Puslapis 11

2010-08-28 Nevėžis - Minija

Parašytas: 2010 Rgp 26 19:58
slasher
2010 08 28, 15:00 val. Nevėžis - Minija
Kėdainių m. pagrindinis stadionas

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/594/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prieš "Nevėžį" su pakitusia gynybos linija
Po puikių praėjusio savaitgalio rungtynių Kretingoje, „Minijai“ šį savaitgalį, rūgpjūčio 28 d. 15.00 val. teks vykti į Kėdainius, kur miesto stadione ant naujai padengtos dirbtinės dangos aikštės rungtyniaus su „Nėvėžio“ komanda. Tai bus antrasis susitikimas su Kėdainių „Nevėžio“ komanda šių metų pirmenybėse, o pirmojo rato dvikova Kretingoje baigėsi lygiosiomis 1:1.

Nors šiuo metu „Nevėžio“ komanda užima tik šeštąją vietą, tačiau ši komanda yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau nei daugelis kitų komandų (nukeltos dvejos rungtynės su Lietuvos U-19 rinktine) ir jei reitinguoti komandas pagal mažiausiai prarastus taškus, „Nevėžis“ pakiltų net į antrąją vietą.

Pirmoje šių metų dvikovoje „Minijos“ įvartį 20-ąją rungtynių minutę įmušė, komandoje neberungtyniaujantis, Nerijus Kosmakov, bet vos po septynių minučių kėdainiečiai atsakė tiksliu smūgiu. Tąsyk svečiai nors ir turėjo akivaizdžią persvarą antrajame kėlinyje, tačiau „Minijos“ gynyba daugiau jiems buvo nebeįveikiama.

Kėdainiečiai negali pasigirti stabiliu rungtyniavimu šiame sezone – po puikios pergalės seka sunkiai paaiškinami pralaimėjimai dideliu skirtumu arba atvirkščiai. Antroje sezono pusėje visas trejas rungtynes 'Nevėžis" žaidė išvykoje ir visos jos baigėsi skirtingai – Jonavoje su „Lietava“ sužaista lygiosiomis 1:1, Druskininkuose „Alyčiui“ pralaimėta net 2:5, o paskutiniame ture Šilutėje iškovota įspūdinga pergalė 5:0.

Dar vieną rezultatyvią pergalę šią savaitę „Nevėžis“ iškovojo LFF taurės varžybų penktajame etape net 7:0 įveikęs Šiaulių „Taurą‘, rungtyniaujantį LFF III lygos Šiaulių apskrities varžybose.

Pagal rezultatyvumą „Nevėžis“ užima ketvirtąją vietą lygoje (28 įvarčiai per 28 rungtynes). Rezultatyviausi šios komandos žaidėjai: Darius Maciulevičius – 8 įvarčiai, Virmantas Lemežis – 6 įvarčiai ir Aivaras Lyberis – 4 įvarčiai.
nevežis.lt internetinėje svetainėje pateikiamame video reportaže, „Nevėžio“ komandos vyr. treneris Vidas Adomaitis teigia, kad sieks žūtbūtinės pergalės, kuri svarbi kovoje dėl prizinių vietų bei norint atsirevanšuoti už lygiąsias Kretingoje, kurios jiems prilygo pralaimėjimui. Vyr. treneris tikisi, kad komandai pavyks rimtai nusiteikti dvikovai su „Minija“ bei, kad gausiai palaikant žiūrovams pergale bus pažymėtas atnaujinto stadiono atidarymas.

Nors šiuo metu „Minija“ (vid. 1,71 praleistas įvartis per rungtynes) pagal gynybą lenkia kėdainiečius (vid. 1,87 praleistas įvartis per rungtynes), tačiau prieš šias rungtynes kretingiškių gynėjų linja gerokai išretėjo – prie jau anksčiau traumoto Juliaus Mockaus, po praėjusio turo į traumuotojų sąrašą pateko gynėjas Jurijus Kurbangalijevas, kuris dėl čiurnos traumos kurį laiką negalės rungtyniauti.

Dėl diskvalifikacijos (už keturis įspėjimus) šias rungtynes turės praleisti gynėjas Mantas Mažionis. Klaustukų kelia situacija ir dar dėl poros žaidėjų, tad „Minijai“ kovojant šiose rungtynėse gali prireikti ir dublerių komandos žaidėjų pastangų.

Šioms rungtynėms teisėjaus – Dainius Bisigirskas (Jonava), asistentai – Marius Ladauskas ir Tomas Gutauskas (Panevėžys). Rezervinis teisėjas – Mindaugas Kažėmėkas (Panevėžys).

