slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 09 18:35

Trečią sykį susitiksime su U-19 rinktine
http://www.fbk.lt/index.php/naujienos/t ... ktine/5776" onclick="window.open(this.href);return false;
Penktadienį geltonai-žali vėl rungtyniaus Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione.

Mūsų ekipa žais LFF I lygos 20-ojo turo rungtynes su U-19 rinktine, kuri pirmenybėse šiuo metu užima paskutinę vietą.

Su U-19 šiame sezone žaisime jau trečią kartą.

Pačiose pirmose pirmenybių rungtynėse Marijampolėje U-19 rinktinę mūsiškiai įveikė rezultatu 3:0. Tose rungtynėse du įvarčius "Kaunui" pelnė šiuo metu traumuotas Andrius Bartkus, vieną - Gvidas Juška.

11-ojo turo rungtynėse, kurios buvo žaistos Kauno KTU stadione, geltonai-žali vėl šventė pergalę 3 įvarčių skirtumu, bet į savo vartus jau praleido du (5:2). Edinas Pehličius U-19 rinktinės vartininką nuginklavo du sykius, po vieną įvartį "Kaunui" pelnė Edvinas Petkus, Aurimas Vertelis ir Tomas Miklinevičius.

U-19 rinktinė per 18 sužaistų rungtynių surinko vos 10 taškų. Sezono pradžia šiai ekipai buvo labai sunki, bet U-19 šiuo metu yra pakilime - beveik visus savo taškus ji iškovojo paskutiniuose turuose.

Rugsėjo 4 d. U-19 rinktinė 2:0 išvykoje įveikė "Šilutę", rugpjūčio 28 d. sužaidė lygiosiomis (1:1) Klaipėdoje su "Atlantu", o prieš tai (rugpjūčio 24 d.) U-19 išvykoje 3:2 nugalėjo ir Kėdainių "Lifosą".

Rytdienos rungtynės taps debiutinėmis ir naujajam mūsų komandos vyr. treneriui Dariui Gvildžiui.

Jei mūsiškiams pavyks iškovoti pergalę, tai bus jubiliejinė dvidešimtoji "Kauno" pergalė pirmenybėse.

Penktadienį "Kauno" ir U-19 rinktinės rungtynių pradžia - 17 val.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 10 12:05

Šiandien „Kaunas“ gali užsitikrinti I lygos nugalėtojo vardą
http://penalty.lt/siandien-%E2%80%9Ekau ... ojo-varda/" onclick="window.open(this.href);return false;

Valdas KASPERAVIČIUS

Jau šiandien gali paaiškėti Lietuvos pirmosios lygos futbolo pirmenybių nugalėtojas. Penktadienį įvyks vienerios pirmenybių rungtynės. 17 val. FBK „Kaunas“ S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione žais su Lietuvos U-19 rinktine. Jei kauniečiai pelnys bent tašką, jie jau šiandien galės vienas kitą sveikinti su I lygos nugalėtojų vardais.

FBK „Kaunas“ iki šiol nėra praradęs nė taško – laimėjo visas 19 rungtynių ir surinko 57 taškus. Antroje vietoje žengiantis Alytaus „Alytis“ žaidė tiek pat mačų ir nuo lyderių atsilieka 25 taškais. Alytiškiai jau niekaip nebegali pavyti lyderių. Tačiau FBK „Kauno“ skelbti I lygos nugalėtoju dar negalima, nes teoriškai kauniečius dar gali pavyti vienu maču mažiau žaidęs Kėdainių „Nevėžis“, kurio sąskaitoje 30 taškų. Žinoma, su realybe tai neturi nieko bendro, bet jei kėdainiečiai laimėtų likusias devynerias rungtynes, o kauniečiai visas aštuonias dvikovas pralaimėtų, abi ekipos surinktų po 57 taškus.

