvykoje nusileista 1:4. Tuomet jonaviečiai iškovojo VI-ąją vietą, o „Minija“ liko XV-a. Sekančiais metais kretingiškiai taip pat dukart pralaimėjo – Kretingoje 2:3 (A. Kazbaraitis, A. Rutkevičius) ir Jonavoje 0:3, o turnyrinėje lentelėje „Lietava“ liko X-a, „Minija“ – XIII-a. Kiek sėkmingesniau su jonaviečiais sekėsi rungtyniauti 1996/1997 metų sezone, kai savoje aikštėje po vienintelio E. Šakio įvarčio buvo laimėta rezultatu 1:0, tačiau Jonavoje vėl buvo nusileista 1:3 (V. Trakys). Tą sezoną „Lietava“ baigė X-a, o „Minija“ – XV-a, t.y. priešpaskutinė ir iškrito iš LFF I lygos. Tad nuo 1997 metų sezono iki šiol „Lietavos“ ir „Minijos“ keliai buvo išsiskyrę.

Per 2010 metų sezoną „Lietava“ jau sužaidė septynerias rungtynes. Iš jų trejas laimėjo, vienerias baigė lygiosiomis ir trejas pralaimėjo. Paskutiniuose ketveriuose turuose „Lietava“ 4:1 įveikė Lietuvos U-19 rinktinė, Kėdainiuose 3:2 nugalėjo „Nevėžį“, savoje aikštėje 0:2 pralaimėta „Alyčiui“ ir paskutinėse rungtynėse Šilutėje net 3:0 įveikė „Šilutę“.

Būtent po šių rungtynių Šilutėje, sėkmingai realizavęs net tris 11 metrų baudinius, „Lietavos“ žaidėjas A. Buinickij, viso šiemet įmušęs 8 įvarčius, išsiveržė į rezultatyviausių žaidėjų viršūnę. Visa „Lietavos“ komanda įmušusi 14 įvarčių, su „Lifosos“ komanda dalinasi II-III vietomis pagal rezultatyvumą („Minija“ įmušusi 8 įvarčius su „Nevėžiu“ yra VI-VII).

Rungtynėms teisėjaus taisėjų brigada iš Kauno – V. Chileckis, V. Šimkus irA. Dapkus. Rezervinis teisėjas M. Ladavičius (Jonava).

Re: 2010-05-29 Lietava - Minija

Parašytas: 2010 Geg 29 20:57
slasher
Lietava (Jonava) - Minija (Kretinga) 3:0 (2:0)
Teisėjas: V.Chileckis (Kaunas), 150 žiūrovų
Įvarčiai: 15 min. (iš 11m.), 37 min. ir 59 min. A.Buinickij („Lietava“); 61 min. M.Balasanov („Minija“) neįmušė 11m. baudinio
Įspėjimai: 39 min. E.Auglys, 50 min. D.Šichranov, 60 min. P.Vizbaras, 63 min. R.Fiodorovas („Lietava“)

Re: 2010-05-29 Lietava - Minija

Parašytas: 2010 Geg 30 10:16
Toxico
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/556/1/
Pralaimėta... turint iniciatyvą savose rankose
LIETAVA - MINIJA 3:0 (2:0)

Šeštadienį Jonavoje „Minijos“ komanda žaidė aštuntąsias LFF I lygos rungtynes. Dvikova su „Lietavos“ komanda susiklostė dviprasmiškai – nors kretingiškiai didžiąją rungtynių dalį ilgiau kontroliuodavo kamuolį, turėjo žaidimo iniciatyvą savo rankose bei sukūrė bent penketą progų įvarčiams, tačiau įvarčiai krito tik į „Minijos“ vartus. Rezultatyviausias LFF I lygos pirmenybių žaidėjas A. Buinickij šiose rungtynėse įmušė tris įvarčius ir „Lietava“ iškovojo pergalę rezultatu 3:0.

