Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

2010 m. 9 turas

2010 Geg 09 13:01

http://penalty.lt/a-lygos-ix-turas-komandu-galimybes/

A lygos IX turas: komandų galimybės

Rytoj įvyks Lietuvos futbolo A lygos čempionato devintojo turo rungtynės. Jas apžvelgti Penalty.lt paprašė žinomo sporto žurnalisto Evaldo Gelumbausko.

Marijus RIMAS

Pakruojo „Kruoja“ – Gargždų „Banga“

Šioje poroje nėra aiškaus favorito. Varžovai – lygiaverčiai, todėl lauks įdomios rungtynės. Pagrindinis “Kruojos” komandos koziris yra savo aikštės privalumas. “Bangą” paliko jos garsiausias žaidėjas Andrius Gedgaudas, todėl ekipa turės ieškoti naujo lyderio.

„Mažeikiai“ – Kauno „Atletas“

„Atletui“ tai labai svarbus mačas, galintis nulemti tolimesnę sezono eigą. Kauniečiams „Mažeikiai“ yra įveikiamas varžovas, todėl pergalė gali įkvėpti komandą ir kitoms rungtynėms.
Būtent tokioje situacijoje dabar yra “Mažeikių” ekipa, jai praėjusiame ture paskutinėmis minutėmis išplėštos lygiosios suteikė jėgų. Todėl favoritais vadinčiau Mažeikių futbolininkus, jie Šiauliuose turi galimybių laimėti. Tačiau gražų futbolą demonstruoti gali sutrukdyti prasta Šiaulių stadiono aikštė.

Tauragės „Tauras“ – „Klaipėda“

Po trejų iš eilės rungtynių prieš stiprias komandas aikštės šeimininkai „Tauro“ futbolininkai turi imti taškus iš klaipėdiečių. Jei Gedemino Jarmalavičiaus auklėtiniai nori tapti šalies čempionato prizininkais, jiems būtina nugalėti „Klaipėdą“. „Tauras“ šioje poroje yra favoritas, todėl turės atakuoti. Įdomu, kaip komandai tai pavyks įgyvendinti praktiškai.

Panevėžio „Ekranas“ – „Šiauliai“

Šios rungtynės parodys – kelios pastarosios “Ekrano” nelaimėtos varžybos buvo atsitiktinumas ar iš tikrųjų klubas yra patekęs „į duobę“. Panevėžiečiai realiai yra stipresni, jiems būtina reabilituotis po Talino “Florai” pralaimėto mačo.
Šeimininkų problema yra žaidėjų traumos, kurios kamuoja ir jų pagrindinį atakų organizatorių Deimantą Bičką. Šiauliečių pagrindinis ginklas turėtų būti kontratakos, tačiau norint jas sėkmingai užbaigti reikia aukštesnio puolėjų meistriškumo.

Vilniaus „Vėtra“ – Marijampolės „Sūduva“

Abi šiame sezone vykusios klubų rungtynės baigėsi lygiosiomis. Komandos – lygiavertės, abi žaidime turi tam tikrų sunkumų.
Pagrindinė “Vėtros” problema ta, kad ji neturėjo gero pasirengimo sezonui. Jo pradžioje žaidėjams padeda emocijos, tačiau joms išsekus juntamas nedidelis nuosmukis. Komanda jau kelis mačus neįmušė įvarčio.
“Sūduvos” ekipa pastaruoju metu sulaukia kritikos, tačiau sugebėjo laimėti Taline. Marijampoliečiai norės siekti revanšo už pralaimėjimą taurės turnyre, todėl jie yra nedideli rungtynių favoritai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 9 turas

2010 Geg 09 22:15

A lyga: “Sūduva” patyrė pirmąjį pralaimėjimą
2010.05.09, 19:12
http://penalty.lt/a-lyga-%E2%80%9Eatlet ... lne-taska/

Šiandien Lietuvos futbolo A lygos čempionate pirmąjį pralaimėjimą patyrė Marijampolės „Sūduva“. Ji svečiuose 1:3 nusileido Vilniaus „Vėtrai“. Panevėžio „Ekranas“ savo aikštėje 3:1 nugalėjo ‚Šiaulius“ ir vėl tapo pirmenybių lyderiu.

Pakruojo „Kruoja“ namie 2:3 pralaimėjo Gargždų „Bangai“, Tauragės „Tauras“ savo aikštėje 2:0 įveikė „Klaipėdą“, o „Mažeikių“ ir Kauno „Atleto“ rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Valdas KASPERAVIČIUS

D.Vencevičius: „Gavome į skudurus“

Vilniaus „Vėtra“ – Marijampolės „Sūduva“ 3:1 (2:0)

Įvarčiai: 15 ir 69 min. A.Rimkevičius, 19 min. (iš 11 m.) T.Ražanauskas („Vėtra“); 78 min. S.Grande („Sūduva“)

„Sūduva“ iki šio turo buvo vienintelė komanda, A lygoje dar nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio. Tačiau šiandien per mačą su „Vėtra“ Suvalkijos atstovams teko nuryti karčią piliulę – jie sužaidė prastai ir praleidę net tris įvarčius į tai sugebėjo atsakyti tik vienu.

Nors ir kamuojama finansinių problemų, „Vėtra“ šiam mačui rengėsi labai rimtai, visa komanda pirmą kartą šį sezoną nakvojo viešbutyje. Kaip rodo rungtynių rezultatas, tai davė gerų vaisių.

„Sūduvos“ ekipoje debiutavo puolėjas iš Ugandos Andrew Eugene Sseppuya. Jo klubo gerbėjai laukė jau seniai, tačiau užsitęsė futbolininko dokumentų tvarkymas.

Dar neįpusėjus pirmajam kėliniui, aikštės šeimininkai pirmavo jau 2:0, o antrojo kėlinio viduryje vilniečių persvara tapo triuškinanti – 3:0. Rungtynių baigtis tapo aiški.

