slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-06-13 Minija - Alytis

2010 Bir 09 22:11

Paveikslėlis

Vieninteles tarpusavio rungtynes 2010 m. balandžio 11 d. Druskininkų dirbtinės dangos aikštėje rezultatu 3:2 laimėjo Alytaus „Alytis“.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-06-13 Minija - Alytis

2010 Bir 10 16:58

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/560/1/
Pirmasis revanšo siekis prieš "Alytį"
Sekmadienį 14.00 val. „Minija“ pradeda LFF I lygos pirmenybių II-ąjį ratą, kurį, kaip ir I-ąjį, pradės su Alytaus „Alyčiu“. Tik šį kartą bus rungtyniaujama ne alytiškių aikštėje, o Kretingos stadione, iš kurio pergalę išsivežti pavyko tik FBK „Kaunui“.
Kretingiškiai su apmaudu prisimena šių metų pirmenybių startą Druskininkuose, kai pirmaujant prieš „Alytį“ 2:0, pačioje rungtynių pabaigoje buvo leista varžovams iškovoti pergalę rezultatu 3:2. Tad jau šį savaitgalį „Minija“ bandys siekti pirmojo revanšo šiemet bei pagaliau nudžiuginti savus žiūrovus pirmąja pergale savoje aikštėje.

Pirmosios sezono rungtynės Druskininkuose „Minijai“ prasidėjo puikiai ir jau 5-ąją rungtynių minutę po Germano Vaniuchino įvarčio prmavo 1:0. Antrojo kėlinio viduryje Nerijus Kosmakov puikiu įvarčiu sugebėjo padvigubinti „Minijos“ persvarą (2:0), tačiau jau po minutės Saulius Laibinis atsakė įvarčiu ir „Minijos“ persvara vėl tapo minimali (2:1). Iki rungtynių pabaigos likus kelioms minutėms M. Šarkelis išlygino rezultatą (2:2), o prieš pat finalinį teisėjo švilpuką tas pats M. Šarkelis tiksliu smūgiu į „Minijos“ vartus, išplėšė „Alyčio“ komandai pergalę.

Po pirmos pergalės „Alyčiui“ keletą sekančių turų susiklostė nesėkmingai – jau antrame ture Kėdainiuose net 1:5 pralaimėta „Lifosai“, Alytaus „derbyje“ su „Vidzgiriu“ sužaista lygiosiomis 1:1, Klaipėdoje su „Atlantu“ rungtynės baigtos nulinėmis lygiosiomis bei Kaune pirmenybių lyderiui FBK „Kaunui“ nusileista 1:4. Žymiai sėkmingiau alytiškiams susiklostė antroji pirmojo rato pusė, kei per ketverias rungtynes buvo iškovotos trys pergalės. „Alytis“ 2:0 įveikė „Lietavą“, 2:1 Lietuvos jaunimo U-19 rinktinę bei paskutinėse rungtynėse 3:2 iškovojo pergalę prieš „Šilutę“. Reiktų pažymėti, kad I-ajame rate „Alytis“, išskyrus rungtynes su „Minija“ (nors ir tąsyk žaista ne savame stadione), rungtyniavo vien išvykoje.

Šiuo metu „Alytis“, surinkęs 14 taškų, dalinasi IV-V vietomis su kita Alytaus komanda „Vidzgiriu“. „Minija“ su 6 taškais lieka aštuntoje vietoje.

„Alyčio“ gretose rezultatyvumu išsiskiria S. Laibinis ir M. Stankevičius, kurie abu yra įmušę po 4 įvarčius. Tiek pat yra įmušęs ir rezultatyviausias „Minijos“ žaidėjas Germanas Vaniuchinas.

Sekmadienio dvikovai teisėjaus – aikštės teisėjas A. Jagintavičius (Kaunas), asistentai - A. Žimaila (Kaunas) ir J. Butkus (Ukmergė).

