Puslapis 13

2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Rgp 26 09:22
bronius
Lietuvos nacionalinę rinktinę pasaulio čempionai ispanai priims trenerio gimtinėje
2010-08-26 09:03
http://www.lff.lt/news.php?news_id=8146" onclick="window.open(this.href);return false;

Ispanijos futbolo federacija pagaliau oficialiai pranešė, jog UEFA EURO 2012 atrankos ciklo rungtynes spalio 8 dieną su Lietuva žais Salamankoje. Pagal UEFA taisykles apie namų rungtynių vietą ir laiką šeimininkų atstovai turi pranešti prieš du mėnesius, tačiau vasarą pasaulio futbolo čempionais tapę ispanai delsė tai padaryti ir už tai net susilaukė UEFA Drausmės komiteto dėmesio. Toks delsimas sukėlė rūpesčių ir Lietuvos nacionalinės rinktinės vadovams organizuojant treniruočių stovyklą Ispanijoje, ir rinktinės sirgaliams, kurie planuoja vykti palaikyti komandos. Vis tik trečiadienį Ispanijos futbolo federacija trečiadienį neoficialiai atsiprašė ir paskelbė, jog rungtynės spalio 8-ąją vyks kiek daugiau nei 17 tūkstančių žiūrovų talpinančiame Salamankos „Helmantico“ stadione. Rungtynių pradžia – 22 valandą vietos laiku (23 val. Lietuvos laiku). Ispanijos rinktinei tai bus pirmosios namų rungtynės po triumfo Pietų Afrikos Respublikoje vykusiame pasaulio čempionate. Teigiama, kad vos 160 tūkstančių gyventojų turinčiame mieste rungtynes nuspręsta surengti kaip padėką komandos strategui Vicente del Bosque, kuris yra kilęs iš Salamankos. Lietuvos rinktinei dvikova su ispanais bus trečioji EURO 2012 atrankoje. Rugsėjo 3 d. lietuviai Kaune susitiks su Škotijos komanda, o rugsėjo 7-ąją žais su Čekija.

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Rgs 20 13:57
bronius
Futbolo sirgaliai palaikyti rinktinės Ispanijoje vyksta net iš Airijos ir Didžiosios Britanijos
2010-09-20 11:29
http://www.lff.lt/lt/article/futbolo_si ... britanijos" onclick="window.open(this.href);return false;

Po sėkmingo starto UEFA EURO 2012 Lietuvos futbolo rinktinės spalio 8 d. laukia dvikova su Pasaulio ir Europos čempionais ispanais. Palaikyti savo komandos į Salamankos „Helmantico" važiuoja ne tik futbolo sirgaliai iš Vilniaus, Panevėžio, Garliavos, Kauno, bet ir iš įvairių Airijos bei Didžiosios Britanijos vietų. Laukiamas nemažas susidomėjimas ir iš vietos lietuvių.

„Bilietų į šias rungtynes futbolo sirgaliai pradėjo teirautis dar vasarą. Vis klausinėjo, kokiame mieste, stadione žaisime, kada jau turėsime bilietų. Deja, ispanai niekaip negalėjo apsispręsti, kur žais." - pasakojo LFF Komercijos skyriaus vadovas Vladimiras Buzmakovas - „Ispanai gerokai vėlavo pranešti susitikimo vietą net pažeisdami UEFA taisykles, todėl ir rinktinės stovyklos vietą teko keisti ir sirgaliai negalėjo planuotis išvykos". Ispanijos Salamankos „Helamtico" stadione telpa kiek daugiau nei 17 tūkstančių žiūrovų. Likus beveik trims savaitėm iki rungtynių, pigiausių bilietų nelikę. Šiuo metu siūlomų bilietų kaina svyruoja nuo 200 lt iki beveik 600 lt. Lietuvos futbolo sirgaliams atskiroje tribūnoje iš viso skirta 900 vietų. Bilietus, kurie kainuoja 79 Lt, dar galima įsigyti iki rugsėjo 23 d. http://www.sportfan.lt" onclick="window.open(this.href);return false; „Vėliau į rungtynes patekti bus sudėtinga, nes pirmosiose Ispanijos rinktinės varžybose namuose tikimasi sausakimšo stadiono", - tikino V. Buzmakovas.

