slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-06-21 Minija - U-19

2010 Bir 20 21:37

Paveikslėlis

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/568/41/
Pirmoje sezono pusėje „Minijai‘“ liko sužaisti dvejas rungtynes ir abejos jos bus žaidžiamos Kretingoje. Jau ateinantį pirmadienį 18.00 val. savoje aikštėje „Minija“ susigrums su Lietuvos U-19 rinktine, kuri kolkas nėra patyrusi pergalės džiaugsmo. Trejas rungtynes iš dešimties baigę lygiosiomis, Lietuvos jaunimo rinktinės vaikinai turi surinkę tik 3 taškus ir šiuo metu žengia paskutinėje dešimtoje turnyrinės lentelės vietoje.

Pirmojo rato tarpusavio dvikovą, vykusią Kaune, „Minija“ po Marselio Balasanovo ir Germano Vaniuchino įvarčių laimėjo rezultatu 2:0. Tąkart rungtynių metu pūčiant stipriam vėjui, abejoms komandoms sunkiai sekėsi regzti atakas. Kretingiškių veiksmus dar apsunkino ir tai, kad buvo rungtyniaujama ant neįprastos dirbtinės dangos aikštės. Vis gi pirmojo kėlinio metu apsipratę su aikšte ir vėjo keliamomis sąlygomis, antroje rungtynių pusėje „Minijos“ žaidėjai pranoko jaunuosius Lietuvos U-19 rinktinės futbolininkus. Pirmąjį įvartį nuo 11 metrų žymos įmušė Marsel Balasanov, o baigiantis rungtynėms įvartį „gražuolį“ tolimu smūgiu iš baudos aikštelės prieigų įmušė Germanas Vaniuchinas.

Lietuva U-19 rinktinė kitą savaitgalį besiruošianti dalyvauvimui Baltijos taurės turnyre, XI-ojo turo rungtynes su FBK „Kaunu ir XII-ojo turo rungtynes su „Minija“ buvo priversta žaisti kiek anksčiau nei kitos komandos. Su FBK „Kaunu“ buvo žaidžiama penktadienį ir rezultatyviose rungtynėse Lietuva U-19 patyrė pralaimėjimą 2:5. Tačiau prieš tai žaistose dvejose rungtynėse Lietuva U-19 nenusileido nei „Atlantui“ (0:0), nei „Šilutės“ (2:2) komandoms.

Lietuvos U-19 rinktinės gretose rungtyniauja du kretingiškiai - Donatas Kazlauskas ir Tomas Galdikas, kurie jau antrus metus tobulinasi Nacionalinėje futbolo akademijoje.

Pirmadienio rungtynėms teisėjaus – aikštės teisėjas Aidas Mazalas, asistentai – Tomas Lavrinavičius ir Donatas Norvaišas. Rezervinis teisėjas – Gytis Atmanavičius.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-06-21 Minija - U-19

2010 Bir 21 21:16

Kretingos „Minija“ – Lietuvos U-19 rinktinė 2:1 (1:1)

Teisėjas: A.Mazalas (Klaipėda), 400 žiūrovų

Įvarčiai: 36 ir 63 min. N.Kosmakovas („Minija“); 16 min. T.Dapkus (U-19)

Įspėti: 19 min. A.Piekus, 42 min. Mantas Mažionis („Minija“); 48 min. T.Dapkus, 56 min. E.Razonas, 79 min. K.Laukžemis (U-19)

Pašalinti: 45+1 min. Mantas Mažionis (už 2-ą geltoną) („Minija“); 87 min. T.Dapkus (už 2-ą geltoną) (U-19)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-06-21 Minija - U-19

