Puslapis 11

2010-05-30 Atletas - Banga

Parašytas: 2010 Geg 31 00:51
bronius
Su naujuoju treneriu pergalės neiškovojom, tačiau ir nepraleidom
2010-05-30 22:20
http://lkka.teledema.lt/futbolas/klubas ... epraleidom

Sekmadienį pirmąsias A lygos pirmenybių antrojo rato rungtynes su naujuoju treneriu Sauliumi Širmeliu "Atletas" namuose baigė lygiosiomis 0:0 su septintojoje pozicijoje likusia Gargždų "Banga". Nepavyko nutraukti nelaimėtų rungtynių serijos, kuri jau tęsiasi šešiolika rungtynių, tačiau pavyko pirmą kartą šiame sezone nepraleisti įvarčio. Tiesa, trečią geltoną kortelę šiame sezone "užsidirbo" Eimantas Marozas. Dabar jau turime minus 4 taškus ir nuo dešimtojoje pozicijoje esančios "Mažeikių" komandos atsiliekame 8 taškais.
Komandų sudėtys:

"Atletas": 12-Aivaras Bražinskas; 2-Mantas Sirvidas, 15-Karolis Vasiliauskas, 33-Marius Žukovas, 16-Vaidas Macianskis; 13-Rokas Garastas (23-Eisvinas Utyra, 90 min.), 8-Paulius Smaryginas, 20-Aleksandras Jefišovas, 17-Erikas Rūškys (27-Mantas Juozapaitis, 75 min.); 10-Jaunius Mikalauskas (30-Vladas Petkevičius, 60 min.), 9-Eimantas Marozas. Atsarginiai: 32-Mantas Tamulionis; 3-Gediminas Zaborskis, 11-Jaunius Juozaitis, 18-Eringas Degutis.

"Banga": 99-Igor Spiridonov; 17-Aurimas Šlušnys, 2-Deivydas Padaigis, 12-Aleksandras Ivanauskas, 5-karolis Urbaitis; 8-Donatas Remėza, 7-Raimondas Grudys, 9-Andrius Lipskis (13-Mantas Gudauskas, 46 min.), 25-Gvidas Juška; 21-Aurelijus Staponka (19-Ignas Bagdonas, 85 min.), 15-Gytis Gailius (47-Valerijus Mižigurskis, 46 min.). Atsarginiai: 77-Vaidas Žutautas; 27-Edvinas Bračkus, 32-Denis Gordej.
Trenerių mintys po rungtynių:
Arminas Narbekovas ("Banga):
"Esame nuliūdinti tokiu žaidimu. Futbolas yra futbolas. "Atletas" kovojo ir šiandien aikštėje matėme vienodo lygio komandas. "Prieš tokias komandas visą laiką būna sunku žaisti, o kai daugelis atvažiuoja pasivaikščioti ir galvoja, kad nugalės, tai negerai. "Atletas" kovojo iki pabaigos ir pelnytai iškovojo tašką".

Saulius Širmelis ("Atletas"): "Po kiek ilgesnės pertraukos iškovotas taškas, galvoju nėra pats blogiausias variantas. Prieš rungtynes, turbūt daugelis galvojo, kaip gerai būtų lygiosios, o po rungtynių jau galvoja, kad gaila jog nėra trijų taškų. Rungtynės vyko permainingai. Jų gal kiek geresnė komanda, tačiau kartais mus, o kartais ir juos lydėjo sėkmė. Tad nulinės lygiosios - tikrai ne pats blogiausias variantas".

Re: 2010-05-30 Atletas - Banga

Parašytas: 2010 Geg 31 10:53
bronius
"Bangai" nepavyko pralaužti "Atleto" gynybos
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... ti-gynybos

Sekmadienį Kaune "Banga" pradėjo antrąjį ratą. Pradžia nebuvo itin sėkminga - mūsų komandai taip ir nepavyko įveikti čempionato autsaiderių gynybos.

