bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-08-08 Atletas - Mažeikiai

2010 Rgp 08 19:51

LFF A lyga: "Mažeikiai" iškovojo pirmą pergalę A lygoje
2010 rugpjūčios 08 d., sekmadienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.250 ... lygos.html

Šiandien Lietuvos futbolo federacijos A lygoje žaidžiami du dvidešimtojo turo susitikimai. Vienos jų, vykusios Kaune jau pasibaigė. Čia Kauno "Atleto" ekipa nusileido Mažeikių "Mažeikiai" komandai rezultatu 1:2.

Nors susitikimo pradžią aktyviau bandė sužaisti "Atleto" futbolininkai, tačiau nepavykus pelnyti greito įvarčio žaidimas išsilygino. Nors žaidimas vyko daugiausiai aikštės viduryje, tačiau abi ekipos turėjo progų pasižymėti. Kėlinio viduryje "Atleto" puolėjo Mindaugo Grušausko smūgį galva gaudė "Mažeikiai" ekipos vartininkas Mindaugas Matuzas. Kiek vėliau pasidarbuoti turėjo ir Aivaras Bražinskas, kuris po Ginto Podelio smūgio kamuolį nukreipė į kampinį.

Viskas aukštyn kojom apsivertė kėlinio pabaigoje. 44 minutę "Mažeikių" legionierius iš Brazilijos Diogio Porcino Braga vienu lietimu puikiai perdavė kamuolį į priekį G.Podeliui ir šis aplenkė "Atleto" gynėją Karolį Vasiliauską, kuriam teliko griauti vieną prieš vartininką atsiradusį "Mažeikiai" ekipos puolėją. Teisėjas "Atleto" ekipos gynėjo nepasigailėjo ir likusį rungtynių laiką aikštės šeimininkai liko rungtyniauti dešimtyje.

Antro kėlinio pradžia sėkmingai susiklostė svečiams. 48 rungtynių minutę dešiniu kraštu prasiveržęs Antanas Bulošas iš aštraus kampo smūgiavo į vartus, tačiau kamuolys pataikė į virpstą ir atšoko tiesiai G.Podeliui, kuriam teliko kamuolį įridenti į tuščius vartus. 1:0.

Dar po keleto minučių "Mažeikiai" turėjo dar vieną puikią progą. Vėl dešiniu kraštu prasiveržęs A.Bulošas perdavė kamuolį laisvam, vos keli metrai iki vartų stovinčiam Antanui Tautvydui, tačiau šis įsigudrino nepataikyti į tuščius vartus.

Neįmuši tu, įmuša tau. 58 minutę kamuolį vartininkui perdavinėdamas grubiai suklydo "Mažeikiai" ekipos gynėjas Nerijus Labažentis ir kamuolį perėmęs Erikas Rūškys nesunkiai išlygino rezultatą.

Visgi toks rezultatas ilgai neišbuvo. Po puikaus perdavimo iš aikštės gilumos vienas prieš vartininką iššoko G.Podelis ir nesunkiai pelnė įvartį, kuris kaip paaiškėjo vėliau jo komandai buvo pergalingas.

Per likusį laiką "Mažeikiai" turėjo dar bent tris puikias progas įvarčiui pelnyti, tačiau atakos smaigalyje atsidurdavęs A.Tautvydas į vartus pataikyti nesugebėdavo.

Taip "Mažeikiai" iškovojo pirmą pergalę šių metų čempionate ir sumažino atsilikimą nuo aštuntoje vietoje žengiančios "Klaipėdos" ekipos iki minimumo.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-08-08 Atletas - Mažeikiai

2010 Rgp 09 00:24

Likome vieninteliai nepatyrę pergalės džiaugsmo
2010-08-08 21:23
http://lkka.teledema.lt/futbolas/klubas ... _dziaugsmo

Dar vieną nesėkmę - jau tryliktą - šešioliktosiose A lygos pirmenybių rungtynėse patyrė "Atletas", sekmadienį namuose 1:2 (0:0) nusileidęs pagrindiniam varžovui dėl devintosios vietos dešimties komandų turnyre - "Mažeikių" klubui. Po šios nesėkmės minus 3 taškus turintis ir dešimtojoje pozicijoje esantis "Atletas" jau vienuolika taškų atsilieka nuo pirmąją pergalę iškovojusios "Mažeikių" komandos.

