bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-11-07 Banga - Mažeikiai

2010 Lap 06 21:36

32 turas: lemiamų kovų metas
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... vas/283-32" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį 13 valandą Gargždų miesto stadione "Banga" susitiks su "Mažeikiais".

Tarpusavio dvikovos. Komandos, keliaudamos per įvairias Lietuvos futbolo pakopas, iki pat šio sezono sugebėjo prasilenkti. Kai "Banga" žaidė aukščiausioje ir I lygose, "Mažeikiai" atitinkamai rungtyniavo I ir II lygose. Kai "Banga" nusileido iki II lygos, mažeikiškiai bandė įsitvirtinti I lygoje. Gargžduose prasidėjus futbolo atgimimui, "Mažeikiai" ilgam užstrigo II lygoje.

Pirmoji šio sezono "Bangos" ir "Mažeikių" dvikova vyko gegužės 2 dieną Šiauliuose, kuriuose mažeikiškiai buvo prisiglaudę, kol rekonstravo savo stadioną. Mūsų komandai ta dvikova kelia ne pačius maloniausius prisiminimus - pirmajame kėlinyje "Banga" pelnė du įvarčius bei turėjo dar keletą puikių progų padidinti persvarą, tačiau antrajame kėlinyje tarsi sustojo ir tuo pasinaudoję mažeikiškiai per paskutines dešimt susitikimo minučių išlygino rezultatą - 2:2. Antrasis susitikimas, vykęs liepos 30 dieną Gargžduose, mūsų komandai taip pat klostėsi nelengvai. "Banga" turėjo persvarą, tačiau pergalę (2:1) lėmusį įvartį įmušė tik baigiantis rungtynėms.

Vietų dalyba. Paskutiniuose A lygos turuose bus nulemta galutinė komandų rikiuotė. Tiek "Bangai", tiek "Mažeikiams" pergalė gali garantuoti aukštesnes pozicijas. Gargždiškiams pergalė užtikrintų mažiausiai šeštąją vietą (ir išsaugotų viltis pakilti dar aukščiau), o mažeikiškiai sėkmės atveju greičiausiai aplenktų "Klaipėdą" ir turėtų geresnes galimybes nei uostamiesčio ekipa finišuoti aštuntojoje vietoje.

Kortelės. Pastaruoju metu "Bangai" vos ne kiekvienose rungtynėse reikia remtis vis kitais žaidėjais, nes komandą pradėjo "pjauti" renkamos geltonos kortelės. Šįkart teks verstis be trijų pagrindinės sudėties žaidėjų. Rimvydas Grudys praleis jau antrąsias rungtynes dėl praėjusį sekmadienį gautos aštuntosios geltonos kortelės, o Andrius Jokšas ir Anatolij Ostap priversti praleisti dvikovą su "Mažeikiais" dėl trečiadienį gautų ketvirtųjų geltonų kortelių. Tiesa, po diskvalifikacijos į aikštę turėtų sugrįžti Aurelijus Staponka.

Dubleriai. "Mažeikiai-2" ir "Banga-2" jėgas išmėgins pirmadienį 13:00 Mažeikiuose.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-11-07 Banga - Mažeikiai

2010 Lap 07 23:38

Įspūdinga "Bangos" pergalė
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... i-20101107" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį "Banga" Gargždų miesto stadione sužaidė rezultatyviausias rungtynes šį sezoną - "Mažeikiai" įveikti 6:1. Rungtynės. Nuo pirmųjų minučių aikštėje dominavusi "Banga" gana greitai išsiveržė į priekį - jau 6 minutę M.Choruži perdavimą iš kairiojo krašto "uždarė" A.Staponka. 21 minutę A.Staponka beveik identiškoje situacijoje, tik po A.Lipskio perdavimo iš dešiniojo krašto, padvigubino gargždiškių persvarą - 2:0.

Trisdešimtą minutę "Bangai", šiose rungtynėse turėjusiai tik tris atsarginius žaidėjus, teko daryti priverstinį keitimą - traumą patyrė gynėjas A.Ivanauskas. Kol mūsų komanda perrikiavo gretas, mažeikiškiai perėmė iniciatyvą ir netgi pelnė įvartį. 32 minutę G.Podelis baudos aikštelėje suklaidino "Bangos" gynėjus ir pasiuntė kamuolį į vartus - 2:1. Po penkių minučių chaotiško žaidimo gargždiškiai vėl susigrąžino rungtynių kontrolę į savo rankas, o antrajame kėlinyje pradžiugino žiūrovus įvarčių gausa.

