bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-09-18 Banga - Šiauliai

2010 Rgs 16 17:52

26 turas: dvikova su V.Ivanausko komanda

Šeštadienį 16 valandą Gargždų miesto stadione "Bangos" laukia susitikimas su "Šiauliais".

Tarpusavio susitikimai. Per septynis iki šiol vykusius susitikimus sėkmė kur kas dažniau lydėjo šiauliečius. "Šiaulių" sąskaitoje penkios pergalės, "Bangos" - dvi (įvarčiai 6:16). Šių metų tiesioginėse akistatose - lygybė. Marijampolės futbolo manieže vykusią pirmąją dvikovą 1:0 laimėjo "Šiauliai", o birželio 11 dieną Gargžduose "Banga" pasiekė revanšą - 2:1.

Šeštadienio susitikimo rezultatas gali turėti tiesioginės įtakos ne tik dabartinei komandų padėčiai turnyrinėje lentelėje, bet ir galutinei rikiuotei lapkričio mėnesį. Surinkus po lygiai taškų lemiamas kriterijus - tarpusavio susitikimų rezultatai. Be to, abi ekipos dar neprarado vilčių pasivyti ir ketvirtoje pozicijoje esančio Tauragės "Tauro".

"Šiauliai". Po dvikovos Gargžduose pasikeitė tiek Šiaulių ekipos sudėtis, tiek trenerių štabas. Liepos mėnesį šiauliečiai į savo gretas pakvietė net dešimt naujų žaidėjų - vartininkus Sergėjų Kosovą (Rusija) ir Marių Rapalį (prieš tai - "Sūduva"), gynėjus Georgą Freidgeimą ("Vėtra"), Robertą Freidgeimą ("Vėtra"), Valdemarą Borovskį ("Vėtra") ir Taciano Jean Tratch (Brazilija), saugus Sašą Količių (Kroatija), Paulių Janušauską ("Ekranas"), Robertą Vėževičių ("Vėtra") ir Jevgenijų Morozą ("Vėtra"). Rugpjūčio viduryje po užsitęsusių trenerio paieškų (ankstesnis klubo treneris D.Kančelskis atsistatydino dar birželio pabaigoje) "Šiaulių" vairas buvo patikėtas Valdui Ivanauskui. Šis treneris - puikiai pažįstamas Gargždų futbolo gerbėjams, nes nuo 2008 liepos iki 2009 metų liepos mėnesio treniravo "Bangą". Beje, paskutinės rungtynės, kuriose V.Ivanauskas vadovavo "Bangai", buvo dvikova su "Šiauliais". Toje Šiauliuose vykusioje dvikovoje mūsų komanda nusileido varžovams net 0:4. Po ne itin nusisekusios trenerio karjeros Azerbaidžiane V.Ivanauskas kurį laiką nedirbo jokiame futbolo klube.

Dubleriai. Rezervinės komandų sudėtis jėgas išbandys Šiauliuose sekmadienį 16:00.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-09-18 Banga - Šiauliai

2010 Rgs 18 16:18

Ivanauskas vs Narbekovas
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_11943" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį A lygos rungtynėse tarp Gargždų „Bangos“ ir „Šiaulių“ vienas prieš kitą stos Arminas Narbekovas ir Valdas Ivanauskas. Kaip treneriai du Lietuvos legendiniai futbolininkai susitiks pirmą kartą.

-Metus treniravote „Bangą“– šį kartą į Gargždus vykstate kaip priešininkų komandos treneris, ar yra likę sentimentų šiai komandai?
-Be abejo, buvo gražus gyvenimo etapas, didžiausi mano komplimentai visai Gargždų futbolo bendruomenei- komandos vadovams, gerbėjams. Tačiau dabar aš „Šiaulių“ komandos treneris ir stengsiuos atlikti savo darbą taip, kad mano komanda laimėtų.

-Tiek „Šiauliams“, tiek „Bangai“ rungtynės gyvybiškai svarbios. Ar galime tokiose rungtynėse tikėtis gražaus futbolo?
-Manau – taip, aikštės kokybė ideali, abi komandos nusiteikusios kovingai. Patys taip pat treniruojamės ant dirbtinės dangos, tad prisitaikyti prie jos nebus sudėtinga. Bent jau vyrišką kovą aikštėje tikrai galiu pažadėti. Mes praradome taškus dvejose paskutinėse rungtynėse, tad dabar barstyti jų nebegalim.

