bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-06-12 Ekranas - Mažeikiai

2010 Bir 12 11:20

Stephen Ademolu: "Laukiame sirgalių palaikymo"
2010-06-11
http://www.fkekranas.lt/index.php?lang= ... 5&tid=2259

Šeštadienį Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai „Aukštaitijos“ stadione žais eilines A lygos rungtynes prieš Mažeikių „Mažeikių“ ekipą. Varžovai kol kas rikiuojasi 10 turnyrinės lentelės vietoje, panevėžiečiai žengia antri.

www.fkekranas.lt prieš rungtynes pakalbino komandos legionierių iš Kanados Stephen Ademolu.

- Šeštadienį laukia eilinės rungtynės. Kokios nuotaikos ekipa pasitinka artėjančias varžybas?
- Komanda į rungtynes žiūri labai rimtai. Nors mūsų varžovas nėra turnyrinės lentelės viršuje, tačiau žinome, kad jie čia atvažiuoja kautis. Jiems reikia rinkti taškus, o mes jų nežadame dalinti, nes norime vėl sugrįžti į turnyrinės lentelės pirmąją vietą.

- „Mažeikiai“ yra vieni iš autsaiderių. Atsipalaidavimo rungtynėse nebus?
- Nors mūsų varžovai yra turnyrinės lentelės apačioje, tačiau jie žaidžia neblogą futbolą. Mes negalime atsipalaiduoti, nes bet koks atsipalaidavimas gali brangiai kainuoti. Prarasti taškus, o paskui juos atsikovoti būtų labai sunku.

- „Ekranas“ yra rezultatyviausia A lygos komanda. Šeštadienį į stadioną susirinkę žiūrovai gali tikėtis įvarčių lietaus?
- Svarbiausia, kaip ir minėjau, rytoj yra pergalė ir plius trys taškai į mūsų sąskaitą. Aišku, būtų smagu įmušti daugiau įvarčių ir pradžiuginti susirinkusius žiūrovus, tačiau tai nėra mūsų tikslas.

- Paskutinėse rungtynėse žiūrovų nebuvo daugiausiai. Startuoja ir pasaulio futbolo čempionatas. Ką galėtum pasakyti „Ekrano“ žiūrovams, kad jie ateitų palaikyti komandos?
- Kviečiu visus šeštadienį ateiti į stadioną ir sudaryti puikią atmosferą rungtynių metu, o mes jums stengsimės atsidėkoti gražiu futbolu ir padovanoti pergalę. Jūsų palaikymas mums yra reikalingas, mes jį jaučiame kiekvienose rungtynėse.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-06-12 Ekranas - Mažeikiai

2010 Bir 13 00:14

„Ekranas“ sutriuškino „Mažeikius“ ir pavijo „Žalgirį“
2010.06.12, 20:49
http://penalty.lt/%E2%80%9Eekranas%E2%8 ... %E2%80%9C/

Lietuvos futbolo A lygos čempionate – vėl dvivaldystė. Šiandien Panevėžio „Ekranas“ 14-ojo turo rungtynėse savo aikštėje 5:0 sutrypė „Mažeikių“ komandą ir turnyro lentelėje pavijo Vilniaus „Žalgirį“. Dabar abi ekipos po 12 rungtynių turi po 29 taškus ir keturiais lenkia trečioje vietoje įsitvirtinusią Marijampolės „Sūduvą“.

Aikštės šeimininkai aktyviai pradėjo rungtynes, ir jau 10-ąją minutę po Dominyko Galkevičiaus perdavimo pirmąjį įvartį pelnė puolėjas Vitas Rimkus. Išsiveržę į priekį, panevėžiečiai nenusiramino. Jau po keturių minučių rezultatas tapo 2:0. Deimanto Bičkos smūgiuotą kamuolį „Mažeikių“ vartininkas atrėmė, tačiau pirmas prie jo suskubo Ramūnas Radavičius ir pasiuntė į vartus. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi.