Re: 2010-08-28 Nevėžis - Minija

Parašytas: 2010 Rgp 28 20:12
slasher
Nevėžis (Kėdainiai) – Minija (Kretinga) 2:0 (1:0)
Teisėjas: D.Bisigirskas (Jonava), 200 žiūrovų
Įvarčiai: 11 min. A.Simakovas, 87 min. D.Zakarauskas („Nevėžis“)
Įspėjimai: 15 min. H.Grigas, 77 min. V.Adomaitis („Nevėžis“); 58 min. A.Dievinas, 61 min. S.Brazauskas, 64 min. E.Dobrovalskis („Minija“)

Re: 2010-08-28 Nevėžis - Minija

Parašytas: 2010 Rgp 28 20:37
Fostra
http://www.kedainietis.lt/kedainiai-nau ... ingiskius/" onclick="window.open(this.href);return false;

Va cia tai geras- "sutriuskino"... Tegul dziaugiasi, kad issivyniojo nuo lygiuju :D

Re: 2010-08-28 Nevėžis - Minija

Parašytas: 2010 Rgp 28 20:45
slasher
ko žiūrovų tiek mažai atnaujintam stadio? Dėl krepšinio ar Kėdainiai į dvi stovyklas pasidalino - 200 į Nevėžį ir 150 į Lifosą vaikšto :)

Re: 2010-08-28 Nevėžis - Minija

Parašytas: 2010 Rgp 28 22:13
Fostra
Koks ten stadiono atnaujinimas-naujina jau 4 metai , o sugebejo praplauti kokius 8 mln. litu ir padaryti darbu uz tris kartus maziau-aikste uzdenge plastmasine zole, kuria nemokamai gavo is federacijos, tribunu pora fragmentu pastate, kurie jau is kito galo griuti pradeda-tuo ir baigesi tas atnaujinimas. Begimo taku nera, buitiniu patalpu nera, aplinka nesutvarkyta, tablo ant faneros skaiciai keiciami kaip pries 30 metu, o geriausias prikolas, kad po kiekvienu rungtyniu israunami vartai ir kazkur paslepiami, kad kas nors nenupy**tu, nes nera jokio sargo ar siaip kokio darbininko stadione-tokiu cirku neesu girdejes niekur:))

Re: 2010-08-28 Nevėžis - Minija

Parašytas: 2010 Rgp 28 22:55
slasher
o geriausias prikolas, kad po kiekvienu rungtyniu israunami vartai ir kazkur paslepiami, kad kas nors nenupyzdintu, nes nera jokio sargo ar siaip kokio darbininko stadione-tokiu cirku neesu girdejes niekur:))
gal metalo surinkėjų saugosi, vieta ten nuošali... Bet perėjus iš atarginės aikštės, tai bet kokiu atveju tas stadionas rojus turėtų būti , tiek žaidėjams, tiek žiūrovams :)

Re: 2010-08-28 Nevėžis - Minija

Parašytas: 2010 Rgp 29 00:13
slasher
http://www.fknevezis.lt/site_base/content/view/980/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kėdainių "Nevėžis", po ilgesnės pertraukos rungtyniavę pirmosiose rungtynėse savo Kėdainių pagrindiniame stadione, LFF I lygos XVIII ture susirinkusius žiūrovus pradžiugino pergale prieš Kretingos "Miniją" 2:0 (1:0).

Rungtynių pradžia priklausė aikštės šeimininkams, kurie nuo pat pirmųjų minučių perėmė inciatyvą ir pilna jėga privertė darbuotis kretingiečių gynybos liniją. 11 minutę taiklus A.Simakovo smūgis sulaukė pirmųjų ovacijų, ir "Nevėžis" išsiveržė į priekį 1:0. Pirmajame kėlinyje vaizdas aikštėje nesikeitė ir toliau - kėdainiečiai dominavo, bet reikia pripažinti, kad keletą svečių kontraatakų pasižymėjo aštrumu. Iki pertraukos rezultatas nebepasikeitė, nors puikių galimybių pasižymėti neišnaudojo "Nevėžio" žaidėjai D.Zakarauskas ir A.Lyberis.

Antrasis rungtynių kėlinys jau praėjo apylygėje kovoje. Apsipratę su kėdainiečių žaidimu "Minijos" futbolininkai vis drąsiau svečiuodavosi "Nevėžio" aikštės pusėje. Visdelto svečių atakoms trūkdavo tikslumo ir nuginkluoti kėdainiečių vartininko jiems taip ir nepavyko. Kėdainiečiai kėlinio eigoje sukūrė keletą pavojingų momentų prie "Minijos" vartų, o galutinis rungtynių taškas buvo padėtas 87 minutę, kuomet po Kretingos gynėjų klaidos vienas prieš vartininką išsokęs kėdainietis D.Zakarauskas tiksliu smūgiu pelnė antrąjį įvartį.

89. Nevėžis (Kėdainiai) – Minija (Kretinga) 2:0 (1:0)
Teisėjas: D.Bisigirskas (Jonava), 200 žiūrovų
Įvarčiai: 11 min. A.Simakovas, 87 min. D.Zakarauskas ("Nevėžis")
Įspėjimai: 15 min. H.Grigas, 77 min. V.Adomaitis ("Nevėžis"); 58 min. A.Dievinas, 61 min. S.Brazauskas, 64 min. E.Dobrovalskis ("Minija")
FK "Nevėžis": A.Dilys, M.Rimavičius, H.Grigas, E.Tučinskij, V.Adomaitis (S.Vitkauskas), A.Simakovas, D.Zakarauskas (R.Lipnevičius), K.Šidlauskis (E.Kugys), A.Gėgžna (Deiv. Latušenka), D.Maciulevičius (A.Skorupskas), A.Lyberis.

Re: 2010-08-28 Nevėžis - Minija

Parašytas: 2010 Rgp 29 11:04
slasher