-Jūsų oponentas bus ilgametis bendražygis – Arminas Narbekovas. Galime laukti principinės dviejų Lietuvos futbolo legendų dvikovos?
-Tai bus pirmoji mūsų kaip trenerių dvikova. Abu esame kovotojai, tad ir jis, ir aš sieksime tik pergalės. Tačiau nuo mūsų priklausys ne viskas, aikštėje žaidžia žaidėjai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-09-18 Banga - Šiauliai

2010 Rgs 19 10:53

Valdo Ivanausko komanda nugalėjo Armino Narbekovo vyrus
2010 09 18
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_11963" onclick="window.open(this.href);return false;



"Šiauliai" iškovojo labai svarbią pergalę Gargžduose - 1:0 įveikta vietos "Banga". Po 3-čią minutę Manto Kuklio įmušto įvarčio šeimininkai nuolat spaudė šiauliečius, tačiau pagirtinos gynybos ir sėkmės dėka "Šiauliams" pavyko atsilaikyti ir iškovoti labai svarbius tris taškus. Po pergalės "Šiauliai" aplenkia "Bangą" ir kylą į penktąją turnyro lentelės vietą, tiesa gargždiškiai turi vienerias rungtynes atsargoje.

Rungtynių išvakarėse treniruotėje traumą gavo vis geresnę formą įgaunantis Georgas Freidgeimas, centro gynėjas greičiausiai praleis visą likusį sezoną, gal net kitų metų pradžią. Plyginus su praėjusiomis rungtynėmis aikštėje pasirodė abu pagrindiniai centro saugai - Kuklys ir Kozlovs, taip pat "Šiaulių" senbuvis Lunskis bei krašto saugas Šilėnas. Visi jie žaidė dar ne visu šimtu procentų išsigydę.

Jau pirmoji pražanga "Bangos " komandos aikštės pusėje baigėsi įvarčiu. Mantas Kuklys pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, kur sumaištyje jo niekas nelietė ir jis atsidūrė vartų tinkle. Netrukus Mantas turėjo dar vieną puikiausią progą įmušti, tačiau iš kelių metrų į vartus pataikyti nepavyko. Šeimininkai realiausią progą išlyginti rezultatą turėjo kėlinio viduryje, kuomet po Kosov klaidos Staponka atsidūrė vienas prieš vartus, tačiau į vartus spėjo sugrįžti Kančelskis, kuris kojomis atrėmė smūgį ir išgelbėjo komandą nuo įvarčio.

Antrame kėlinyje komandos nedžiugino atakomis. Abi komandos turėjo progų, tačiau įveikti gynybos nepavyko. Ostap iš toli smūgis kamuolys kliudė "Šiaulių" žaidėją ir praskriejo greta virpsto, vėliau svečius išgelbėjo puikiai sužaidęs vartininkas - po Gudausko smūgio galva iš baudos aikštelės Kosov paskutinę akimirką nukreipė kamuolį virš vartų. 80 minutę padirbėti teko ir Spiridonov. Po "Šiaulių" kontratakos dešiniuoju ir Pšelenskio smūgio iš krašto "Bangos" vartų sargas atrėmė pavojingą smūgį.
Banga (Gargždai) – Šiauliai (Šiauliai) 0:1 (0:1)
Teisėjas: E.Gaigalas (Klaipėda), 500 žiūrovų
Įvarčiai: 3 min. M.Kuklys („Šiauliai“)
Įspėjimai: 25 min. A.Jokšas, 42 min. A.Ostap, 47 min. D.Padaigis („Banga“); 44 min. R.Vėževičius, 59 min. M.Kuklys („Šiauliai“)

"Šiaulių" sudėtis: S.Kosov; V. Lapeikis, D.Lunskis, T. Kančelskis, V.Borovskij; V.Šilėnas, S.Količ, M.Kuklys(62' E.Jasaitis), I.Kozlovs, R.Vėževičius (68' E.Pšelenskis); V. Raskov (77' V.Viktoravičius) Atsargoje liko: T.Simatis, E.Pilypas, T.Eliošius, R. Freidgeimas

