bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-06-23 Banga - Sūduva

2010 Bir 23 12:22

D.Vencevičius: „Pertrauka „Sūduvai“ buvo naudinga“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... o-naudinga
Valdas Kasperavičius

Rytoj Marijampolės „Sūduva“ svečiuose žais Lietuvos futbolo A lygos čempionato 15-ojo turo rungtynes su Gargždų „Banga“. Jų išvakarėse Fksuduva.lt pakalbino „Sūduvos“ vyriausiąjį trenerį Donatą Vencevičių ir „Bangos“ strategą Arminą Narbekovą.

- Rytoj žaisite A lygos rungtynes su Gargždų „Banga“. Prieš tai komanda daugiau nei savaitę nerungtyniavo. Kaip pasinaudojote susidariusia pertrauka? – pradėjome pokalbį su D.VENCEVIČIUMI.
- Porą dienų vyrams leidome pailsėti, o vėliau treniravomės įprastu ritmu. Manau, mums pertrauka bus naudinga, nes prieš tai tekdavo dažnokai žaisti, todėl trumpas atokvėpis futbolininkams jau buvo reikalingas.

- Pirmajame rate su Gargždų komanda sužaidėte be įvarčių. Toks rezultatas netenkino tada, turbūt netenkintų ir trečiadienį, nors ir žaisite svečiuose?
- Teisingai pastebėjote. Lygiosiomis su „Banga“ tikrai nesidžiaugėme. Ir rytoj vienas taškas nebūtų geras rezultatas. Stengsimės iškovoti tris taškus, tačiau kamuolys yra apvalus.

- „Sūduvai“ atstovavęs gynėjas Tadas Kijanskas vakar jau atsisveikino su komanda. Kas jį pakeis, gal Mantas Samusiovas? Ar su šiuo futbolininku nevyksta derybos, jis nesitreniruoja su ekipa?
- Nežinau. Su futbolininkais derybas paprastai veda klubo vadovai. Tačiau M.Samusiovas su mumis nesitreniruoja. T.Kijanską gali pakeisti ir Eimantas Valaitis, ir Povilas Leimonas, ir Nerijus Radžius. Dėl to problemų tikrai nebus.

- Su „Sūduva“ treniruojasi prieš keletą metų jai atstovavęs puolėjas Tomas Radzinevičius. Didelė tikimybė, kad su juo bus pasirašyta sutartis?
- Taip, T.Radzinevičius dalyvavo dviejose „Sūduvos“ treniruotėse. Dabar dar negaliu pasakyti, ar Tomas liks mūsų ekipoje. Pažiūrėsime, nereikia užbėgti įvykiams už akių.

- Artėja Baltijos lygos finalas, kuriame savo aikštėje žaisite su „Ventspils“ komanda. „Sūduva“ jam skirs didelį dėmesį, tikitės žiūrovų antplūdžio?
- Žinoma, Baltijos lygos finalas mums nebus paprastos rungtynės, joms rengsimės labai atsakingai. Tačiau ir rytdienos rungtynes su „Banga“ vertiname kaip finalą, nes A lygoje mums dabar labai svarbus kiekvienas taškas.

- Su „Ventspils“ komandai jau galės atstovauti puolėjas Ričardas Beniušis. Gal bus ir daugiau naujokų?
- Iki Baltijos lygos finalo dar yra dvi savaitės. Neskubinkime įvykių.

- Trečiadienį „Bangos“ laukia pajėgus ir ambicijų neslepiantis varžovas – „Sūduva“. Kaip rengėtės šioms rungtynėms, kaip išnaudojote turėtą pertrauką? – paklausėme A.NARBEKOVO.
- Aktyviai ruošėmės, kaip ir bet kuriam kitam mačui. Per pertrauką sužaidėme vienerias draugiškas rungtynes, porą dienų žaidėjams leidome pailsėti. Manau, pertrauką išnaudojome produktyviai.

- Balandžio pirmoje pusėje Marijampolės manieže su „Sūduva“ sužaidėte be įvarčių. Savo aikštėje sieksite pergalės ar nenuliūdintų ir lygiosios?
- Tada Marijampolėje mes įmušėme įvartį, bet jis nebuvo įskaitytas (juokiasi). „Sūduva“ – stiprus varžovas, todėl mums rytoj nebūtų blogai pelnyti ir vieną tašką.

- „Banga“ kol kas turnyro lentelėje žengia penktoje vietoje. Ar galutinėje įskaitoje būtumėte patenkintas tokia vieta?
- Kalbėjome, kad šiemet mums būtų gerai užimti vietą turnyro lentelės viduryje. Tad penktoji vieta „Bangai“ būtų labai gerai.

- Kuo, jūsų nuomone, stipri „Sūduva“, kur įžvelgiate komandos silpnąsias puses?
- Nežinau, kaip pasikeis Marijampolės ekipos žaidimas išvykus T.Kijanskui. Tačiau galiu tvirtinti, kad Suvalkijos ekipa demonstruoja gerą, įdomų futbolą, mėgsta atakuoti. Tai tikrai pajėgus varžovas.

- Ar prieš atvykdamas į gimtuosius Gargždus tikėjotės, kad į komandos namų rungtynes taip gausiai rinksis žiūrovai?
- Aš žinojau, kad taip yra. Gargžduose visada į futbolo rungtynes rinkdavosi daug aistruolių, čia tokios tradicijos. Tai labai džiugina, mes jaučiame žiūrovų palaikymą.

