Puslapis 11

2010 m. II ratas

Parašytas: 2010 Geg 31 10:27
bronius
Ratas baigėsi, ratas prasidėjo
http://www.sportas.info/naujienos/1747.html

Tai apie Lietuvos A lygos čempionatą. O tarpuratyje (ar tarpuratėje, jeigu taip galima pasakyti) buvo Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės draugiškos, tuo pačiu ir kontrolinės, rungtynės su Ukrainos tokio pat statuso komanda. Susitikimas, susilaukęs didelio dėmesio ir Ukrainoje, ir mūsų šalyje, baigėsi liūdnoku Lietuvos reprezentacinei komandai rezultatu.

Šiek tiek kitais laikais, t.y. ankstėliau, tai tas rezultatas be jokių apeliacijų ir kasacijų būtų vieningai pavadintas triuškinamu. Ir gal dar pridėta, kad ukrainiečiai pėsčiomis (arba žingine) nurungė mūsų reprezentantus, kurie, nepaisant pažadų žaisti atakuojantį futbolą, beveik nieko pavojingo varžovų vartams nesukūrė, o patys įvarčius gavo, kaip futbolininkai mėgsta sakyti, „iš nieko“.

Dabar gi laikai kiti: naujas treneris su aukštai pakelta galva, eksperimentinė atjauninta ir atnaujinta mūsų komandos sudėtis, nerungtyniavo nemažas būrelis geriausių mūsų futbolininkų ir t.t., ir pan. Todėl ir Lietuvos futbolo specialistų ir žinovų rungtynių įvertinimas daugiau negu santūrus. Jį būtų galima apibendrinti ir taip: pagyvensim, pamatysim, pažiūrėsim. Pagyventi liko ne tiek jau daug – iki birželio 18-os ir 20-os. Tomis dienomis Baltijos taurės varžybose Lietuvos nacionalinė rinktinė varžysis su latviais ir estais. Tada jau mūsų komandos pasirodymą bus galima vertinti ir nebe taip santūriai kaip dabar, žinoma, be didesnių išlygų ir nuorodų į Baltijos turnyro reikšmę bei svarbą, o žvelgiant tik į patį žaidimą ir jo esmę. Taigi, lukterėsim.

Pirmasis svarbiausių Lietuvos futbolo varžybų, A lygos čempionato, trečdalis baigėsi gana nelauktu „Žalgirio“ iššūkiu. Žalgiriečiai ne tik sugrįžo į Vilniaus centrą, į „savo“ stadioną (kieno jis dabar, žino visi, kas nori žinoti), bet ir subūrę draugėn patyrusius futbolininkus užėmė pačią aukščiausią vietą varžybų lentelėje. Žalgiriečių sąskaitoje po pirmo rato buvo daugiausia pergalių – septynios ir jie dalijosi pirmąja vieta su čempiono titulą ginančiu „Ekranu“. „Žalgirio“ pergalingas sugrįžimas – didžiausias čempionato netikėtumas. Savo gerbėjus nudžiugino ir Tauragės futbolininkai. Pasiekusi penkias pergales ir atsilaikiusi prieš pajėgius varžovus, „Tauro“ komanda ketvirta čempionate.

Visa kita –„Ekrano“, „Sūduvos“ aukštos vietos varžybų lentelėje, atkaklus vidutiniokų pasipriešinimas lyderiams, bekompromisės kaimynų - „Šiaulių“ ir „Kruojos“, „Mažeikių“, „Bangos“ ir „Klaipėdos“ dvikovos, didis „Vėtros“ nenoras trintis tarp vidutiniokų, - jokia naujiena. Kaip ir komandų rikiuotė po pirmojo rato. Bene pačios įdomiausios savo siužetu pirmojo rato paskutinio turo rungtynės vyko Panevėžyje. Pirmą kėlinį įmušęs tris „sausus“ įvarčius „Vėtrai“, „Ekranas“ antrą rungtynių pusę vos vos išlaikė įgytą pranašumą ir sostinės komandą įveikė rezultatu 3:2.

Antrojo rato pradžia, dvyliktasis čempionato turas, didelių pokyčių komandų rikiuotei nepadarė. „Žalgiris“ sostinėje 1:0 įveikė „Taurą“ ir tapo vienvaldžiu čempionato lyderiu, „Vėtra“ uostamiestyje 3:1 nugalėjo „Klaipėdą“ ir kilstelėjo viena vieta aukščiau, aplenkusi „Bangą“. Gargždiškius sustabdė „Atletas“, sužaidęs su „Banga“ be įvarčių ir pelnęs antrą tašką čempionate. Per šias rungtynes kauniškiams jau vadovavo naujasis jų treneris, patyręs futbolo specialistas Saulis Širmelis. „Kruoja“ savo aikštėje didvyriškai pliekėsi su „Šiauliais“, pačioje rungtynių pabaigoje sugebėjusi išplėšti lygiąsias 3:3.