2010 Bir 22 20:31

FOTO http://www.fkminija.net/tvs/content/view/570/1/
MINIJA - LIETUVA U19 2:1 (1:1)
Pirmadienio vakare Kretingoje buvo sužaistos vienerios LFF I lygos rungtynės, kuriose „Minija“ susitiko su Baltijos taurės turnyrui besiruošiančia Lietuvos U-19 rinktine. LFF Vykdomojo komiteto sprendimu, LFF I lygos pirmenybėse Lietuvos U19 rinktinė gali kviestis žaidėjus iš kitų LFF A ir I lygos klubų, tad šįkart „Minijos“ varžovų gretose galima buvo išvysti ne vieną gerai žinomą žaidėją. Tačiau kovingai nusiteikusios „Minijos“ nesustabdė nei ženkliai pasistiprėjusi varžovų sudėtis, nei prastai susiklosčiusi rungtynių pradžia, nei pagrindinio vartininko trauma, nei tai, kad beveik visą antrą kėlinį žaidė mažumoje. Na, o 33-ojo gimtadienio išvakarėse komandos draugų prieš rungtynes pasveikintas puolėjas Nerijus Kosmakovas ne tik įmušė išlyginąmąjį įvartį pirmajame kėlinyje, bet ir įpusėjus antrajam kėliniui išvedė „Minijos“ komandą į priekį 2:1. Pergalingą rezultatą, mažumoje rungtyniavę kretingiškiai išlaikė iki rungtynių pabaigos ir šventė antrąją pergalę išeilės savų žiūrovų akivaizdoje.

Rungtynių eiga. Dar komandoms darant apšilimą, „Minijos“ treneriams ir žaidėjams teko žvalgytis į gerokai nuo pirmųjų tarpusavio rungtynių pasikeitusią Lietuvos U19 rinktinę. Vyr. trenerio Deivio Kančelskio suburtoje rinktinėje pirmadienio vakarą galima buvo išvysti FK „Ekrano“, FBK „Kauno“, FC „Klaipėdos“, „Atlanto“, „Šilutės“, „Lietavos“ ir kituose klubuose šiemet žaidžiančius devyniolikmečius, kuriais jau domisi ir užsienio klubai.

Rungtynėms prasidėjus abi komandos stengėsi perimti iniciatyvą į savas rankas, tačiau abejoms neypač sekėsi grėsmingai priartėti link varžovų vartų. Pirmųjų smūgių į vartus žiūrovams teko laukti dar ilgiau ir jie pirmieji skriejo link „Minijos“ vartų.

Netrukus „Minijos“ trenerių „kortas sumaišė“ nelaukta pagrindinio komandos vartininko Dainiaus Stapono trauma, kuris lig šiol vienintelis komandoje buvo sužaidęs visas šių metų pirmenybių rungtynes be keitimų. Nors Dainius dar bandė ilgiau nei dešimt minučių kęsdamas skausmus saugoti vartus, tačiau negalėjęs dešine ranka daugiau atremti smūgių, prašėsi keitimo. Tiesa, dar Dainiui Staponui būnant aikštėje, varžovams, tiksliau Tomui Dapkui, 16-ąją rungtynių minutę pavyko surengti rezultatyvią ataką, kai prasiveržęs apie 20 metrų link baudos aikštelės, iš jos prieigų smūgiavo į vartų tolimąjį kampą ir traumuotas „Minijos“ vartininkas buvo bejėgis prieš šį smūgį ir Lietuvos U-19 rinktinė išsiveržė į priekį 1:0.

Netrukus į „Minijos“ vartus stojo dublerių komandos vartininkas Gvidas Gnedojus, kuriam dar nebuvo tekę debiutuoti LFF I lygos varžybose. Užbėgant įvykių eigai, reikia pažymėti, kad po keitimo pasirodęs vartininkas sužaidė be klaidų ir savalaikiais „išėjimais iš vartų“ neutralizuodavo baudos aikštelėje kilantį pavojų. Na, o patikimai žaidusi gynyba, neleido varžovų puolėjams atlikti lengvų smūgių į „Minijos“ vartus.

Įpusėjus pirmajam kėliniui, „Minijai“ pavyko palaipsniui perimti žaidimą į savas rankas ir jau kretingiškiai darėsi vis dažnesni svečiai varžovų baudos aikštelėje. Ypač pavojingos buvo šeimininkų greitos atakos, po kurių atakos smaigalyje atsidurdavo abu „Minijos“ puolėjai. O kėliniui slenkant į pabaigą, puolėjui Nerijui Kosmakovui greitos atakos metu pavyko aplenkti tiek gynėjus, tiek vartininką ir dvikovos metu iš maždaug 35 metrų pasiuntė kamuolį į tuščius Lietuvos U-19 vartus.

