bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010-11-14 Žalgiris - Sūduva

2010 Lap 14 23:57

D.Vencevičius džiaugėsi, I.Pankratjevas labai neliūdėjo
http://penalty.lt/d-vencevicius-dziauge ... neliudejo/" onclick="window.open(this.href);return false;

Po paskutiniųjų Lietuvos futbolo A lygos čempionato rungtynių tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ mintimis apie jas pasidalijo nugalėtojų treneris Donatas Vencevičius ir pralaimėjusiųjų strategas Igoris Pankratjevas.

„Visi – ir sirgaliai, ir žaidėjai suprato mačo svarbą. Tai parodė pačios rungtynės. Komandos jautė įtampą, kiekvienas žaidėjas jautė atsakomybę, bijojo suklysti Rungtynės buvo apylygės. Turėjome ir mes šansų, ir „Žalgiris“, bet šiandien mums pasisekė labiau. Užėmėme antrąją vietą ir tuo labai džiaugiamės“, – sakė Donatas Vencevičius.

Anot jo, „Sūduva“ iš anksto tikrai negalvojo sulysti į gynybą. „Pirmasis kėlinys mums susiklostė visai neblogai. Natūralu, kad kai lieka 15 minučių, per kurias varžovams reikia laimėti, mes praradome iniciatyvą. Treneris gali kiek nori sakyti, bet žaidėjo pasąmonėje užsifiksuoja, kad būtina nepraleisti įvarčio“, – aiškino D.Vencevičius

„Sūduvos“ strategas tikino, kad džiaugiasi, jog sezoną baigė antroje vietoje: „Prieš sezoną buvo daug kalbu apie tai, kad užimsime pirmąją vieta, taures iškovosime. Negaliu komandai pasakyti, kad mes būsime treti, o taurė – nesvarbu. Turėjome realų šansą pakovoti su „Ekranu“, bet neišėjo“.

„Liūdėti nėra ko. Jei prisimintume sezono pradžią ir starto pozicijas, tai trečioji vieta tikrai neblogas rezultatas. Norisi visada aukščiau, bet nieko nepadarysi, juk čia sportas. Buvo kovingos rungtynės, bet vaikinai šiek tiek nesusitvarkė su nervais, jautėsi jaudulys. Visi suprato šių rungtynių svarbą. Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ pradėjo drąsiau žaisti, bet šiandien to neužteko. Per pertrauką vyrams pasakiau nusimest atsakomybės svorį nuo pečių, nes niekas neužmuš, jei ir pralaimėsime rungtynes. Žinoma, norėjosi laimėti“, – teigė Igoris Pankratjevas.

Jis tvirtino, kad komandai priekaištų neturi. „Komandą prieš sezoną pradėjome rinkti praktiškai nuo nulio, atėjo nauji žaidėjai, tad manau, kad sezonas buvo geras. Žinoma, žiūrovai, specialistai gali turėti kitokią nuomonę. Tačiau aš manau, kad sezonas buvo vykęs“, – aiškino „Žalgirio“ strategas.

D.Vencevičius ir I.Pankratjevas prisipažino, kad po sezono jų sutartys su klubais baigiasi ir abu tvirtino, kad norėtų ir toliau likti dabartinėse komandose.

Grįžti į