gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

2010 m. 10 turas

2010 Geg 12 11:13

E. Malkevičius prognozuoja A lygos X turo baigtis

Šiandien vyks A lygos čempionato dešimtojo turo dvikovos. Jas apžvelgia praeityje buvęs Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjas, pernai Tauragės „Tauro“ klube dirbęs treneriu Edvardas Malkevičius.

Marijus RIMAS

Tauragės „Tauras“ – „Mažeikiai“
Namie Tauras turi laimėti. Pergalės siekti tauragiškius įpareigoja ir padėtis turnyro lentelėje. Didelė tikimybė, kad Marijampolėje „Sūduva“ gali prarasti taškus, todėl „Tauras“ turės galimybę pakilti į trečiąją vietą. Namie Tauragės komanda žaidžia gerai, todėl prieš silpnesnes komandas turi laimėti.

Kauno „Atletas“ – Pakruojo „Kruoja“
Šioje poroje stipresni yra „Kruojos“ futbolininkai. Po „Bangai“ pralaimėtų rungtynių pakruojiečiai sieks reabilituotis. Pakruojiečių sudėtis ir motyvacija yra stipresni.

Vilniaus „Žalgiris“ – Gargždų „Banga“
Žalgiris – stipresnė komanda, ji ir turėtų nugalėti. Vilniaus ekipa demonstruoja neblogą futbolą, sukuria nemažai progų, tačiau kartais stringa jų realizacija. „Banga“ taip patr yra nebloga komanda, tačiau antras iš eilės rungtynes jai bus sunku laimėti.

„Šiauliai“ – „Klaipėda“
Šiauliečiams, kovojant dėl aukštesnės vietos, pergalė yra būtina. Šiaulių komanda yra stipresnė ir labiau patyrusi. „Klaipėda“ gali pateikti sensaciją, tačiau aikštės šeimininkai turėtų laimėti.

Marijampolės „Sūduva“ – Panevėžio „Ekranas“
Šioje poroje nedideliu favoritu laikyčiau „Ekraną“, gerose aikštėse panevėžiečiai žaidžia sėkmingiau. Tačiau didžiausia tikimybė, kad rungtynės pasibaigs lygiosiomis. Mačas turi būti įtemptas. Prastą įspūdį paskutinėse rungtynėse paliko „Sūduvos“ gynyba. Panevėžiečiai tokių klaidų jiems nedovanotų.

http://penalty.lt/e-malkevicius-prognoz ... o-baigtis/

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: 2010 m. 10 turas

2010 Geg 12 11:59

Na, tokius komentarus turbūt pusė šio forumo dalyvių sugebėtų išspausti :)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. 10 turas

2010 Geg 12 23:39

A lygoje – dvivaldystė
http://penalty.lt/a-lygoje-%E2%80%93-dvivaldyste/

Po dešimtojo turo Lietuvos futbolo A lygos čempionate – dvivaldystė. Svečiuose su Marijampolės „Sūduva“ lygiosiomis 1:1 sužaidusį Panevėžio „Ekraną“ pavijo Vilniaus „Žalgiris“. Sostinės eikpa 2:0 palaužė Gargždų „Banga“ ir taškais susilygino su panevėžiečiais. Abiejų komandų sąskaitoje po 20 taškų. Tauragės „Tauras“ savo aikštėje netikėtai sužaidė be įvarčių su „Mažeikiais“, Kauno „Atletas“ 1:2 nusileido Pakruojo „Kruojai“, o „Šiauliai“ 2:1 privertė pasiduoti „Klaipėdą“.

Valdas KASPERAVIČIUS

Vartininko pašalinimas kainavo brangiai
Paveikslėlis

Vilniaus „Žalgiris“ – Gargždų „Banga“ 2:0 (0:0)
Įvarčiai: 69 ir 90+1 min. E.Mastianica

Pirmasis kėlinys buvo nuobodokas, abi komandos nesukūrė progų įvarčiui pasiekti. Panašiai prasidėjo ir antrasis kėlinys. Situacija pasikeitė, kai už pražangą prieš varžovą aikštę turėjo palikti „Bangos“ vartininkas Paulius Pocius. Tuoj pat į žiūrovų tribūną turėjo iškeliauti ir „Bangos“ strategas Arminas Narbekovas.

Tada iniciatyvą perėmė kiekybinę persvarą įgiję vilniečiai. 73 min. Edgaras Mastianica sulaukė Egidijaus Vaitkūno perdavimo iš krašto ir maždaug iš šešių metrų pasiuntė kamuolį į svečių vartus.

Mačo pabaigoje E.Mastianica pasižymėjo dar kartą. Jis išsiveržė vienas prieš „Bangos“ vartininką Igorį Spiridonovą ir permetė kamuolį per jį – 2:0. Netrukus kamuolį į virpstą sukirto žalgirietis Giedrius Barevičius.

„Bangos“ vyriausiasis treneris A.Narbekovas išreiškė nepasitenkinimą teisėjų darbu. „Gaila mūsų jaunų vaikinų, jie kruopščiai rengėsi rungtynėms, o arbitrų sprendimai, raudonos kortelės parodymas mūsų komandą „sulaužė“. Pirmajame kėlinyje žaidimas buvo visai kitoks. Ir šiaip nesijautė, kad žaidžia pirmąją ir šeštąją vietą užimančios ekipos“, – aiškino A.Narbekovas.

„Geriau žaisti blogiau, bet laimėti. Komanda nebuvo pasirengusi tokiam klampiam žaidimui, iki pertraukos nesukūrėme nė vieno momento. Reikia perdavimų iš aikštės gilumos, be jų sunku ko nors tikėtis. Gerai, kad greitas Edgaras Mastianica pasinaudojo progomis“, – sakė „Žalgirio“ strategas Igoris Pankratjevas.

„Sūduva“ išsigelbėjo mačo pabaigoje
Paveikslėlis

Marijampolės „Sūduva“ – Panevėžio „Ekranas“ 1:1 (0:0)
Įvarčiai: 88 min. Esau („Sūduva“); 83 min. D.Galkevičius („Ekranas“)

Futbolo aistruolius ši dvikova domino labiausiai. Pastaruoju metu A lygoje „buksuojanti“ „Sūduva“ nelaimėjo trečias rungtynes iš eilės, o nuo pralaimėjimo išsigelbėjo pačioje mačo pabaigoje, kai rezultatą išlygino komandos legionierius iš Ispanijos Esau. Šį sezoną tai buvo ketvirtasis jo įvartis.

83 min. po puikaus tolimo „Ekrano“ saugo Dominyko Galkevičiaus įvarčio panevėžiečiai buvo išsiveržę į priekį, tačiau pergalingo rezultato išlaikyti nesugebėjo.

„Sūduvos“ vartus gynė ne nesėkmingai su Vilniaus „Vėtra“ rungtyniavęs Armantas Vitkauskas, o Marius Rapalis. Nuo pat mačo pradžios žaidė neseniai prie Marijampolės ekipos prisidėjęs puolėjas iš Ugandos Eugene‘as Sseppuya.

„Tauras“ neįveikė „Mažeikių“
Paveikslėlis

Tauragės „Tauras“ – „Mažeikiai“ 0:0

„Tauras“ netikėtai savo aikštėje nesugebėjo įveikti „Mažeikių“ komandos – mačas baigėsi be įvarčių. Pirmenybių debiutantai mažeikiškiai nepralaimi jau trejas rungtynes iš eilės – visus tris kartus sužaidė lygiosiomis.

„Rezultatu, žinoma, negalime džiaugtis. Iki pertraukos mūsų futbolininkai atrodė silpnai, antrajame kėlinyje jie žaidė kur kas geriau, sukūrė daugybę progų įvarčiui pasiekti, bet jomis nepasinaudojo. Tad liūdna. Gal žaidėjus paveikė oras. Iki tol Tauragėje buvo pakankamai vėsu, o vidudienį labai atšilo“, – svarstė „Tauro“ vyriausiasis treneris Gedeminas Jarmalavičius.