Vis gi dar ir pirmasis kėlinys spėjo „Minijai“ pasibaigti nesėkmingai - kretingiškių gynėjas Mantas Mažionis per kelias minutes dukart neleistinai sustabdė varžovų atakas ir rungtynių teisėjas abukart jį įspėjo, parodydamas geltonas korteles, kurių antroji, virtusi į raudoną, reiškė pašalinimą iš aikštės.

Tad per pertrauką „Minijos“ treneriams teko keisti žaidėjų išsidėstymą aikštėje ir pasirinkti kontratakų strategiją. Tai pavyko kretingiškiams puikiai – varžovai ne tik nesugebėjo per visą antrą kėlinį sukurti kažko labai įsimintino prie "Minijos" vartų, bet ir patys kretingiškiai ne kartą užklupdavo varžovus nespėjusius grįžti į gynybą. O beveik įpusėjus kėliniui krito antrasis įvartis į Lietuvos U-19 vartus – po kapitono Andriaus Piekaus perdavimo į baudos aikštelę, pirmąjį smūgį į vartus atliko Andrius Paulauskas, o pakartotinu smūgiu Nerijus Kosmakovas iš kelių metrų pasiuntė kamuolį varžovų vartininkui tarp kojų, kurį vartininkas dar bandė sugriebti, tačiau jam tai pavyko tik prispaudus kamuolį už vartų lininjos. 2:1 „Minija“ priekyje, o Nerijus Kosmakovas iš viso šiemet įmušęs savo penktąjį įvartį, tapo rezultatyviausiu „Minijos“ žaidėju.

Per likusį laiką varžovai dar bandė bent išlyginti rezultatą, tačiau vyr. trenerio Deivio Kančelskio vadovaujamai komandai pritrūko išradingumo, bandant įveikti patyrusių „Minijos“ gynėjų gynybą.

Tad iškovojusi dar vieną pergalę, „Minija“ surinkusi 13 taškų bent kuriam laikui įsitvirtina septintoje turnyrinės lentelės vietoje.

Ryngtynių statistika:
Minija (Kretinga) - U-19 rinktinė 2:1 (1:1)
Teisėjas: A.Mazalas (Klaipėda), 400 žiūrovų
„Minijos“ sudėtis: Dainius Staponas (26 min Gvidas Gnedojus), Audrius Tolis, Andrius Piekus, Mantas Mažionis, Jurijus Kurbangalijevas, Gediminas Žilys (87 min. Artūras Kurbangalijevas), Marsel Balasanov (74 min. Tomas Vainora), Stasys Vyšniauskas, Andrius Paulauskas, Germanas Vaniuchinas (88 min. Julius Mockus), Nerijus Kosmakov (65 min. Karolis Norvilas).
Įvarčiai: 36 min. ir 63 min. N.Kosmakovas („Minija“); 16 min. T.Dapkus (U-19)
Įspėjimai: 19 min. A.Piekus, 42 min. Mantas Mažionis („Minija“); 48 min. T.Dapkus, 56 min. E.Razonas, 79 min. K.Laukžemis (U-19)
Pašalinimai: 45+1 min. Mantas Mažionis (už 2-ą geltoną) („Minija“); 87 min. T.Dapkus (už 2-ą geltoną) (U-19)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-06-21 Minija - U-19

2010 Bir 22 20:35

Rungtynių eiga. Dar komandoms darant apšilimą, „Minijos“ treneriams ir žaidėjams teko žvalgytis į gerokai nuo pirmųjų tarpusavio rungtynių pasikeitusią Lietuvos U19 rinktinę. Vyr. trenerio Deivio Kančelskio suburtoje rinktinėje pirmadienio vakarą galima buvo išvysti FK „Ekrano“, FBK „Kauno“, FC „Klaipėdos“, „Atlanto“, „Šilutės“, „Lietavos“ ir kituose klubuose šiemet žaidžiančius devyniolikmečius, kuriais jau domisi ir užsienio klubai.
prieš mačą su škotais dar sumąstys ir pagrindinę rinktinę vienam pirmos lygos turui išstatyt...

Grįžti į