Susitikimo pradžia nieko blogo nežadėjo. Pirmajame kėlinyje iniciatyva priklausė "Atletui", kuris kelissyk pavojingai smūgiavo į varžovų vartus. Tačiau pačioje kėlinio pabaigoje šeimininkai liko be Karolio Vasiliausko, kuriam 44 minutę buvo parodyta raudona kortelė už paskutinės vilties pražangą. Antrajame kėlinyje jau iniciatyva priklausė svečiams, kurie neišnaudojo daugybės progų, o abu įvarčius į šeimininkų vartus įmušė Gintas Podelis (50 ir 61 min.). Tiesa, tarp šių tikslių svečių smūgių Erikas Rūškys pasinaudojo "Mažeikių" vartininko klaida ir 58-oje minutėje išlygino rezultatą. Pačioje susitikimo pabaigoje "Atleto" futbolininkai galėjo nubausti svečius už neišnaudotas progas, tačiau Aleksandro Jefišovo smūgis buvo netikslus. Beje, be minėtos raudonos kortelės, šiame susitikime parodytos ir septynios geltonos kortelės - penkios "Mažeikių" ekipos žaidėjams bei Jauniui Mikalauskui (38 min.) ir Vaidui Macianskiui (75 min.).

Tai buvo jau 22-osios iš eilės "Atleto" nelaimėtos rungtynės. Paskutinę pergalę kauniečiai iškovojo beveik prieš metus - 2009-ųjų rugsėjo 27-ąją - namuose 2:1 nugalėdami "Kruoją".

Trenerių mintys po rungtynių:

Nerijus Gudaitis ("Mažeikiai"): "Iškovojom pergalę, bet tokių emocijų teigiamų nėra. Išvargino tas antrasis kėlinys - tos visos neišnaudotos progos pribaigė emociškai, atrodo. Aišku, pirmam kėliny, kai komandos žaidė lygių sudėčių iniciatyva priklausė "Atletui" ir mes bandėme kontratakuoti. Tačiau, kai šeimininkų gynėjas neleistinai sustabdė G. Podelį, antrasis kėlinys jau priklausė mums. Antrojo kėlinio pradžioje greitai realizavom progą, įgijom persvarą ir turėjom dar kelias progas, tačiau patys suklydom ir praleidom įvartį. Po to vėl išsaudojom vos vieną prigą iš aibės sukurtų. Bet pergalė yra pergalė ir aš tikiuosi, kad mes įveiksime tą psichologinį barjerą ir ateity mūsų žaidimas vis gėrės ir gėrės. Rungtynės buvo tokios, kad taškai buvo reikalingi abiems komandoms. Mes iškovojome labai svarbią pergalę, o varžovas bus labai sunku dabar. Tikrai nenorėčiau būti "atleto" trenerio vietoj".

Saulius Širmelis ("Atletas"): "Vieno žmogaus pašalinimas iš aikštės labai daug ką nulėmė. Pirmajame kėlinyje nei mes labai blizgėjome progomis, nei jie. O antrajame kėlinyje be K. Vasiliausko mūsų gynybos grandis buvo kiaura, kaip rėtis. Paskutinėj gynybos grandy pro mūsų žaidėjus praslysdavo elementarūs kamuoliai ir varžovai sukūrė daugybę progų. Jie galėjo mus nubausti ir kitokiu rezultatu, tačiau, kai jie neišnaudojo tų progų, galėjome nubausti pačioje rungtynių pabaigoje ir mes juos. Pabaigoje tas A. Jefišovo momentas galėjo būti rezultatyvus. Tačiau tai nelabai ką keitė, nes šiuo momentu ir lygiosios būtų buvusios tolygios pralaimėjimui. O dabar pralaimėjimas yra pralaimėjimas. Nugalėjo tas, kas yra geresnis šiuo metu".
Komandų sudėtys:

„Atletas“: 12-Aivaras Bražinskas; 2-Mantas Sirvidas, 15-Karolis Vasiliauskas, 33-Marius Žukovas, 16-Vaidas Macianskis; 11-Jaunius Juozaitis, 20-Aleksandras Jefišovas, 8-Paulius Smaryginas, 30-Vladas Petkevičius (4-Marius Prieskenis, 75 min.); 10-Jaunius Mikalauskas (5-Darius Urbelionis, 46 min.), 14-Mindaugas Grušauskas (17-Erikas Rūškys, 56 min.). Atsarginiai: 22-Mantas Gintalas; 13-Rokas Garastas, 23-Eisvinas Utyra, 7-Tadas Maziliauskas.

„Mažeikiai“: 1-Martynas Matuzas; 3-Paulius Vaikasas, 19-Nerijus Labžentis, 2-Gintaras Juodeikis, 21-Romans Gladilins, 9-Antanas Bulošas, 18-Marijus Jasas, 13-Antanas Tautvydas (23-Erlandas Šiaulys, 86 min.), 11-Tomas Kizevičius (20-Donatas Remeza, 26 min.), 16-Diogo (14-Nerijus Kumža, 46 min.); 88-Gintas Podelis. Atsarginiai: 77-Maksims Vitkovskis; 15-Luiz Silva, 5-Marius Šluta, 7-Nerijus Garuckas.

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2010-08-08 Atletas - Mažeikiai

2010 Rgp 11 15:28

laukėm ir sulaukėm.... pirmoji Mažeikių pergalė.... Valio :lol:

Grįžti į