bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-08-22 Banga - Atletas

2010 Rgp 22 10:37

23 turas: prasideda trečiasis ratas
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 7-23-turas" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį 18 valandą Gargždų miesto stadione "Banga" dvikova su Kauno "Atletu" pradės trečiąjį ratą.

"Atletas". Skirtingai nei kitos A lygos komandos, kauniečiai per perėjimų periodą sudėties praktiškai nepakeitė. Vienintelė rimtesnė netektis - į Vengriją išvykęs puolėjas E.Marozas, o komandą papildę dvidešimtmečiai kauniečiai M.Prieskenis ir T.Maziliauskas dažniau atstovauja "Atleto" dubleriams nei pagrindinei komandai.

"Banga" vs "Atletas". Per trylika 2006-2010 metais vykusių tarpusavio susitikimų 8 kartus pergales šventė "Banga", 3 kartus pajėgesni buvo kauniečiai ir dvi dvikovos baigėsi taikiai. Įvarčių santykis - 18:11 "Bangos" naudai. 2010 metų sezone komandos susitiko du kartus - Marijampolėje vykusią pirmąją dvikovą įtikinimai 3:0 laimėjo "Banga", o štai antrose rungtynėse Kaune mūsų komandai taip ir nepavyko pralaužti kauniečių gynybos - 0:0.

2010 metų sezonas "Atleto" klubui daug džiaugsmo neteikia. Už licencijavimo pažeidimus pradėję čempionatą su minus šešiais taškais kauniečiai per 18 rungtynių taip ir nesugebėjo išsivaduoti nuo minuso ženklo taškų grafoje. Po to, kai rugpjūčio 8 dieną "Atletas" nusileido (1:2) "Mažeikiams", Kauno ekipa liko vienintele nepatyrusia pergalės džiaugsmo. Visgi pastaruoju metu "studentai" nėra lengvas grobis nei vienai A lygos ekipai. Rugpjūčio 14 dieną "Kruoja" savo aikštėje taip ir nesugebėjo įveikti kauniečių (1:1), o šį trečiadienį "Žalgiriui" "Atleto" gynybą pavyko pralaužti tik antrajame kėlinyje (2:0).
Dubleriai. Rezervinės klubų sudėtys susitiks pirmadienį 16 valandą Kaune.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11747
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-08-22 Banga - Atletas

2010 Rgp 23 00:12

Milžiniškomis pastangomis iškovota pergalė
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 29-pergale" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį "Banga" Gargžduose žaidė su Kauno "Atletu". Mūsų komandai prireikė net 78 minučių, kad pralaužtų varžovų gynybą ir pasiektų pergalę.

Rungtynės. Per pirmas septyniasdešimt rungtynių minučių kauniečiai bandė žaisti su "Banga" kaip lygus su lygiu. Ir netgi turėjo realią progą išsiveržti į priekį, kai 20 minutę po "Atleto" žaidėjo smūgio iš 10 metrų tik puikiai sužaidęs I.Spiridonov išgelbėjo komandą. Visgi jau nuo antrojo kėlinio pradžios pakeitusi du žaidėjus "Banga" tvirtai perėmė iniciatyvą, o paskutines dvidešimt minučių judėjimas aikštėje pradėjo priminti vienos krypties eismą - link "Atleto" vartų. Kurį laiką kauniečiams šypsojosi sėkmė - po G.Ratkaus smūgio galva kamuolys atsimušė į skersinį, po G.Gailiaus ir M.Choruži smūgių skriejo visai greta vartų - arba gelbėdavo vartininkas A.Bražinskas, atrėmęs tolimą G.Kulbio smūgį ir sugavęs kamuolį po A.Staponkos smūgio galva iš kelių metrų. Tačiau 78 minutę ir patikimai žaidęs vartų sargas nebeišgelbėjo svečių - po M.Choruži perdavimo iš kairiojo krašto M.Gudauskas, nestabdydamas kamuolio, smūgiu iš 16 metrų pelnė įvartį - 1:0.

Net ir pelnytas įvartis nepristabdė "Bangos" atakų - tiek A.Bražinskas, tiek kauniečių gynėjai plušėjo išsijuosę. 81 minutę "Atleto" vartininkas atrėmė A.Staponkos smūgį galva, 85 minutę krisdamas nukreipė M.Choruži iš 30 metrų smūgiuotą kamuolį į kampinį. Baigiantis rungtynių laikui vieną klaidą padarė ir A.Bražinskas, kai po G.Kulbio smūgio nesugavo kamuolio, tačiau šis ir vėl prariedėjo greta vartų.

Po rungtynių "Bangos" vyriausias treneris A.Narbekovas džiaugėsi tik iškovotais trimis taškais: "Rezultatas tinkamas, tačiau žaidimą reikia gerinti. Pirmame kėlinyje priešininkams daug ką leidome daryti - priimti kamuolius, smūgiuoti. Kaip žinome, nesvarbu kaip priešininkas vadinasi, bet jei jam duodi laisvę - pridaro bėdų. Gerai, kad šįsyk bėdų nepridarė. Šiandien užteko dvidešimt minučių pusiau žaidžiant, kad iškovotume pergalę. Su kitom komandom gali taip nepavykti. Gal ir gerai, kad lygoje turėsime pertrauką, nes dabar esam kaip reikiant išsimušę iš vėžių".
Rungtynių statistika.
BANGA 1 : 0 ATLETAS
78' M.Gudauskas 1:0
Įspėjimai
35' M.Gudauskas 27' P.Smaryginas, 57' E.Ruškys, 73' V.Macianskis
8 Kampiniai 5
22 (10) Smūgiai (smūgiai į vartų plotą) 7 (1)
16 Pražangos 21
5 Nuošalės 0
Teisėjas: A.Žuta (Klaipėda) Žiūrovai: 800

"Bangos" sudėtis: I.Spiridonov, M.Gudauskas, G.Ratkus, E.Bračkus, A.Jokšas, M.Choruži, A.Ostap (72' G.Kulbis), R.Grudys, A.Lipskis (46' K.Urbaitis), V.Mižigurskis (46' A.Staponka), G.Gailius. Atsargoje liko: P.Pocius, I.Bagdonas, D.Gordej, D.Padaigis.
Kita dvikova. Jau trečiadienį (rugpjūčio 25 dieną) "Bangos" laukia kelionė į Vilnių, kur 17:30 prasidės LFF Taurės šešioliktfinalis su Vilniaus "Žalgiriu".

Grįžti į