slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

2010-10-30 Minija- Nevėžis

2010 Spa 30 18:44

Kretingos „Minija“ – Kėdainių „Nevėžis“ 2:3 (0:3)

Teisėjas: D.Vilutis (Kaunas), 150 žiūrovų

Įvarčiai: 73 (iš 11m.) ir 87 min. K.Norvilas („Minija“); 11 min. Aretas Gėgžna, 24 ir 35 min. A.Lyberis („Nevėžis“)

Įspėtas: 39 min. M.Balasanovas („Minija“)

Pašalintas: 50 min. A.Dilys („Nevėžis“)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-10-30 Minija- Nevėžis

2010 Spa 30 21:40

http://www.fkminija.net/tvs/content/view/614/1/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kretingos “Minija” savo pasirodymą 2010 metų LFF I lygos pirmenybėse baigė po permainingos kovos 2:3 pralaimėjusi Kėdainių „Nevėžiui“. Kretingiškiai nors ir aktyviai žaidė pirmajame kėlinyje, tačiau įvarčius mušė tik svečiai – pasinaudoję trijomis progomis, „Nevėžio“ futbolininkai vien per pirmąjį kėlinį įgijo trijų įvarčių persvarą.
Antrajame kėlinyje „Minijai“ pavyko pakreipti rungtynių eiga sau palankia linkme. Vos įsibėgėjus kėliniui, už paskutinės vilties pražangą aikštę teko palikti „Nevėžio“ vartininkui. Deja, tik per paskutines penkioliką minučių kretingiškiams pavyko pralaužti varžovų gynybą – du Karolio Norvilo įvarčiai (vienas nuo 11 metrų žymos), rungtynių pabaigoje maksimaliai buvo atkūrę intrigą (2:3), tačiau išplėšti bent lygiųjų kretingiškiams nepavyko.
Pralaimėjimu pabaigę LFF I lygos pirmenybes, kretingiškiai galutinėje rikiuotėje, surinkę 22 taškus, užėmė devintąją vietą.

Rungtynių eiga. Pagal žaidimą apylygiai vykusiame pirmajame kėlinyje tiek „Minija“, tiek „Nevėžis“ susikūrė po kelias progas įvarčiams. Tik kretingiškiai jų nei vienos neišnaudojo, o svečiai vos ne visas pavertė įvarčiais.

Pirmasis įvartis į „Minijos“ vartus krito, kai šalia baudos aikštelės buvo prasižengta nutraukiant pavojingą „Nevėžio ataką ir Aretas Gėgžna atlikus baudos smūgį, kamuolys rikošetu nuo „sienelės“ atsidūrė vartuose (0:1).

Realią progą išlyginti rezultatą turėjo Andrius Paulauskas, tačiau po jo smūgio kamuolys, liestas „Nevėžio“ vartininko , atsitrenkė į virpstą.

Netrukus po dar vienos svečių kontratakos ir stipraus smūgio į vartus, „Minijos“ vartininkui Dainiui Staponui pavyko pirmąjį smūgį atremti, tačiau priešais vartus atšokęs kamuolys atiteko Aivarui Lyberiui ir pastarasis, nepraleido progos pasižymėti, pasiųsdamas kamuolį į vartus (0:2).

Daugiau dėmėsio puolimui nei gynybai skyrę kretingiškiai, po kelių akimirkų sekusiose dvejose atakose galėjo įmušti įvartį į „Nevėžio“ vartus, tačiau keli bandymai smūgiuoti į vartus vos iš kelių metrų atsirenkdavo arba į gynėjus, arba buvo atremti „Nevėžio“ vartininko.

Pasinaudoję tuom, kad kretingiškiai nedrausmingai grįždavo į gynybą, „Nevėžis“ dar kartą surengė greitą kontrataką, kurios smaigalyje atsidūręs Aivaras Lyberis įmušė antrąjį savo ir trečiajį komandos įvartį (0:3).

Per pertrauką „Minijos“ treneriai ėmėsi radikalių veiksmų ir pakeitė iškart net keturis žaidėjus. Dar aktyviau puolime pradėję žaisti kretingiškiai, neleisdavo laisvai jaustis svečiams net savoje aikštės pusėje. Tas spaudimas netrukus pasiteisino, kai iš varžovų buvo perimtas kamuolys ir Marselis Balasanovas tolimu smūgiu bandė pergudrauti baudos aikštelę palikusį vartininką „Nevėžio“ vartininką. Pastarojo bandymas už baudos aikštelės ribų rankomis atremti į vartus skriejantį kamuolį, buvo teisėjo traktuotas kaip paskutinės vilties pražanga ir vartininkas buvo pašalintas iš aikštės. Kadangi kėdainiškiai šiose rungtynėse neturėjo antrojo vartininko, tad į vartus stojo vienas iš žaidėjų.

Turėdami vieno žaidėjo persvarą, „Minijos“ žaidėjai dar dažniau kontroliuodavo kamuolį greta varžovų baudos aikštelės bei prasiveržimais ir tolimais smūgiais bandė „patikrinti“ naująjį varžovų vartininką. Šiam ne visus smūgius pavyko sėkmingai atremti ir sugauti kamuolį iš pirmo karto, tad po kretingiškių smūgių kildavo didelė gresmė varžovų vartams.

Tačiau pasižymėti kretingiškiams pavyko tik 73-ąją minutę, kai po prasiveržimo, baudos aikštelėje buvo pargriautas „Minijos“ puolėjas Karolis Norvilas, kuris pats šaltakraujiškai realizavo 11 metrų baudinį.

Rungtynėms baigiantis Karolis Norvilas po greitos kontratakos, dar kartą pergudravo varžovų vartininką ir sušvelnino varžovų persvarą iki minimumo.

Per likusias kelias minutes, „Minijos“ žaidėjai bandė išplėšti bent lygiąsias, tačiau nesėkmingai baigėsi keli bandymai smūgiuoti bei galva nukreipti kamuolį į vartus po aukštų perdavimų į baudos aikštelę.

Tad sezoną „Minija“ pabaigė dar vienu pralaimėjimu minimaliu skirtumu 2:3.

Rungtynių statistika:
Minija (Kretinga) - Nevėžis (Kėdainiai) 2:3 (0:3)
Teisėjas: D.Vilutis (Kaunas), 150 žiūrovų
„Minijos“ sudėtis: Dainius Staponas (46 min. Justas Prakapas), Andrius Piekus (46 min. Jurijus Kurbangalijevas), Audrius Tolis (46 min. Arūnas Dievinas), Mantas Mažionis, Mindaugas Šoblinskas, Artūras Kurbangalijevas, Stasys Vyšniauskas (46 min. Germanas Vaniuchinas) , Gediminas Žilys, Ramūnas Litvinas, Marsel Balasanov, Andrius Paulauskas.
Įvarčiai: 73 min. (iš 11m.) ir 87 min. K.Norvilas („Minija“); 11 min. Aretas Gėgžna, 24 min. ir 35 min. A.Lyberis („Nevėžis“)
Įspėjimai: 39 min. M.Balasanov („Minija“)
Pašalinimai: 50 min. A.Dilys („Nevėžis“)

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010-10-30 Minija- Nevėžis

2010 Spa 31 23:50


Grįžti į