Ispanai iki šiol yra sužaidę vienerias rungtynes - išvykoje Lichtenšteine, rugsėjo 3 d., ispanai 0:4 sutriuškino vietos vienuolikę.

Iš Lietuvos spalio 8 dieną taip pat skris specialus 150 vietų lėktuvas, kuriame, anot V. Buzmakovo, jau dabar ankštoka. „Norinčių bent dienai nuskristi į šiltąją Ispaniją, išvysti stipriausią planetos komandą ir tuo pačiu palaikyti mūsų vyrus tikrai sudėtingoje kovoje yra nemažai. Aišku, ne visi sirgaliai skris su mumis. Pavyzdžiui į Čekiją beveik du šimtai sirgalių vyko autobusais, mašinomis", - sakė V. Buzmakovas.

Norintys skristi į rungtynes su Lietuvos futbolo federacija spalio 8 dieną, kviečiami kreiptis el. paštu [email protected] arba telefonu +370 65265204

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Rgs 22 18:20
slasher
http://www.lrytas.lt/videonews/?id=12849976571284109445" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 01 10:11
bronius
V.del Bosque: Lietuvos futbolo rinktinė – gerai organizuota
2010-10-01, 08:56
http://www.diena.lt/naujienos/sportas/v ... n=rss_feed" onclick="window.open(this.href);return false;

Į Ispanijos futbolo rinktinės sąrašą Europos čempionato atrankos rungtynėms su lietuviais ir škotais įtraukta aštuoniolika pasaulio čempionų. Pirmosios ispanų rungtynės su Lietuva vyks vyriausiojo trenerio Vicente‘s del Bosque gimtajame mieste Salamankoje, tačiau, atsakydamas į klausimą apie tai, Europos ir Pasaulio čempionų treneris pabrėžė rungtynių svarbą.

„Žaisime dvi svarbias rungtynes su Lietuvos ir Škotijos vienuolikėmis, kurios yra labai pavojingos. Reikia būti susikoncentravus, nes tai bus sunkios dvikovos. Abu varžovai mus lenkia turnyro lentelėje ir juos reikės įveikti norint patekti į „Euro 2012“ finalinį etapą. Neįvertinti jų būtų klaida. Šios komandos įrodė, kad jas įveikti nelengva. Lietuvos rinktinė - gerai organizuota, nepalieka laisvų erdvių, turi gerų žaidėjų“, - Ispanijos karališkosios futbolo federacijos (RFEF) radijui sakė Ispanijos rinktinės strategas.

Ispanų gretose nebus tik penkių žaidėjų, vasarą Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) triumfavusių Pasaulio futbolo čempionate. „Barcelona“ saugui Xavi leista atsigauti po traumos, gydosi ir dar vienas saugas, Londono „Arsenal“ narys Cescas Fabregasas bei Madrido „Real“ klubo gynėjas Raulis Albiolis. Epizodinį vaidmenį komandoje vaidinę saugai Juanas Manuelis Mata ir Javi Martinezas šį kartą į rinktinę nepakviesti. Komandos gretas papildė gynėjas Nacho Monrealis iš Pamplonos „Osasuna“ ir Santiago Cazorla iš „Villarreal“.

Ispanijos rinktinė „Euro 2012“ atrankos ciklą pradėjo pergale 4:0 prieš Lichtenšteino ekipą. Spalio 8-ąją ispanai namuose priims lietuvius, o po keturių dienų rungtyniaus Škotijoje.

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 05 11:39
bronius
Raimondas Žutautas: “Ispaniška patirtis Lietuvai nepadės”
2010 spalio mėn. 03 d. 17:44:34
Evaldas GELUMBAUSKAS
Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Raimondas Žutautas susitikimo su Ispanija nesureikšmina
http://www.respublika.lt/lt/naujienos/s ... i_nepades/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas prieš savaitę pirmą kartą dalyvavo tradiciniame Europos futbolo asociacijos (UEFA) rengiamame Europos šalių rinktinių trenerių susitikime. Tris dienas trukusiame renginyje 37-erių specialistui teko išklausyti ir pasaulio čempionate dalyvavusių Europos šalių rinktinių trenerių pranešimus bei susipažinti su stipriausios pasaulio rinktinės - Ispanijos futbolo struktūra ir rinktinių darbo organizavimu.

