Puslapis 11

2010-09-12 Sūduva - Kruoja

Parašytas: 2010 Rgs 12 01:16
bronius
M.Gardzijauskas: „Lygiosios su „Sūduva“ būtų geras rezultatas“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... rezultatas" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas Kasperavičius

Vyriausias Pakruojo „Kruojos“ futbolininkas Mindaugas Gardzijauskas sekmadienį A lygos rungtynes su Marijampolės „Sūduva“ turės praleisti dėl gautų geltonų kortelių. Už pusės mėnesio 32-ąjį gimtadienį švęsiantis saugas apgailestauja, kad negalės kovoti su buvusia ekipa, kuriai atstovavo 2008 ir 2009 metais.

- Rytoj „Kruoja“ žais A lygos čempionato rungtynes su „Sūduva“. Jūs dėl gautų kortelių į aikštę neišbėgsite. Koks jausmas, kai žinote, kad negalėsite padėti komandai? – Fksuduva.lt pradėjo pokalbį su M.GARDZIJAUSKU.
- Keistas jausmas, nes norisi padėti savo komandai. Juo labiau norisi rungtyniauti su buvusia ekipa, įrodyti, ko esi vertas. Tačiau nieko nepadarysi, negali numatyti, kada būsi „apdovanotas“ kortele.

- Pakruojo ekipa jau septynis turus žengia be pralaimėjimų. Kaip vertinate komandos galimybes pratęsti tą seriją?
- Gerai vertinu, yra tokia galimybė. „Sūduvos“ futbolininkai turi mūsų bijoti, nes jiems, kovojantiems dėl pirmosios vietos, labai svarbus kiekvienas taškas. Žinoma, mums taip pat norisi laimėti, nes apetitas kyla bevalgant. Tačiau svečiuose su lyderiu pelnyti ir vieną tašką būtų neblogai.

- „Sūduvai“ šį sezoną pralaimėjote abu kartus, tačiau parodėte nagus. Kokį įspūdį susidarėte apie Marijampolės ekipą?
- Gerai pažįstu „Sūduvą“. Nuo tada, kai su ja atsisveikinau, nedaug kas ekipoje pasikeitė. Taip, dabar kitas vyriausiasis treneris, yra naujų futbolininkų, tačiau žaidimo braižas liko toks pat. Suvalkijos komanda gera, turi šansų tapti Lietuvos čempione. Aš asmeniškai pažįstu daugelį „Sūduvos“ futbolininkų, man rytoj būtų lengviau žaisti. Deja, negalėsiu.

- „Kruoja“ A lygoje nepralaimi nuo birželio 23 dienos. Kuo tai paaiškintumėte?
- Per čempionato pertrauką mūsų komanda pasistiprino naujais futbolininkais. Tai visiems pridėjo pasitikėjimo savo jėgomis. Kita vertus, per tą laikotarpį nesusitikome nei su „Sūduva“, nei su Panevėžio „Ekranu“, tik su Vilniaus „Žalgiriu“ sužaidėme lygiosiomis. Dabar, kai teks kovoti su lyderiais, pamatysime, ko iš tikrųjų esame verti.

- Pernai ir užpernai vilkėjote „Sūduvos“ marškinėlius. Kokie prisiminimai apie Marijampolėje praleistą laiką?
- Geri, tik geri. Buvo labai draugiškas kolektyvas, stipri komanda. Iš tiesų galėjome pasiekti daugiau, net tapti Lietuvos čempionais. Gal rezultatams atsiliepė trenerių kaita. Kad ir kaip būtų, Marijampolėje praleistą laiką prisiminti malonu.

- Esate panevėžietis. Į Pakruojį atvažiuojate tik treniruotis ar klubas šiame miestelyje yra išnuomavęs butą?
- Pakruojyje yra įrengta klubo bazė. Joje gali gyventi visa komanda. Futbolininkai, kurių namai yra ne taip arti Pakruojo, ten ir gyvena. Mes, panevėžiečiai, kartais grįžtame namo, kartais liekame Pakruojyje. Tai priklauso nuo treniruočių grafiko.