„Planavome įmušti greitą įvartį, nes nenorėjome įsivelti į pozicinį žaidimą. Tadaneaišku, kaip pakryptų rungtynės. Greitai įmušėme įvartį ir žaidimas pasisuko mums naudinga linkme. Vėliau abi komandos darė klaidų, mes padovanojome varžovams įvartį, bet laimėjome pelnytai“, – aiškino „Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys.

„Gavome į skudurus ir viskas. Važiuojame namo. Suprantu, kad futbolas susideda iš klaidų, bet taip žaisti gynyboje… Nesuprantu, ką išdarinėjo vyrai, net nežinau, kaip tai pavadinti. Jei žaistų jaunesni vaikinai – suprasčiau, o dabar rungtyniavo patyrę futbolininkai ir tiek klydo. Pralaimėjome per tris minutes“, – nusiminęs kalbėjo „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius.

Anot Trenerio, tik išvakarėse pasirodžiusį ugandietį Andrew Eugene Sseppuya jis išleido todėl, kad norėjo pabandyti žaisti dviem puolėjais.

Pirmasis „Atleto“ taškas

„Mažeikiai“ – Kauno „Atletas“ 2:2 (0:1)

Įvarčiai: 62 min. A.Tautvydas, 68 min. N.Dargevičius (“Mažeikiai”); 34 min. P.Smaryginas, 57 min. J.Mikalauskas (“Atletas”)

Pagaliau pirmąjį tašką pelnė iki tol septynis kartus iš eilės pralaimėjęs Kauno „Atletas“. Kauniečiai po Pauliaus Smarygino ir Jauniaus Mikalausko įvarčių pirmavo 2:0, tačiau tokio rezultato išlaikyti nesugebėjo ir turėjo tenkintis lygiosiomis.

„Pirmavome 2:0, tad galutinis rezultatas šiek tiek nuliūdino. Mūsų žaidimą išbalansavo vidurio gynėjo Manto Sirvido trauma. Jį pakeitęs Karolis Vasiliauskas su Gediminu Macevičiumi nelabai sutarė. „Mažeikių“ futbolininkai pasinaudojo mūsų klaidomis gynyboje. Abu įvarčiai krito po kažkieno klaidų“, – Penalty.lt portalui sakė „Atleto“ vyriausiasis treneris Viačislavas Novikovas.

Paklaustas, ar vis dėlto džiaugiasi pirmuoju iškovotu tašku, V.Novikovas atsakė: „Taip. Juk ne tik pelnėme pirmąjį tašką, bet ir įmušėme du įvarčius. Iki tol per visus turus buvome įmušė vos vieną kartą. Beje, kai rezultatas buvo 2:2, Aleksandras Jefišovas kamuolį sukirto į skersinį. Tad per šį mačą galėjome pasižymėti net tris kartus“.

„Taurui“ pavyko keitimai

Tauragės „Tauras“ – „Klaipėda“ 2:0 (0:0)

Įvarčiai: 70 min. M.Kižys, 80 min. L.Bielskis (“Tauras”)

„Tauras“ iškovojo antrąją pergalę iš eilės, o nepralaimi jau tris turus. Aikštės šeimininkai galėjo laimėti ir didesne persvara, bet 61 min.Sergejus Ircha neįmušė 11m. baudinio.

„Praėjusiame ture įveikėme šalies čempionus „Ekrano“ futbolininkus. Tačiau mes gerbiame kiekvieną varžovą, todėl „Klaipėdos“ jokiu būdu „nenurašėme“ ir iš anksto trijų taškų sau neįsirašinėjome. Komandos yra skirtingos, tad ir rengtis rungtynėms su kiekviena reikia rengtis kitaip.

Manęs netenkino pirmasis kėlinys, iki pertraukos žaidimas “Taurui“ nepavyko. Dėl to didelę dalį tenka prisiimti patiems, nes komanda žaidžia taip, kaip leidžia varžovai. Kur reikėdavo paskubėti, mūsų vyrai patinginiaudavo“, – Penalty.lt aiškino „Tauro“ strategas Gedeminas Jarmalavičius.

Pasak trenerio, iš pradžių Marius Kižys žaidė priekyje, bet kamuolys jo nepasiekdavo, todėl vėliau saugas buvo truputį atitrauktas. Tai buvo teisingas sprendimas. „Antras kėlinys buvo geras, juo likau patenkintas. Mums pavyko keitimai. Aikštėje pasirodęs Lukas Bielskis labai paaštrino puolimą“, – teigė G.Jarmalavičius.

„Banga“ pademonstravo valią

Pakruojo „Kruoja“ – Gargždų „Banga 2:3 (2:2)

Įvarčiai: 1 ir 6 min. T.Švelna (“Kruoja”); 14 min. A.Staponka, 38 ir 47 min. G.Juška (“Banga”)

Gargždų „Banga“ nepralaimėtų rungtynių seriją pratęsė iki ketverių. Per keturis turus Gargždų futbolininkai pelnė aštuonis taškus. „Kruoja“ patyrė antrąją nesėkmę iš eilės, nors susitikimą pradėjo tiesiog puikiai – 6 min. po dviejų greitų puolėjo Tautvydo Švelnos įvarčių pirmavo 2:0. Tačiau svečių tai neišmušė iš vėžių. Iki pertraukos po taiklių Aurelijaus Staponkos ir Gvido Juškos įvarčių „Banga“ rezultatą išlygino, o antrojo kėlinio pradžioje pastarasis puolėjas jį persvėrė savo komandos naudai.

