bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 10:25

V.Ivanauskas: „Nusikaltimas leisti žaisti tokioje aikštėje“
2010.11.08, 10:18
http://penalty.lt/v-ivanauskas-%E2%80%9 ... %E2%80%9C/" onclick="window.open(this.href);return false;

Po pergalės prieš Vilniaus „Žalgirį“ „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris Valdas Ivanauskas pasidžiaugė, kad sezonas Šiauliuose uždarytas skambiu akordu, tačiau pareiškė, kad nusikaltimas leisti futbolininkams žaisti tokioje aikštėje. „Žalgirio“ strategas Igoris Pankratjevas po mačo ilgai žiūrėjo į švieslentę negalėdamas patikėti, kad jo komanda pralaimėjo.

„Buvo sunku po trečiadienio rungtynių su „Sūduva“. Nusikaltimas leisti futbolininkams žaisti, kai tokia aikštės kokybė. Bet reikia žaisti. Vyrai parodė charakterį. Manau, jie pelnytai laimėjo. Per tokias rungtynes daug lemia standartinės padėtys. Pirmas įvartis ir buvo pelnytas po baudos smūgio. Manau uždarėme sezoną Šiauliuose gražiu akordu. Malonu prieš žiūrovus, prieš komandą, tik gaila, kad sezonas beveik baigėsi. Tikimės išsaugoti užimamą vietą“, – klubo interneto svetainei fcsiauliai.lt sakė Valdas Ivanauskas.

Treneris teigė, kad jį neramina aikštės kokybė Klaipėdoje, kuri dar prastesnė nei Šiaulių stadiono. „Yra geri maniežai Marijampolėje ir Vilniuje, būtų gerai, kad abiems klubams sutarus paskutines čempionato rungtynes su „Klaipėda“ leistų žaisti manieže. Būtų visiems gerai“, – sakė V.Ivanauskas.

„Žaidimas, mano nuomone, buvo rudeniškas. Šeimininkai geriau prisitaikė prie aikštės. Mus išmušė iš ritmo pirmas kuriozinis įvartis. Antrą praleidome per emocijas. Patys įmušti nesugebėjome, nors progų turėjome.. Tuo futbolas ir įdomus, niekas neitų žiūrėti rungtynių, jei visas progas išnaudotume. Man vis dar nesitiki, kad pralaimėjome, per mažai laiko praėjo. Tačiau pasižiūriu į švieslentę – pasirodo tikrai“, – fcsiauliai.lt tinklapiui sakė Igoris Pankratjevas.

Paklaustas, ar neskaičiuoja, kuri vieta – antroji ar trečioji – „Žalgiriui“ būtų palankesnė finansiškai, I.Pankratjevas atsakė: „Ne, mus svarbiau yra sportinis principas. Antroji vieta aukštesnė už trečiąją“.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 10:30

Valdas Ivanauskas: „Sezoną Šiauliuose uždarėme gražiu akordu“
2010 11 07
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12133" onclick="window.open(this.href);return false;



„Šiaulių“ komandos vyr. treneris Valdas Ivanauskas pasidžiaugė, kad pavyko sukurti šventę paskutinėse namų rungtynėse ir iškovoti svarbią pergalę. „Žiūrovams turėjo rungtynės patikti - nes tokioje aikštėje sukurti tiek progų prie vienų ir prie kitų vartų – tikrai didelis dalykas.“

- Jūsų kolega ir bendražygis nuo „Žalgirio“ laikų, Igoris Pankratjevas, sakė, kad dar nesitiki, kad rungtynės taip baigėsi. Jūs jau patikėjote?
- Tokia realybe, taip rodo ir švieslentė. Buvo sunku, ypač atsigauti po trečiadienio rungtynių su „Sūduva“. Yra nusikaltimas leisti žaidėjams žaisti, kai tokia aikštės kokybė. Bet reikia žaisti. Vyrai parodė charakterį ir manau pelnytai laimėjo. Rezultatas mane, aišku, tenkina. Jau sakiau, kad tokiose rungtynėse daug lemia standartinės padėtys. Būtent pirmas ir buvo pelnytas po baudos smūgio, antras – Igoris sužaidė fantastiškai, buvo gražu žiūrėti. Manau uždarėme sezoną Šiauliuose gražiu akordu. Malonu prieš žiūrovus, prieš komandą, tik gaila, kad sezonas baiginėjasi.