Čempioniška sistema

Lietuvos ir Ispanijos futbolo rinktinės atrankos į 2012 metų Europos čempionatą varžybose susigrums spalio 8 dieną, penktadienį. Prieš tai Lietuvos rinktinės strategas R.Žutautas trenerių seminare turėjo progą susipažinti su čempioniška Ispanijos futbolo sistema. “Apie Ispanijos futbolo rinktinių organizavimą labai išsamiai papasakojo rinktinių techninis direktorius Fernandas Hieras (Fernando Hiero). Techninio direktoriaus postas atsirado ne taip seniai. Šis žmogus tvarko visų amžiaus grupių - jaunių, jaunimo ir pagrindinės Ispanijos - rinktinių veiklą. Visų rinktinių treneriai gyvena ir dirba Madride. Kiekvienos rinktinės treniruotės ir rungtynės yra smulkiai nagrinėjamos, jas analizuoja speciali darbo grupė. Joje darbuojasi penkiolika specialistų. Ar galime tai įsivaizduoti Lietuvoje”, - retoriškai klausė R.Žutautas.

Nors pagrindinis techninis analitinis centras yra Madride, pagrindinis darbas su futbolininkais vyksta regionuose. Pasak R.Žutauto, kiekvienas Ispanijos regionas į rinktinę siunčia geriausius futbolininkus. “Aštuoniolikamečių rinktinė į pirmą treniruočių stovyklą surenka 55 vaikinus. Kiekvienoje pozicijoje - bent po penkis žaidėjus. Į kitą treniruočių stovyklą kviečiami jau 33 geriausiai pasirodę futbolininkai. Po pusmetį trukusios atrankos lieka 24 žaidėjai”, - skaičiavo Lietuvos rinktinės strategas.

R.Žutauto teigimu, negalima net lyginti darbo, vykdomo Ispanijoje ir Lietuvoje. “Visų pirma mes neturime tokių finansinių galimybių. Be to, neturime tiek žaidėjų. Be abejo, galėtume surinkti 55 šešiolikamečius, mokančius spardyti kamuolį. Bet juk kalbame apie talentingiausius, kurie realiai galėtų žaisti rinktinių lygmeniu. Tokių išteklių mes neturime. Ir todėl mūsų rinktinėse žaidžia iš kelių amžiaus grupių surinkti futbolininkai”, - pabrėžė R.Žutautas.

Lietuviškos realijos

Pasak rinktinės trenerio, norint Lietuvoje įdiegti ispanišką futbolo sistemą, reikia iš pagrindų pertvarkyti nacionalinių futbolo akademijų veiklą. Kaune veikianti Nacionalinė futbolo akademija turėtų išsiplėsti, apimti ne tik jaunučius, bet ir kitų amžiaus grupių rinktines. Šiuo metu Kaune sportuoja tik 1993-1996 metų gimimo vaikinai.

“Lietuvos futbole yra didžiulė skylė, kai per pirmą Lietuvos nepriklausomybės dešimtmetį nebuvo organizuotos darbo su jaunaisiais futbolininkais sistemos. Realiai vertinant, auga neblogų vaikų, gimusių 2000 m. ir vėliau, karta. Štai tarp šių vaikų yra tikrų futbolo perliukų. Ateityje iš jų turėtų susirinkti pajėgi jaunių, jaunimo rinktinė. Didžiausias klausimas - kaip pavyks juos “nušlifuoti”. Būsiu atviras - dabartinėmis sąlygomis Lietuvoje realizuoti savo potencialo jiems nepavyks”, - negailestingai konstatuoja R.Žutautas.

