Puslapis 11

2010-08-21 Minija - Lietava

Parašytas: 2010 Rgp 20 22:12
slasher
Paveikslėlis

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/591/1/
Šeštadienį, rugpjūčio 21 d. 15.00 val., Kretingoje „Minija“ žais LFF I lygos rungtynes su Jonavos „Lietavos“ komanda, kuri po labai nesėkmingo praėjusių metų sezono, šiemet savus gerbėjus džiugina daug labiau – po šešiolikos turų „Lietava“ žengia antra, surinkusi 29 taškus. Pergale jonaviečiai džiaugiesi ir pirmojo rato rungtynėse su „Minija“, kai šeimininkai nors ir nedemonstruodami gero žaidimo, sugebėjo laimėti rezultatu 3:0. Tose rungtynėse net tris įvarčius įmušė A. Buinickij, kuris įmušęs 19 įvarčių, yra rezultatyviausias pirmenybių žaidėjas.

Gan sėkmingai „Lietavai“ prasidėjo ir antroji sezono pusė, kai per trejas rungtynes iškovoti 7 taškai – 1:1 lygiosios su „Nevėžiu“, 1:0 įveiktas „Alytis“ ir paskutinėse rungtynėse 3:1 įveikta „Šilutė“. Tad keturis turus be pralaimėjimų žengianti „Lietava“ gerokai sustiprino savo pozicijas kovoje dėl prizinių vietų.

Jei pagal puolimą „Lietavos“ komandą su įmuštais 34 įvarčiais patenka į rezultatyviausiųjų komandų trejetą, tai pagal gynybą jonaviečiai vos aštunti – praleistas 31 įvartis. Šį rezultatą labiausiai įtakojo du skaudūs prlaimėjimai – „Vidzgiriui“ 1:6 ir FBK „Kaunui“ 0:7.

Rungtynėms teisėjaus teisėjas A. Jagintavičius (Kaunas), asistentai A. Žimaila (Kaunas) ir G. Atmanavičius (Klaipėda). Rezervinis teisėjas T. Lavrinavičius (Klaipėda).

Re: 2010-08-21 Minija - Lietava

Parašytas: 2010 Rgp 22 11:56
slasher
http://www.fkminija.net/tvs/content/view/592/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Atsigavusi po "nokdauno", "Minija" pasiuntė "Lietavą" į "nokautą" (FOTO)
Po atkaklios ir permainingos kovos šeštadienį Kretingoje „Minija“ gan gausiais susirinkusių savų gerbėjų akivaizdoje išplėšė pergalę rezultatu 4:3 prieš Jonavos „Lietavą“. Iki rungtynių pabaigos likus apie dešimt minučių svečiai po trečiojo savo įvarčio buvo pasiuntę kretingiškius į „nokdauną“, bet atsigavę ir įgavę antrąjį kvėpavimą „Minijos“ žaidėjai likusias rungtynių minutes sužaidė lyg iš natų ir įmušdami net tris įvarčius, pasiuntė „Lietavos“ žaidėjus į „nokautą“.

Rungtynių eiga: Rungtynių pradžia buvo atsargi ir nepamiršdamos savo vartų saugumo, abi komandos nedidelėmis pajėgomis ieškojo sėkmės savose atakose. Pirmieji kiek aktyvesni buvo kretingiškiai, bet svečiai vis ilgiau kontroliuodami kamuolį, sugebėjo perimti žaidimo iniciatyvą į savas rankas. Netrukus sekė ir keli pavojingi smūgiai į „Minijos“ vartininko Dainiaus Stapono vartus, bet kretingiškiui puikiai sekėsi juos atremti.

Deja, persiritus pirmam kėliniui į antrąją pusę, po greitos jonaviečių atakos, buvo skirtas baudos smūgis beveik nuo baudos aikštelės linijos. Prie kamuolio stojęs A. Buinickij baudos smūgį atliko nepriekaištingai ir kamuolys atsitrenkęs nuo virpsto nusileido „Minijos“ vartuose (0:1).

Neilgai trukus puikią progą išlyginti rezultatą turėjo puolėjas Germanas Vaniuchinas, kuris įsiveržęs į baudos aikštelę, kamuolį pasiuntė visai greta vartų tolimojo virpsto. Gan blankiame pirmajame kėlinyje, daugiau gerų ir pavojingų momentų nebebuvo ir nuaidėjus teisėjo švilpukui, komandos išėjo ruoštis, kaip rungtynių eiga parodė, permainingam ir įdomiam antrajam kėliniui.