"Bangos" sudėtis: I.Spiridonov, M.Gudauskas, A.Ivanauskas, E.Bračkus, A.Jokšas, M.Choruži, R.Grudys, A.Ostap (75' G.Gailius), K.Urbaitis (46' D.Padaigis), G.Kulbis (57' V.Mižigurskis), A.Staponka. Atsargoje liko: P.Pocius, D.Gordej, Ž.Gedrimas, A.Lipskis, G.Ratkus.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-09-18 Banga - Šiauliai

2010 Rgs 19 10:55

Valdas Ivanauskas: "Greitas įvartis padėjo nusimesti psihologinę naštą"
2010 09 18
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_11968" onclick="window.open(this.href);return false;



Šešių taškų rungtynėmis pavadinęs dvikova su "Banga" Valdas Ivanauskas džiaugėsi, kad pavyko greitai pelnyti įvartį, kuris nulėmė rungtynių baigtį. Buvęs "Bangos" treneris prieš rungtynes nuo buvusios komandos gerbėjų gavo dovanų klubo šaliką, tačiau tai nepadėjo šeimininkams iškovoti taškų rungtynėse su "Šiauliais". "Rungtynės buvo svarbios abiem komandom. Taip vadinamos "šešių taškų rungtynės". Pradėjome sėkmingai ir įmuštas įvartis padėjo nuimti tą psichologinę naštą, kurią turėjome prieš rungtynes. Pirmasis kėlinys tenkina - turėjome keletą progų, kuriomis galėjome palengvinti sau gyvenimą, bet jų neišnaudojome. Antrajame kėlinyje buvo mažai futbolo - gryna kova. Iškovota pergalė labai svarbi. Keliuose momentuose turėjome laimės. Kitą savaitę laukia nemažiau sunkios rungtynės su "Tauru", savaitės viduryje turėsime sunkią kelionę į Narvą, reiks kažką koreguoti, nes pirmenybę teikiame šalies pirmenybėms."

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-09-18 Banga - Šiauliai

2010 Rgs 19 10:56

Arminas Narbekovas: "Pralošėmė visas 90 minučiu"
2010 09 18
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_11966" onclick="window.open(this.href);return false;



"Bangos" ekipos treneris neslėpė nusivylimo po pralaimėtų rungtynių "Šiauliams". Arminas Narbekovas, mano, kad tai buvo vienas skaudžiausių pralaimėjimu jo komandai. Norėjęs leisti komandai pailsėti, treneris teigė, kad po tokių rungtynių žaidėjai nenusipelnė laisvadienių. "Žinojome rungtynių svarbą, bet įvartis trečią rungtynių minutę buvo didžiulis smūgis. Tai turėjo įtakos ir A.Staponkos momentui, kai galėjo išlyginti rezultatą. Šiandien buvo mažai futbolo ir daug kovos, o tą kovą laimėjo "Šiauliai". Iš savo žaidėjų pasigedau kovos. Mes pralošėme namie ir "Ekranui", ir "Kruojai", ir "Sūduvai", bet šis pralaimėjimas vienas iš skaudžiausių, nes ten pralošdavome dvidešimt minučių, o čia pralošėme visas devyniasdešimt. Laukia rimtas pokalbis su komanda."

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-09-18 Banga - Šiauliai

2010 Rgs 19 10:57

Tomas Kančelskis "Nugalėtojai - neteisiami"
2010 09 18
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_11965" onclick="window.open(this.href);return false;

"Taip, manau, kad tas greitas įvartis pakeitė rungtynių eigą. Po to greito įvarčio galėjo kristi ir dar vienas, tada būtų buvusios tikrai lengvesnės varžybos negu dabar, tačiau svarbu, kad iškovojome tris taškus, kaip sakoma - nugalėtojai neteisiami." Komentuodamas rungtynių epizodą, kuomet jam teko atsidurti vartininko vaidmenyje ir kamuolį kojomis išmušti nuo vartų linijos, Tomas juokavo, kad jei nėra vartininko reikia užimti jo vietą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-09-18 Banga - Šiauliai

2010 Rgs 19 10:59

Trys taškai iškeliavo į Šiaulius
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... s/249-trys" onclick="window.open(this.href);return false;

Šeštadienį Gargždų miesto stadione "Banga" susitiko su Šiaulių "Šiauliais". Nesėkminga dvikovos pradžia lėmė mūsų komandos pralaimėjimą.