Čempionai vėl tapo lyderiais

Panevėžio „Ekranas“ – „Šiauliai“ 3:1 (1:0)

Įvarčiai: 4 min. V.Rimkus, 77 min. A.Kučys, 84 min. D.Matovičius („Ekranas“); 55 min. T.Birškys („Šiauliai“)

Buvo spėliojimų, kaip „Ekraną“ paveiks du iš eilės pralaimėjimai – A lygoje„Taurui“ ir Baltijos lygoje Talino „Florai“. Vis dėlto panevėžiečiai savo gerbėjų trečią kartą iš eilės nebenuliūdino, bet juos įtampoje laikė iki pat antrojo kėlinio pabaigos. Po šios pergalės „Ekrano“ futbolininkai sugrįžo į pastaraisiais metais jiems įprastą turnuro lentelės vietą.

„Šiauliai“ varžovų pranašumą turėjo pripažinti po penkių iš eilės nepralaimėtų mačų.

bile

Re: 9 turas

2010 Geg 09 23:20

Broniau (canceli) gal įdėsit vėtros- Sūduvos varžybų įrašą į Linkomaniją?

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 9 turas

2010 Geg 09 23:38

Nusprendžiau nebedėti torrentų - daug bėdų su jais. Parašyk man ryt AŽ - duosiu FTP adresą, iš kur galėsi parsisiųsti..

jotvingis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2010 Geg 09 23:58
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: 2010 m. 9 turas

2010 Geg 10 08:07

" Atsiprašome, bet jums neleidžiama naudoti šios galimybės. Galbūt jūs ką tik užsiregistravote ir norėdami naudotis šia galimybe, turite dalyvauti diskusijose kurį laiką. "

Ilgai toj diskusijoj dalyvauti? :)

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: 2010 m. 9 turas

2010 Geg 10 08:48

" Atsiprašome, bet jums neleidžiama naudoti šios galimybės. Galbūt jūs ką tik užsiregistravote ir norėdami naudotis šia galimybe, turite dalyvauti diskusijose kurį laiką. "

Ilgai toj diskusijoj dalyvauti? :)
O tu tik užsiregistravęs iš karto visų forumo gėrybių nori? :)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. 9 turas

2010 Geg 10 12:40

Futbolo sirgalių laukia įdomi savaitė
2010 m. gegužės 10 d. 11:01
Ginas Pinigis
http://www.sportas.info/naujienos/1438.html

Sužaliavo, pagerėjo futbolo vejos, padaugėjo įvarčių. Jų per praėjusį turą įmušta devyniolika. Jau vien tai futbolo mėgėjus turėtų džiuginti. Tačiau teisėjai nepašykštėjo ir įspėjimų – jų futbolininkai pelnė septyniolika. Daugiausia kortelių parodė vilnietis teisėjas J.Paškovskis per „Tauro“ ir „Klaipėdos“ rungtynes – šešias. Nestigo jų ir per kitas pirmenybių rungtynes. Bet jei per vieną ar kitą susitikimą geltonas korteles gavo abiejų komandų žaidėjai, tai sostinės „Vėtros“ stadione Kauno teisėjas G.Mažeika kortelėmis apdalijo vien svečius iš Marijampolės.

Kad „Sūduva“ pralaimėjo „Vėtrai“ beviltiškai, pripažino ir pats sūduviškių vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius. Marijampolės komanda nusileido varžovams gynyboje, puolime, o svarbiausia tvarka aikštėje. Pagrindinis „Vėtros“ žaidimo tvarkdarys, kaip jau įprasta, buvo patyręs Tomas Ražanauskas. Didele dalimi jo patikimo žaidimo aikštės viduryje dėka „Vėtros“ puolimas negailestingai draskė svečių gynybą, vilniečiai pelnė tris įvarčius, nors galėjo įmušti dar antra tiek, jei ne daugiau, o sunkiai praeinamos sostinės komandos linijos irgi jautė tvirtą T.Ražanausko ranką. Per pastarąsias rungtynes „Vėtros“ gynybą galima laikyti neįveikiama. Į rungtynių pabaigoje svečiams padovanotą progą reikėtų žiūrėti kaip į nelemtą atsitiktinumą. Kaip ir į „Vėtros“ žaidėjų Tado Eliošiaus ir Artūro Rimkevičiaus praleistas puikias progas įmušti įvarčius.

Po rungtynių „Vėtros“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys sakė nusivylęs gerokai suprastėjusiu buvusio jo komandos žaidėjo, Lietuvos rinktinės kandidato Tado Kijansko žaidimu, kuris per šias rungtynes iš pradžių suklydo, o paskui dar užsidirbo baudinį.

Vėl, jau nebe pirmą kartą, įgytos persvaros nesugebėjo išlaikyti „Kruoja“. Šįsyk pakruojiškiai, jau pačioje rungtynių pradžioje pelnę du įvarčius, ilgainiui iš didelio džiaugsmo dėl tokios sėkmės ar iš patyrimo stokos, kaip kartais tvirtina komandos treneris Albertas Klimavičius, praleido tris nemažiau greitas varžovų atakas ir pralaimėjo.

Nesugebėjo išlaikyti įgyto pranašumo ir „Atletas“, Šiaulių stadione pirmavęs prieš „Mažeikius“ rezultatu 2:0. Vadinamieji aikštės šeimininkai antro kėlinio viduryje per keletą minučių sugebėjo išlyginti rezultatą. Nesunku įsivaizduoti, kaip smagu buvo rungtyniauti abiejų komandų futbolininkams stebint 60 žiūrovų.

Per šį turą tūkstantį žiūrovų viršijo tik rungtynės Panevėžyje, kur susirinko 1150 futbolo mėgėjų. Lietuvos čempionams "Ekrano" futbolininkams teko nelengva dalia. Atkakliai priešinęsi visą susitikimą, „Šiaulių“ futbolininkai du pergalingus „Ekrano“ įvarčius praleido per paskutines dešimt rungtynių minučių ir pralaimėjo 1:3. Po šios pergalės „Ekranas“ vėl tapo čempionato lyderiu.