„Mažeikiai“ pagaliau žaidė savo aikštėje. Daugiau negu pusantro tūkstančio mažeikiškių futbolo mėgėjų labai troško savo komandai sėkmės per rungtynes su „Sūduva“. Tačiau daugiau patyrę sūduviai pasirodė esą stipresni ir jau pirmą kėlinį įmušė du įvarčius be atsako. Aikštės šeimininkams antrą rungtynių pusę pavyko tik sušvelninti rezultatą.

Lietuvos čempionato tryliktojo turo varžybos prasidės birželio 4 dieną kaimynų „Bangos“ ir „Tauro“ rungtynėmis, penktadienį. Kitądien, birželio 5 d., „Sūduva“ viešės Pakruojyje, „Vėtra“ – Mažeikiuose, „Klaipėda“ – Panevėžyje. Birželio 6 d., sekmadienį, „Šiauliai“ savo aikštėje priims „Žalgirį“.

Re: 2010 m. II ratas

Parašytas: 2010 Geg 31 10:42
slasher
kažkaip apie A lygą nykokai Pinigis šįkat brūkštelėjo... Matyt visas dėmesys sukoncentruotas į rinktinę buvo ir naują trenerį su aukštai pakelta galva :lol:

Re: 2010 m. II ratas

Parašytas: 2010 Bir 04 21:59
Anbo
A. Gabrys: „A lygos lyderis „Žalgiris“ gali prarasti taškų“

Savaitgalį įvyks keturi Lietuvos futbolo A lygos čempionato tryliktojo turo susitikimai. Juos apžvelgti Penalty.lt paprašė buvusio Marijampolės „Sūduvos“ stratego, dabar vaikus treniruojančio Algimanto Gabrio.

Valdas KASPERAVIČIUS

Pakruojo „Kruoja“ – Marijampolės „Sūduva“

Manau, kad pergalę tikrai iškovos „Sūduva“. Rezultatas bus ne mažesnis kaip 2:0. Marijampolės futbolininkai labiau patyrę, taikosi į prizinę vietą, todėl per tokias rungtynes taškų barstyti neturi teisės. Nemanau, kad „Sūduvai“ bus lengva žaisti, tačiau „Kruojai“ trūksta patirties.

Čempionato pradžioje Pakruojo ekipa žaidė gerai, vėliau jos žaidimas suprastėjo. Nemanau, kad „Kruoja“ iš „Sūduvos“ gali atimti taškų.

„Mažeikiai“ – Vilniaus „Vėtra“

Šios poros favoritė – „Vėtra“. Tikiu vilniečių pergale, tačiau manau, kad ji bus kukli – 2:1. Sezono pradžioje mačiau „Sūduvos“ ir „Mažeikių“ rungtynes, jas užtikrintai 3:0 laimėjo marijampoliečiai. Tas susitikimas parodė, kad „Mažeikių“ futbolininkai dar nėra pajėgūs atiminėti taškų iš komandų, pretenduojančių į medalius.

Vis dėlto Mažeikiuose niekam nebūna lengva žaisti, todėl ir prognozuoju tik kuklią sostinės futbolininkų pergalę.

Panevėžio „Ekranas“ – „Klaipėda“

Net neabejoju Lietuvos čempionų pergale. Nežinau, kaip panevėžiečiai nusiteiks rungtynėms. Nuo jų nusiteikimo priklausys, kiek įvarčių primuš į uostamiesčio komandos vartus.

„Klaipėda“ neturi šansų laimėti ne tik dėl meistriškumo stokos, bet ir dėl komandos viduje esančių problemų. Man atrodo, kad šios poros nugalėtoją atspėti yra lengviau nei spėlioti kitų turo rungtynių rezultatus.

„Šiauliai“ – Vilniaus „Žalgiris“

Sunkiausiai nuspėjamos rungtynės. Tikiuosi atkaklios, bekompromisės kovos, nes taškų labai reikia ir šiauliečiams, ir kauniečiams. Tikriausiai bus lygiosios 1:1. „Šiauliams“ taškai reikalingi, jei nori priartėti prie prizininkų. Jie negali savo aikštėje išbarstyti daug taškų.

„Žalgiris“ pirmajame rate stabiliai rinko taškus, neblogai rungtyniavo, buvo viena iš geriausių ekipų. Bet kas žino, kaip bus toliau.

Re: 2010 m. II ratas

Parašytas: 2010 Bir 05 10:01
ledinukas
Gabrys turbut nezino, kad Zalgiris tai Vilniaus komanda? :D

Re: 2010 m. II ratas

Parašytas: 2010 Bir 05 13:45
bananero
Arba žurnalistas superinis...

Re: 2010 m. II ratas

Parašytas: 2010 Lie 31 16:38
Tobex

Re: 2010 m. II ratas

Parašytas: 2010 Rgp 11 15:21
Makenzis
he-he-he... Žalgiris iš Vilniaus??? :lol: aš irgi nežinojau, su tokiu slapyvardžiu ZALGIRIS latviškame portale buvau registruotas, tipo, vartotojas iš Jugoslavos, Novi Sado miesto... :lol: :ugeek: pagarba hackeriams :twisted: