slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-10-16 Minija - FBK Kaunas

2010 Spa 16 10:03

Paveikslėlis

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/609/41/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kretingos “Minija” šį šeštadienį žais LFF I lygos pirmenybių rungtynes su anksčiau laiko nugalėtojų vardus užsitikrinusia FBK “Kauno” komanda. Kauniečiai be kluptelėjimų sužaidė 24 rungtynes ir iki galutinio jų tikslo – 27 rungtynės be lygiųjų ir pralaimėjimų – liko vos tris žingsniai. Tačiau kretingiškiai dukart nusileidę “Kauno” komandai minimaliais skirtumais (Kretingoje - 1:2, Kaune - 0:1), bandys nutraukti ne tik “Kauno” pergalių seriją, bet ir savo septynių pralaimėjimų seriją.

“Kauno” pergalės ne visos buvo tokios įspūdingos, kaip pastarajame ture, kai rungtynėse su “Šilute” net po pirmojo kėlinio pirmavo 6:0, o rungtynes baigė pergale 7:0. Prieš tai ture 4:1 gan lengvai buvo įveiktas į prizininkus nusitaikęs “Alytis” ir 2:0 “Nevėžis”. Tačiau kauniečiams nemažai teko pavargti su Jonavos ”Lietava” ir Klaipėdos “Atlantu”, kuriuos pavyko įveikti tik minimaliomis persvaromis 1:0.

“Kaunas” akivaizdžiai pirmauja pagal rezultatyvumą ir gynybą. Per 24 rungtynes įmušę 89 įvarčius (vid. po 3,71 per rungtynes), kauniečiai per likusius tris turus gali pasiekti ir triženklę įvarčių sumą. Gynyba taip pat veikia be didelių priekaištų – vos 15 praleistų įvarčių (vid. po 0,63 per rungtynes).

Tarp rezultatyviausių žaidėjų – E. Pehlič – 21 įvartis, A. Vertelis – 13 įvarčių, N. Valskis – 10 įvarčių, E. Raziulis – 7 įvarčiai, A. Bartkus – 6 įvarčiai.

Pagaliau nei vienas kretingiškis neturės praleisti šių rungtynių dėl diskvalifikacijos, o “Kauno” gretose šioms rungtynėms bus diskvalifikuotas T. Miklinevičius, gavęs keturis įspėjimus.

Rungtynėms teisėjaus teisėjų brigada iš Šilutės – Marius Jazbutis, Martynas Jazbutis ir Vaidas Petkus. Rezervinis teisėjas – Martynas Viluckas (Kretinga).
Paskutinį kartą redagavo 1 slasher. Iš viso redaguota 2010 kartus.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-10-16 Minija - FBK

2010 Spa 16 17:22

http://www.fbk.lt/index.php/naujienos/i ... galiu/5903" onclick="window.open(this.href);return false;
Iki neįtikėtino rekordo tetrūksta dviejų pergalių
Šeštadienį Kretingoje "Kaunas" žaidė LFF I lygos XXV turo rungtynes su vietos "Minija".

Iki šiol sezone komandos jau sužaidė dvejas tarpusavio rungtynes. Mūsų ekipa abu kartus šventė pergales, bet "Minija" užsirekomendavo nepalankiausios mums ekipos vardą, todėl ir šiandien lengvų rungtynių geltonai-žali nesitikėjo.

"Kaunas" rungtynes Kretingoje pradėjo tokios sudėties:

Ignas Plūkas; Audrius Račkus, Mindaugas Bagužis, Andrius Sanajevas, Valdas Pocevičius, Mantas Fridrikas, Aurimas Vertelis, Marius Šoblinskas, Nerijus Valskis, Edinas Pehličius, Evaldas Razulis.

Pirmoje rungtynių pusėje vyko apylygė kova ir pirmo dėmesio verto epizodo teko laukti kone pusę kėlinio. 21-ąją min. M.Šoblinskas aikštės viduryje "apvogė" "Minijos" futbolininkus, priartėjęs prie baudos aikštelės smūgiavo, bet kamuolys praskriejo virš vartų.

31 min. pavojinga ataka atsakė ir "Minija". Po šeimininkų išpuolio ir smūgio į mūsų vartus iš baudos aikštelės kamuolys praskriejo šalia vartų ir rezultatas liko nepakitęs.

40 min. Darius Gvildys stiprina puolimą - Aurimą Vertelį keičia Edvinas Petkus.

Iškart po keitimo mūsiškiai kėlė kampinį ir E.Razulis turėjo gerą šansą išvesti savo komandą į priekį, bet jo smūgis galva iš artimos distancijos buvo netikslus.

Po pertraukos kauniečiai suaktyvino savo veiksmus puolime ir sužaidus šiek tiek daugiau nei 10 minučių "Minijos" gynyba pagaliau subyrėjo.

56 min. "Kaunas" uždirbo baudos smūgį, po kurio N.VALSKIS siuntė kamuolį į baudos aikštelę. Čia jo niekas nekliudė ir "Kaunas" po gana kuriozinio įvarčio išsiveržė į priekį (0:1).

70 min. N.Valskis sukūrė dar vieną įvartį. Po Nerijaus perdavimo iš atakos krašto E.PEHLIČIUS galva padidino "Kauno" persvarą (0:2).

74 min. antrasis "Kauno" keitimas. Vietoj A.Sanajevo į aikštę žengė Simonas Paulius.

Dar po dešimties minučių komandos draugai jau sveikino E.RAZULĮ, kuris po eilinio rezultatyvuas N.Valskio perdavimo užtvirtino geltonai-žalių persvarą (0:3).

87 min. "Kaunas" keletą savo gerbėjų, atvykusių mylimos komandos palaikyti į Kretingą, pradžiugino ketvirtuoju įvarčiu. Tolimu smūgiu iš maždaug 25 metrų varžovų vartininką nuginklavo po keitimo aikštėje pasirodęs S.PAULIUS (0:4).

Dar po minutės Darius Šinkūnas pakeitė M.Fridriką, o per likusį laiką ekipoms jau nepavyko sukurti nieko įsimintino.

Iš Kretingos kauniečiai sugrįžta iškovoję jau 25-ąją pergalę iš tiek pat galimų. Iki pirmenybių pabaigos belikus dviems turams "Kauno" laukia dvikovos su Kėdainių "Lifosa" ir Alytaus "Vidzgiriu". Po jų paaiškės, ar geltonai-žaliems pavyks LFF I lygoje iškovoti visas 27 pergales.

Grįžti į