50 minutę M.Gudauskas iš aikštės gilumos atliko tikslų perdavimą V.Mižigurskiui, kuris išbėgo vienas prieš "Mažeikių" vartininką ir tiksliu smūgiu padidino mūsų komandos persvarą - 3:1. Dar po penkiolikos minučių po A.Staponkos perdavimo V.Mižigurskis darsyk išbėgo vienas prieš vartininką ir pasižymėjo antrą kartą - 4:1. 79 minutę svečių triuškinimą pratęsė G.Gailius. M.Choruži iš kairiojo krašto pasiųstą kamuolį "Bangos" puolėjas susistabdė "Mažeikių" baudos aikštelėje ir efektingai smūgiavo į viršutinį vartų kampą - 5:1. 82 minutę mažeikiškių bėdos dar padidėjo, kai už antrą geltoną kortelę iš aikštės buvo išvarytas P.Vaikasas. Jei iki tol svečiams dar pavykdavo kartas nuo karto surengti reidus "Bangos" vartų link, tai gargždiškiams įgijus kiekybinę persvarą žaidimas visiškai persikėlė į "Mažeikių" aikštės pusę. Tiesa, iš daugybės galimybių pasiųsti kamuolį į vartus mūsų komanda išnaudojo tik vieną. 89 minutę G.Gailius baudos aikštelėje kulnu atmetė kamuolį G.Kulbiui, o šis tiksliu smūgiu padėjo galutinį tašką paskutinėje šio sezono dvikovoje Gargždų stadione - 6:1.

Po rungtynių "Bangos" vyriausias treneris A.Narbekovas buvo patenkintas komandos žaidimu: "Rezultatas parodo viską. Įmušti šešis įvarčius - pakankamai daug. Tik vieną atkarpą pirmajame kėlinyje, kai buvome priversti pakeisti A.Ivanauską, buvome truputį pasimetę. Labai patenkintas esu ir žaidimu, ir tais žaidėjais, kurie žaidė ne savo pozicijose. Šiandien turėjome trumpą suoliuką - trys praleido rungtynes, kiti traumuoti, I.Bagdonas susirgęs. Situacija buvo sunki, net nesitikėjome, kad taip "lengva" bus. Norisi vyrams padėkoti už šiandieninį darbą. Taip pat esame dėkingi Gargždams, savo žiūrovams, kad taip palaikė visą sezoną, nes tai buvo paskutinės rungtynės namuose šį sezoną. Turėtume tiek žiūrovai, tiek komanda būti vieni kitais patenkinti. Liko dar dvejos rungtynės, kurias pasistengsime sužaisti kaip priklauso". Pergalė prieš "Mažeikius" užtikrino "Bangai" mažiausiai šeštąją vietą, paklaustas, ar bandys kovoti dėl penktosios, A.Narbekovas sakė: "Kol viskas įmanoma, bandysim. Aišku, ne viskas mūsų rankose. Vieta priklauso ir nuo "Šiaulių" rezultatų. Mes bandysime padaryti viską, ką galime".

Kita dvikova. "Bangai" šį sezoną liko du susitikimai - ketvirtadienį, lapkričio 11 dieną, 19 valandą Liepojoje žais Baltijos lygos aštuntfinalio rungtynes su "Metalurgs", o sekmadienį, lapkričio 14 dieną, 13 valandą Pakruojyje žais su "Kruoja".

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2010-11-07 Banga - Mažeikiai

2010 Lap 08 15:18

pasityčiojo kaip reikalas

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-11-07 Banga - Mažeikiai

2010 Lap 08 17:26

Epizodai: http://www.fkbanga.lt/index.php/media/v ... eda-101103" onclick="window.open(this.href);return false;

Larsson
Pranešimai: 1
Užsiregistravo: 2010 Lap 09 10:26
Palaikoma komanda: Fk Banga

Re: 2010-11-07 Banga - Mažeikiai

2010 Lap 09 10:27

nebuvo ten pries ka zaist turejo ir daugiau ivarciu krist!

Grįžti į