Pastaruoju metu vis daugiau jaunų futbolininkų sulaukia Vakarų Europos futbolo klubų dėmesio. Pasak R.Žutauto, dėl to reikia tik džiaugtis. “Skirtumas tarp jauno futbolininko ugdymo Lietuvoje ir, pavyzdžiui, Italijoje yra milžiniškas. Ten yra suformuota profesionali sistema, jaunas futbolininkas gali ne tik treniruotis, bet ir gyventi. Atsiranda ir finansinis aspektas. Gargžduose jaunuoliui galime mokėti apie 800 litų per mėnesį. Gaunant tokią sumą pragyventi be tėvų pagalbos neįmanoma. O užsienyje jis gauna 2-3 tūkst. eurų, išmoksta gyventi savarankiškai, tvarkytis su pinigais, - pasakoja R.Žutautas. - Tikrai nesiūlau likti Lietuvoje. Jei yra galimybė išvykti - reikia ja pasinaudoti. Treniruokis, žaisk gerame klube ir atstovauk rinktinei. Nuo to visiems bus tik geriau”.

Dėl rezultato nesijaudina

Po sėkmingos atrankos į Europos čempionatą pradžios Lietuvos rinktinės žaidėjų ir trenerių laukia rimčiausias išbandymas. “Rungtynės su ispanais - pati geriausia motyvacija visiems futbolininkams. Nemanau, kad reikės dar papildomai ką nors skatinti. Juk tai unikali galimybė pakovoti su geriausiais pasaulio futbolininkais. Tokia galimybė pasitaiko labai retai. Man per visą karjerą Lietuvos rinktinėje prieš ispanus sužaisti taip ir neteko. Aišku, tuo metu jie nebuvo nei pasaulio, nei Europos čempionai, bet vis tiek priklausė pasaulio futbolo elitui. Norisi žaisti su geriausiais ir taip patikrinti savo galimybes”, - samprotauja buvęs rinktinės kapitonas.

Pasak R.Žutauto, kalbant apie tikslus, norus ir viltis, būtina realiai įvertinti komandų pajėgumą ir galimybes. “Visi žinome Ispanijos rinktinės pajėgumą. Negaliu sakyti, kad važiuojame nugalėti pasaulio čempionų jų pačių aikštėje. Būtų tas pats, jei Lietuva sumanytų paskelbti karą Rusijai, - kalba R.Žutautas. - Aš nesijaudinu dėl rezultato. Mes žaisime laikydamiesi savo taktinių schemų, jei pralaimėsime - tai pralaimėsime, jei išplėšime lygiąsias arba nugalėsime - bus puiku. Tiesiog šiuo metu mūsų ir ispanų pajėgumas, galimybės labai skiriasi. Žaisime su stipriausia planetos komanda, ir tuo viskas pasakyta”.

Treneris neabejoja, kad po lygiųjų su Škotija bei pergalės Čekijoje ir patys ispanai visai kitaip vertins Lietuvos rinktinę. “Čekijoje mus labai uždegė čekų futbolininkų požiūris. Prieš rungtynes jie labai atsainiai, iš aukšto žvelgė į Lietuvos rinktinę ir buvo už tai nubausti. Jei ispanai padarys tą pačią klaidą, tinkamai mūsų neįvertins - mes turime galimybę juos “pagauti”. Bet manau, kad ispanai čekų klaidų nekartos. Kamuolys apskritas, niekas nežino, kaip seksis tose rungtynėse žaisti ispanams. Gal tai bus jų “auksinės” rungtynės ir jie mums primuš dešimt įvarčių? O gal kaip pirmose pasaulio čempionato rungtynėse su Šveicarija nesugebės pasinaudoti savo progomis? Galima tik spėlioti. O mano tikslas - iš dviejų susitikimų su ispanais iškovoti tašką. Jei nepavyks to padaryti Ispanijoje, mėginsime “užsikabinti” atsakomosiose rungtynėse Lietuvoje”, - teigė R.Žutautas.
Raimondas Žutautas