Devintasis čempionato turas pakeitė komandų rikiuotę. Dabar ji tokia:
1. Ekranas 8 5 1 1 20:5 19
2. Žalgiris 8 5 2 1 11:6 17
3. Sūduva 8 4 3 1 14:5 15
4. Tauras 8 4 3 1 9:3 15
5. Vėtra 9 5 3 1 16:5 12
6. Banga 9 3 3 3 12:9 12
7. Šiauliai 8 2 4 2 7:8 10
8. Kruoja 8 2 1 5 10:18 7
9. Klaipėda 8 1 2 5 6:17 5
10. Mažeikiai 8 0 2 5 6:16 3
11. Atletas 8 0 1 7 3:12 -5

Pasikeitė ir snaiperių lyderis. Į pirmą sąrašo vietą iškopė „Vėtros“ puolėjas A.Rimkevičius, kurio sąskaitoje - 7 įvarčiai.

Dešimto turo rungtynės vyks jau šį trečiadienį, gegužės 12 dieną. „Žalgiris“ priims „Bangą“ ir rungtyniaus jau sostinės „Žalgirio“ stadione. „Ekrano“ lauks nelengvas išbandymas Marijampolėje, o „Kruojos“ – Kaune. Sūduviai bandys pagaliau surasti savo prarastą žaidimą, „Atletas“ sieks pirmosios pergalės čempionate. „Vėtra“ šį turą ilsėsis ir ruošis šeštadienio Lietuvos futbolo taurės finalinėms rungtynėms su „Ekranu“, kurios vyks Kaune. Futbolo mėgėjų laukia įdomi ir turininga savaitė.
Statistika
Kruoja – Banga 2:3 (2:2) Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 550 žiūrovų. Įvarčiai: 1 min. ir 6 min. T.Švelna („Kruoja“); 14 min. E.Staponka, 38 min. ir 47 min. G.Juška („Banga“). Įspėjimai: 79 min. D.Paulauskas („Kruoja“); 90 min. D.Padaigis („Banga“)

Mažeikiai – Atletas 2:2 (0:1). Teisėjas: S.Atmanavičius (Klaipėda), 60 žiūrovų. Įvarčiai: 62 min. A.Tautvydas, 68 min. N.Dargevičius („Mažeikiai“); 34 min. P.Smaryginas, 57 min. J.Mikalauskas („Atletas“). Įspėjimai: 11 min. R.Gladilins, 64 min. L.Petkevičius, 69 min. N.Dargevičius („Mažeikiai“); 74 min. R.Garastas („Atletas“).

Tauras – Klaipėda 2:0 (0:0). Teisėjas: J.Paškovskis (Vilnius), 400 žiūrovų. Įvarčiai: 70 min. M.Kižys, 80 min. L.Bielskis („Tauras“); 61 min. S.Irkha („Tauras“) neįmušė baudinio. Įspėjimai: 26 min. S.Irkha, 40 min. M.Kižys („Tauras“); 17 min. V.Savickas, 58 min. G.Jackus, 60 min. G.Ratkus, 79 min. J.Vilavičius („Klaipėda“)

Vėtra – Sūduva 3:1 (2:0). Teisėjas: G.Mažeika (Kaunas), 450 žiūrovų. Įvarčiai: 15 min. ir 69 min. A.Rimkevičius, 19 min. (iš 11m) T.Ražanauskas („Vėtra“); 78 min. S.Grande („Sūduva“). Įspėjimai: 18 min. T.Kijanskas, 47 min. N.Radžius, 76 min. S.Kozyuberda („Sūduva“).

Ekranas – Šiauliai 3:1 (1:0). Teisėjas: A.Kancleris (Klaipėda), 1150 žiūrovų. Įvarčiai: 4 min. V.Rimkus, 77 min. A.Kučys, 84 min. D.Matovič („Ekranas“); 55 min. T.Birškys („Šiauliai“).

Rezultatyviausi žaidėjai: 1. A.Rimkevičius (Vėtra) - 7 įvarčiai, 2-3. P.Lukšys (Sūduva) – 5, 2-3. T.Ražanauskas (Vėtra) - 5

Greenas
Pranešimai: 647
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 12:05
Palaikoma komanda: Kybartų Sveikata

Re: 2010 m. 9 turas

2010 Geg 10 13:20

Aš ne visai į temą, bet tas Ginas Pinigis čia tikras žmogus su tikrų vardu pavardę? Ar kažkoks internetinis projektas su chalchoziniu rašymo stiliumi?

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. 9 turas

2010 Geg 10 13:54

Tikras

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. 9 turas

2010 Geg 10 16:30

to Jotvingis: išsiunčiau AŽ su FTP adresu

jotvingis
Pranešimai: 30
Užsiregistravo: 2010 Geg 09 23:58
Palaikoma komanda: FK Sūduva

Re: 2010 m. 9 turas

2010 Geg 10 17:57

to Jotvingis: išsiunčiau AŽ su FTP adresu
Dėkui

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: 2010 m. 9 turas

2010 Geg 11 14:54

A lygos IX turas: „Sūduvos“ krachas Vilniuje (5)
2010-05-10 17:25
Evaldas Gelumbauskas | Alfa.lt

A+ A–
Alfredo Pliadžio nuotr. (fotodiena.lt)
Lietuvos futbolo A lygos IX turas pasižymėjo ne tik atkaklia, bet ir permaininga bei rezultatyvia kova. Savo gerbėjus vėl nudžiugino Tauragės „Tauras“, nors ir nelengvai, bet palaužęs svečių iš Klaipėdos pasipriešinimą (2:0). Pakruojyje vietos futbolo mėgėjai per pirmas šešias minutes pakilo į dangų, bet dar po keturiasdešimties jau buvo nuleisti ant žemės – svečiai iš Gargždų ne tik nepalūžo praleidę du greitus įvarčius, bet ir sugebėjo išplėšti pergalę (3:2). Į valingiausios A lygos komandos titulą realiai pretenduoja „Mažeikių“ futbolininkai, dar 60 mačo minutę atsilikinėję 0:2, bet, kaip ir VIII rungtynėse su „Banga“, sugebėję iškovoti tašką – šį kartą sužaisdami lygiosiomis 2:2 su Kauno „Atleto“ ekipa.

