bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-10-17 Ekranas - Banga

2010 Spa 18 00:00

"Banga" įveikė čempionus
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... nas-101017" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį Panevėžyje "Banga" parodė charakterį - pirma praleidusi įvartį galiausiai parklupdė čempionato lyderį "Ekraną". Prieš rungtynes "Banga" abipusiu sutarimu nutraukė sutartį su Denis Gordej. Prieš sezoną iš Vilniaus "Vėtros" atvykęs gynėjas "Bangos" marškinėliais vilkėjo septyniolikoje šio sezono A lygos, LFF Taurės ir Baltijos lygos susitikimų. Klubas dėkoja D.Gordej už darbą ir pastangas ir linki sėkmės tolimesnėje karjeroje.

Rungtynės. Žiūrovai, pirmąjį susitikimo pusvalandį stebėję ne itin sėkmingus "Ekrano" bandymus atakuoti ir "Bangos" atsakyti kontratakomis, per paskutines penkiolika pirmojo kėlinio minučių išvydo net tris įvarčius. Pirmiausia šeimininkai puikiai pasinaudojo M.Gudausko klaida kairiajame gynybos krašte - kol "Bangos" gynėjas stebėjo link galinės linijos riedantį kamuolį, "Ekrano" saugas D.Bička jį pavijo ir pasiuntė į baudos aikštelę. Panevėžiečių legionierius iš Latvijos V.Rimkus iš penkių metrų tiesiog "sušaudė" I.Spiridonov ginamus vartus - 1:0. Visgi "Ekrano" aistruolių džiaugsmas tęsėsi neilgai. 39 minutę dešiniuoju kraštu vienas prieš šeimininkų vartininką T.Kaunecką išbėgo A.Staponka. "Bangos" puolėjas meistriškai permetė "Ekrano" vartų sargą ir rezultatas tapo lygus - 1:1. O per teisėjo pridėtą laiką "Banga" dar labiau sugadino šeimininkų nuotaiką. Kairiuoju kraštu nuo varžovų pabėgęs A.Staponka perdavė kamuolį į baudos aikštelės centrą M.Choruži, šis įveikė gynėją ir vartininką ir V.Mižigurskiui beliko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus - 1:2.

Antrasis kėlinys prasidėjo šeimininkų atakomis ir 58 minutę nedaug trūko, kad "Ekranas" būtų atstatęs pusiausvyrą. V.Rimkus išbėgo vienas prieš I.Spiridonovą, tačiau smūgiavo greta vartų. Po dvylikos minučių M.Choruži pademonstravo, kaip tokias progas reikia išnaudoti. Po A.Staponkos perdavimo "Bangos" saugas išbėgo vienas prieš T.Kaunecką ir užtikrintai pasiuntė kamuolį greta vartininko į vartus - 1:3. Tiesa, jau 76 minutę panevėžiečiai atkūrė intrigą - po R.Radavičiaus perdavimo iš kairiojo krašto V.Rimkus aplenkė "Bangos" gynėjus ir pasiuntė kamuolį į tinklą - 2:3. Per likusį rungtynių laiką čempionato lyderiai mėgino pralaužti "Bangos" gynybinius įtvirtinimus, tačiau gargždiškiai atsilaikė ir privertė kapituliuoti čempionus jų pačių tvirtovėje.
"Bangos" sudėtis: I.Spiridonov, M.Gudauskas, A.Ivanauskas, G.Ratkus, A.Jokšas, M.Choruži, A.Ostap, K.Urbaitis, A.Lipskis, A.Staponka (90' G.Gailius), V.Mižigurskis (50' R.Grudys). Atsargoje liko: P.Pocius, I.Bagdonas, Ž.Gedrimas, G.Kulbis.
Kita dvikova. Spalio 24 dieną 15 valandą Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su Vilniaus "Žalgiriu".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-10-17 Ekranas - Banga

2010 Spa 18 00:04

Sensacinga nesėkmė namuose
2010-10-17
http://www.fkekranas.lt/index.php?lang= ... 5&tid=2440" onclick="window.open(this.href);return false;

Šiandien, po trumpos pertraukos, A lygos pirmenybių rungtynes Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai žaidė namuose prieš „Bangos“ vienuolikę. Atkakliose rungtynėse „Ekrano“ komanda buvo priversta pripažinti svečių pranašumą 2:3. Mačo įvarčius ir D.Bičkos komentarą žiūrėkite FKE TV.
"Ekranas" rungtynes pradėjo tokios startinės sudėties. T.Kauneckas, E.Majus, D.Gleveckas, G.Tomkevičius, N.Sasnauskas, A.Arlauskas, R.Radavičius, A.Kučys, D.Bička, D.Galkevičius, V.Rimkus.
Rungtynių pradžioje kiek aktyvesni buvo „Ekrano“ žaidėjai, tačiau labai pavojinų progų įvarčiui pasiekti panevėžiečiams susikurti nepavyko. Pirmasis įvartis krito 32-ą minutę, kuomet iki pat galo dėl kamuolio kovojęs D.Bička skersavo jį į baudos aikštelę, o ten buvęs V.Rimkus galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus. Sužaidus 38 minutes „Ekrano“ žaidėjai suklydo gynyboje ir tuo pasinaudojęs svečių žaidėjas A.Staponka išbėgęs vienas prieš vartus išlygino rezultatą. Kėliniui skaičiuojant paskutines sekundes fortūna vėl nusišypsojo „Bangos“ ekipai, kaip po sumaišties „Ekrano“ baudos aikštelėje pirmasis prie kamuolio suskubo V.Mižigurskis ir pasiuntė jį į vartus. Po pirmo kėlinio „Banga“ buvo priekyje 2:1.

Antrame kėlinyje „Ekrano“ žaidėjai puolė atakuoti varžovų vartus. Puikios progos neišnaudojo V.Rimkus, kurio smūgis praskriejo greta vartų. 70-ą minutę „Banga“ surengė dar vieną greitą ataką ir M.Choružni tiksliu smūgiu padidino svečių pranašumą iki 3:1. „Ekrano“ viltis atgaivino gražus V.Rimkaus įvartis po R.Radavičiaus perdavimo 76-ą minutę. Paskutinėmis minutėmis ekraniečiai surengė varžovų vartų šturmą, tačiau daugiau įvarčių įmušta nebuvo. Svečiai iš Panevėžio išsivežė pergalę 3:2.

Kitas rungtynes „Ekranas“ žais šeštadienį Klaipėdoje, kur susikaus su Tauragės „Tauro“ komanda.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-10-17 Ekranas - Banga

2010 Spa 18 18:10

daugiau negu keista, kai FBK su savo vaikais ir I-os lygos sudėtimi sugeba keliauti be pralaimėjimų pirmoje lygoje, o Ekranas ar Sūduva su savo aukščiausio lygio LT mastu sudėtimi dažną kartą nesugeba nugalėti kažkokių provincijos komandėlių, kurios dar ir pirmoje lygoje turėtų nemažai paplušėti, kad užimtų prizinę vietą.

Grįžti į