- Jūs patenkintas „Bangos“ klubo sudarytomis darbo sąlygomis?
- Taip, jos tiesiog puikios, futbolininkai turi geras galimybes tobulėti. Mes turime ir puikią dirbtinės dangos aikštę.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-06-23 Banga - Sūduva

2010 Bir 24 01:50

Pirmoji nesėkmė savoje aikštėje
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... e-aiksteje

Po dviejų pergalių naujojoje Gargždų miesto stadiono aikštėje šiandien "Bangai" teko pripažinti varžovų pranašumą. Mūsų komanda 0:2 nusileido Marijampolės "Sūduvai".

Rungtynės. Jau nuo pirmųjų minučių svečiai parodė, jog Gargžduose ketina siekti tik pergalės. Kurį laiką "Bangai" pavyko sėkmingai apsiginti nuo pavojingų marijampoliečių reidų, tačiau 33 minutę "Sūduvos" gynėjas E.Valaitis pasinaudojo mūsų komandos aplaidumu gynyboje ir po perdavimo iš kairiojo krašto galva nukreipė kamuolį į vartus - 0:1.
Pelnę įvartį svečiai kiek sumažino apsukas, tačiau "Bangai" šeimininkauti aikštėje neleido. K.Urbaitis ir G.Juška kiek pagąsdino svečių vartų sargą tolimais smūgiais, tačiau daugiau darbo turėjo I.Spiridonov, baigiantis kėliniui atrėmęs pavojingą L.Chao smūgį iš baudos aikštelės.
Antrojo kėlinio pradžioje "Banga" pabandė perimti iniciatyvą, tačiau Marijampolės ekipos žaidėjai gana lengvai griovė visus mūsų komandos sumanymus. Visgi gargždiškiai turėjo galimybę išlyginti rezultatą ir pakreipti rungtynių tėkmę kita vaga, kai 61 minutę po kampinio svečių baudos aikštelėje kilo sumaištis ir kamuolys atiteko D.Gordej. Deja, "Bangos" gynėjo smūgiuotas kamuolys praskriejo greta vartų. Tuo tarpu "Sūduvos" puolėjas P.Lukšys savo šansą išnaudojo - 74 minutę po E.Grigaičio perdavimo iš dešiniojo krašto rezultatyviausiam A lygos žaidėjui beliko tik iš kelių metrų nukreipti kamuolį į vartus - 0:2.

Po rungtynių "Sūduvos" vyr.treneris D.Vencevičius džiaugėsi iškovota pergale: "Važiuodami žinojome, jog tikrai bus nelengvos varžybos. Praėjusį sezoną ir šį sezoną praktiškai vien lygiosiomis žaidėme su Gargždais. "Banga" nėra "Sūduvai" paranki komanda. Pavyko varžybos ir džiaugiamės trimis taškais". Marijampoliečiai tikisi dar pakovoti ir dėl pačių aukščiausių pozicijų čempionate: "Čempionatas tik įpusėjo, dar visko bus. Mes gal sunkiau įsilingavome - daug naujų žaidėjų buvo, bet tikėjau komanda ir žinojau, jog galim kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Tą sieksime ir įrodyti". Svečių strategas negailėjo gerų žodžių naujai Gargždų aikštei: "Fantastika. Vaikinai rūbinėje taip pat buvo labai patenkinti aikštės kokybe. Tokioje lygioje aikštėje žaidimas visai kitoks. Ačiū Gargždams, kad sąlygos tokios idealios".

Tuo tarpu "Bangos" vyr.treneris A.Narbekovas nebuvo patenkintas ne tik rezultatu, bet ir komandos žaidimu: "Šiandien žaidė tik "Sūduva". Galima pralošti, bet ne taip žaidžiant kaip šiandien. Tokios pasyvios komandos dar nemačiau. Trūko agresyvumo, kovos, trūko noro laimėti". Stigo komandai ir dėl surinktų kortelių rungtynes praleisti turėjusio komandos kapitono R.Grudžio: "Mes nesame toks klubas, kuris gali lengvai tokį žaidėją kaip Rimvydas, kuris užveda savo kovingumu ir noru dirbti, pakeisti". Paklaustas, ar bus permainų sekmadienio rungtynėse su "Vėtra", treneris atsakė labai trumpai: "Bus".
"Bangos" sudėtis: I.Spiridonov, K.Urbaitis, D.Gordej, A.Ivanauskas, D.Padaigis (78' M.Gudauskas), A.Staponka, A.Šlušnys, A.Lipskis (28' J.Triuška), G.Juška, G.Gailius, V.Mižigurskis (59' M.Kura). Atsargoje liko: P.Pocius, I.Bagdonas, V.Pavlučenko, D.Remeza.
Kita dvikova birželio 27 dieną, sekmadienį, 18:00 Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su Vilniaus "Vėtra".

ledinukas
Pranešimai: 421
Užsiregistravo: 2010 Vas 17 15:51
Palaikoma komanda: Tauras

Re: 2010-06-23 Banga - Sūduva

2010 Bir 25 14:39

Gal yra kur paziureti ivarcius?

Grįžti į