- Šiek tiek nustebino komandos startinė sudėtis – nebuvo kelių žaidėjų, kurie į aikštę nuo rungtynių pradžios išeidavo nuolat.
- Rotacija privalo būti, turėjome „anglišką“ savaitę, žaidėme kas tris dienas, ji buvo labai sunki. Turėjau rotuoti žaidėjus, žinau kiek Kuklys gali žaisti, kiek Raskovas, esu patenkintas tais žaidėjais kurie juos pakeitė, jie – verti pagrindinės komandos sudėties. Esame komanda, turime ne 11 žaidėjų, o 22, visi savo šansą gavo, kas išnaudojo tas išnaudojo, kas ne – patys kalti.

- Ar varžovai pateikė staigmenų?
- Žaidžianti komanda, teko stebėti kelias jų rungtynes. Jiems aikštės kokybė trukdė kaip ir mums. Komanda turi savo braižą, stipriąsias, silpnąsias puses ir mes išnaudojome savo šansus.

- Nepaisant, kad aikštės kokybė – tragiška, vis tik rungtynės turėjo patikti žiūrovams. Buvo pavojingų atakų, daug progų, palyginus su „Sūduvos“ rungtynėmis jos tikrai buvo gražesnės.
- Teisybė, gal pirmas kėlinys buvo kiek blankesnis, antrame, po įmušto įvarčio „Žalgiris“ atsivėrė, mes turėjome daug kontratakų, kuriose trūko paskutinio perdavimo, šiek tiek tikslumo. Žiūrovams manau patiko rungtynės, nes tokioje aikštėje sukurti tiek progų prie vienų ir prie kitų vartų – tikrai didelis dalykas.

- Sugadinote sezono pabaigą „Sūduvai“, dabar – ir „Žalgiriui“ apsunkinote gyvenimą.
- Gal esame neparankus lyderiams, išskyrus „Ekraną“, bet mūsų komanda pajautė žaidimo ritmą, nuotaiką, kurios ir tikėjausi atėjęs į komandą. Dar karta pasikartosiu, kad sezonas baigiasi, bet iš kitos pusės, nuovargis jaučiasi. Tikimės išsaugoti tą vietą kurią turime, o pagrindinis tikslas patekti į taurės pusfinalį, šį tikslą pasakėme praėjusį trečiadienį.

- Paskutinės rungtynės su „Klaipėda“. Įveikta „Sūduva“, „Žalgiris“, ar komandai nepritrūks nusiteikimo, motyvacijos paskutinėse rungtynėse?
- Ne, jei šiandien būtų neigiamas rezultatas, arba nebūtume laimėję, tada turėtume problemų, o dabar tikslą turime pasiekti penktą vietą. Tačiau mane labiau neramina aikštės kokybė Klaipėdoje, kuri dar prastesnė, kiek žinau nei pas mus. Yra geri maniežai Marijampolėje ir Vilniuje, būtų gerai, kad abiems klubams sutarus, leistų žaisti manieže, būtų visiems gerai, bet manau, kad tai neįvyks.

- Sieksite to, kad rungtynės būtų žaidžiamos Marijampolėje ar Vilniuje?
- Aš sieksiu, kad rungtynės būtų žaidžiamos geroje aikštėje.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 10:32

Igoris Pankratjevas: „Nesitiki, kad pralaimėjome”
2010 11 07
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12134" onclick="window.open(this.href);return false;



„Žalgirio“ komandos vyr. treneris po rungtynių dar ilgai žvilgčiojo į tablo, negalėdamas patikėti, kad jo komanda pralaimėjo. Treneris akcentavo tai, kad žalgiriečiai nesugebėjo realizuoti susikurtų progų.

- Prieš rungtynes prognozavome, kad gražaus futbolo nematysim, vis tik reginys buvo malonus akiai?
- Žiūrovams spręsti ar gražus buvo žaidimas, man atrodė, kad – rudeniškas. Šeimininkai geriau prisitaikė prie aikštės. O kalbant apie varžybas, mus išmušė tas pirmas kuriozinis įvartis. Antrą praleidome per emocijas, patys įmušti nesugebėjom nors progų buvo. Tuo futbolas ir įdomus, niekas neitų jei visas progas išnaudotume.

- Tikriausiai prieš rungtynes tikėjotės pergalės?
- Taip, man ir dabar nesitiki, kad pralošėme, per mažai laiko praėjo. Pasižiūriu į tablo – pasirodo tikrai.

