bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2010 m. U-21 Baltijos taurė

2010 Bir 11 09:53

Jaunimo rinktinė Baltijos taurėje ieškos naujo atakų lyderio
2010-06-11 09:48
http://www.lff.lt/news.php?news_id=7889

Nuo kitos savaitės ruoštis Marijampolėje vyksiančioms Baltijos futbolo jaunimo taurės kovoms pradeda ir Lietuvos U-21 vaikinų rinktinė, kuri į treniruočių stovyklą rinksis po ilgesnės pertraukos.

Į jaunimo ekipą šioms rungtynėms grįš birželio mėnesį nacionalinei komandai atstovavę žaidėjai – vartininkas Vytautas Černiauskas, gynėjai Linas Klimavičius, Mantas Fridrikas, Vytautas Andriuškevičius, saugas Karolis Chvedukas, saugu arba puolėju žaidžiantis Arvydas Novikovas.

„Labai džiugu, kad U-21 rinktinės nariai gauna galimybę pasitreniruoti su geriausiais šalies žaidėjais. Tai savotiškas tiek klubų, tiek ir jaunimo rinktinės darbo įvertinimas“, - teigė U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius.

Kalbėdamas apie futbolininkų sportinę formą, treneris pasidžiaugė kad dauguma rinktinės narių jau turi gana tvirtą vietą savo klubuose. „Malonu, kad nuolat rungtyniauja gynėjai. Pavyzdžiui, Egidijus Vaitkūnas ir Karolis Urbaitis A lygoje nepraleido nė vienerių rungtynių. Saugų grandyje gerą įspūdį palieka Karolis Chvedukas, rezultatyviai žaidžia „Vėtros“ žaidėjas Tadas Eliošius, vis daugiau žaidybinės praktikos gauna ir kiti futbolininkai. Šiek tiek nerimauju dėl šiuo metu atostogaujančių legionierių sportinės formos, po sunkios traumos dar ne visiškai atsigavęs Audrius Brokas.“

Rinktinėje bus ir naujų veidų – tai pernai U-19 ekipai atstovavę Karolis Jarmalavičius, Tautvydas Švelna, Fedoras Černychas, taip pat Giedrius Kvedaras ir Edgaras Mastianica. „Pirmi keturi žaidėjai yra jaunesni, 1991 metų gimimo. Žiūrime į ateitį, norime, kad jie priprastų prie U-21 rinktinės. E.Mastianica yra vyresnis ir anksčiau buvo šešėlyje, bet pastaruoju metu padarė didelę pažangą“, - dėstė V.Stankevičius.

Dėl traumų jaunimo rinktinei nepadės vartininkas Šarūnas Jurevičius, trečiadienį Baltijos lygoje susižeidė ir kandidatas Armantas Vitkauskas. Vis tik didžiausios netektys atakuojančioje grandyje – kryžminių raiščių operacija neseniai atlikta puolėjui Deivydui Matulevičiui, panašias traumas gydosi ir Lukas Kochanauskas bei Ramūnas Macežinskas. Susižeidę yra saugas Edvinas Jasaitis bei puolėjas Tadas Špukas.

„Todėl vienas iš pagrindinių mūsų uždavinių bus surasti naują puolimo lyderį, kuris galėtų įmušti pats arba padėti sukurti progas komandos draugams. Aišku, norime laimėti Baltijos taurę, tačiau tai nereiškia, kad pametę galvas pulsime atakuoti. Reikia gerbti priešininką ir savo pranašumą įrodyti aikštėje“, - pabrėžė treneris.

Lietuvos U-21 rinktinę į stovyklą renkasi pirmadienį Marijampolėje ir treniruosis futbolo komplekso aikštyne, o rungtynes žais „Sūduvos“ sporto centro (senajame) stadione nuo 13 valandos. Birželio 18 d. vyks Lietuvos ir Latvijos rungtynės, kitą dieną susitiks Estijos ir Latvijos jaunimas, o birželio 20-ąją žais Lietuvos ir Estijos U-21 rinktinės.
Lietuvos U-21 rinktinės kandidatų sąrašas Baltijos taurės varžyboms su Latvija ir Estija:

Vartininkai:
1. Vytautas Černiauskas (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva)
2. Povilas Valinčius (Vilniaus „Vėtra“, Lietuva)
3. Giedrius Kvedaras (Pakruojo „Kruoja“, Lietuva)

Gynėjai:
4. Mantas Fridrikas (FBK „Kaunas“, Lietuva)
5. Vytautas Andriuškevičius (FBK „Kaunas“, Lietuva)
6. Linas Klimavičius (Kryvyj Riho „Kryvbas“, Ukraina)
7. Karolis Urbaitis (Gargždų „Banga“, Lietuva)
8. Egidijus Vaitkūnas (Vilniaus „Žalgiris“, Lietuva)
9. Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja“, Lietuva)
10. Denis Gordej (Gargždų „Banga“, Lietuva)

Saugai:
11. Povilas Krasnovskis (Vilniaus „Vėtra“, Lietuva)
12. Eivinas Zagurskas (Vongroveco „Nielba“, Lenkija)
13. Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)
14. Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva“, Lietuva)
15. Marius Papšys (FC „Klaipėda“, Lietuva)
16. Artūras Žulpa (Vilniaus „Vėtra“, Lietuva)
17. Brunas Biskys (FC „Klaipėda“, Lietuva)
18. Paulius Janušauskas (Panevėžio „Ekranas“, Lietuva)
19. Edgaras Mastianica (Vilniaus „Žalgiris“, Lietuva)
20. Tadas Eliošius (Vilniaus „Vėtra“, Lietuva)

Puolėjai:
21. Arvydas Novikovas (Edinburgo „Hearts“, Škotija)
22. Tautvydas Švelna (Pakruojo „Kruoja“, Lietuva)
23. Fedor Černych (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. U-21 Baltijos taurė

2010 Bir 16 19:09

Futbolo treneris V.Stankevičius: „Malonu, kai komandoje sveika konkurencija“
http://www.lff.lt/news.php?news_id=7904
2010-06-16 17:16

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinės treniruočių stovykloje prieš Baltijos taurės kovas trenerį Vitalijų Stankevičių džiugina sveika konkurencija, o saugas Eivinas Zagurskas tikisi, jog įveikti Latviją ir Estiją padės aistruolių palaikymas Marijampolėje.

Konkurencija dėl vietos sudėtyje

Lietuvos jaunieji futbolininkai šią savaitę jau surengė kelias treniruotes Marijampolės futbolo komplekso aikštyne, o taip pat išbandė Marijampolės „Sūduvos“ sporto centro aikštę. Dėl traumų prieš stovyklą rinktinės kandidatų sąraše įvyko du pasikeitimai – saugą Paulių Janušauską ir puolėją Tautvydą Švelną pakeitė Jevgenijus Morozas ir Gvidas Juška. „Visi kiti atvyko sveiki. Nuotaikos komandos geros, visi žaidėjai stengiasi ir noriai dirba treniruotėse. Tai ir svarbiausia. Žaidėjams sakiau, jog rungtynėse galės pasirodyti tik kiek daugiau nei pusė iš tų, kurie pakviesti, todėl kiekvienas turi išsikovoti savo vietą darbu treniruotėse. Malonu, kai komandoje yra sveika konkurencija. Taip lengviau siekti rezultatų“, - sakė rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius. Anot jo, Baltijos taurė – svarbus turnyras ir namuose komanda žais tik dėl pergalės. „Tačiau tai nereiškia, kad pametę galvas pulsime atakuoti. Reikia gerbti priešininką ir savo pranašumą kiekvieną kartą iš naujo įrodyti aikštėje. Tuo labiau, kad varžovai pastaruoju metu yra pasiekę ir įspūdingų pergalių“ , - aiškino strategas.

Specialisto iš Vokietijos Franko Bernhardto vadovaujama Estijos rinktinė paskutinėse savo rungtynėse 1:0 gegužę nugalėjo Turkiją, o Latvija, kurią treniruoja buvęs ilgametis rinktinės žaidėjas Mihails Zemlinskis, pernai net 5:1 yra sutriuškinusi Rumuniją.