„Atletas“ vis dar be pergalių
Paveikslėlis

Kauno „Atletas“ – Pakruojo „Kruoja“ 1:2 (0:1)
Įvarčiai: 82 min. (iš 11 m.) E.Marozas („Atletas“); 3 min. T. Švelna, 61 min. V.Šimkus („Kruoja“)

Kauno „Atletui“ niekaip nepavyksta iškovoti pirmosios pergalės. Laikinosios sostinės futbolininkai patyrė aštuntąjį pralaimėjimą ir yra ryškūs pirmenybių autsaideriai.

Kaip ir praėjusiame ture labai greitai pirmąjį įvartį pelnė „Kruojos“ puolėjas Tautvydas Švelna. Jo sąskaitoje jau keturi taiklūs smūgiai. Aikštės šeimininkams garbės įvartį iš 11 m. baudinio pelnė Eimantas Marozas.

Pasižymėjo legionieriai
Paveikslėlis

„Šiauliai“ – „Klaipėda“ 2:1 (2:1)
Įvarčiai: 18 min.V.Raskovas, 35 min. M.Kuklys („Šiauliai“); 42 min. V.Višniakovas („Klaipėda“)

Per šį mačą pasižymėjo abiejų komandų legionieriai. „Šiauliams“ pirmąjį įvartį įmušė puolėjas iš Ukrainos Viktoras Raskovas, o „Klaipėdai“ paguodos įvartį pelnė rusas Vitalijus Višniakovas. Ukrainiečio sąskaitoje dabar du įvarčiai, legionieriaus iš Rusijos – trys.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. 10 turas

2010 Geg 17 18:27

Vos vos – nesiskaito...
Ginas Pinigis
2010 m. gegužės 17 d. 18:46
http://www.sportas.info/naujienos/1550.html

Praėjusi savaitė futbolo mėgėjams, kaip ir prognozuota, iš tiesų buvo įdomi, pakankamai intriguojanti ir turininga. Deja, tik rezultatų, o ne paties žaidimo kokybės požiūriu.

Kad ir kaip savo aikštėje stengėsi „Sūduva“, jai prieš savus žiūrovus nepavyko reabilituotis už taškų stygių, už tragišką žaidimą su „Vėtra“ Vilniuje ir už duotų iškilmingų pažadų netesėjimą.

Sūduviai per rungtynes su „Ekranu“ turėjo pranašumą, tačiau jo neišnaudojo, o paskui jau patys per paskutines rungtynių minutes vos vos išsigelbėjo nuo pralaimėjimo ir vietoje lauktų trijų taškų pelnė tik vieną.

Ekranietis Dominykas Galkevičius nelauktu tolimu smūgiu 83 min.įmušė gražų įvartį, „Sūduvos“ legionierius Alvarez Esau 88 min. tiksliai pasinaudojo tiksliu perdavimu į baudos aikštelę. Tokių „vos vos“ sporte devynios galybės, bet jie, kaip žinia, niekur neįskaitomi...

Dar vienos, sulaukusios didelio atgarsio, rungtynės vyko Vilniuje. Savotiškas inauguracines sugrįžimo į savo (ar „savo“?) stadioną rungtynes žaidė „Žalgiris“, vadovaujamas Igorio Pankratjevo. Žalgiriečių varžove buvo Gargždų „Banga“, kurios vyriausiuoju treneriu triūsia ilgametis I.Pankratjevo komandos draugas iš anų gerųjų „Žalgirio“ laikų Arminas Narbekovas.

Sostinės futbolininkai laimėjo, antrą kėlinį įmušę du „sausus“ įvarčius. Reikėjo matyti, kaip, tarsi maži vaikai geležėlę radę, džiaugėsi rimti vyrai po įmuštų įvarčių, kaip glėbesčiavosi, bučiavosi ir t.t. Iš tiesų džiaugtis buvo ko. Po abipusiai prasto, neįspūdingo, visiškai neaukšto lygio futbolo pirmą kėlinį, per kurį stigo visko: ir derinių, taiklių smūgių, greitų, prasmingų atakų, - staiga toks proveržis antrą žaidimo pusę!

