Puslapis 11

2010.09.26 Sūduva - Banga

Parašytas: 2010 Rgs 24 17:56
bronius
27 turas: kelionė į Marijampolę
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 3-27-turas" onclick="window.open(this.href);return false;

Po pertraukos "Bangos" laukia kiek tolimesnė išvyka - sekmadienį 18 valandą mūsų komanda Marijampolėje susitinka su "Sūduva".

Tarpusavio dvikovos. "Banga" ir "Sūduva" toje pačioje lygoje rungtyniauja tik ketvirtą sezoną - 1992-1993 ir 2001 metais komandos grūmėsi I lygoje, o praėjusiais ir šiais metais - A lygoje. Vieną kartą "Sūduvai" ir "Bangai" teko išbandyti jėgas Lietuvos taurės turnyre. 1998-1999 metų turnyro šešioliktfinalyje gargždiškiai Marijampolėje 3:1 įveikė šeimininkus. Iš viso nuo 1998 metų komandos susitiko devynis kartus. Du kartus pergales šventė "Banga", tris kartus "Sūduva" ir keturi susitikimai baigėsi taikiai. Įvarčių santykis palankesnis marijampoliečiams - 8:15. Šio sezono tarpusavio susitikimuose sėkmė lydėjo marijampoliečius. Balandžio 10 dieną Marijampolės futbolo manieže vykęs susitikimas baigėsi be įvarčių - 0:0, o birželio 23 dieną Gargžduose pajėgesnė buvo "Sūduva" - 0:2.

"Sūduva". Po dvikovos Gargžduose Marijampolės ekipa sustiprino savo gretas trimis žaidėjais. "Sūduvos" marškinėlius apsivilko du buvę "Vėtros" futbolininkai - vartininkas Povilas Valinčius ir saugas Vladimir Gogberašvili - bei praėjusį sezoną Marijampolėje rungtyniavęs, o vėliau į Izraelį išvykęs puolėjas Ričardas Beniušis. Naujokams vietą turėjo užleisti vartininkas Marius Rapalis (perėjo į "Šiaulius") ir ispanas saugas Esau Garcia Alvarez, su kuriuo marijampoliečiai nebepratęsė sutarties.

Dubleriai. Rezervinės komandų sudėtys susitiks pirmadienį 17 valandą Gargždų miesto stadione.

Re: 2010.09.26 Sūduva - Banga

Parašytas: 2010 Rgs 26 22:46
bronius
Marijampolėje pajėgesni buvo šeimininkai
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... eimininkai" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį Marijampolėje "Banga" neatsilaikė prieš vietos "Sūduvą" - 0:1.

Rungtynės. Pirmojo kėlinio pradžioje "Banga" neleido šeimininkams dominuoti aikštėje ir netgi porą kartų gerokai išgąsdino marijampoliečius. 9 minutę "Sūduvos" vartininkas P.Valinčius tik paskutinę akimirką aplenkė vienas prieš vieną išbėgantį A.Staponką. 13 minutę šeimininkų vartų sargas darsyk pademonstravo savo sugebėjimus, kai po M.Choruži perdavimo numušė kamuolį praktiškai nuo A.Staponkos galvos. Įpusėjus kėliniui "Sūduva" tvirtai perėmė iniciatyvą į savo rankas. Iš pradžių S.Grande smūgiu iš 25 metrų sukėlė problemų I.Spiridonovui. Kiek vėliau, po E.Grigaičio perdavimo P.Lukšys galva iš keturių metrų smūgiavo greta vartų. Baigiantis kėliniui P.Lukšys turėjo dar vieną progą pasižymėti, tačiau vėl nepataikė į vartus.

Tai, ko šeimininkams nepavyko padaryti pirmajame kėlinyje, jie padarė vos prasidėjus antrajam - 48 minutę pakėlus kampinį prie "Bangos" vartų kilo sumaištis ir E.Grigaitis antruoju bandymu išvedė "Sūduvą" į priekį - 1:0. Mūsų komanda pabandė nedelsiant atstatyti pusiausvyrą, tačiau tiek A.Staponkos, tiek V.Mižigurskio smūgiai tikslo nepasiekė. Įsibėgėjus antrajam kėliniui šeimininkai ėmė dominuoti aikštėje, o mūsų komandai sunkiai sekėsi regzti atakas. Visgi tikrai karšta prie "Bangos" vartų buvo tik 86 minutę, kai V.Gogberašvili sudrebino mūsų vartų virpstą. Artėjant rungtynių pabaigai "Banga" galėjo sugadinti šeimininkų nuotaiką. Visgi "Sūduvą" išgelbėjo P.Valinčius, sukliudęs G.Gailiui pasiųsti kamuolį į vartus.
Rungtynių statistika.

SŪDUVA 1 : 0 BANGA
48' E.Grigaitis 1:0
Įspėjimai: 73' V.Mižigurskis, 79' A.Staponka
Teisėjas: A.Kancleris (Klaipėda) Žiūrovai: 800

"Bangos" sudėtis: I.Spiridonov, M.Gudauskas (82' G.Gailius), A.Ivanauskas, D.Gordej, A.Jokšas, M.Choruži, R.Grudys, A.Ostap (56' K.Urbaitis), G.Kulbis (46' A.Lipskis), A.Staponka, V.Mižigurskis. Atsargoje liko: P.Pocius, I.Bagdonas, E.Bračkus, G.Ratkus.
Kita dvikova. Šeštadienį, spalio 2 dieną, 16 valandą Gargždų miesto stadione "Banga" pratęs kovą dėl LFF Taurės. Aštuntfinalio varžovas - I lygoje rungtyniaujantis Kėdainių "Nevėžis".

Re: 2010.09.26 Sūduva - Banga

Parašytas: 2010 Rgs 26 22:51
bronius
„Bangą“ nuginklavo poryt gimtadienį švęsiantis E.Grigaitis
http://www.fksuduva.lt/index.php/naujie ... egrigaitis" onclick="window.open(this.href);return false;
Valdas Kasperavičius

Šiandien Marijampolės „Sūduva“ savo aikštėje 1:0 įveikė Gargždų „Bangą“ ir Lietuvos futbolo A lygos čempionate iškovojo penkioliktąją pergalę. Marijampoliečiai turnyro lentelėje užima antrąją vietą, nes lyderiai Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai taip pat šventė pergalę prieš Pakruojo „Kruoją“.
Vienintelį įvartį mūsų komandai į „Bangos“ vartus antrojo kėlinio pradžioje įmušė poryt 23-ąjį gimtadienį švęsiantis puolėjas Evaldas Grigaitis. Šį sezoną šalies čempionate jis pasižymėjo ketvirtą kartą.

„Banga“ per trejas rungtynes į marijampoliečių vartus nesugebėjo įmušti nė vieno įvarčio. Pirmajame rate „Sūduva“ Marijampolės futbolo manieže su Gargždų futbolininkais sužaidė lygiosiomis 0:0, antrajame rate išvykoje varžovus įveikė 2:0.

„Manau, kad rezultatas atspindi rungtynių eigą, nes mūsų futbolininkai atakavo pavojingiau, sukūrė kur kas daugiau progų įvarčiui pasiekti. Vien puolėjas Povilas Lukšys turėjo bent dvi šimtaprocentes progas“, - Fksuduva.lt svetainei sakė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius. Pasak jo, komanda gero žaidimo gal ir nepademonstravo, tačiau kovingumo vyrams tikrai netrūko. „Galėčiau tvirtinti, kad auklėtinių pasirodymu likau patenkintas, nes į sąskaitą įsirašėme tris taškus, o futbolininkai aikštėje negailėjo jėgų. Apie varžovus taip pat galiu atsiliepti tik gražiais žodžiais, jų žaidimas padarė neblogą įspūdį. Palinkėjau jiems taip žaisti ir su „Ekranu“, - pasakojo D.Vencevičius. Šį sezoną „Banga“ į mūsų komandos vartus neįmušė nė vieno įvarčio. Ar galima teigti, kad Gargždų ekipa „Sūduvai“ paranki? „Negalėčiau taip teigti. Kiekvienos varžybos yra skirtingos. Pernai „Banga“ iš mūsų atėmė labai daug taškų“, - sakė „Sūduvos“ strategas.

„Aikštės šeimininkai už mus žaidė pranašiau ir pelnytai laimėjo. Mūsų žaidėjai valdydami kamuolį darė daug broko, mažai grasino „Sūduvos“ vartams. Neįmušęs įvarčio juk nelaimėsi. „Bangos“ atakuojanti grandis nepadarė to, ko iš jos laukėme. Vyrai sukūrė keletą pavojingų momentų, bet šimtaprocentėmis progomis to negalima pavadinti. Pralaimėjome stipresnei komandai, kuri čempionate ne šiaip sau užima antrąją vietą“, - Fksuduva.lt svetainei aiškino „Bangos“ strategas Arminas Narbekovas.
Marijampolės “Sūduva” – Gargždų “Banga” 1:0 (0:0)
Teisėjas: A.Kancleris (Klaipėda), 800 žiūrovų
Įvartis: 48 min. E.Grigaitis
Įspėti: 73 min. V.Mižigurskis, 79 min. A.Staponka („Banga“)