bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-10-24 Atletas - Klaipėda

2010 Spa 24 23:07

FF A lyga: „Atletas“ nepasinaudojo galimybe iškovoti pirmąją pergalę
2010 spalio 24 d., sekmadienis
http://www.ivartis.lt/naujienos/new.255 ... rgale.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Paskutinėse Lietuvos futbolo federacijos A lygos 26-ojo turo rungtynėse Kaune, vietos „Atleto“ futbolininkai priėmė turnyrinės lentelės kaimynę Klaipėdos FC „Klaipėda“ ekipą. Nors ekipos turnyrinėje lentelėje žengia viena greta kitos, tačiau taškų skirtumas net 12. Po šio susitikimo šis skirtumas dar padidėjo, kadangi uostamiesčio ekipa įveikė „Atleto“ futbolininkus rezultatu 3:2 (1:0) ir įsirašiusi jau keturioliktą tašką turnyrinėje lentelėje aplenkė „Mažeikiai“ ekipą ir pakilo į aštuntą poziciją.

Rungtynes itin aktyviai pradėję „Klaipėda“ ekipos žaidėjai jau penktą rungtynių minutę kėlė rankas į viršų. Po Giedriaus Kožikio perdavimo iš krašto smūgiu galva Aivarą Bražinską nuginklavo Orestas Abramavičius. Visgi nors atrodė, jog klaipėdiečiams šiame susitikime viskas klosis be didesnių problemų, viskas klostėsi kiek kitaip. Praleidę įvartį „Atleto“ futbolininkai tarsi pabudo ir pradėjo „Klaipėda“ vartų šturmą. Jau 7 minutę pavojingą Aleksandro Jefišovo smūgį atrėmė Rimantas Bogužas, o dar po minutės svečius gelbėjo virpstai, kuomet į vieną jų atsitrenkęs kamuolys prariedėjo vartų linija ir atsitrenkęs į kitą grįžo atgal į aikštę.

Vėliau pirmajame kėlinyje abi komandos apsikeitė dar keliomis puikiomis progomis įvarčiui pelnyti, tačiau kėlinys baigėsi rezultatui nepakitus. Antrojo kėlinio pradžioje sėkmė jau šypsojosi aikštės šeimininkams. 52 rungtynių minutę įsiveržęs į baudos aikštelę į vartus smūgiavo klaipėdietis Paulius Budrys, tačiau „Atletą“ nuo įvarčio išgelbėjo virpstas. Dar po kelių minučių puikią ataką surengė ir patys kauniečiai, kuomet Marius Prieskenis perdavė kamuolį baudos aikštelėje buvusiam Pauliui Smaryginui ir šis stipriu smūgiu rezultatą išlygino. Dar po keleto minučių „Atleto“ ekipą vėl gelbėjo ne vartininkas, o virpstas. Po stipraus klaipėdiečių smūgio rezultatas liko nepakitęs. 65 mačo minutę „Atletas“ gavo istorinę progą iškovoti pergalę. Po puikios greitos atakos vienas prieš vartininką iššokęs Jaunius Mikalauskas buvo pargriautas vartų sargo, o skirtą vienuolikos metrų baudinį tiksliai realizavo Vladas Petkevičius, taip išvesdamas savo ekipą į priekį. Visgi įgytą persvarą Kauno ekipa sugebėjo išlaikyti vos keturias minutes. Praleidę įvartį „Klaipėda“ ekipos žaidėjai pradėjo rungtyniauti daug aktyviau ir agresyviau, ko pasėkoje baudos aikštelėje buvo pargriautas Marius Papšys už ką teisėjas jau į „Atleto“ vartus paskyrė vienuolikos metrų baudinį. Baudinį tiksliai realizavo pats M.Papšys, nors jo stipriai smūgiuotą kamuolį lietė „Atleto“ vartininkas. Apakinti sėkmės klaipėdiečiai ir toliau atakavo kauniečių vartus ir pasiekė savo. 76 rungtynių minutę pergalingą įvartį pelnė Deividas Lukošius ir taip dovanojo pergalę savo komandai. Per likusį laiką kauniečiai dar bandė rezultatą išlyginti, tačiau keletą kartų vos nebuvo nubausti patys. Susitikimą „Atletas“ baigė dešimtyje, kuomet iki rungtynių pabaigos likus rungtyniauti penkias minutes aikštę už raudoną kortelę buvo priverstas paliktas Paulius Smaryginas.

Kauniečiai šįkart nepasinaudojo galimybe iškovoti pirmą pergalę čempionate arba bent jau išbristi iš minusinių taškų ruožo. Tai jie galės pabandyti padaryti kitą savaitę Mažeikiuose.

Grįžti į