* Gimimo data: 1972 m. rugsėjo 4 d.
* Gimimo vieta: Gargždai, Lietuva

Klubai

* 1991-1992 m. “Banga” Gargždai
* 1992-1994 m. ROMAR Mažeikiai
* 1994-1995 m. “Banga” Gargždai
* 1995 m. ROMAR Mažeikiai
* 1995 m. “Aras” Klaipėda
* 1995-1996 m. “Inkaras” Kaunas
* 1997-1999 m. “Alania” Vladikaukazas
* 1999-2003 m. “Maccabi” Haifa

* 2003-2005 m. “Panathinaikos” Atėnai

Rinktinė

* 1995-2003 m. Lietuva 40 rungt. (1 įvartis)
* Treniruotos komandos 2010 m.- Lietuva

Parengta pagal "Respublikos" priedą "Sporto žmonės

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 05 11:47
bronius
Nuotraukos iš rinktinės pirmos dienos Ispanijoje:

http://www.facebook.com/pages/Lietuvos- ... 085&ref=mf" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 05 12:21
bronius
Lietuvos futbolo rinktinės Salamankoje laukė ne pačios geriausios sąlygos
2010 spalio 05 d., antradienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.254 ... lygos.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos nacionalinė rinktinė pirmadienį susirinko į treniruočių stovyklą Ispanijoje. Po ilgų kelionių lietuviai Salamankoje pradėjo ruoštis spalio 8 dieną vyksiančioms UEFA EURO 2012 atrankos rungtynėms su Ispanija. Nors miestas rinktinę pasitiko ne itin svetingai, komandos nuotaikos tai nesugadino.

Rinktinė pasipildė naujais nariais

Į Ispaniją iš viso atvyko 22 Lietuvos rinktinės futbolininkai. Saugas Dominykas Galkevičius atsigavo po traumos ir iškeliavo su komanda, tačiau dėl kojos skausmo iš rikiuotės iškrito ir namie liko FBK „Kauno“ gynėjas Mantas Fridrikas. Vienas papildymas rinktinėje įvyko trenerių štabe – prie komandos prisijungė U-21 rinktinės strategas, anksčiau nacionalinėje ekipoje dirbęs Vitalijus Stankevičius. Lietuvos rinktinės personalas ir dalis futbolininkų, kurie žaidžia Lietuvoje ar atstovauja kaimyninių šalių komandoms, į Ispaniją išvyko iš Vilniaus į Rygą sekmadienio vakare. Pernakvojusi lietuvių delegacija išskrido į ispanų sostinę Madridą. Ten pasipildžiusi kitais atskridusiais futbolininkais autobusu rinktinė pirmadienio vėlyvą popietę pasiekė Salamanką, kur penktadienį vyks rungtynės.

„Kelionė buvo nelengva. Gerai, kad Rygoje pernakvojome, nes būtume dar labiau pavargę. Džiugu tai, kad visi sveiki. Smulkių traumų yra, bet jos neturėtų sudaryti didelių problemų. Manau, kad per keturias dienas visi pasveiks ir būsime pasirengę. Laiko turime pakankamai“, - sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Raimondas Žutautas.

Mažame mieste – kuklios sąlygos

Būsimasis rungtynių miestas Salamanka neatrodė panašus į vietą, kurioje žais Europos ir Pasaulio čempionai. Lietuvius nedideliame mieste pasitiko kuklus viešbutis, iš išorės neišvaizdus stadionas, o dėl treniruočių aikštės taip pat kilo klaustukų. Iš pradžių Lietuvos rinktinei buvo siūloma ne geriausios kokybės treniruočių aikštė užmiestyje, tačiau vis tik pavyko sutarti dėl galimybės pratybas rengti šalia Salamankos „Helmantico“ stadiono esančioje atsarginėje aikštėje. „Jei žaistume Madride, sąlygos būtų kitokios, tačiau čia miestelis mažas. Viešbutis nėra prastas, bet aptarnavimas nėra pats geriausias, turbūt teks kiekvieną kartą diskutuoti. Bet nieko nepadarysi. Treniruočių aikštės kokybė nebloga, tačiau iki šiol trūko aiškumo dėl grafiko. Gerai, kad dabar jau žinome, kurioje aikštėje treniruosimės, kiek laiko iki jos reikia važiuoti“, - svarstė R.Žutautas.