Panevėžyje vietos „Ekranas“ taip pat privertė pasijaudinti savo gerbėjus. Pačioje rungtynių pradžioje išsiveržę į priekį panevėžiečiai, kaip jau įprasta, sėkmingai saugojo pergalingą rezultatą. Ir, kaip jau įprasta, antrojo kėlinio pradžioje, po grubios visos gynybos linijos klaidos, „Ekranas“ praleido įvartį į savus vartus. Tiesa, šį kartą čempionams atsitiesti užteko ir laiko, ir noro, ir jėgų. Du puikūs įvarčiai ir dar antra tiek galimybių pasižymėti, lėmė pergalę prieš „Šiaulių“ futbolininkus (3:1).

O sostinėje futbolo mėgėjai ir specialistai galėjo tik stebėtis, matydami kaip lengvai „Vėtros“ futbolininkai „drasko“ iki IX turo geriausia A lygos gynyba pasižymėjusių svečių iš Marijampolės gynybines užtvaras. Be visaverčio pasirengimo, be atlyginimų, be „lango“ į Europą, be šešių taškų – „Vėtros“ futbolininkai visais aspektais pranoko savo varžovus iš „Sūduvos“, įveikę juos rezultatu 3:1.

Statistika – kur dingsta žiūrovai?

Gegužės 9 diena A lygos klubams pasirodė tinkama driokstelėti įvarčių fejerverkais. Po kelis turus trukusios „sausros“ (kai dešimt komandų sugebėdavo įridenti 8-9 įvarčius), šį kartą futbolininkai padirbėjo iš peties ir įmušė net 19 įvarčių. Po du kartus vartininkus nuliūdino „Kruojos“ puolėjas Tautvydas Švelna, „Bangos“ atakų lyderiu tampantis Gvidas Juška ir rezultatyviausių A lygos puolėjų sąrašuose Povilą Lukšį aplenkęs Artūras Rimkevičius iš „Vėtros“. Šį kartą įvarčiai buvo ne tik gausūs, bet ir efektingi. Vien „Ekrano“ ir „Šiaulių“ susitikime žiūrovų susižavėjimo šūksnių sulaukė galingi Aurimo Kučio ir Dušano Matovičiaus smūgiai, abejingų nepaliko ir šiauliečio Tomo Birikio slalomas. Vilniuje puikiu baudos smūgiu pasižymėjo „Sūduvos“ legionierius iš Kanados Sandro Grande, nedidelių futbolo šedevrų netrūko ir kituose stadionuose.

Įspėjimų lygis išliko praktiškai nepakitęs – per penkis mačus rungtynių teisėjai 17 kartų traukė geltonas korteles. Daugiausiai – šešis kartus tai darė mačui Tauragėje vadovavęs vilnietis Jurijus Paškovskis, vos po dvi korteles buvo parodyta Pakruojyje ir Panevėžyje.


Tiesa, futbolininkų pastangos įvarčiais ir gražiu žaidimu dovanoti žiūrovams teigiamų emocijų puokštes nesulaukė deramo atsako – penkis mačus stebėjo 2610 žiūrovų (vidutiniškai 522 per rungtynes). Absoliutus A lygos lankomumo antirekordas buvo užfiksuotas Šiauliuose, kur, netgi pagal oficialų protokolą, į „Mažeikių“ ir „Atleto“ rungtynes atėjo vos 60 žiūrovų. „Nesublizgėjo“ ir kitos futobo oazės – sostinėje į pagrindinę turo dvikovą optimistiškai vertinimais atėjo 450 žmonių, Tauragėje – 400, Pakruojyje apsilankė dešimtadalis visos miesto populiacijos – 550 žiūrovų. Kaimynų dvikova ažiotažo nesukėlė ir Panevėžyje, kur į rungtynes su „Šiauliais“ susirinko 1150 žmonių.

Turo įvykis – „Sūduvos“ krachas

IX A lygos turas žadėjo, kad Vilniuje susitiks dvi ekipos – pretendentės į apdovanojimus. „Vėtra“ ir „Sūduva“ pernai ilgokai tarpusavyje kovojo dėl pirmos vietos, kol galiausiai aukštesnę pavarą įsijungęs „Ekrano“ futbolininkai viską sustatė į savo vietas. Šiais metais „Vėtros“ ambicijas pakoregavo klubo vadovybės neįgalumas bei Lietuvos futbolo federacijos bausmė. Apie „Sūduvos“ tikslus prieš sezoną galima pasakyti paprastai – kova dėl čempionų vardų. Visuose frontuose. Tačiau, būtent „Vėtra“ marijampoliečių kovą viename iš frontų – LFF Taurės turnyre nutraukė. Tiesa, taurės turnyro pusfinalyje nei vienai komandai nepavyko įrodyti savo pranašumo – abu mačai baigėsi lygiosiomis, nugalėtojus lėmė baudinių serija.

Tačiau, prieš šį turą tiek „Vėtra“, tiek ir „Sūduva“ gero žaidimo nedemonstravo. Kelios sostinės ekipos lygiosios A lygoje, bei pralaimėjimas Baltijos futbolo lygoje paskatino kalbas, apie artėjantį fizinį ir moralinį finansinės nežinios kamuojamų „Vėtros“ futbolininkų nuopolį. „Sūduvos“ padėtis buvo šiek tiek geresnė – išvargta pergalė Tauragėje, išvaikščiotos lygiosios Marijampolėje su „Šiauliais“ ir pelnyta pergalė Taline. Tokia serijos baigtis leido tikėtis aktyvesnio ir galingesnio svečių iš Marijampolės žaidimo.