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-06-13 Minija - Alytis

2010 Bir 13 17:44

Kretingos „Minija“ – Alytaus „Alytis“ 1:0 (1:0)

Teisėjas: S.Atmanavičius (Klaipėda), 450 žiūrovų

Įvartis: 8 min. S.Vyšniauskas

Įspėti: 18 min. N.Kosmakovas, 37 min. M.Mažionis, 59 min. G.Vaniuchinas, 90+2 min. J.Mockus („Minija“); 9 min. A.Miniauskas, 59 min. A.Mikšriūnas („Alytis“)

http://penalty.lt/v-butrimas-kretingisk ... e-futbolo/
V.Butrimas: “Kretingiškiai išsiilgę futbolo”

Šiandien Lietuvos pirmosios lygos čempionate įvyko vienerios 10-ojo turo rungtynės. Aštuntoje vietoje žengusi Kretingos „Minija“ savo aikštėje 1:0 palaužė kur kas stipresnę sudėtį turintį Alytaus „Alytį“.

„Minija“ pirmenybių starte Druskininkuose labai apmaudžiai pralaimėjo „Alyčiui“. Žemaičiai prieš dzūkus pirmavo 2:0, tačiau mačo pabaigoje sužaidė nesėkmingai ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą 2:3.

Tačiau savo aikštėje „Minijos“ futbolininkai, palaikomi gausių žiūrovų, rungtyniauja kur kas geriau. Šiemet iš Kretingos išsivežti pergalę ir tai kuklią (2:1), pavyko tik taškų nebarstančiam FBK „Kaunui“.

Iki šios dienos mačo „Minija“ savo sąskaitoje turėjo tik vieną pergalę. Žemaičiai svečiuose 2:0 buvo įveikę Lietuvos U-19 rinktinę. Pagaliau kretingiškiai triumfavo ir namuose – 450 žiūrovų akivaizdoje parklupdė pastaraisiais metais nuolat tarp pirmosios lygos lyderių buvusį „Alytį“. Vienintelį įvartį mačo pradžioje aikštės šeimininkams pelnė saugas Stasys Vyšniauskas.

Po šių rungtynių „Alytis“ su 14 taškų užima šeštąją vietą, „Minija“ (9 taškai) – aštuntąją.

Čempionate rezultatyviausiai žaidžia Jonavos „Lietavos“ puolėjas Arsenijus Buinickis, įmušęs 12 įvarčių. Aštuonis kartus vartininkus nuginklavo buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Eimantas Poderis (Alytaus „Vidzgiris“).

Po pergalės prieš „Alytį“ Penalty.lt pakalbino „Minijos“ vyriausiąjį trenerį Viktorą Butrimą.

– Čempionate iškovojote antrąją pergalę. Gal šiandien sužaidėte geriausias sezono rungtynes?

- Ne. Jokiu būdu ne geriausias. Geriausiai mūsų komanda žaidė Jonavoje su „Lietava“. Nesvarbu, kad tada pralaimėjome net 0:3, bet žaidimas buvo geras.

- Tai kas šiandien lėmė pergalę prieš bent jau „popieriuje“ stipresnį „Alytį“?

- Žaidėjų kovingumas, pergalės troškimas. Mūsų futbolininkams trūksta meistriškumo, bet kovingumo, užsispyrimo iš jų neatimsi. Alytaus komanda tikrai stipri, reikia pripažinti, kad šį kartą ir sėkmė buvo mūsų pusėje. Tačiau mačo pabaigoje turėjome dvi neblogas progas įvarčiui pasiekti, kuriomis, deja, nepasinaudojome. Kita vertus, rezultatas galėjo būti ir lygus.

- Kretingoje į stadioną susirenka gerokai daugiau žiūrovų nei kituose miestuose, kur vyksta pirmosios lygos rungtynės. Kaip manote, kodėl?

- Mūsų žmonės ištroškę futbolo. Pirmosios lygos čempionatas kur kas aukštesnio lygio nei antrosios, kurioje „Minija“ žaidė ankstesniais metais. Manau, kad žmonės nori pamatyti ne tik mūsų, bet ir kitas pirmenybėse dalyvaujančias ekipas.

Kita vertus, mes aktyviai reklamuojame varžybas. Būna reklama vietos laikraštyje, netrūksta skelbimų ir mieste. Tad ir žiūrovų daug. Šiandien jų buvo mažiau nei per ankstesnius mačus. Turbūt dalį atėmė pasaulio futbolo čempionatas.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-06-13 Minija - Alytis

2010 Bir 14 19:05


Grįžti į