Į rinktinę sugrįžti smagu

Pirmą kartą į U-21 rinktinę kaip legionierius pakviestas Eivinas Zagurskas, kuris šiemet atstovavo Vongroveco „Nielba“ klubui. Saugo teigimu, išvykimas į Lenkijos komandą jam išėjo į naudą. „Ten nuolat žaisdavau ir sekėsi gana gerai. Pritapti nebuvo sunku, nes „Nielba“ komandoje rungtyniauja nemažai jaunimo. Po truputį išmokau ir lenkiškai, dabar jau galiu neblogai susikalbėti. Turiu kelis pasiūlymus iš kitų klubų, tačiau apie tai kol kas stengiuosi negalvoti, dabar svarbiausia – rinktinė. Vis tik būtų neblogai likti Lenkijoje – tik norėčiau žaisti aukštesniame lygyje“, - pasakojo saugas. E.Zagurskas pripažino, kad žaisdamas užsienyje dar labiau laukia kvietimo į rinktinę ir vylėsi, jog namų sienos padės iškovoti Baltijos taurę. „Į rinktinę sugrįžti visada smagu, nes visa komanda draugiška – laukiame, kol vėl susitiksime ir pabendrausime. Baltijos taurėje esu žaidęs už U-17 ir U-19 rinktines, tačiau laimėti trofėjaus dar nepavyko. Tikiuosi, kad pavyks šį kartą, padedant žiūrovų palaikymui. Ką manau apie varžovus? Juos analizuosime šiek tiek vėliau. Tačiau mano manymu, latviai bus stipresni oponentai, jie žaidžia „kietą“ futbolą”, - kalbėjo futbolininkas.

Lietuvos U-21 rinktinė penktadienį 13 valandą Marijampolės „Sūduvos“ sporto centro stadione susitiks su Latvijos futbolininkais, o sekmadienį tokiu pačiu laiku žais su Estijos ekipa. Šeštadienį tarpusavyje žais latviai ir estai.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. U-21 Baltijos taurė

2010 Bir 18 16:22

Lietuvos jaunimo rinktinė Baltijos taurės starte pranoko Latviją
2010-06-18 16:08
http://www.lff.lt/news.php?news_id=7915

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė pirmose Baltijos taurės rungtynėse Marijampolėje rezultatu 2:1 pranoko Latvijos bendraamžius ir iškovojo svarbią pergalę.

Lietuviai nuo rungtynių pradžios turėjo iniciatyvą ir jau 9 min. latvių vartų skersinį sudrebino Povilo Krasnovskio galva muštas kamuolys. Latviai surengė pora pavojingų kontratakų, tačiau jos baigdavosi smūgiais šalia Vytauto Černiausko ginamų vartų. 31 min. puikią progą po Mariaus Papšio perdavimo turėjo Arvydas Novikovas, tačiau jam nepavyko pergudrauti varžovų vartininko Jevgenijs Sazonovs – šis atrėmė smūgį kojomis.

Po dviejų minučių latvių vartų sargas atrėmė dar vieną A.Novikovo smūgį iš toli, tačiau Lietuvos rinktinė išsaugojo kamuolį ir po Eivino Zagursko perdavimo iš krašto P.Krasnovskis galva nukreipė kamuolį į tinklą – 1:0.

Antrojo kėlinio pradžioje vyko apylygis žaidimas ir po vieno latvių kampinio kamuolys pavojingai praskriejo šalia Lietuvos jaunimo rinktinės vartų. Tačiau vėliau lietuviai visiškai perėmė iniciatyvą ir rengė vieną pavojingą ataką po kitos ir varžovų vartininkas J.Sazonovs nuolat turėjo gelbėti savo komandą.

76 min. Lietuvos jaunieji futbolininkai pagaliau pasiekė tikslą – M.Papšys baudos aikštelėje išvengė nuošalės ir griūdamas galva pasiuntė kamuolį į vartus. Rungtynių pabaiga šeimininkams buvo nervinga - 90 minutę po grubios klaidos gynyboje smūgiu iš arti latvių atsilikimą sumažino Daniils Turkovs. Vis tik rezultatas nepasikeitė ir Lietuvos U-21 rinktinė šventė iškovotus tris taškus.