Kad „Sūduva“ sieks atakuoti ir kovos tik dėl pergalės, parodė ir startinė jų sudėtis, kurioje atsirado vietos ir marijampoliečių atakų lyderiui P. Lukšiui, ir buvusiam „Vėtros“ puolėjui Evaldui Grigaičiui, ir komandos debiutantui – Ugandos rinktinės žaidėjui Eugene‘ui Ssepuya. Norai buvo geri, bet jie atsimušė į „Vėtros“ gynybines užtvaras, o juos sudaužė patys „Sūduvos“ futbolininkai. Kaip pastebėjo Lietuvos rinktinių direktorius Robertas Tautkus, iki pirmojo įvarčio rungtynės buvo lygios. O po antro – nelygiavertės. „Sakyčiau, kad nugalėtoją nulėmė kvailos „Sūduvos“ gynėjų klaidos. Labai blogai sužaidė gynėjas (E. Valaitis) su vartininku (A. Vitkauskas) situacijoje kai A. Rimkevičius pelnė pirmą įvartį. O Tado Kijansko klaida perduodant kamuolį atgal vartininkui apskritai nesuprantama ir Lietuvos nacionalinės rinktinės kandidatui – neatleistina. Per kelias minutes praleisti du įvarčiai palaužė „Sūduvą“. Jie dar mėgino užpulti, ir jei kėlinio pabaigoje būtų įmušę įvartį, gal rungtynių eiga būtų pasikeitusi. Bet nepavyko, o „Vėtra“ juos pelnytai nubaudė išnaudodama savo pavojingiausią ginklą – kontratakas“, – konstatavo R. Tautkus.

Po rungtynių „Sūduvos“ strategas Donatas Vencevičius ir pats negalėjo paaiškinti, kas nutiko jo auklėtiniams. „Gavome į skudurus ir važiuojame namo. Suprantu, kad futbolas susidaro iš klaidų, bet taip gynyboje žaisti, kaip mes šiandien.. nežinau, net kaip tai pavadinti.. jei žaistų ir klystų jauni vyrai, būtų suprantama. Dabar klydo patyrę futbolininkai. Nežinau, net ką ir komentuoti. Pralaimėjome per tris minutes. Du ilgi perdavimai, nepaaiškinamos klaidos gynyboje..ir viskas“, – sunkiai žodžius rinko D. Vencevičius.

Gal nevertėjo eksperimentuoti su gynėjais? Kodėl Nerijus Radžius rungtynes pradėjo atraminio saugo pozicijoje, o jo vietą užėmė Eimantas Valaitis? „Jei Valaičiui tai būtų pirmos rungtynės vidurio gynėjo pozicijoje, tai galėčiau suprasti. Bet tai ne pirmas mačas. Be to, traumuotas Karolis Chvedukas, tad reikėjo ieškoti kas jį galėtų pakeisti. Pasirinkau Nerijų Radžių, kuriam tai irgi ne pirmos varžybos saugų grandyje“, – teigė „Sūduvos“ vyr. treneris.

R. Tautkus taip pat atkreipė dėmesį, kad nebuvo dviejų „Sūduvos“ lyderių. „Povilas Laimonas ir K. Chvedukas šį sezoną yra vieni iš lyderių, bet su „Vėtra“ jie nežaidė. „Sūduvos“ legionieriai – kanadietis S. Grande, ar kinas Liu Chao nepanašūs į lyderius. Apskritai, „Sūduvos“ komandoje surinkti geri futbolininkai, bet kol kas nei vienas nesugeba imtis lyderio vaidmens“, – konstatavo ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas.

Marijampolės ekipoje nuo pirmų minučių žaidė naujokas – E. Ssepuya. Ar buvo tikslinga į startinę sudėtį leisti vos kelias dienas su komanda pasitreniravusį futbolininką? „Jis stengėsi, norėjome laimėti, tad pabandėme žaisti dviem puolėjais. Nesigavo“, –trumpai naujoko žaidimą apibūdino D. Vencevičius.

Pasak R. Tautkaus, po šio mačo sunku spręsti, ką iš tiesų gali šis žaidėjas. „Atvyko prieš dvi dienas ir iš karto pateko į bene geriausios komandinės gynybos gniaužtus. Algis Jankauskas ir Audrius Veikutis – šiuo metu stipriausias vidurio gynėjų tandemas Lietuvoje. Tad „Sūduvos“ naujokui atsiskleisti nebuvo jokių galimybių“, – sakė R. Tautkus.

Tiesa, „Vėtros“ vyr. treneris Virginijus Liubšys savo gynėjų žaidimu nebuvo patenkintas. „Jie suklydo, mes suklydome. Mūsų gynėjai irgi padovanojo įvartį varžovams. Visgi, manau, kad pelnytai laimėjome šias rungtynes“, – lakoniškas buvo „Vėtros“ strategas.

Kur „Vėtros“ žaidimo paslaptis? R. Tautkus pateikia netikėtą atsakymą. „Visi žino, kad „Vėtra“ neturėjo pilnaverčio pasirengimo sezonui. Tad jo pradžioje žaidimas buvo labai sunkus. Bet per mėnesį jie sustiprėjo ir dabar tai yra visai kita komanda. Kiekvienoje grandyje jie turi lyderius – gynyboje A. Jankauskas ir A. Veikutis, sauguose visas žaidimo gijas savo rankose laiko Tomas Ražanauskas, puolime puikiai improvizuoja Vladimiras Gogberašvilis, o atakas užbaigia A. Rimkevičius. Tai ir yra sėkmingo žaidimo receptas“, – įsitikinęs Lietuvos rinktinių direktorius R. Tautkus.

