bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 13 00:07

A.Urbšys: „Privalome būti pirmi“
Valdas Kasperavičius
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... -bti-pirmi

Sekmadienį, 18 val. 10 min., Marijampolės „Sūduva“ svečiuose žais Lietuvos futbolo A lygos čempionato 14-ojo turo rungtynes su pirmoje vietoje žengiančia Vilniaus „Žalgirio“ komanda. Mūsų rytdienos varžovai pastaruoju metu žaidžia labai sėkmingai. Trenerio Igorio Pankratjevo auklėtiniai laimėjo septynis mačus iš eilės, per kuriuos įmušė 17 įvarčių, o praleido tik tris.

Mūsų futbolininkai taip pat rungtyniauja gerai - jie laimėjo tris kartus iš eilės. Pirmajame rate komandos susitiko Marijampolės futbolo manieže. Tada mačas baigėsi be įvarčių. Prieš rytdienos rungtynes Fksuduva.lt pakalbino Marijampolės ekipos saugą Andrių Urbšį ir „Žalgirio“ gynėją Davydą Arlauskį.

- Rytoj išvykoje žaisite A lygos čempionato rungtynes su lyderiu Vilniaus „Žalgiriu“. Koks rezultatas būtų geras“Sūduvai“ – tik pergalė ar ir lygiosios? – pasiteiravome A.URBŠIO.
- Manau, idealiausia būtų iškovoti pergalę. Lygiosios – ne pats blogiausias variantas. Jei pralaimėsime, tada jau bus blogai.

- „Sūduvos“ vartininkų treneris Audrius Ramonas tave gyrė ir sakė, kad pastaruoju metu padarei didelę pažangą. Gali teigti, kad dabar esi geros sportinės formos?
- Ne, taip teigti aš tikrai negaliu, nes po patirtos traumos dar tik atsigaunu. Žinoma, jaučiuosi vis geriau ir geriau, bet iki optimaliausios sportinės formos dar trūksta. Dar reikia laiko.

- Pernai A lygoje įmušei aštuonis įvarčius, šiemet – dar tik du. Turbūt rezultatyviau žaisti sutrukdė patirta trauma, nes pirmajame rate aikštėje dažniausiai pasirodydavai tik antrajame kėlinyje?
- Visiškai teisingai. Viskas tik dėl traumos. Dėl šios priežasties čempionatui nebuvau gerai pasirengęs, negalėjau daug žaisti. Todėl neturėjau galimybės įmušti daug įvarčių.

- Neseniai „Sūduvą“ papildęs puolėjas Ričardas Beniušis pareiškė, kad Suvalkijos komanda užima ne tą vietą, kurioje turėtų būti. Ar ir tu manai, kad „Sūduva“ pagal meistriškumą verta aukštesnės vietos?
- Mano nuomonė absoliučiai tokia pati kaip ir R.Beniušio. Mūsų komanda tikrai turi, netgi privalo stovėti aukščiau nei dabar.

- Aukščiau yra ir antroji, ir pirmoji vieta. Apie kurią kalbi?
- Žinoma, kad apie pirmąją. Be jokių kalbų.

- Esi komandos senbuvis. Kurių metų „Sūduva“ tau atrodė stipriausia?
- Tiksliai pasakyti negalėčiau. Tačiau galiu drąsiai tvirtinti, kad 2010 metų „Sūduva“ yra labai stipri ir galinti daug pasiekti. Manau, šių metų sudėtis viena iš geriausių per visą mūsų istoriją.

- Vakar prasidėjo pasaulio futbolo čempionatas. Kurios rinktinės gerbėjas esi, kam prognozuoji aukso medalius?
- Palaikau Brazilijos ir Ispanijos futbolininkus. Linkęs manyti, kad aukso medaliais pasidabins brazilai.

- „Žalgirio“ laukia mačas su „Sūduva“. Jūs – čempionato lyderiai, marijampoliečiai neslepia, kad jų tikslas – iškovoti aukso medalius. Ko per šias rungtynes gali tikėtis futbolo aistruoliai? – pradėjome pokalbį su D.ARLAUSKIU.
- Pergalės, be jokios abejonės sieks ir „Žalgiris“, ir „Sūduva“. Tad žiūrovai gali tikėtis atkaklių, gražių rungtynių. Mūsų privalumas tas, kad rungtyniausime savo aikštėje.

- „Žalgiris“ yra laimėjęs septynis mačus iš eilės. Tiki, kad po susitikimo su „Sūduva“ komandos pergalių serija išaugs iki aštuonių?
- Žinoma. Negalima netikėti. Suprantu, kad įveikti marijampoliečius bus labai sunku, tačiau tikiu savo komandos sėkme. Manau, kad „Žalgirio“ pergalių serija išaugs ir iki aštuonių, ir iki devynių, ir...