Šeštadienį Marijampolėje žais latvių ir estų jaunimas, o sekmadienį Lietuvos jaunimo rinktinė turės galimybę iškovoti Baltijos taurę rungtynėse su Estija.
Penktadienį 18 valandą 10 minučių Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione susitinka Lietuvos ir Latvijos nacionalinės rinktinės.

Komentarai:

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius: „Pirmajame kėlinyje buvome pasirinkę kontratakų taktiką. Leidome daugiau žaisti latviams tam, kad mums atsivertų zonos greitiems išpuoliams. Tai pasiteisino, nes pelnėme įvartį. Tokią situaciją repetavome, nes analizuodami latvių žaidimą matėme, kad jie naudoja zoninę gynybą. Galėjome įmušti ir daugiau, o mūsų vartininkas neturėjo darbo. Manau, kad mūsų pergalė pelnyta. Tik gaila, kad rungtynių pabaigoje praleidome įvartį po vaikiškos klaidos. Antrajame kėlinyje pakeičiau šešis žaidėjus, nes reikėjo duoti jiems pailsėti. Turbūt todėl varžovai ir įmušė. Tačiau vyrams pretenzijų neturiu. Dabar laukia rungtynės su Estija, kurios tikrai nebus lengvos.“

Lietuvos U-21 rinktinės saugas, geriausias rungtynių žaidėjas Povilas Krasnovskis: „Jau matosi rinktinės susižaidimas, tam tikras žaidimo stilius. Turime draugišką kolektyvą. Manau, kad parodėme gerą žaidimą ir laimėjome dėsningai. Smagu, kad pavyko pasižymėti ir įveikti latvius po ilgesnės pertraukos. Treneris visada manimi pasitikėjo, praleidau tik vienerias jaunimo rinktinės rungtynes. „Vėtros“ klube iš pradžių rungtyniavau mažai, bet po truputį įsižaidžiu, jau kelerias rungtynes pradėjau pagrindinėje sudėtyje.“

Latvijos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Mihails Zemlinskis: „Gerų emocijų mažai. Visada svarbiausia rezultatas. Mūsų pagrindinė klaida, kad patys sau susikūrėme įvarčius. Nesužiūrėjome gindamiesi ir antrojo įvarčio. Kaip pliusus išskirčiau, kad žaidėme iki galo, sugebėjome sukurti progą ir įmušti įvartį. Manau, kad jei būtų buvę daugiau laiko, būtume galėję ir išlyginti rezultatą. Priekaištų savo komandai neturiu, viską lėmė žaidėjų padarytos taktinės klaidos. Lietuvos komanda atrodė tikrai gerai ir yra verta šio rezultato. Linkiu lietuviams sėkmės ir pergalės Baltijos taurės turnyre.“
Statistika:

Marijampolės „Sūduvos“ sporto centro stadionas
Teisėjas – Audrius Kancleris (Lietuva)
Lietuva U-21 – Latvija U-21 2:1 (1:0)
Įvarčiai: 33 min. Povilas Krasnovskis, 76 min. Marius Papšys (Lietuva); 90 min. Daniils Turkovs (Latvija)

Lietuva U-21: Vytautas Černiauskas, Vytautas Andriuškevičius, Linas Klimavičius, Mantas Fridrikas (85 min. Denis Gordej), Egidijus Vaitkūnas, Tadas Eliošius (79 min. Artūras Žulpa), Karolis Chvedukas (65 min. Audrius Brokas), Povilas Krasnovskis (87 min. Karolis Urbaitis), Eivinas Zagurskas (77 min. Fedor Černych), Marius Papšys, Arvydas Novikovas (60 min. Edgaras Mastianica).

Atsarginiai: Povilas Valinčius.

Latvija U-21: Jevgenijs Sazonovs, Vitalijs Maksimenko, Kaspars Dubra (77 min. Igors Tarasovs), Jevgenijs Kazura, Antons Kurakins, Vadims Žulevs (68 min. Alans Sinelnikovs), Aleksandrs Gramovičs, Jevgenijs Kosmačovs, Ritvars Rugins (82 min. Romans Bespalovs), Daniils Turkovs, Eduards Višnakovs.

