slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-09-29 Nevėžis - Lietava

2010 Rgs 28 21:35

http://www.fknevezis.lt/site_base/content/view/1019/1/" onclick="window.open(this.href);return false;

Trečiadienį 16 val. FK "Nevėžis" Kėdainių pagrindiniame stadione žaidžia atkeltas III rato XXIII turo rungtynes su Jonavos "Lietava". Pagal tvarkaraštį šios rungtynės turėjo įvykti spalio 1 dieną, bet dėl "Nevėžio" dalyvavimo LFF Taurės VI etapo rungtynėse su Gargždų "Banga" (rungtynės įvyks spalio 2 d. Gargžduose), susitikimas su "Lietava" buvo atkeltas į rugsėjo 29 d.

Šių metų sezone Jonavos "Lietava" kėdainiečiams vienas iš neparankiausių varžovų. Per žaistas ligšiol tarpusavyje dvejas rungtynes "Nevėžio" komanda sugebėjo iškovoti tik tašką. Pirmajame rate kėdainiečiai namų aikštėje 2:3 nusileido kaimynams iš Jonavos. O antrojo rato rungtynėse Jonavoje buvo užfiksuotos dramatiškos lygiosios 1:1, kuomet išlyginamąjį įvartį kėdainiečiai pelnė tik per pridėtą rungtynių laiką. Abejos šios rungtynės turėjo dar vieną "Nevėžiui" nepalankų bendrą bruožą, kad kėdainiečiai šiuos nervingus susitikimus baigdavo nepilnos sudėties, nes buvo pašalinti "Nevėžio" žaidėjai.

Tradiciškai susitikimai su kaimynais iš Jonavos vyksta labai kovingai ir atkakliai. Ko gero lengvo pasivaikščiojimo aikštėje ir šį kartą nesitiki nei viena komanda. Pažvelgus į turnyrinę lentelę daug komentarų nereikia. Panaudojus futbolo terminologija, tai rungtynės už 6 taškus, nes dabar ekipos turi surinkusios vienodą taškų kraitį. Po paskutinio turo jau ko gero aiškiai matose, kad jonaviečiai baigia išlipti iš "duobės" į kuria buvo papuolę antro rato pabaigoje, kuomet pralaimėjo trys turus iš eilės (3:4 "Minijai", 1:5 "Lifosai", 1:6 "Vidzgiriui"). Dabar per paskutinius 3 turus "Lietava" susitvarkė savo gynybinę grandį ir jau per juos praleido tik 1 įvartį, o paskutinėse rungtynėse net 4:0 sutriuškino "U-19".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-09-29 Nevėžis - Lietava

2010 Rgs 29 18:44

LFF I-ma lyga: Rezultatyviose rungtynėse „Nevėžio“ pergalė
2010 rugsėjo 29 d., trečiadienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.254 ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiandien Lietuvos futbolo federacijos I-oje lygoje buvo sužaistas vienintelis 23-iojo turo susitikimas, atkeltas iš penktadienio. Dėl Kėdainių „Nevėžio“ ekipos dalyvavimo Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyre, šiandien jie savo aikštėje susitiko su Jonavos „Lietavos“ futbolininkais. Itin rezultatyvus susitikimas baigėsi kėdainiečių pergale rezultatu 4:3 (1:0). Dar pirmajame rungtynių kėlinyje komandos kapitonas ir žaidžiantysis vyriausias treneris Vidas Adomaitis išvedė savo ekipą į priekį. 30 minutę jo smūgiuotas kamuolys pirmą kartą rungtynėse įskriejo į „Lietavos“ vartus. Per pirmąsias penkiolika antrojo kėlinio minučių į svečių vartus buvo įmušti dar trys įvarčiai - du kartus pasižymėjo Aivaras Lyberis, kartą Darius Zakarauskas. Vis dėlto svečiai rado savyje jėgų ir netrukus pelnydami du įvarčius rezultatą sušvelnino. Iki mačo pabaigos likus vos kelioms minutėms „Lietava“ sugebėjo dar labiau padidinti intrigą, kuomet įvartį pelnė rezultatyviausias ekipos žaidėjas Arsenij Buinickis, tačiau tai buvo viskas, ką jie sugebėjo padaryti šiose rungtynėse. Pergalė „Nevėžio“ komandai leido sumažinti atsilikimą nuo trečioje vietoje esančių „Vidzgirio“ futbolininkų iki vieno taško. „Lietava“ išliko penktoje pozicijoje.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-09-29 Nevėžis - Lietava

2010 Rgs 30 06:55

http://www.fknevezis.lt/site_base/content/view/1021/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Šiandien LFF I lygos pirmenybėse įvyko vienerios XXIII turo rungtynės, kuriose Kėdainių "Nevėžis", po įvarčių gausos antrajame rungtynių kėlinyje, 4:3 įveikė Jonavos "Lietavą".

Susitikimas prasidėjo kėdainiečių atakomis, į kurias jonaviečiai atsakinėjo kontratakų išpuoliais. Pirmąją realesne proga pasižymėti turėjo kėdainietis V.Lemežis, bet po jo smūgio "Lietavos" gynėjai išmušė kamuolį nuo pat vartų linijos. Visdelto "Nevėžio" futbolininkai pirmajame kėlinyje atidarė šio susitikimo įvarčių kraitį, kuomet 28 minutę po pakelto kampinio V.Adomaitis technišku smūgiu nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Antrąjį kėlinį galima būtų apibūdinti klasikiniu posakiu, kad futbolas žaidžiamas iki rungtynių pabaigos. "Nevėžio" futbolininkai fantastiškai sužaidė antrojo kėlinio pradžią, kuomet per 8 minučių atkarpą, nuo 50 iki 58 minutės, pelnė 3 įvarčius. Du kartus pasižymėjo puolėjas A.Lyberis, vieną įvartį pelnė D.Zakarauskas. Rezultatui tapus triuškinančiu 4:0, kėdainiečiai kiek atsipalaidavo ir primiršo apie gynybines žaidimo funkcijas.

Pirmą kartą tuo 65 minutę pasinaudojo jaunasis "Lietavos" puolėjas L.Stonkus pelnęs pirmąjį svečių įvartį. Dar po 3 minučių V.Česnovičiaus smūgis po rikošeto antrą kartą kirto "Nevėžio" vartų liniją. Po šio pasiekto įvarčio įkvėpti jonaviečiai pajuto, kad gali dar išsigelbėt šiose rungtynėse ir aikštėje užvirė atkakli kova. Komandos pakaitomis kūrė pavojingus momentus prie abiejų vartų, o besibaigiant rungtynėms 89 minutę rezultatyviausias I lygos snaiperis "Lietavos" puolėjas A.Buinickij tolimu gražiu smūgiu realizavo baudos smūgį. Šis įvartis jau buvo paskutinis, taigi "Nevėžis" šventė svarbią pergalę 4:3.


Grįžti į