Tačiau tas proveržis neapsiėjo be sumaišties antro kėlinio viduryje, kai rungtynių teisėjas Gediminas Mažeika, esą, už paskutinės vilties pašalino iš aikštės „Bangos“ vartininką P.Pocių, o po to ir A.Narbekovą pasiuntė nuo atsarginių suolelio į tribūnas.

Po rungtynių „Bangos“ treneris turėjo nemaža priekaištų susitikimo teisėjams. Jų klaidos ir sumaištis po jų, pasak A.Narbekovo, padėjo aikštės šeimininkams įgyti pranašumą. I.Pankratjevas po rungtynių sakė, jo teisėjų darbo niekada nevertinąs. Bent jau viešai.

Užtat situaciją, kilusią aikštėje, atvirai ir tiesiai įvertino dar vienas buvęs žalgirietis, abiejų rungtyniavusių tarpusavyje trenerių irgi ilgametis komandos draugas Viačeslavas Sukristovas, stebėjęs rungtynes iš tribūnos. Jo nuomone, nuošalės, dėl kurios triukšmavo bangiečiai, nebuvo. O štai „Bangos“ vartininkas tokios bausmės tikrai nenusipelnė.

„Ką jis turėjo daryti, - mastė futbolo veteranas. – Išbėgęs iš baudos aikštelės, jis puolė po kojomis atbėgančiam su kamuoliu žalgiriečiui, išmušė kamuolį, o paskui pargriuvo ir atakavęs puolėjas...“ Patį futbolą, kurį pademonstravo Vilniaus ir Gargždų futbolininkai, V.Sukristovas penkiabalėje sistemoje įvertino trejetui su minusu. I.Pankratjevas tvirtino, jog geriau žaisti prastai ir laimėti negu atvirkščiai.

Oficialus rungtynių protokolas teigia, jog rungtynes atgimusiame „Žalgiryje“ stebėjo 1750 žiūrovų. Skaičius džiuginantis, tik keliantis nemaža abejonių. Ar tik čia nebus žodį tarusi senoji patirtis, kai aukštesnei valdžiai reikalaujant įspūdingų rodiklių buvo prirašinėjami PDG ženklininkai ir sporto visuomenininkai? Juk dabar jau niekas nieko nebeverčia...

Dar vienas „tūkstantininkas“ – Marijampolės stadionas. Ten tribūnose sėdėjo per 1000 futbolo mėgėjų. Visur kitur – žiūrovų nedaug. Mažiausia Kaune, per „Atleto“ ir „Kruojos“ rungtynes – 100 žmonių.

Lietuvos futbolo federacijos taurę laimėjo „Ekranas“, finale 2:1 (0:1) nurungęs „Vėtrą“. Ir per šias rungtynes pirmas kėlinys finaliniu futbolu nekvepėjo nė iš tolo. Ekraniečiai rungtyniavo be savo dirigento Deimanto Bičkos, todėl komandos veiksmai buvo chaotiški, pernelyg „beidėjiniai“.

Nuo čempiono neatsiliko ir „Vėtra“, kurios pavojingiausius žaidėjus „Ekranas“ buvo rūpestingai išsirankiojęs ir rūpestingai juos prižiūrėjo. „Vėtra“ nerado būdų, kaip padėti savo lyderiams. Žaidimas buvo vangus, atvirai nuobodus. Kažkuris iš kauniečių žiniasklaidininkų nusivylęs pratarė: „Nejaugi komandos nuo pat pradžių laukia baudinių serijos?“

Nelaukta „Vėtros“ kontrataka pačioje pirmo kėlinio pabaigoje baigėsi baudiniu į „Ekrano“ vartus: šiek tiek pavėlavęs Dainius Glaveckas neleistinai sutrukdė Robertui Vėževičiui, parversdamas jį baudos aikštelėje. Tomo Ražanausko smūgį nuo 11 m žymos „Ekrano“ vartininkas Vytautas Černiauskas atrėmė, bet tiesiai jam atšokusį kamuolį T.Ražanauskas nukreipė į vartus. Antrą kėlinį rezultatas šiek tiek pakeitė žaidimo pobūdį. Bet nedaug.

