bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-11-14 Kruoja - Banga

2010 Lap 14 12:51

33 turas: paskutinės sezono rungtynės
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 0-33-turas" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį 13 valandą Pakruojo stadione "Banga" žais paskutines oficialias šio sezono rungtynes su "Kruoja".

Tarpusavio dvikovos. Per penkis pastaruosius sezonus (2006-2010 metais) "Banga" ir "Kruoja" tarpusavyje žaidė 14 kartų. Aštuonis kartus laimėjo gargždiškiai, tris kartus - Pakruojo komanda, o dar trys dvikovos baigėsi taikiai. Įvarčių santykis - 25:15 "Bangos" naudai. Pirmoji šių metų dvikova gegužės 9 dieną vyko Pakruojyje. Jos pradžia "Bangai" buvo itin nesėkminga - 6-tą minutę aikštės šeimininkai pirmavo 2:0. Tačiau mūsų komanda dar pirmame kėlinyje išlygino rezultatą, o antrojo pradžioje įmušusi trečią įvartį šventė pergalę 3:2. Rugpjūčio 6 dieną "Kruoja" pasiekė įtikinamą revanšą Gargžduose - "Banga" nusileido svečiams net 0:3.

Dvikovos reikšmė. Nesvarbu kaip baigtųsi šis susitikimas, "Kruoja" jau nebepajudės iš septintosios vietos. "Banga" dar turi galimybę pakilti į penktąją vietą, tačiau tai lems ne tik "Kruojos" - "Bangos" susitikimo rezultatas, bet ir "Klaipėdos" - "Šiaulių" dvikovos baigtis. Gargždiškiai šiauliečius aplenks tik tuo atveju, jei sekmadienį surinks daugiau taškų.

Kortelės. "Banga" pratęsė liūdną tradiciją - šįkart dėl ketvirtųjų geltonų kortelių nežais Mantas Gudauskas ir Edvinas Bračkus. Tiesa, sugrįžtančių po diskvalifikacijos gretos gausesnės - Rimvydas Grudys, Andrius Jokšas ir Anatolij Ostap. "Kruoja" taip pat turi netekčių dėl viršyto kortelių limito. Sekmadienį aikštėje nepamatysime Bertrand Ngapounou.

Dubleriai. "Banga-2" ir "Kruoja-2" jėgas išmėgins pirmadienį 13:00 Gargždų miesto stadione.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010-11-14 Kruoja - Banga

2010 Lap 15 00:02

Sezonas pabaigtas lygiosiomis
http://www.fkbanga.lt/index.php/naujien ... 91-pabaiga" onclick="window.open(this.href);return false;

Sekmadienį Pakruojyje "Banga" žaidė paskutines oficialias šio sezono rungtynes. Gargždiškiai dominavo aikštėje, tačiau neišnaudojo gausybės progų ir dvikova baigėsi taikiai - 1:1.

Rungtynės. Susitikimą aktyviau pradėjo "Kruoja", tačiau įvartis į mūsų komandos vartus krito ne po sėkmingų pakruojiškių veiksmų, o po mūsų gynėjų klaidos. R.Grudys bandė galva atmesti kamuolį I.Spiridonov, tačiau "Kruojos" žaidėjas T.Eliošius kyštelėjo koją ir kamuolys atsidūrė vartuose - 1:0. Po penkių minučių "Banga" turėjo puikią galimybę atstatyti pusiausvyrą, tačiau po G.Kulbio perdavimo iš dešiniojo krašto A.Staponka ne itin vykusiai bandė smūgiuoti galva neaukštai skriejusį kamuolį ir šis atiteko Pakruojo ekipos vartų sargui.

Jei pirmajame kėlinyje "Kruoja" dar pakankamai sėkmingai griaudavo "Bangos" bandymus atakuoti ir atsakydavo pavojingais reidais į mūsų baudos aikštelę, tai antrajame kėlinyje žaidimas iš esmės persikėlė į Pakruojo ekipos aikštės pusę. Gargždiškiams jau 52 minutę pavyko išlyginti rezultatą. Po M.Choruži perdavimo iš kairiojo krašto A.Staponka smūgiavo ne itin stipriai ir tiksliai, tačiau kamuolys atsidūrė vartuose - 1:1. Vėliau "Bangos" atakos ritosi varžovų vartų link viena po kitos, mūsų futbolininkai smūgiavo daugybę kartų į vartus, tačiau fortūna buvo šeimininkų pusėje. V.Mižigurskis, A.Staponka, G.Kulbis ir A.Lipskis neišnaudojo puikių progų nubausti šeimininkus už klaidas gynyboje. O per teisėjo pridėtą laiką mūsų komanda vos nebuvo nubausta pati - T.Eliošius išbėgo vienas prieš I.Spiridonov, tačiau "Bangos" vartininkas sužaidė puikiai ir nuėmė kamuolį nuo pasiruošusio smūgiuoti varžovo kojos. Tad paskutinėse šio sezono rungtynėse užfiksuotos lygiosios.

Po rungtynių "Kruojos" vyr.treneris A.Klimavičius pripažino, kad arčiau pergalės buvo svečiai: "Rungtynės buvo įdomios žiūrovams, o treneriams - nelabai. Sezono pabaigoje žaidėjams pritrūko jėgų ir meistriškumo tokios būklės aikštėje. Gal arčiau pergalės buvo "Banga", bet toks yra futbolas". Paprašytas įvertinti visą sezoną, treneris sakė: "Šiemet įdėtas didelis darbas bus pamatas kitiems metams. Žinome, ko trūksta mūsų komandai, tad laukia didelis darbas".

"Bangos" vyr.treneris A.Narbekovas: "Kurioziškos rungtynės. Kadangi jos komandoms nieko nelėmė, tai buvo atviros rungtynės. Rezultatas 1:1 neatspindi mūsų turėto pranašumo. Neišnaudojome progų, o gale dar galėjome būti nubausti. Išskyrus progų išnaudojimą, neturiu jokių priekaištų vyrams". Vertindamas sezoną treneris sakė: "Sezonas pavyko. Pasiekėme taurės pusfinalį. Atkarpomis rodėme gana neblogą žaidimą. Buvo ir graudžių rungtynių, panašių kaip šiandien, kai paliekame taškus. Norint užimti gerą vietą, nereikia su tom komandom, kurios yra už mūsų, praradinėti taškų. Ypač, kaip rungtynėse su "Klaipėda". Po šių rungtynių sunku buvo žaidėjus įtikinti, kad dar galime užimti penktą vietą".
"Bangos" sudėtis: I.Spiridonov, K.Urbaitis, D.Padaigis, R.Grudys, A.Jokšas, M.Choruži, G.Kulbis, A.Ostap, A.Lipskis, A.Staponka, G.Gailius (35' V.Mižigurskis). Atsargoje liko: P.Pocius, I.Bagdonas, Ž.Gedrimas.

Grįžti į