Re: 2010-09-12 Sūduva - Kruoja

Parašytas: 2010 Rgs 12 01:18
bronius
K.Chvedukas: „Žaisti su „Kruoja“ niekada nebuvo lengva“
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... uvo-lengva" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas Kasperavičius

Sekmadienį Marijampolės „Sūduvos“ laukia nelengva užduotis – nugalėti Pakruojo „Kruoją“. Komandą, kuri Lietuvos futbolo A lygos čempionate nepralaimi jau pustrečio mėnesio.
Devyniolikmetis mūsų ekipos saugas Karolis Chvedukas, neseniai atstovavęs Lietuvos jaunimo rinktinei per Europos U-21 čempionato atrankos varžybas su Anglija, rytoj aikštėje tikriausiai nepasirodys. Iš kelionės grįžusiam vaikinui pakilo temperatūra. Tačiau Karolis tiki, kad komandos draugai savo aikštėje sugebės įveikti „Kruoją“.

- Pertrauka A lygoje baigėsi, sekmadienį savo aikštėje žaisite su Pakruojo „Kruoja“, kuri jau septynis turus žengia be pralaimėjimų. Turbūt nesitikite lengvos kovos? – Fksuduva.lt paklausė K.CHVEDUKO?
- Tikrai nesitikime, nes su „Kruoja“ žaisti niekada nebuvo lengva nei namuose, nei svečiuose. Vasaros viduryje varžovai dar labiau sustiprėjo, komandą papildė ne vienas žaidėjas. Tačiau tikiuosi, kad mūsų futbolininkai rungtyniaus sėkmingai ir iškovos pergalę. Aš pats abejoju, ar žaisiu, nes sirguliuoju. Grįžus po kelionių su Lietuvos U-21 rinktine pakilo temperatūra, ji vis dar laikosi.

- Su „Kruoja“ šiemet žaidėte du kartus ir abu laimėjote – 2:1 Marijampolės futbolo manieže ir 2:0 Pakruojyje. Kurios rungtynės buvo sunkesnės, labiau įsiminė?
- Manau, kad sunkiau buvo išvykoje, nes varžovai labai stengėsi, norėjo kuo geriau pasirodyti prieš savo žiūrovus. Teko gerokai paplušėti. Marijampolėje irgi buvo nelengva, mes atsilikinėjome ir tik antrajame kėlinyje įrodėme savo pranašumą.

- A lygoje buvo dviejų savaičių pertrauką. Per ją tau teko daugiau treniruotis su Lietuvos U-21 rinktine nei su „Sūduva“. Kokie įspūdžiai iš treniruočių su rinktine, rungtynių su Danija ir Anglija?
- Taip, per tą laikotarpį daugiau treniravausi su rinktine. Įspūdžiai patys geriausi. Pasitreniravome, pakeliavome. Keletą dienų sportavome Vilniaus „Žalgirio“ stadione, vėliau vieną dieną – Danijoje. Kitą dieną sužaidėme rungtynes su danais. Viskas buvo šaunu – žaidėme pasakiškame stadione, susirinko labai daug žiūrovų. Anglijoje žaidėme viename iš žemesnės lygos komandų stadione, tačiau jis irgi puikus, talpinantis apie 10 tūkstančių žiūrovų. Lietuvoje tokių stadionų nėra.

- Anglams lietuviai pralaimėjo net 0:3. Ko iš varžovų galima pasimokyti, kuo jie pranašesni?
- Jie žaidžia greitą, technišką futbolą. Mes tuo jiems dar nusileidžiame. Pasakysiu taip: Anglijos futbolas – tai ne Lietuvos futbolas. Mums dar reikia gerokai tobulėti.

- Lietuvos nacionalinė rinktinė Europos čempionato atrankos rungtynėse išvykoje įveikė Čekiją. Ar nustebino ši pergalė?
- Iš tiesų aš tikėjau, kad lietuviai laimės, nors tai gali atrodyti keistai. Čekija – pajėgi ekipa, gerai sukomplektuota. Gal rezultatas šiek tiek ir nustebino, tačiau prieš mačą intuityviai jaučiau, kad mūsų rinktinė laimės.