Rungtynių eiga. Rungtynės prasidėjo gan vangiai ir per pirmas dešimt minučių nei vienai, nei kitai komandai nepavyko įgyti žaidybinio pranašumo. Nors pirmieji kiek aktyviau pradėjo žaisti šeimininkai, vis gi pirmoji pavojinga proga buvo sukurta prie „Lietavos“ vartų – pavojingą smūgį į šeimininkų vartus atliko „Minijos“ saugas Andrius Paulauskas, kurį atrėmė varžovų vartininkas.

Netrukus jau Jonavos komandos žaidėjų reidai į kretingiškių baudos aikštelę baigdavosi keliais pavojingais momentais, po kurių gelbėjo vartininkas Dainius Staponas arba gynėjai kamuolį nukreipę už galinės linijos. Po „Lietavos“ komandos kampinio, kovodami dėl kamuolio nesutarė du „Minijos“ žaidėjai ir iš jų jį perimti sugebėjo varžovas, kurį bandydamas sustabdyti savoje baudos aikštelėje prasižengė „Minijos“ kapitonas Andrius Piekus. Prie 11 metrų atžymos stojęs A. Buinickij, tiksliu smūgiu į kairijį vartų kampą, išvedė „Lietavos“ komandą į priekį (1:0).

Kurį laiką, po įmušto įvarčio, šeimininkai dar bandė aktyvesniais veiksmais dar labiau užpulti kretingiškus bei greitai padvigubinti įgytą persvarą, tačiau „Minijos“ žaidėjams pavyko palaipsniui perimti žaidimą į savas rankas ir jau patiems kurti grėsmes prie „Lietavos“ vartų. Nedaug trūko, kad baudos smūgiu būtų pasižymėjęs Gediminas Žilys, ne kartą link varžovų vartų pavojingai įsiverždavo Germanas Vaniuchinas, bent trejetą kartų pavojingus perdavimus į baudos aikštelės gilumą atlikdavo Marselis Balasanov, o geriausią progą įvarčiui turėjo Audrius Tolis, kuris iš 6-7 metrų tiesiai prieš vartus smūgiavo šiek tiek virš skersinio.

Taip neišnaudoję turėtų galimybių, kretingiškiai patys buvo nubausti, kai tas pats A. Buinickij perėmęs kamuolį ir smūgiavęs iš maždaug 20 metrų padvigubino savo komandos persvarą (2:0).

Antrasis kėlinys prasidėjo vėl nemaža sparta, tačiau persvara įgijusi šeiminkų komandą, kiek labiau atsitraukė link savų vartų. „Minijos“ žaidėjai bandė regzti ilgai trunkančias atakas bei rasti spragų varžovų gynyboje, tačiau perdaug susigundę puolimu, kretingiškiai vėl buvo nubausti – „Minijos“ žaidėjai po varžovų klaidos norėjo suregzti greitą ataką, į kurią pasijungė ir vienas iš gynėjų, tačiau varžovų baudos aikštelės prieigose buvo suklysta ir „Lietavos“ žaidėjai greitai surengė atsakomąją ataką, tiksliau ilgu perdavimu į priekį buvo išvestas A. Buinickij, kuris laimėjęs dvikovą su gynėju, iššoko prieš vartus palikusį vartininką Dainių Staponą ir perkėlęs kamuolį trečią kartą pasiuntė jį į „Minijos“ vartus (3:0).

Jau kitoje atakoje kairiuoju kraštu prasiveržęs Tomas Vainora uždirbo 11 metrų baudinį, bet Marselio Balasanovo atliktas 11 m. baudinys buvo atremtas „Lietavos“ vartininko.

Nors kretingiškiai per likusį laiką dar bandė ką nors teigiamo išpešti šiose rungtynėse, tačiau neišnaudojus dar bent poros progų, varžovų persvaros sumažinti iki rungtynių pabaigos nebepavyko. Pralaimėję rungtynes rezultatu 0:3, kretingiškiai jau trečias rungtynes išeilės baigė pralaimėjimu.