Papildymas. Penktadienį "Banga" įregistravo naują žaidėją. Mūsų klubo gretas papildė 27 metų puolėjas Valerijus Mižigurskis. Per savo karjerą futbolininkas atstovavo keliems Lietuvos klubams ("Polonija", "Žalgiris", "Vėtra", "Ekranas" ir "Tauras") bei porą sezonų praleido užsienyje (latvių Ventspilio "Vindava", kazachų Kyzyl Ordos "Kajsar" ir Šymkento "Ordabasy"). 2009 metus puolėjas pradėjo Tauragėje (10 rungtynių ir 1 įvartis), o baigė Kazachstane - Šymkento "Ordabasy". Vienas geriausių karjeros etapų V.Mižigurskiui - 2007 metų sezonas "Žalgiryje" (32 rungtynės ir 12 įvarčių), kai vilniečių vyriausiuoju treneriu buvo A.Narbekovas.

Bausmės. Po paskutinės pirmojo rato dvikovos su "Žalgiriu" gautos nuobaudos praretino "Bangos" atsarginių suolelį. Vyriausiasis treneris A.Narbekovas buvo priverstas rungtynes stebėti iš tribūnos, o dėl raudonos kortelės priverstinai poilsiavusį vartininką P.Pocių ant atsarginių suolelio pakeitė treneris V.Žutautas. Tad oficialiai komandai Kaune vadovavo treneris A.Briaunis.

Rungtynės. Nors turnyrinėje lentelėje komandas skiria keturios pozicijos ir net 17 taškų, pirmajame kėlinyje tas skirtumas nebuvo toks akivaizdus. "Banga" ilgiau kontroliavo kamuolį, dažniau viešėjo prie šeimininkų vartų, tačiau tikrai pavojingų epizodų buvo ne itin daug. 17 minutę kauniečių vartininkas A.Bražinskas nesėkmingai bandė nutraukti "Bangos" ataką ir kamuolys atiteko ties vienuolikos metrų atžyma buvusiam G.Gailiui. Deja, niekieno nedengiamas puolėjas smūgiavo gerokai virš vartų. 43 minutę G.Juškos baudos smūgiu iš 30 metrų į apatinį vartų kampą pasiųstą kamuolį A.Bražinskas nukreipė į kampinį. Kauniečiai taip pat turėjo galimybę pasižymėti, kai 10 minutę į baudos aikštelę įsiveržusiam P.Smaryginui pelnyti įvartį sukliudė tik laiku vartus palikęs I.Spiridonov.

Iškart po pertraukos "Bangos" sudėtyje įvyko du keitimai. Aikštėje pasirodę M.Gudauskas ir V.Mižigurskis pagyvino mūsų komandos žaidimą. Jau pačioje kėlinio pradžioje V.Mižigurskiui ir D.Remezai pritrūko tik keleto centimetrų, kad "uždarytų" A.Staponkos perdavimą iš kairiojo krašto. Kiek vėliau puikios progos neišnaudojo R.Grudys, iš baudos aikštelės vidurio smūgiavęs greta vartų. Bėgant laikui "Banga" vis didesnėmis pajėgomis puolė šeimininkų vartus ir kauniečiams atsivėrė galimybės kontratakomis nubausti mūsų komandą. Laimei, arba gynėjai spėdavo nutraukti pavojingus varžovų reidus, arba patys "Atleto" žaidėjai sužaisdavo netiksliai.

Artėjant rungtynių pabaigai žaidimas persikėlė beveik vien į varžovų aikštės pusę, bet "Bangai" niekaip nesisekė įveikti sutankintos "Atleto" gynybos bei patikimai žaidusio A.Bražinsko. Tiesa, vieną kartą ir šeimininkų vartų sargas padarė klaidą, kai po D.Remezos smūgio nesugebėjo sugauti kamuolio, tačiau kauniečių gynėjai aplenkė gargždiškius ir išsmūgiavo kamuolį už galinės linijos. Per teisėjo pridėtas keturias minutes situacija nepakeitė - tablo taip ir liko šviesti nuliai.