Šiandien FBK „Kauno“ komandos vyriausiojo trenerio pareigose debiutuos 39 metų Darius Gvildys. Jam debiutas gali ilgam įsiminti. Jei auklėtiniai laimės, tai šį sezoną bus jubiliejinė, dvidešimtoji, pergalė, užtikrinanti I lygos nugalėtojų vardą ir sportiniu principu iškovotą teisę kitą sezoną vėl žaisti elitinėje Lietuvos futbolo lygoje. Žinoma, jei neiškils kitokių, ne sportinių niuansų, nuo kurių Lietuvos futbolas, deja, neapsaugotas. Bet kol kas apie tai nekalbėsime…

Šį sezoną FBK „Kaunas“ Lietuvos U-19 rinktinę abu kartus įveikė trijų įvarčių persvara – 3:0 ir 5:2.U-19 rinktinės vaikinai didžiąją sezono dalį žaidė labai nesėkmingai ir tik nuo rugpjūčio 24 dienos, kai iškovojo pirmąją pergalę, ėmė sparčiai rinkti taškus. Per pastaruosius keturis turus U-19 rinktinė pelnė net septynis taškus, o per visus ankstesnius – vos tris.

FBK „Kaunas“ pastaruoju metu pergales iškovodavo kur kas sunkiau nei pirmoje sezono dalyje. Štai pastarųjų ketverių rungtynių rezultatai: „Kaunas“ – Kretingos „Minija“ 1:0, „Kaunas“ – Alytaus „Vidzgiris“ 3:1, Kėdainių „Lifosa“ – „Kaunas“ 2:3, „Kaunas“ – „Atlantas“ 1:0.

Gal šiandien „Kauno“ mechanizmas veiks nepriekaištingai ar bent jau taip, kad nebereikėtų vardyti tų paminėtų teorijų.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 10 20:50

http://www.fbk.lt/index.php/naujienos/t ... rgale/5795" onclick="window.open(this.href);return false;
Triuškinanti dvidešimtoji "Kauno" pergalė
"Kaunas" S.Dariaus ir S.Girėno stadione penktadeinį siekė dvidešimtosios pergalės LFF I lygos pirmenybėse. Pergalės, kuri leistų kauniečiams užsitikrinti LFF I lygos pirmenybių nugalėtojų vardus.

Šiose rungtynėse pirmą kartą prie ekipos vairo stojo prieš kelias dienas vyriausiuoju treneriu paskirtas Darius Gvildys.

Naujasis treneris pasirinko tokią komandos sudėtį:

Ignas Plūkas; Audrius Račkus, Mindaugas Bagužis, Mantas Fridrikas, Marius Miškinis; Marius Šoblinskas, Lukas Sendžikas, Tomas Miklinevičius, Edinas Pehličius, Nerijus Valskis, Edvinas Petkus.

Atsargoje:
Lukas Žukauskas, Donatas Nakrošius, Simonas Paulius, Aurimas Vertelis, Gvidas Juška, Darius Šinkūnas, Deividas Pašukevičius.

Be trenerio šiose rungtynėse debiutavo ir jaunasis vartininkas I.Plūkas, kuris užėmė sirguliuojančio Lauryno Vertelio vietą.

Pirmojo įvarčio "Kauno" gerbėjams nereikėjo ilgai laukti. Jau 2 min. L.SENDŽIKAS iš baudos aikštelės smūgiavo taikliai ir išvedė "Kauną" į priekį. 1:0.

12 min. L.Sendžikas atsidūrė vienas prieš vartininką ir šis jį nugriovė baudos aikštelėje. Teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį ir parodė raudoną kortelę U-19 rinktinės vartininkui Pauliui Toleikiui.

15 min. E.PEHLIČIUS realizavo 11 metrų baudinį ir padvigubino "Kauno" persvarą. 2:0.

Po pertraukos D.Gvildys atliko du keitimus: T.Miklinevičių pakeitė S.Paulius, o A.Račkų - D.Šinkūnas.

56 min. M.FRIDRIKAS smūgiu iš maždaug 20 metrų tiesiog "pramušė" varžovų vartininką. 3:0.

Iškart po šio įvarčio mūsų ekipoje pasikeitė dar du žaidėjai. "Kauno" komandoje debiutavo D.Pašukevičius, pakeitęs E.Pehličių. Puikiai šiose rungtynėse pasirodžiusį L.Sendžiką pakeitė A.Vertelis.

67 min. trečiojo įvarčio autorių M.Fridriką pakeitė D.Nakrošius.

"Kaunas" toliau tęsė savo atakas, kol 70 min. įvarčiu pasižymėjo ir N.VALSKIS. 4:0.

Tiesa, dešimtyje rungtyniavę jaunieji U-19 rinktinės žaidėjai sukūrė dvi labai pavojingas atakas prie mūsų vartų. Abi jos baigėsi smūgiais į I.Plūko ginamų vartų virpstus.

