slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-08-06 Minija - Atlantas

2010 Rgp 06 20:13

Minija (Kretinga) – Atlantas (Klaipėda) 0:2 (0:1)
Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 520 žiūrovų
Įvarčiai: 45 min. K.Atutis, 59 min. E.Razonas („Atlantas“)
Įspėjimai: 76 min. A.Paulauskas („Minija“); 29 min. D.Šiškin, 90 min. K.Atutis („Atlantas“)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-08-06 Minija - Atlantas

2010 Rgp 07 08:33

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/585/41/
MINIJA - ATLANTAS 0:2 (0:1)
Kretingos “Minija” rungtyniaudama savoje aikštėje turėjo pripažinti Klaipėdos “Atlanto” pergalę tokiu pačiu rezultatu 0:2, kaip ir pirmojo rato dvikovoje Klaipėdoje. Nors kretingiškiai viso pirmojo kėlinio metu neikiek nenusileido varžovams kurdami pavojingus momentus, vis gi varžovams pavyko išsiveržti į priekį pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje, kai po perdavimo į baudos aikštelę, į vartų “devyniukę” galva kamuolį nukreipė Karolis Atutis. Net ir po pertraukos jautėsi, kad tas praleistas įvartis išmūšė kretingiškius iš vėžių, o klaipėdiečiai pasinaudoję dar viena “Minijos” klaida, po Ernesto Razono įvarčio padvigubino savo persvarą.

Rungtynių eiga. Po keletos pralaimėjimų išeilės ir dėl nedžiuginančios vietos turnyrinėje lentelėje, Klaipėdos „Atlantas“ į Kretingą atvyko nusiteikęs žūtbutinei pergalei. Tai galima buvo įžvelgti ir iš aktyvių klaipdiečių veiksmų organizuojant savo atakas rungtynių pradžioje. Tačiau kretingiškiai savoje aikštėje net nesiruošė leisti varžovams „šeimininkauti“ ir palaipsniui išlyginę žaidimą, patys vis dažniau rengdavo atakas link „Atlanto“ vartų.

Varžovams sunkiai buvo stabdomos „Minijos“ atakos kairuoju kraštu, kur rungtyniavęs saugas Andrius Paulauskas pats rasdavo spragų oponentų gynyboje arba po jo perdavimų į pavojingas situacijas atsidurdavo komandos draugai. Tą pavojų klaipėdiečiai „gesindavo“ pražangomis savo baudos aikštelės prieigose, po kurių įžaidus kamuolį kretingiškiai smūgiuodavo į Arno Lekevičiaus ginamus vartus. Nemažai po svečių atakų teko darbuotis ir „Minijos“ vartininkui Dainiui Staponui, bet abiejų komandų vartininkai beveik be klaidų laikė savus vartus ir ilgą laiką komandos negalėjo pasižymėti.

O įvartis krito gan netikėtai – jau atrodė, kad komandos baigs kėlinį be įvarčių, tačiau „Atlanto“ žaidėjai po kretingiškių pražangos beveik prie vidurio linijos, tolimu perdavimu perdavė kamuolį į kretingiškių baudos aikštelę, kur visus aplenkęs Karolis Atutis, kyštelėjęs galvą, nukreipė kamuolį į vartų „devyniukę“. Iškart po to sekė teisėjo švilpukas ir komandos išsiskirstė pertraukai „Atlantui“ pirmaujant 1:0.

Nors „Minijos“ žaidėjai ir turėjo visą pertrauką laiko apsiprasti su praleistu įvarčiu, tačiau atrodo to padaryti nepavyko – po pertraukos kretingiškiai atrodė lyg išmušti iš vėžių ir žaidimas tapo labiau padrikas, nei organizuotas. Jei pirmoje rungtynių pusėje atakos tęsdavos iki pat vartų, tai antrajame kėlinyje reta ataka pasiekdavo svečių baudos aikštelę.

Teigiamą rezultatą turėjusi „Atlanto“ komanda niekur neskubėjo, o netrukus pasinaudojo ir atsivėrusiomis erdvėmis „Minijos“ aikštės pusėje. Įsibėgėjus antram kėliniui klaipėdiečiai surengė ataką dešiniuoju kraštu, kur buvo bent keli jų žaidėjai, tačiau netrukus sekė perdavimas į kairę aikštės pusę, kur niekieno nedengiamas Ernestas Razonas pasiuntė kamuolį į „Minijos“ vartus (0:2).

Likęs rungtynių pusvalandis buvo gan blankus – nei kretingiškiams sekėsi kurti ką nors pavojingo, nei klaipėdiečiai strimgalviais puolė į puolimą. Iš „Minijos“ atakų kas labiau įsiminė, tai gan pavojingas ir klastingas Germano Vaniuchino smūgis įlink „Atlanto“ vartų, kai kamuolys praskriejo visai greta vartų devyniukės.

Tad pralaimėję šias rungtynės, kretingiškiai patyrė antrąjį pralaimėjimą savoje aikštėje šių metų pirmenybėse bei tai buvo antras pralaimėjimas išeilės per pastaruosius du savaitgalius.

Rungtynių statistika:
Minija (Kretinga) – Atlantas (Klaipėda) 0:2 (0:1)
Teisėjas: S.Slyva (Kaunas), 520 žiūrovų
”Minijos” sudėtis: Dainius Staponas, Audrius Tolis, Andrius Piekus, Jurijus Kurbangalijevas, Mantas Mažionis (60 min. Ramūnas Grikšas), Gediminas Žilys, Artūras Kurbangalijevas (72 min. Tomas Vainora), Andrius Paulauskas (83 min. Stasys Brazauskas), Stasys Vyšniauskas (46 min. Mindaugas Šoblinskas), Marsel Balasanov (65 min. Karolis Norvilas), Germanas Vaniuchinas.
Įvarčiai: 45 min. Karolis Atutis (0:1), 59 min. Ernestas Razonas (0:2)
Įspėjimai: 76 min. Andrius Paulauskas („Minija“); 29 min. Dmitrij Šiškin, 90 min. Karolis Atutis („Atlantas“)

Grįžti į