Antroji rungtynių pusė prasidėjo sėkmingai kretingiškiams – iš pradžių dėl kamuolio atkakliai sukovojęs Edgaras Dobrovalskis, uždirbo baudos smūgį „Lietavos“ baudos aikštelės prieigose, o jį atlikus, varžovų sienelėje buvęs žaidėjas sužaidė ranka, tad rungtynių teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį į svečių vartus. „Minijos“ žaidėjo Audriaus Tolio stipriai smūgiuotą baudinį varžovų vartininkui nepavyko atremti ir rezultatas tapo lygus 1:1.

Vėliau abi komandos nors ir sukūrė gražių atakų, tačiau kurį laiką joms nepavyko pasižymėti, o visas „veiksmas“ prasidėjo likus kiek daugiau nei 20 minučių iki rungtynių pabaigos.

Kairiuoju kraštu prasiveržę ir atlikę savalaikį perdavimą A. Falčikui, „Lietavos“ žaidėjai įsiveržė į priekį 2:1, o dar po dešimties minučių Laurynas Stonkus įspūdingu tolimu smūgiu pasiuntė „Minijos“ žaidėjus į „nokdauną“ (1:3).

Laimei, kretingiškiams prireikė vos kelių atakų, kad vėl atkurtų intrigą rungtynėse. Gavęs perdavimą į baudos aikštelę iš kairiojo krašto, Karolis Norvilas galvą pasiuntė kamuolį į svečių vartus ir sušvelnino atsilikimą iki minimumo 2:3.

Lyg atgavę kvėpavimą, kretingiškiai dar labiau suaktyvino puolimą. Prieš tai neišnaudojęs bent dviejų progų įvarčiui, 87-ąją rungtynių minutę Edgaras Dobrovalskis sudėtingu smūgiu galva sugebėjo nukreipti kamuolį per „Lietavos“ vartininką į tolimąjį vartų kampą. Lygu.... 3:3!

Atrodo visiškai sugniuždę varžovus, kretingiškiai buvo kupini ryžto išplėšti pergalę ir tai jiems pavyko jau sekančioje atakoje – po gero Andriaus Paulausko perdavimo į baudos aikštelę įsiveržusiam Karoliui Norvilui, pastarasis sugebėjo suklaidinti vartininką ir tiksliu smūgiu dar kartą pasiųsti kamuolį į tolimąjį vartų kampą... 4:3 „Minija“ išsiveržė į priekį.

Pakilios nuotaikos kretingiškiai drausmingai užbaigė šias rungtynes ir iškovodami pergalę 4:3, nutraukė trijų pralaimėjimų išeilės seriją.

Rungtynių statistika:
Minija (Kretinga) – Lietava (Jonava) 4:3 (0:1)
Teisėjas: A.Jagintavičius (Kaunas), 400 žiūrovų
„Minijos“ sudėtis: Dainius Staponas , Andrius Piekus, Audrius Tolis, Jurijus Kurbangalijevas (77 min. T. Vainora), Stasys Brazauskas, Marsel Balasanov, Andrius Paulauskas, Gediminas Žilys (46 min. Mantas Mažionis), Artūras Kurbangalijevas (46 min. Edgaras Dobrovalskis), Stasys Vyšniauskas (73 min. Karolis Norvilas), Germanas Vaniuchinas.
Įvarčiai: 33 min. A. Buinickij (0:1), 48 min. A. Tolis (11 m.) (1:1), 68 min. A. Falčik (1:2), 78 min. L. Stonkus (1:3), 80 min. K. Norvilas (2:3), 87 min. E. Dobrovalskis (3:3), 88 min. K. Norvilas (4:3).
Įspėjimai: 28 min. A.Piekus, 75 min. J.Kurbangalijevas, 84 min. M.Mažionis, 85 min. E.Dabravolskis („Minija“); 40 min. S.Želvys, 57 min. L.Stonkus, 85 min. P.Kvedaravičius, 90 min. D.Šichranov („Lietava“)
Paveikslėlis

Re: 2010-08-21 Minija - Lietava

Parašytas: 2010 Rgp 22 12:28
slasher
Minija šita pergale patvirtina vienos įdomiausių I-os lygos komandos statusą. Aplamai LT futbole retai tokių rungtynių eigų būna.