Re: 2010-09-12 Sūduva - Kruoja

Parašytas: 2010 Rgs 12 21:08
slasher
čia Sūduva taip užsidirbti nori ar klubui įsakyta į pabaigą čempionato pasitraukti iš kovos dėl aukso. Jau kelinti metai tas pats...

Re: 2010-09-12 Sūduva - Kruoja

Parašytas: 2010 Rgs 12 21:23
šiaip
čia Sūduva taip užsidirbti nori ar klubui įsakyta į pabaigą čempionato pasitraukti iš kovos dėl aukso. Jau kelinti metai tas pats...
Tai vėl nesisaugojai ir vėjas galvą perpūtė. Nes kitaip tokių komentarų nepaaiškinsi.

Re: 2010-09-12 Sūduva - Kruoja

Parašytas: 2010 Rgs 12 21:52
bronius
“Sūduva” namie nusileido “Kruojai”
2010.09.12, 20:33
http://penalty.lt/suduva-namie-nusileido-kruojai/" onclick="window.open(this.href);return false;

Pirmenybių lyderė Marijampolės “Sūduva” patyrė netikėtą pralaimėjoimą. Savo aikštėje žaidę suvalkiečiai turėjo pripažinti Pakruojo “Kruojos” pranašumą rezultatu 1:2. Pakruojiečiams abu įvarčius pelnė iš Vilniaus “Vėtros” perėję Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjai. Svečiai į priekį jau išsiveržė 12 minutę, kai puikiu smūgiu Povilą Valinčių nuginklavo Tadas Eliošius. Antrajame kėlinyje “Kruojos” futbolininkams pavyko padvigubinti rezultatą – tikslus buvo Artūras Žulpa. “Sūduvos” futbolininkams sušvelninti rezultatą pavyko tik baigiantis mačui, kai 89 minutę pasižymėjo Ričardas Beniušis. Šiemet įtempta kova dėl čempionų titulo vyksta tarp trijų komandų, todėl šis pralaimėjimas marijampoliečiams gali brangiai kainuoti.
Marijampolės “Sūduva” – Pakruojo “Kruoja” 1:2 (0:1)
Įvarčiai: 0:1 – Tadas Eliošius (12’), 0:2 – Artūras Žulpa (60’), 1:2 – Ričardas Beniušis (89’)

Re: 2010-09-12 Sūduva - Kruoja

Parašytas: 2010 Rgs 13 10:47
bronius
Po rungtynių treneriai buvo skirtingų nuotaikų
Pirmadienis, 13 Rugsėjis 2010 07:54

"Sūduvos" vyr. treneris Donatas Vencevičius:
"Viena iš pagrindinių pralaimėjimo priežasčių - psichologinis nusiteikimas rungtynėms. Matėsi, kad dauguma žaidėjų galvoja, jog paimsime ir viena koja apžaisime varžovus. Tačiau prieš rungtynes sakiau, kad lengvai laimėti nepavyks. Turime būti ypač susikoncentravę 90 minučių, nes bet koks smūgis į mūsų vartus pavojingas, ypatingai šiais metais. Pradžioje praleidome įvartį, "Kruoja" atsitraukė į gynybą, o "vaistų" jai įveikti nesuradome. Žaidėjai prastai judėjo. Daugumai žaidėjų trūksta psicholognio pasiruošimo, kovotojų mentaliteto."

"Kruojos" vyr. treneris Albertas Klimavičius:
"Šiandien sutrukdėme "Sūduvai" lyderiauti, tačiau dar liko daug turų. Bandysime įkasti ir kitiems varžovams. Ruošiamės kiekvienoms rungtynėms ir galime kovoti dėl 5-6 vietų. "Sūduva" šiandien turėjo teritorinę persvarą visas rungtynes, mes kontratakavome. Tado Eliošiaus gražus įvartis pakeitė eigą. Esu patenkintas vyrų kovingumu, gal meistriškumo vietomis ir pritrūko. Rezultatas pateisina priemones"