79 min. A.Vertelis pratęsė varžovų triuškinimą gražiu smūgiu galva. 5:0.

Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė ir netrukus mūsų futbolininkai sveikino vienas kitą su dvidešimtąja pergale, kuri ekipai jau "užkabino" ir LFF I lygos pirmosios vietos medalius.

Kaunas – U-19 rinktinė 5:0 (2:0)
Teisėjas: V.Chileckis (Kaunas), 100 žiūrovų
Įvarčiai: 4 min. L.Sendžikas, 15 min E.Pehlič (11 m.), 56 min. M.Fridrikas, 70 min. N.Valskis, 79 min. A.Vertelis (Kaunas)
Įspėjimai: 49 min. N.Valskis (Kaunas), 45 min. D.Norvilas (U-19)
Pašalinimai: 12 min. P.Toleikis (U-19)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 10 20:58

http://penalty.lt/fbk-%E2%80%9Ckaunas%E ... jo-titula/" onclick="window.open(this.href);return false;
Po rungtynių Penalty.lt pakalbino „Kauno“ klubo direktorių Romualdą Kontrimą.

- Ar tikėjotės taip lengvai laimėti I lygos pirmenybes?


- Žinoma, tikėjomės, nes turime puikią jauną komandą. Gerai, kad ji pažaidė ir antrojoje lygoje, ir pirmojoje. Šiandien matome rezultatą – iki pirmenybių pabaigos dar liko beveik visas trečiasis ratas, o mes jau užsitikrinome nugalėtojų vardus.

- Nepaisant to, kad „Kauno“ niekas nebepavys, stengsitės ir toliau neprarasti nė taško?

- Be abejo. Mes dar neparodėme tikrojo pajėgumo. Manau, komanda ir toliau kovos. Ypač „Kaunui“ svarbios bus LFF taurės rungtynės su Kauno „Atletu“, žaidžiančiu A lygoje. „Atletas“ elitinėje lygoje užima paskutinę vietą, mes esame pirmosios lygos nugalėtojai, tad bus labai įdomi dvikova. Pažiūrėsime, koks yra meistriškumo skirtumas tarp skirtingų lygų komandų.

- Stengsitės įrodyti, kad FBK „Kaunas“ – stipriausia Kauno komanda?

- O kaip kitaip? Juk mūsų ekipa Lietuvoje yra pati tituluočiausia. Kita vertus, norime parodyti, kad ir pirmoji lyga turi savo lygį. Mes ne šiaip sau tapome jos nugalėtojais, tad sieksime pergalės.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 10 23:01

kadangi rungtynių baigtis jau išsisprendė per pirmas dešimt minučių Sendžiko dėka, tai likkusi dalis labiau priminė treniruočių mačą. Antras mačas su underiais jau toks keistas gavosi. Gal ir teisingai teisėjas pasielgė išvarydamas vartininką, bet galėjo apsiriboti ir geltona. Matyt nepagalvojo, kad blogai tai atsilieps abiem komandom ir žiūrovams. FBK didžiąją rungtynių dalį pasavosi tarp saugų ir gynėjų, vis bandydami išvesti į patogią poziciją puolėjus, tiesa nelabai pavykdavo - ar čia nesugeba laiku kamuolį atiduot, ar puolimas nesugeba priimti. Likus pusvalandžiui iki mačo pabaigos atakos darėsi vis intensyvesnės ir pavojingesnės. Gal ir underiai pavargo, bet žaidimas akiai tikrai malonesnis patapo. Kaip minimum dar galima buvo penketą įvarčių sukalti, bet kažkodėl buvo pasigailėta LFF produkto. Labiausiai tiems vaikams trūksta fizinių parametrų, prisilietę prie kokio Bagužio atšoka, kaip kamuoliai nuo sienos, o tas net nepajunta :) Vis dėlto reiktų ir LT futbolo ateities atstovus pagirti, už keletą epizodų, bet visumoj tai ilgai ir nuobodžiai nusimato jiems dirbti, kad galėtų kada nors atstovauti FBK Kauną. FBK jaunimas, kurie 1-2 metais vyresni, žymiai pranašiau už juos atrodo. Pagaliau FBK pradėjo daugiau smūgiuti iš toli, ir porą tokių smūgių pasiteisino. Gražus buvo paskutinis A.Vertelio įvartis - lengvai galva pamušė kamuolį į kampą, o vartininkas ir gynėjau tarsi užhipnotizuoti stebėjo, kaip kamuolys palengva įlekia į vartus. Tik paskui atsitokėję, pradėjo vieni ant kitų varyti keiksmažodžių salves :) Kaip tikri superstarai :)... Visumoje nykios , be didesnių emocijų čempioniškos FBK rungtynės. Džiugu ir kad naujo trenerio debiutas sėkmingas gavosi. Ačiū komandai už tokį ankstyvą auksą, kurio tiesa sakant prieš sezoną nesitikėjau taip greitai išvysti. Pernai antroje lygoje visdėlto didesnė intriga buvo.