Pirmoje treniruotėje – puikios emocijos

Vis tik nežymūs nepatogumai nesugadino komandos nuotaikos – futbolininkai aikštėje buvo nusiteikę puikiai. „Komanda visada žaidžia „kvadratą“ su noru. Pažiūrėsime, kaip bus, kai bėgios rytoj“, - šyptėlėjo R.Žutautas – „Tačiau smagu, kad yra noras ir gera nuotaika. Manau, kad nėra didesnės motyvacijos nei žaisti prieš pasaulio čempionus ispanus.“ Pirmadienio vakare lengvoje treniruotėje dalyvavo 16 žaidėjų – trūko šešių vėliau Ispaniją pasiekusių futbolininkų iš Rusijos ir Italijos ekipų. Artimiausiomis dienomis Lietuvos rinktinė planuoja surengti dar kelias treniruotes, stebėti Ispanijos rinktinės rungtynių vaizdo įrašus ir savo rungtynių su Čekija analizę.

Rungtynės Ispanija-Lietuva įvyks penktadienį, pradžia – 23 valandą Lietuvos laiku. Dvikovą tiesiogiai transliuos „Lietuvos Ryto“ televizija.

Šaltinis: LFF

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 05 12:26
Tobex
nuotraukose nematyti nei stankeviciaus nei sembero

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 05 13:05
bronius
Šemberas, Danilevičius, Stankevičius, E.Česnauskis, A.Klimavičius ir Pilibaitis prie komandos prisijungė vakar vakare, todėl nedalyvavo pirmoje treniruotėje.

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 05 20:19
mafia7
Iš nuotrauku kurias mačiau susidaro toks įspūdis,kad šis stadionas apskritai apleistas.Tik nebloga veja parodo,kad jis vis dar naudojamas. :D

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 06 10:01
slasher
kuo labiau apleistas stadionas, tuo mūsiškiai patogiau jausis už ispanus. Faktas, kad lengvos pergalės tikėtis neverta, bet minimaliu rezultatu LT tai privalėtų laimėti. Ispanam euforija bus išgaravusi po WC, tai natūraliai turėtų prasidėti nuosmukis jų žaidime, o dar tos ispaniškų superstarų traumos LT tik į naudą.

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 06 10:13
Valiukas
Netikiu savo akimis. Slasher'i, čia tikrai tu? :D

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 06 12:37
slasher
Netikiu savo akimis. Slasher'i, čia tikrai tu? :D
čia aš ne apie blogą komandą Ekraną ar LFF kalbu :)

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 06 14:32
bronius
Pasiruošimas neeilinėms rungtynėms Ispanijoje – prie rekordų pėdsakų
2010-10-06 12:57
http://www.lff.lt/lt/article/pasiruosim ... du_pedsaku" onclick="window.open(this.href);return false;

Antradienį Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės pasiruošimas EURO 2012 atrankos rungtynėms su Europos ir Pasaulio čempione Ispanija įsibėgėjo. Komanda treniruotėse sprendė vis rimtesnes užduotis, o už aikštės ribų teko susipažinti su vietos specifika ir pasaulio rekordais.

Po žingsnio aukso link - išskirtinis šansas

Į rinktinės stovyklą Ispanijoje du Lietuvoje rungtyniaujantys futbolininkai išvyko pakylėti - saugai Ramūnas Radavičius ir Dominykas Galkevičius su Panevėžio „Ekranu" po varžovų suklupimų priartėjo prie A lygos čempionų titulo.

Tiesa, D.Galkevičiui pastarosios savaitės sėkmę grasino apkartinti trauma, kuri kėlė nerimo rinktinės treneriams. Vis tik saugas spėjo pasveikti ir A lygos rungtynėse su Kauno „Atletu" pasirodęs po keitimo pelnyti įvartį. „Buvau pasitempęs kirkšnies raumenį, tačiau savaitėlę pailsėjau, išsigydžiau ir dabar pasekmių nebejaučiu. Esu sveikas ir pasiruošęs", - sakė „Ekrano" saugas.