- Pirmajame rate Marijampolės manieže su Suvalkijos klubu sužaidėte be įvarčių. Kokią nuomonę susidarei apie rytdienos varžovus – kuo jie stiprūs, kokias įžvelgi silpnąsias puses?
- Atvirai pasakius, „Sūduva“ padarė gerą įspūdį. Marijampolės ekipos žaidėjai demonstruoja greitą, technišką futbolą. Manieže mums buvo sunku, tada daugiau gynėmės. Rytoj stengsimės neleisti varžovams žaisti greitai, bandysime daugiau kontroliuoti kamuolį.

- „Žalgiriui“ atstovauji pirmą sezoną. Kaip apibūdintum savo vaidmenį komandoje?
- Daug žaidžiu, visada į aikštę išeinu nusiteikęs kovoti iki pabaigos. Labai stengiuosi, kad mano komanda laimėtų, todėl niekada negailiu jėgų.

- Iki šiol į Lietuvos nacionalinę rinktinę buvo kviečiamas tik tavo brolis Giedrius. Pagaliau ir tu sulaukei kvietimo. Gal anksčiau Giedrius draugiškai pasišaipydavo, kad jis pasiekė daugiau už tave?
- Nereikia ir šaipytis, nes akivaizdu, kad jis pasiekė daugiau. Labai apsidžiaugiau, sulaukęs kvietimo į nacionalinę rinktinę. Su ja reikės laimėti Baltijos taurę. Labai stengsiuos.

- Su broliu kartu rungtyniavote šalies jaunimo rinktinėje. Ar puoselėjote viltis kartu pažaisti ir Lietuvos nacionalinėje ekipoje?
- Kai rungtyniavome jaunimo rinktinėje, svajodavome kartu žaisti ir nacionalinėje komandoje. Tikrai labai to norėdavome. Pasirodo, viskas įmanoma. Reikia tik atkakliai treniruotis ir siekti užsibrėžto tikslo. Jei išvengsime traumų, tikiuosi kartu su Giedriumi atstovausime Lietuvai.

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 13 12:36

na tai ką, į rungtynes šiandien :D reik pergalės žaliai-baltiems. Sūduvai irgi ne mažiau :D

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 13 15:32

G. Barevičius: "Sūduvą" vertinu taip pat, kaip "Ekraną"
http://www.zalgiris-vilnius.lt/naujienos/n146_.html

"Žalgirio" saugo mintys prieš rungtynes su Marijampolės "Sūduva".

Šiandien "Žalgirio" stadione bus karšta: XVI -ajame A lygos ture susitiks čempionato lyderiai VMFD "Žalgiris" (29 tšk.) ir Marijampolės "Sūduva" (25 tšk.). Apie būsimą dvikovą po paskutinės treniruotės mintimis pasidalino "Žalgirio" saugas Giedrius Barevičius, kažkada vilkėjęs varžovų komandos marškinėlius: "Marijampolės "Sūduvą" vertinu taip pat rimtai, kaip ir Panevėžio "Ekraną". Tai galingo kalibro komanda. Suvalkiečiai moka atakuoti, visose jų grandyse yra meistriškumu išsiskiriančių futbolininkų. Į kiekvienerias rungtynes marijampoliečiai važiuoja pergalės. Mes - taip pat. Kai varžovai taip nusiteikę, lengva nebūna nei vienai pusei. Tad rungtynės turėtų būti įdomios. Manau, rungtynės bus neeilinės: "Sūduva" norės mus prisivyti turnyrinėje lentelėje, mes norėsime nuo marijampolėčių pabėgti. Neeilinės jos turėtų būti ir dėl žiūrovų kiekio. Prognozuoju, kad jų bus daugiausia šiame sezone,"- tinklapiui www.zalgiris-vilnius.lt rungtynių išvakarėse sakė G. Barevičius.

Rungtynių "Žalgirio" stadione pradžia - 18:10 val.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 13 22:20

„Sūduva“ nutraukė „Žalgirio“ pergalių seriją
2010.06.13, 20:24
http://penalty.lt/%E2%80%9Esuduva%E2%80 ... iu-serija/

Šiandien Lietuvos futbolo A lygos čempionate įvyko dvejos 14-ojo turo rungtynės. Pagaliau nutrūko ilga, net septynis turus trukusi Vilniaus „Žalgirio“ komandos pergalių serija.
Valdas KASPERAVIČIUS

