bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-07-30 Banga-Mažeikiai

2010 Lie 30 11:04

19 turas: dvikova su debiutantais
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 7-19-turas

Penktadienį 18:30 Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su "Mažeikiais".

"Mažeikiai". Per liepos mėnesį atsivėrusį perėjimų langą kiek pasikeitė Mažeikių ekipos veidas. Pastaruoju metu daugiausiai buvo kalbama apie prieš savaitę pasirašytas sutartis su dviem brazilais - puolėju Diogo Porcino Braga (25 metai) ir gynėju Luiz Carlos Silva dos Santos Junior (22 metai). Tiesa, praėjusio turo dvikovoje su "Žalgiriu" legionieriai nedalyvavo, nes Lietuvos dar nebuvo pasiekę ankstesnių klubų paleidžiamieji raštai. Mažiau kliūčių kilo kitiems "Mažeikių" naujokams. Dar gegužės mėnesį į gimtąjį klubą grįžo puolėjas G.Podelis (iki tol žaidė FBK "Kaunas"), o liepos mėnesį "Mažeikius" sustiprino gynėjas P.Vaikasas (FBK "Kaunas") ir su "Klaipėda" sutartį nutraukęs saugas N.Kumža. Iš FBK "Kauno" mažeikiškiai pasiskolino jauną vartininką M.Matuzą, kuris iki tol pusantro sezono buvo antruoju vartininku Tauragės "Taure".

Tarpusavio dvikovos (Mažeikiai vs Gargždai). Komandos, keliaudamos per įvairias Lietuvos futbolo pakopas, iki pat šio sezono sugebėjo prasilenkti. Kai "Banga" žaidė aukščiausioje ir I lygose, "Mažeikiai" atitinkamai rungtyniavo I ir II lygose. Kai "Banga" nusileido iki II lygos, mažeikiškiai bandė įsitvirtinti I lygoje. Gargžduose prasidėjus futbolo atgimimui, "Mažeikiai" ilgam užstrigo II lygoje. Tiesa, Gargžduose mažeikiškiai svečiavosi rungtyniaudami vienoje lygoje su "Bangele".

Su kitomis Mažeikių komandomis per nepriklausomybės metus "Bangai" kartu teko rungtyniauti du sezonus. 1990 metais gargždiškiai grūmėsi su Mažeikių "Žemaičiu" I lygos Vakarų zonoje ("Banga" finišavo 7, "Žemaitis" - 10 iš 11 komandų). Vieną sezoną mūsų komandai teko akis į akį susidurti ir su Mažeikių legenda "Romar". Būtent Mažeikių ekipa buvo pirmasis "Bangos" varžovas debiutiniame 1994-1995 metų sezone. Abu kartus pajėgesni buvo mažeikiškiai - 0:4 ir 0:2.

Pirmoji šio sezono "Bangos" ir "Mažeikių" dvikova vyko Šiauliuose, kuriuose mažeikiškiai buvo prisiglaudę, kol rekonstravo savo stadioną. Mūsų komandai ta dvikova kelia ne pačius maloniausius prisiminimus - pirmajame kėlinyje "Banga" pelnė du įvarčius bei turėjo dar keletą puikių progų padidinti persvarą, tačiau antrajame kėlinyje tarsi sustojo ir tuo pasinaudoję mažeikiškiai per paskutines dešimt susitikimo minučių išlygino rezultatą - 2:2.

2010 metų sezonas mažeikiškiams klostosi sunkiai. Turimi penki taškai sukaupti vien tik žaidžiant lygiosiomis. Be jau minėtų lygiųjų su "Banga" "Mažeikiai" dar pasidalijo taškus su "Klaipėda" (2:2 ir 1:1), "Atletu" (2:2) ir "Tauru" (0:0). Pirmosios rungtynės po pertraukos Mažeikių ekipai susiklostė itin nesėkmingai - šeštadienį Vilniuje "Žalgiris" net šešis kartus pasiuntė kamuolį į svečių vartus - 0:6.

Dubleriai. "Mažeikiai-2" ir "Banga-2" jėgas išmėgins šeštadienį 12:00 Mažeikiuose.

Grįžti į