„Vėtra“, lyg ir tenkindamasi pasiektu įvarčiu, atsitraukė link savo vartų prieigų, „Ekrano“ bandymai įveikti sutankėjusią vilniečių gynybą ilgai neatnešė jokių vaisių, kol vėl tiksliu smūgiu nepasižymėjo D.Galkevičius, šįsyk iš 30-35 metrų. Tas nekasdienis smūgis atnešė Dominykui geriausio finalinių rungtynių žaidėjo vardą. Tašką finale padėjo Egidijus Varnas, kuris po užsitęsusios „Ekrano“ atakos ir kelių praleistų progų galva įmušė pergalingą antrąjį įvartį. Iki rungtynių pabaigos buvo likusi vos minutė.

Prie savaitės įdomybių priskirtinas ir Lietuvos aštuoniolikamečių „akademikų“ pralaimėjimas 1:2 tokiems pat „akademikams“ iš Liuksemburgo. Visiškai pasitvirtina Algimanto Liubinsko žodžiai, kad dabar visi moka žaisti futbolą: ir Gargždai, ir Tauragė, ir Farerai, ir Liuksemburgas. Ką jau čia kalbėti apie Vilnių, Kauną ar Panevėžį?..

Praėjusią savaitę Azerbaidžano čempionais tapo Robertas Poškus ir Paulius Paknys. Jų atstovaujamas Baku „Interas“ 4:1 per paskutinio turo rungtynes nugalėjo „Quabala“ ir antrą kartą tapo šalies čempionu. R.Pocius per šias rungtynes įmušė tris įvarčius, o per čempionatą - 12.

Damoklo kardas vėl pakibo virš „Vėtros“ ir „Atleto“. LFF vykdomasis komitetas grasina dar nubausti klubus už netvarką finansinėse ataskaitose. Iš „Vėtros“ dar yra ką atimti, o ką atims iš kauniečių? Argi neįdomu?

Didžiausia prasidėjusios savaitės futbolo intriga gali rastis Panevėžyje, kur vėl susitiks „Ekranas“ ir „Vėtra“. Dar labai įdomu, kiek „PDG ženklininkų“ šįsyk atsilankys „Žalgirio“ stadione per Vilniaus komandos rungtynes su „Atletu“? „Sūduva“ važiuos į uostamiestį, „Kruoja“ – Tauragę. Ar pakeis šios trečiadienio Lietuvos čempionato rungtynės komandų rikiuotę?

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2010 m. 10 turas

2010 Geg 17 18:42

Reikėjo matyti, kaip, tarsi maži vaikai geležėlę radę, džiaugėsi rimti vyrai po įmuštų įvarčių, kaip glėbesčiavosi, bučiavosi ir t.t.
oho, stačiai įsiaudrino Pinigis berašydamas :lol:
Ar tik čia nebus žodį tarusi senoji patirtis, kai aukštesnei valdžiai reikalaujant įspūdingų rodiklių buvo prirašinėjami PDG ženklininkai ir sporto visuomenininkai?
Dar labai įdomu, kiek „PDG ženklininkų“ šįsyk atsilankys „Žalgirio“ stadione per Vilniaus komandos rungtynes su „Atletu“?
kažkodėl Pinigiui labai knieti Žalgirio fanus PDG ženklininkais padaryt :). Gal prabudo nostalgiški prisiminimai apie jaunystėje išlaikytus arba neišlaikytus PDG normatyvus :) .... Nu bet vistiek gerai šitas senis rašo :)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11748
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. 10 turas

2010 Geg 17 19:18

Nu bet vistiek gerai šitas senis rašo
- Man ir šį sykį patiko :) Turbūt rašydamas dar nebuvo spėjęs padoriai truktelt iš kakliuko..

Toxico
Pranešimai: 88
Užsiregistravo: 2010 Kov 22 15:33
Palaikoma komanda: Neptunas
Miestas: Klaipeda

Re: 2010 m. 10 turas

2010 Geg 18 20:01

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YBfVZ77B7X8&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YBfVZ77B7X8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/youtube]

Grįžti į