Vilniečius iš tiesaus pergalių kelio į šalikelę sostinėje stumtelėjo Marijampolės „Sūduva“, su aikštės šeimininkais sužaidusi lygiosiomis 1:1. Jau 2-ąją mačo minutę rezultatyviausias „Sūduvos“ žaidėjas Povilas Lukšys turėjo gerą progą iš arti įmušti įvartį, bet ja nesugebėjo pasinaudoti. Po kelių minučių jau vilnietis Artūras Jeršovas galėjo išvesti savo komandą į priekį, jis baudos aikštelėje buvo atsidūręs vienas prieš „Sūduvos“ vartininką Marių Rapalį, tačiau spyrė šalia vartų. 17-ąją minutę po Sandro Grande perdavimo „Sūduvos“ gerbėjus nudžiugino saugas Karolis Chvedukas – 1:0. Šį sezoną tai buvo antrasis devyniolikmečio vaikino įvartis. 33 min. „Žalgirio“ legionierius iš Rusijos Pavelas Komolovas po kampinio įsuko kamuolį į svečių vartus ir išlygino rezultatą – 1:1. P.Komolovas šiemet pasižymėjo ketvirtą kartą ir kartu su Raimondu Vilėniškiu pradeda vilniečių rezultatyviausių žaidėjų sąrašą. Antrajame kėlinyje rezultatas nepasikeitė. Galima teigti, kad jis dėsningas, komandos buvo vertos viena kitos.
Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ 1:1 (1:1).
Teisėjas: E.Gaigalas (Klaipėda). 1300 žiūrovų.
Įvarčiai: 33 min. P.Komolovas („Žalgiris“); 17 min. K.Chvedukas („Sūduva“)
Įspėti: 19 min. E.Vaitkūnas, 45 min. A.Nagumanovas, 87 min. R.Vilėniškis („Žalgiris“); 35 min. T.Kijanskas, 39 min. V.Slavickas, 52 min. E.Valaitis („Sūduva“)

Anbo
Pranešimai: 9593
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 19:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 14 08:38

logiškas rezultatas. dabar laukiam rungtynių su Ekranu. jeigu panevėžiečiai laimės, įgaus rimtą pranašumą

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 14 10:34

„Žalgirio“ ir „Sūduvos“ treneriai lygiąsias vadino teisingu rezultatu
2010.06.14, 00:55
http://penalty.lt/%E2%80%9Ezalgirio%E2% ... rezultatu/

Po lygiosiomis pasibaigusių A lygos rungtynių tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ abiejų ekipų strategai tvirtino, kad toks rezultatas yra teisingas.

„Kovingos lygiosios. Abi komandos pademonstravo gerą žaidimą ir turėjo nudžiuginti žiūrovus. Buvo įtampos, daug pavojingų epizodų ir gražaus žaidimo. Rezultatas dėsningas, nes nė viena ekipa nebuvo pranašesnė už kitą. Apmaudu, kad pirmaudami neišsaugojome persvaros, praleidome tokį kuriozinį įvartį. Tačiau dėl to Mariaus Rapalio nekaltiname. Tokių dalykų pasitaiko ir pasaulio čempionate. Tik gaila, kad toks įvartis krito į mūsų vartus“, – kalbėjo „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius. Paklaustas, ar „Žalgiris“ šį sezoną jį nustebino, treneris atsakė: „Taip, tai tikrai gera komanda, žaidžia technišką futbolą. Dauguma vadinamųjų specialistų sako, kad „Žalgiriui“ sekasi , tačiau komandai negali sektis, jei ji laimi septynerias rungtynes iš eilės. „Žalgiris“ tikrai rimtas varžovas ir tikiuosi kova dėl čempionų vardo tęsis iki paskutinio turo“. D.Vencevičius teigė, kad dabar „Sūduva“ turės galimybę pailsėti, tačiau iki kitų rungtynių tik dešimt dienų, todėl negalima paleisti komandos savaitei: „Žaidėjai gaus atsipūsti tik pora dienų ir tada ruošimės tolimesnėms sezono kovoms.“

„Manyčiau, kad šios dienos rungtynės turėjo patikti žiūrovams. Nuo pat pradžių iki paskutinio švilpuko jos buvo įtemptos. Netrūko vyriškos kovos. Nors kortelių buvo daug, manau, kad žaidimas nebuvo itin šiurkštus. Abi komandos galėjo iškovoti pergalę, todėl lygiosios turbūt yra teisingiausias rezultatas. Ar tenkino „Žalgirio“ žaidimas? Taip. „Sūduva“ taip pat žaidė gerai ir išlaikė tempą iki pat rungtynių pabaigos nepaisant to, kad trečiadienį žaidė Baltijos lygos pusfinalyje“, – sakė „Žalgirio“ strategas Igoris Pankratjevas.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 20 20:08

Šios rungtynės papuolė į TNS TV auditorijos tyrimo dienos visų TV kanalų žiūrimumo dešimtuką (10 vieta).

Valiukas
Pranešimai: 372
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:43
Palaikoma komanda: "Ekranas"

Re: 2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 22 14:59

Nu va, neblogai :) Televizijai daugiau motyvacijos turėtų pridėt tokie rezultatai.

samot

Re: 2010-06-13 Žalgiris - Sūduva

2010 Bir 22 15:26

Aisku gerai , kad pateko ,bet jauciu daug Vilnieciu todel ir nejo i stadiona ,nes rode per TV.

Grįžti į