Sherman
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:58
Palaikoma komanda: FBK Kaunas
Miestas: Kaunas/Bristol

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 10 23:21

O kur L.Vertelis? Nezinai Slasheri?

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 10 23:25

FBK puslapis teigia , kad serga. Tikiuosi S.Vertelis nelieps jam palikti FBK :)
Be trenerio šiose rungtynėse debiutavo ir jaunasis vartininkas I.Plūkas, kuris užėmė sirguliuojančio Lauryno Vertelio vietą.

Sherman
Pranešimai: 171
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:58
Palaikoma komanda: FBK Kaunas
Miestas: Kaunas/Bristol

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 10 23:45

Tikiuosi ir as. Nes Aurimas Vertelis irgi tik ant keitimo isejo... Ar jam dabar nelabai gerai sekasi, kad nepatenka i starta?

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 11 00:10

Nes Aurimas Vertelis irgi tik ant keitimo isejo... Ar jam dabar nelabai gerai sekasi, kad nepatenka i starta?
Nepasakyčiau, kad prastesnį žaidimą demonstruoja. Konkurencija gal didesnė į jo poziciją susidarė ar tai laiką treneriai bando padalinti ant kuo daugiau žaidėjų. Šiam sezone tas starto pagrindas labai migruojantis, tai nieko keisto, kai kažkas pradeda rungtynes nuo suolelio.

Gintas
Pranešimai: 14
Užsiregistravo: 2010 Kov 16 09:30
Palaikoma komanda: FBK Kaunas

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 11 10:13

A.Vertelis, deja, nedemonstruoja tokio efektyvaus žaidimo, kaip praėjusiame sezone arba šito sezono pradžioje. Taip pat pat ir konkurencija yra didelė tarp krašto saugų. Pehličius, Valskis, Vertelis ir Šoblinskas yra krašto žaidėjai. Kažkas žaidžia startiniam, kažkas sėdi ant suolo, o kažkas nustumiamas į ne savo poziciją, kaip kad su Šoblinsku buvo Marijampolėje prieš Atlantą. Bet visumoj, tai A.Vertelis turėtų pagrinde žaisti, mano akimis.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 11 10:33

Dar manyčiau Andriuškevičiaus praradimas prisidėjo, kad A,Vertelio taip ryškiai nesimato. Tam savo krašte puikiai jie tvarkydavosi, susižaidę buvo, o po perdavimų vienas kitam dažniausiai sekdavo pavojingas reidas į baudos aikštelę.

Gintas
Pranešimai: 14
Užsiregistravo: 2010 Kov 16 09:30
Palaikoma komanda: FBK Kaunas

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 11 10:41

Tas teisybė, dabar kairiajame krašte Pocevičius gerai varo ir belieka tik spėliot, kaip būtų atrodęs žaidimas visą sezoną, jeigu būtų Andriuškevičius kairėj ir toliau lošęs, o Valdas draskytų dešinę pusę.

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: 2010-09-10 FBK Kaunas - U-19

2010 Rgs 16 11:17

Labiausiai tiems vaikams trūksta fizinių parametrų, prisilietę prie kokio Bagužio atšoka, kaip kamuoliai nuo sienos, o tas net nepajunta :) Vis dėlto reiktų ir LT futbolo ateities atstovus pagirti, už keletą epizodų, bet visumoj tai ilgai ir nuobodžiai nusimato jiems dirbti, kad galėtų kada nors atstovauti FBK Kauną. FBK jaunimas, kurie 1-2 metais vyresni, žymiai pranašiau už juos atrodo.
Tai gal 2 metais vyresnis(kas tokiame amžiuje yra labai daug) jaunimas pranašiau ir atrodo todėl, kad underių jaunimui dar be viso kito reikia stumdytis ir kovoti su Bagužiu, Pehličium, Miklinevičium?

Grįžti į