- Liko vienerios rungtynės dėl sidabro. Neskaičiuojat kuri vieta gali būti palankesnė finansiškai?
- Ne, mus svarbiausias sportinis principas. Antra vieta aukštesnė už trečiąją.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 10:33

Yra geri maniežai Marijampolėje ir Vilniuje, būtų gerai, kad abiems klubams sutarus paskutines čempionato rungtynes su „Klaipėda“ leistų žaisti manieže. Būtų visiems gerai“, – sakė V.Ivanauskas.
Yra dar ir dirbtinės dangos aikštė Gargžduose (kas kur kas arčiau klaipėdiečiams nei Marijampolė ar Vilnius), bet vargu, ar Klaipėda norės žaisti, nes tada nuo Šiaulių atsikraus dviženkliu skaičiumi. O purvyne dar ir pasidraskyti gali.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 10:34

Vilius Lapeikis: „Susižaidimas, bendras supratimas ir sėkmė lemia pergales“
2010 11 07
http://www.fcsiauliai.lt/kiti/klubo_naujienos/rec_12135" onclick="window.open(this.href);return false;



Po laimėtų rungtynių su „Žalgiriu“ pirmojo, gana kuriozinio, įvarčio autorius Vilius Lapeikis sakė, kad komanda sezono pabaigoje įsižaidė ir nesiruošia užleisti penktosios turnyrinės lentelės vietos.

- Įvartis - tai buvo daugiau perdavimas, nei smūgis į vartus?
- Taip, prieš rungtynes treniruojamės atlikdami standartines padėtis, treneris paskyrė man atlikti baudos smūgį. Pakėliau kamuolį į baudos aikštelę, patys matote kokia aikštės kokybė, pasisekė, gana toks kuriozinis įvartis, tačiau kažkada sėkmė ir į mūsų kiemą turi ateiti.

- Tačiau tai, kad laimėjote, ne vien sėkmė, „Šiauliai“ šiuo metu žaidžia išties gerai.
- Komanda sezono pabaigoje įgauna žaidimo braižą, susižaidėm, pradėjo sektis, tai ir lemia pergales.

- Ar varžovai kuo nors nustebino?
- Iš „Žalgirio“ ir tikėjomės tokio žaidimo, kad jie turės kiek didesnę žaidybinę persvarą, kad jie daugiau kurs, mes – ginsimės, tačiau kovojome ir laimėjome.

- Šios rungtynės buvo svarbios kovojant dėl penktos vietos. Liko dar vienerios – su „Klaipėda“, joms taip pat reikia nusiteikti, kad neprarasti taškų.
- Kovosime ir ten, kaip Deivydas Lunskis savo interviu minėjo, kad sieksime penktos vietos, tikrai nenorim jos užleisti „Bangai“. Važiuosime į Klaipėda taškų ir užsitikrinti penktą vietą.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 10:35

Įvarčiai:


Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 14:58

eilinį kartą "Žalgiris" ant šiauliečių užsirovė :D prieš porą metų be medalių liko tik per juos, Narbekovas tada treniravo ir po kiekvienų FC "Šiauliams" praloštų rungtynių į spaudos konfefercijas neateidavo..... dabar teks žaliesiems paskutinėse rungtynėse su "Sūduva" įrodinėti ko yra verti.... :lol:

UCCM
Pranešimai: 602
Užsiregistravo: 2010 Vas 11 06:57

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 21:07

Neatrandu kur ten buvo pries kuri laika Ivano istarta fraze, kad Siauliuose futbolu didesnis susidomejimas, negu Vilniuje. Tai va Vilniuje net i Vetra dazniausiai sueidavo daugiau negu 191 ziurovas, kiek buvo Siauliuose per si maca neskaitant vilnieciu...

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 08 22:29

Neatrandu kur ten buvo pries kuri laika Ivano istarta fraze, kad Siauliuose futbolu didesnis susidomejimas, negu Vilniuje. Tai va Vilniuje net i Vetra dazniausiai sueidavo daugiau negu 191 ziurovas, kiek buvo Siauliuose per si maca neskaitant vilnieciu...
Taip imkim ir iš vienų rungtynių lapkričio pradžioj padarykim išvadas apie futbolo populiarumą Šiauliuos.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-11-07 Šiauliai - Žalgiris

2010 Lap 09 11:26

Santrauka:


Grįžti į