bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11749
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-08-21 Tauras - Kruoja

2010 Rgp 23 10:25

Dvejos rungtynės. Meilė, 10 įvarčių ir...šnipštas?
2010-08-21
http://www.fkkruoja.lt/?id,31;news,22" onclick="window.open(this.href);return false;

Kai kas pirmąsias "Kruojos" rungtynes su "Tauru" vadino trileriu. Tačiau po antrojo šių komandų susitikimo Klaipėdoje, visa tai galima pavadinti melodrama. Juk tik iš meilės žmonės padeda vieni kitiems. Gal kiek sarkastiškai skamba, bet kitaip sunku šias rungtynes pavadinti. Juolab, kad nei vienai nei kitai komandai abiejų rungtynių rezultatai nėra palankūs.

I serija. 2010.08.18. XXII turas.Pakruojis.
Rungtynių su "Tauru" pradžia Pakruojyje buvo tikrai daug žadanti. 11 minutę Donato Petrausko smūgiuotas kamuolys nuo "Tauro" gynėjo kojos pakeitė kryptį ir atsidūrė vartų tinkle. Kėliniui įpusėjus "Tauro" vartininkas suklydo išsmūgiuodamas kamuolį ir šis atsimušęs į Povilą Krasnovskį įlėkė į vartus. Turint dviejų įvarčių persvarą, atrodo galima buvo šiek tiek ir nusiraminti. Bet "Kruojos" gynėjai nusprendė "padėti" tauragiškiams atkurti intrigą. 34 minutę teisėjas fiksuoja žaidimą ranka baudos aikštelėje ir skiria 11 metrų baudinį į "Kruojos" vartus. Nors Giedrius Kvedaras ir atspėjo patyrusio Tomo Ražanausko smūgio kryptį, kamuolys vistiek iriedėjo į vartus. 1:2 "Tauras" švelnina rezultatą. Dar po 5 minučių paliktas be priežiūros L.Savastas iš eigos antrą kartą nuginkluoja "Kruojos" vartininką ir komandos išeina pailsėti ęsant rezultatui 2:2.

Po pertraukos abi komandos bandė susikurti palankias progas. Pirmiesiems tai pavyko padaryti tauragiškiams. "Kruojos" gynėjui "prisnūdus" darant dirbtinę nuošalę, prieš G.Kvedarą iššoko net du "Tauro" žaidėjai ir S.Irkha trečią kartą pasiuntė kamuolį į šeimininkų vartus. Dabar jau eilė atėjo tauragiškiams "parodyti gerą širdį" Nepraėjus ir 5 minutėms, "Tauro" gynėjai paleido Giedrių Slavicką vienas prieš vieną pasigalynėti su vartininku. "Kruojos" saugas be vargo su šia užduotimi susitvarkė ir rungtynių arbitrui N.Dunauskui beliko užfiksuoti lygiąsias 3:3.

II serija. 2010.08.21. XXIII turas. Klaipėda
Kadangi Tauragės stadionas rekonstruojamas, "Tauras" namų rungtynes antrame pusmetyje žaidžia Klaipėdos stadione. Visi tikėjosi, kad šį kartą komandos nerodys jokių "gerumo apraiškų" ir kovos tik dėl pergalės. Beje taip ir buvo.

Pirmame kėlinyje "Kruoja" turėjo iniciatyvą, tačiau jos neišnaudojo. Tuo tarpu tauragiškis N.Mačiulis 38 minutę priminė seną taisyklę - "neimuši tu- imuša tau". Po pertraukos "Tauras" grėsmingiau atakavo, tačiau ir Pakruojo komanda bandė spausti ir išlyginti rezultatą. 72 minutę M.Grigalevičius "labai negeranoriškai" rezultatą padvigubina. Tada prasidėjo tikras smagumėlis. Greita "Kruojos" ataka 76 minutę pasibaigia tiksliu T.Švelnos smūgiu. 1:2. Po poros minučių, iššokusį "Tauro" žaidėją G.Kvedaras priverstas "paguldyti" baudos aikštelėje ir vėl, kaip prieš tris dienas, patyrusio Tomo Ražanausko ir jaunojo Giedriaus Kvedaro dvikova 11 m atstumu. Šį kartą pakruojiečių vartininkas be problemų atrėmė smūgį ir rezultatas liko nepakitęs. Šiek tiek luktelėjęs "Tauro" žaidėjas turėjo galimybę padėti tašką šiose rungtynėse. Po puikaus perdavimo iš krašto kontratakos metu, jis liko vienas prieš vartus, tačiau... nepataikė į kamuolį. Dar po 5 minučių, Tauragės komandos baudos aikštelės prieigose atšokusį kamuolį pirmasis pasigavo Tadas Eliošius ir įsmeigė jį į "Tauro" vartų tinklą. LYGIOSIOS. Kas galėjo tikėtis? Tiesa, 88 minutę, tauragiškiai paguldė T.Švelną baudos aikštelėje, tačiau arbitro manymu, tai buvo padaryta "labai švelniai" Galbūt. Taigi komandos dar kartą pasidalijo po tašką ir nudžiugino artimiausius kaimynus. Tik įkyriai peršasi viena išvada - jeigu "Kruojos"puolimo grandis ir sustiprėjo, tai gynyboje perdaug "meilės" varžovams, o treneriams "nearti dirvonai" apmąstymams.

Grįžti į