Turo žaidėjas: „Vėtros“ įvarčių mašina

Artūras Rimkevičius praėjusį sezoną praleido Suomijos antroje lygoje. Prieš sezoną žaidė su draugais atgimusiame Kauno „Inkaro“ klube. O sezoną pradėjo į finansinio stabilumo oazę taip ir nepatekusioje „Vėtros“ komandoje. Ir objektyvi statistika rodo, kad 27 metų puolėjas atrado „savo“ komandą. Devynios rungtynės – septyni įvarčiai, ir dar kelis kartus daugiau neišnaudotų galimybių. Aktyvus, nepailstantis, nuolat tykantis varžovų gynėjų klaidos.

Mače su „Sūduva“ A. Rimkevičius išnaudojo gynėjų klaidas: pirmas įvartis krito po neužtikrinto varžovų vartininko žaidimo už baudos aikštelės ribų, antrasis – pirmajam suskubus prie atšokusio kamuolio.

Tačiau, netylant neoficialioms kalboms apie „Vėtros“ finansines problemas ir vėluojančius atlyginimus (tiksliau, neišmokėtus atlyginimus), taip pat neoficialiai teigiama, kad A. Rimkevičius gali neužsibūti „Vėtroje“. Po LFF taurės finalo atsiversiantis žaidėjų perėjimo „langas“ suteiks galimybę visiems nepatenkintiems „Vėtros“ futbolininkams nutraukti nevykdomas sutartis ir ieškoti kitų komandų. Bent jau A. Rimkevičiui ilgai ieškoti nereiks. Tauragės „Tauras“ neslepia, kad artėjantis debiutas Europos lygoje privers ieškoti pastiprinimo ir A. Rimkevičius tikrai sulauks padidinto Tauragės klubo vadovų dėmesio. Vienintelis klausimas – ar jis pats norės kartoti praėjusio sezono scenarijų?

Turo klausimas: kas nutiko Pakruojyje?

„Kruoja“ sezono pradžioje atėmė taškus iš „Šiaulių“, pagąsdino „Ekraną“, garbingai kovojo su „Vėtra“ ir „Sūduva“. Atlaikę „didžiųjų“ egzaminus, Pakruojo ekipos futbolininkai regis pradėjo planingai rinktis taškus – pergalės prieš „Klaipėdą“, „Mažeikius“. Pateisinama nesėkmė mače su „Žalgiriu“. Pagaliau, susitikimas su turnyro lentelės kaimyne Gargždų „Banga“ turėjo atsakyti į klausimą, prie kurios grupės reikia priskirti „Kruoją“ – vidutiniokų, ar autsaiderių?

Rungtynės Pakruojyje prasidėjo įspūdingai – dvi „Bangos“ vartininko klaidos, du Tautvydo Švelnos įvarčiai. 6-a minutė ir šeimininkai pirmauja 2:0. Pasak „Kruojos“ stratego Alberto Klimavičiaus, tai galėjo tapti pagrindiniu trūkumu. „Kai taip greitai išsiveržėmė į priekį, pagalvojau, kad vėliau gali kilti bėdų. Pas mus labai jauna komanda, kuriai trūksta tokių rungtynių patirties. Na, o vėliau išryškėjo mūsų gynybos spragos. Apskritai, pastaruoju metu mūsų gynėjai daro daug klaidų, suteikia varžovams daug erdvės, leidžia smūgiuoti – ir taip mes praleidžiame beveik visus įvarčius“, – dėstė A. Klimavičius.

„Bangos“ vyriausias treneris Arminas Narbekovas pripažino, kad ir jam rungtynių pradžia sukėlė nemažą stresą. „Pradžia buvo katastrofiška – du smūgiai ir du įvarčiai. Buvo minčių, jog šiandien gali būti skaudi diena. Tačiau matėsi, jog komanda nori laimėti, žaidė užtikrinčiau, geriau nei prieš „Mažeikius“. Įmušę įvartį perėmėme rungtynių vadžias į savo rankas ir pelnytai laimėjome. Antrąjį kėlinį „Kruoja“ praktiškai nieko nesukūrė. Galiu pagirti komandą, kad nenuleido rankų. Ne taip, kaip prieš „Mažeikius“, kai pagalvojom, kad darbas jau padarytas“, – oficialiai „Bangos“ interneto svetainei sakė A. Narbekovas, vis dar prisimindamas prarastus taškus VIII turo mače su „Mažeikiais“.

A.Klimavičius taip pat negalėjo surasti atsakymo apie mįslingą „Kruojos“ žaidimą. „Atrodo, kad galime kautis su visais, net ir stipriausiais klubais. Gynyboje žaidžia pakankamai patirties turintys futbolininkai. O rezultato vis tiek nėra. Antrame kėlinyje tikrai buvome pasimetę, sužaidėme bene blogiausią viso sezono kėlinį. Akivaizdu, kad mums dar reikia daug dirbti, treniruotis, gerinti susižaidimą, savitarpio supratimą. Būtų gerai sustiprinti komandą, nes norint būti stipriais vidutiniokais, reikia užkamšyti spragas visose komandos grandyse“, – konstatavo A. Klimavičius.