Jau pačioje rungtynių pradžioje šiauliečiai pasiuntė "Bangą" į nokdauną - 3 minutę po M.Kuklio baudos smūgio kamuolys atsimušė baudos aikštelėje ir galiausiai nusileido vartuose - 0:1. Po keleto minučių M.Kuklys galėjo įstumti mūsų komandą į dar didesnę duobę, tačiau po puikaus R.Vėževičiaus perdavimo iš dešiniojo krašto įsigudrino iš 10 metrų nepataikyti į vartus. 20 minutę "Banga" turėjo galimybę atstatyti pusiausvyrą - iš vartų išbėgęs "Šiaulių" vartininkas nepataikė į kamuolį ir A.Staponka iššoko vienas prieš gynėją T.Kančelskį. Visgi galimybė liko neišnaudota - "Bangos" puolėjas iš kelių metrų pataikė į ant vartų linijos stovėjusį šiaulietį. Kiti mūsų komandos bandymai pirmajame kėlinyje išlyginti rezultatą sukėlė mažiau rūpesčių svečių trenerių štabui.

Antrasis kėlinys vargu ar pradžiugino tuos, kurie susirinko pasižiūrėti atakuojančio futbolo - kiekviename aikštės metre vyko atkakli kova ir žaidimas koncentravosi ties vidurio linija. Tiesa, ir viena, ir kita komanda turėjo galimybių pasižymėti. 57 minutę po A.Ostap tolimo smūgio kamuolys kliudė "Šiaulių" žaidėją ir praskriejo greta virpsto, o 73 minutę svečius išgelbėjo puikiai sužaidęs vartininkas - po M.Gudausko smūgio galva iš baudos aikštelės jis nukreipė kamuolį virš vartų. 80 minutę padirbėti teko ir I.Spiridonov. Po šiauliečių kontratakos dešiniuoju kraštu "Bangos" vartų sargas atrėmė pavojingą smūgį iš keliolikos metrų. Rungtynių pabaigoje "Banga" bandė iškovoti bent tašką, tačiau šiauliečiai užtikrintai uždarė visus kelius savo vartų link.

Kaip po rungtynių teigė "Šiaulių" vyr.treneris V.Ivanauskas, greitas įvartis padėjo svečių ekipos žaidėjams nusiimti psichologinę naštą nuo pečių: "Rungtynės buvo svarbios abiem komandom. Taip vadinamos "šešių taškų rungtynės". Pradėjome sėkmingai ir įmuštas įvartis padėjo nuimti tą psichologinę naštą, kurią turėjome prieš rungtynes. Pirmasis kėlinys tenkina - turėjome keletą progų, kuriomis galėjome palengvinti sau gyvenimą, bet jų neišnaudojome. Antrajame kėlinyje buvo mažai futbolo - gryna kova. Iškovota pergalė labai svarbi. Keliuose momentuose turėjome laimės".

"Bangos" vyr.treneris A.Narbekovas nebuvo patenkintas tuo, kaip žaidė komanda: "Žinojome rungtynių svarbą, bet įvartis trečią rungtynių minutę buvo didžiulis smūgis. Tai turėjo įtakos ir A.Staponkos momentui, kai galėjo išlyginti rezultatą. Šiandien buvo mažai futbolo ir daug kovos, o tą kovą laimėjo "Šiauliai". Iš savo žaidėjų pasigedau kovos. Mes pralošėme namie ir "Ekranui", ir "Kruojai", ir "Sūduvai", bet šis pralaimėjimas vienas iš skaudžiausių, nes ten pralošdavome dvidešimt minučių, o čia pralošėme visas devyniasdešimt. Laukia rimtas pokalbis su komanda".

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-09-18 Banga - Šiauliai

2010 Rgs 19 11:08

500 žiūrovų
vėl Gargžduose lijo...:)

Grįžti į