Po pertraukos „Ekrano“ futbolininkai pelnė dar tris įvarčius. 59 min. Panevėžio komandos legionierius iš Moldovos Sergejus Pogrebanas į baudosaikštelę perdavė kamuolį Egidijui Varnui, o šis iš arti nuginklavo svečių vartininką – 3:0. Po dešimt minučių Lietuvos čempionų persvara tapo triuškinanti. Tolimu smūgiu įvartį pelnė V.Rimkus. Šį sezoną tai jau septintasis legionieriaus iš Latvijos įvartis. 81-ąją min. "Mažeikių" puolėjas Antanas Bulošas neįmušė 11 metrų baudinio. 82 min. puikiu baudos smūgiu „Mažeikių“ vartininką nuginklavo R.Radavičius – 5:0.
Panevėžio „Ekranas“ – „ Mažeikiai“ 5:0 (2:0)
Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 550 žiūrovų
Įvarčiai: 10 ir 69 min. V.Rimkus, 14 ir 82 min. R.Radavičius, 59 min. E.Varnas („Ekranas“)
Įspėti: 61 min. A.Kučys („Ekranas“); 6 min. M.Birškys, 17 min. N.Garuckas („Mažeikiai“)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11744
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-06-12 Ekranas - Mažeikiai

2010 Bir 13 20:39

Skausmingas pralaimėjimas praėjusių metų čempionams
Sekmadienis, 13 Birželis 2010 00:01
http://www.fkmazeikiai.lt/index.php/new ... -empionams

Straipsnį parengė - Tadas Krinickas

Šeštadienį, Panevėžyje sužaistos A lygos, XIV turo, rungtynės tarp turnyrinės lentelės vienos iš prizininkių Panevėžio FK „Ekrano“ ir 10-oje vietoje esančios Mažeikių FK „Mažeikių“ ekipų. Šiame susitikime šeimininkai įrodė esą stipresni už svečius, pelnydami net penkis įvarčius.

Runtynėms teisėjavo teisėjas - S.Slyva (Kaunas).
Rungtynes stebėjo - 550 žiūrovų.

Nuo pat rungtynių pradžios „Ekrano“ futbolininkai stengėsi išsiveržti į priekį. Pavojingomis atakomis jau 4-ą ir 5-ą minutę ekraniečiai kamuolį stengėsi pasiūsti į vartininko saugomus vartus. Vykus įnirtingai kovai, 6-ą minutę Mariui Birškiui parodyta geltona kortelė. Tokio ekraniečių spaudimo rezultatas pasirodė, kai 10-ą minutę po Dominyko Galkevičiaus perdavimo Vits Rimkus pelnė klastingą įvartį ir nuo rungtynių pradžios išsiveržė į priekį. 1:0. Nespėjus „Mažeikių“ vartininkui Maksimui apsiprasti po tokio išpuolio, prie vartų krašto atsidūręs Deimantas Bička („Ekranas“) 14-ą minutę stipriai smūgiuoja į „Mažeikių“ vartus, tačiau kamuolį atmušė vartininkas nuo savęs, tuo pasinaudojo Radavičius („Ekranas“) ir užbaigė ataką - 2:0. 18-ą minutę Garuckui parodyta geltona kortelė už varžovo pargriovimą. 23-ą minutę Antano Tautvydo smūgiuojamas kamuolys pralėkė šalia Černiausko („Ekranas“) vartų. Taip pat kėlinio pabaigoje išbėgęs prieš varžovų vartininką galėjo pelnyti įvartį, tačiau gudriai sužaidęs Černiauskas abu mažeikiškio spyrius atmušė, o ataka buvo netaikliai užbaigta nusiunčiant kamuolį virš vartų skersinio. Iki pertraukos rezultatas nepakito - 2:0.

Antrame kėlinyje, 59-ą rungtynių minutę, po tikslaus Pogreban („Ekranas“) perdavimo į vartininko baudos aikštelę, kur Egidijus Varnas pakišęs koją nukreipė kamuolį į vartus ir pelnė trečiajį „Ekrano“ įvartį šiame susitikime - 3:0. Po tokio, gan tvirto rezultato panevėžiečiai nesitraukė į gynybą, o toliau kūrė pavojingas atakas. Taip pribrendo ir ketvirtasis įvartis, kurį 69-ą minutę tolimu smūgiu pelnė „Ekrano“ legionierius Vits Rimkus. 4-0. Mažeikiečiai galėjo pasinaudoti puikia proga 80-ą minutę įmūštį 11m. baudinį, kurį teisėjas paskyrė už „Ekrano“ vartininko pražangą. Deja, Antanui Bulošui įmušti į Černiausko ginamus vartus nepavyko. Kamuolys sudrebino vartų skersinį ir atsimušė nuo vartų į aikštę. Už Ekrano futbolininko Galkevičiaus pargriovimą 82-ą minutę, teisėjas skyrė baudos smūgį, kurį realizavo Radavičius („Ekranas“) .

Galutinis rungtynių rezultatas - 5:0 (2:0)

Grįžti į