Pirmasis „Atleto“ taškas

Su minus 6 taškais sezoną pradėję Kauno „Atleto“ futbolininkai iki šio turo buvo pelnę tik vieną įvartį ir nepelnę nei taško. Praėjusiame ture Klaipėdoje kauniečiai tapo istorinės „Klaipėdos“ pergalės A lygoje bendraautoriais. Ir regis, nebuvo tuo sužavėti. Rungtynėse su kitais A lygos debiutantais – „Mažeikių“ futbolininkais „studentai“ pagaliau išplėšė tašką. O gal ir prarado – du taškus? „Atleto“ treneris Viačislavas Novikovas po rungtynių sakė, kad tikėjosi pergalės, bet pasitenkins ir pirmuoju tašku. „Kaip ir tikėjomės, kova buvo labai atkakli. Pirmame kėlinyje varžovai turėjo persvarą, tačiau gražus Pauliaus Smarygino įvartis suteikė daug vilčių. Deja, Mantui Sirvydui gavus galvos traumą, patyrėme nuostolių gynyboje ir, antrajame kėlinyje jį pakeitęs, žaidimo praktikos neturėjęs esantis Karolis Vasiliauskas nesusitvarkė su užduotimi. Pirmaudami 2:0, dusyk neleistinai suklydome gindamiesi ir susitikimas baigėsi lygiosiomis. Tikėjomės pergalės, tačiau iškovojome tašką svečiuose ir įgyvendinome dalį užduoties“, – oficialiai klubo interneto svetainei sakė V. Novikovas.

„Mažeikių“ futbolininkai jau antrą kartą iš eilės sugeba panaikinti dviejų įvarčių deficitą ir iškovoti tašką A lygoje. Komandos strategas Nerijus Gudaitis pripažino, kad ir toks rezultatas teigiamas. „Nors ir turėjom kažkokią teritorinę persvarą rungtynių pradžioje, susikūrėme keletą progų, bet jų nerealizavome. Kai pats neįmuši – varžovas įmuša tau. Antras rungtynes iš eilės pralaimint 0:2 ir po to baigiant jas lygiosiomis 2:2, sakyčiau, kad tai teigiamas rezultatas. Aišku iki tokio žaidimo kokio norėtumėm tiek mes, tiek varžovai - tai, turbūt, dar toli gražu“, – kritiškas buvo „Mažeikių“ treneris.

A lygos lyderių rokiruotė

Kaip jau įprasta, po eilinio turo pasikeitė ir A lygos lyderis. VMFD „Žalgiris“ (17 taškų) ilsėjosi, tad juos pakeisti galėjo arba Marijampolės „Sūduva“ (15 tšk.), arba „Ekranas“ (19 tšk.). Nors ir nelengvai, bet į pirmą poziciją pakilo A lygos čempionai – Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai, kuriems praėjusi savaitė atseikėjo nemažą kartėlio porciją. Nesėkmė Tauragėje, pralaimėjimas Baltijos futbolo lygos ketvirtfinalio mače Panevėžyje, kelių žaidėjų traumos ir didėjantis futbolo mėgėjų nepasitenkinimas neišbalansavo komandos. Kaip po pergalės prieš „Šiaulius“ pastebėjo Valdas Urbonas – jos reikšmė ypatinga. „Reikia pasidžiaugti pergale. Po nesėkmių ir taškų barstymo, ji mums buvo svarbi psichologiškai. Šį vakarą komanda mobilizavosi, žaidėjai išėjo į aikštę susikoncentravę ir motyvuoti. Žaidimas tai ir parodė. Nuo rungtynių pradžios kūrėme pavojingas atakas, turėjome nemažai galimybių pelnyti įvarčius. Tik gaila, kad ne visas progas pavyko realizuoti“, – po ilgesnės pertraukos savo auklėtinius viešai pagirti galėjo „Ekrano“ strategas, pridūręs, kad tai buvo bene kokybiškiausios rungtynės šį sezoną.

Ir toliau pergales renka emocinį pakilimą išgyvenantys „Tauro“ futbolininkai, šį kartą palaužę „Klaipėdos“ ekipą. Verta atkreipti dėmesį į „Tauro“ stratego Gedemino Jarmalavičiaus pergalės „uoslę“. Patyręs specialistas antrajame kėlinyje į aikštę išleido Luką Bielskį, tapusį pergalės „šaukliu“. Vos pusvalandį aikštėje praleidęs saugas atliko rezultatyvų perdavimą Mariui Kižiui, o galiausiai ir pats realizavo baudos smūgį ir įtvirtino savo ekipos pranašumą. Surinkę 15 taškų Tauragės futbolininkai liko ketvirtoje pozicijoje, bet pagal taškus susilygino su „Sūduva“.

Penktą ir šeštą vietas užima po 12 taškų surinkusios „Vėtra“ ir „Banga“, į septintą vietą su 10 taškų nusmuko „Šiauliai“. Apatinėje turnyro lentelės dalyje rikiuotė nesikeičia – „Kruoja“ (7 tšk.), „Klaipėda“ (5 tšk.), „Mažeikiai (3 tšk.), Atletas (minus 5 tšk.).

X turas – visų žvilgsniai į Marijampolę

Jau trečiadienį įvyks baigiamosios I A lygos rato kovos. Be abejonės, daugiausiai dėmesio sulauks „Sūduvos“ ir „Ekrano“ mačas Marijampolėje. „Sūduvai“ po nesėkmės Vilniuje reikia reabilituotis prieš savo žiūrovus, „Ekranui“ reikia įrodyti, kad vienos gerai sužaistos rungtynės nėra tik atsitiktinumas.

Įdomus mačas įvyks Vilniuje, kur „Žalgiris“ priims pergalių skonį pajutusią „Bangą“. Kaune dvi „nesėkmingos“ ekipos – „Atletas“ ir „Kruoja“ mėgins kovoti dėl svarbių taškų. Sunki užduotis laukia „Mažeikių“, kurie Tauragėje turės atlaikyti šeimininkų spaudimą, o Šiauliuose vietos ekipa mėgins atsigauti po nokdauno Panevėžyje ir nukauti svečius iš Klaipėdos.
http://www.alfa.lt/straipsnis/10356666/ ... 5-10_17-25

Grįžti į