Jis teigė, kad rungtynės su Ispanija varžovų aikštėje - neeilinis įvykis: „Pažiūrėsime iš arti, kaip atrodo pasaulio čempionai. Viską parodys treniruotės, bet jei gaučiau galimybę žaisti, tai būtų savęs išbandymas ir šansas, savotiška dovana. Bet kokiu atveju, džiaugiuosi galimybe pabūti rinktinėje. Treniruotėse nesijaučiu silpnesnis, bet malonu parungtyniauti su tokiais žaidėjais, iš jų gali pasimokyti. Tai gera patirtis ir stimulas."

Futbolininko nuomone, Lietuvos rinktinei iki labai gero starto trūko tik pergalės rungtynėse su Škotija: „Daug kam netikėta pergalė Čekijoje parodo, kad ši Lietuvos komanda gali žaisti ir gali laimėti prieš bet ką. Ar galime kovoti dėl patekimo į finalinį etapą parodys laikas. Manau, kad tai įmanoma, reikia šią svajonę turėti ir jos siekti."

M.Stankevičius jau gerai žinomas

Antrąją dieną rinktinės nariai jau turėjo laisvo laiko, tačiau jo praleisti prie kompiuterių naršydami internete ar skambindami namiškiams per „Skype" po pietų nebegalėjo. Bevielis viešbučio internetas neatlaikė padidėjusio srauto, o spręsti problemą nerūpestingieji ispanai užtruko iki vėlyvo vakaro.

Per tą laiką lietuvių ramybės žiniasklaidos dėmesys nedrumstė, tačiau su viena išimtimi. „Valencia" gynėjas Marius Stankevičius dar nespėjo debiutuoti savo klube, bet Salamankoje jau buvo gerai pažįstamas - lietuviui teko fotografuotis su vietos gerbėjais, duoti interviu televizijai.

M.Stankevičius ir jo vaidmuo Ispanijoje nemažai svarstymų pastaruoju metu kėlė ir Lietuvos rinktinės sirgalių gretose. Paklaustas apie tai rinktinės strategas Raimondas Žutautas įžvelgė ir teigiamą pusę: „Rungtynėse su Ispanija. Marius turi gerą progą įrodyti kad gali žaisti „Valencia" pagrindinėje sudėtyje. Jei pavyks sėkmingai tvarkytis savo gynybos krašte, Marius tikrai neliks nepastebėtas."

Treniruotės intensyvėja

Į antradienio treniruotes šalia „Helmantico" stadiono Lietuvos rinktinės autobusas vyko dar dviem skirtingais keliais nei pirmadienį. „Galbūt ir eksursijos nebereikės", - po paskutinio maršruto per Salamankos centrą juokavo vienas rinktinės štabo narių.

Išsamiau susipažinusį su treniruočių stadiono prieigomis rinktinės personalą nustebino dvi lengvosios atletikos pasiekimams skirtos lentos šalia aikštės - trišuolio pasaulio rekordą čia pagerino Jonathanas Edwardsas, o šuolio į aukštį - Javieras Sotomayoras. Šie rekordai nepagerinti iki šiol.

Lietuvos rinktinės treniruotėse iš rytinio linksmesnio žaidimo mažesniame plote vakare pratybos perėjo į rimtesnį futbolą visame aikštės plote ir taktinius derinius. Trenerių nustatytas užduotis aikštėje komanda sprendė po anksčiau atliktos rungtynių Čekija-Lietuva analizės.

Vakare visa lietuvių delegacija su gimtadieniu sveikino gynėją Arūną Klimavičių, tačiau šventimas buvo kuklus ir simbolinis - komandos dar laukia beveik trys intensyvios pasiruošimo dienos. Su Ispanijos futbolininkais Lietuvos rinktinė susitiks vėlų penktadienio vakarą 23 valandą.

Re: 2010-10-08 Ispanija - Lietuva

Parašytas: 2010 Spa 06 14:47
komodo varanavičius
Edvardso tai tikrai jo paties ir pagerintas, tiksliai nepamentam, bet virš 18 m, tai tikrai. :)