Atsarginiai: Edgaras Portnojs, Kirils Ševelovs, Artjoms Osipovs, Igors Aleksejevs.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. U-21 Baltijos taurė

2010 Bir 19 17:48

Latvijos jaunimo rinktinė įveikė Estiją
2010-06-19 15:53
http://www.lff.lt/news.php?news_id=7918

Latvijos jaunimo (U-21) rinktinė antrose Baltijos taurės rungtynėse Marijampolėje 1:0 įveikė Estijos futbolininkus. Vienintelį rungtynių įvartį smūgiu galva iš arti pirmojo kėlinio pabaigoje įmušė Artjoms Osipovs. Abi komandos neišnaudojo nemažai progų pasižymėti. Penktadienį Lietuvos rinktinė 2:1 įveikė Latviją. Abi komandos dabar turi po tris taškus, tačiau latviai savo pasirodymą jau baigė. Paskutinėse rungtynėse sekmadienį lietuviams dvikovoje su estais užtenka lygiųjų.

Komentarai:

Latvijos rinktinės vyriausiasis treneris Mihails Zemlinskis: „Deja, futbole taip būna, jog kartais visiškai kontroliuoji žaidimą, sukuri daug progų, tačiau kažkur kažko pritrūksta. Tiek technikoje, tiek kitur. Todėl nepavyko įmušti ir antrojo įvarčio. Tokiu atveju turėtume didesnių šansų iškovoti taurę. Manau, kad Lietuvos rinktinė yra pajėgesnė už Estiją. Rezultatas su Lietuva, mano nuomone, buvo pagal žaidimą. Tai, kas nepavyko vakar, šiandien sekėsi jau geriau. Matėme tai ir pagal sukurtas progas. Turnyrą vertinu kaip gerą patirti. Nesvarbu laimi, ar pralaimi – tai vis tiek patirtis.“

Estijos rinktinės vyriausiasis treneris Frank Bernhardt: „Esu šiek tiek nusivylęs, nes neturėjome pralaimėti šių rungtynių. Turėjome gerų progų bent jau išlyginti rezultatą. Prieš rungtynes nebuvau įsitikinęs, kaip atrodys komanda, nes mums trūksta nemažai žaidėjų, o kai kurie rungtyniavę vaikinai dar žaidžia jaunimo komandose. Šiai komandai dar reikia laiko susižaisti. Tačiau pagal tai kaip vyko rungtynės esu nusivylęs, kad neiškovojome lygiųjų ar pergalės. Lietuva stipresnė komandą už Latviją, todėl rytojaus rungtynės mums bus sunkios. Tačiau stengsimės sužaisti kuo geriau.“
Statistika:

Marijampolės „Sūduvos“ sporto centro stadionas
Teisėjas – Nerijus Dunauskas (Lietuva)
Latvija U-21 – Estija U-21 1:0 (1:0)
ĮvartisL 45 min. Artjoms Osipovs (Latvija)

Latvija U-21: 1-Jevgenijs Sazonovs, 17-Antons Kuranins, 3-Kaspars Dubra, 4-Jevgenij Kazura, 2-Vitalijs Maksimenko, 5-Jevgenijs Kosmačovs, 9-Artjoms Osipovs (59 min. 7-Vadims Žulevs), 6-Igors Tarasovs, 16-Alans Sinelninkovs (88 min. 14-Romans Bespalovs), 18-Ritvars Rugins (83 min. 8-Aleksandrs Gramovičs), 11-Daniils Turkovs (74 min. 10-Eduards Višnakovs).

Atsarginiai: 12-Edgars Purtnojs, 13-Kirils Ševelovs, 15-Igors Aleksejevs.

Estija U-21: 1-Stanislav Pedok, 2-Andrei Veis (46 min. 13-Rauno Tutk), 3-Marek Kaljumae, 4-Aleksei Jahhimovits, 5-Artjom Artjunin, 6-Siim Tenno, 7-Andre Frolov (62 min. 16-Igor Subbotin), 8-Siim Luts, 9-Juri Jevdokimov, 10-Albert Taar (73 min. 17-Marko Sonn), 11-Artjom Dmitrijev.

Atsarginiai: 12-Mait Toom, 14-Kennet Jadal, 15-Dmitri Kovtunovits, 18-Marko Meerits.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. U-21 Baltijos taurė

2010 Bir 20 14:51

Lietuva - Estija 1:1. 59 min. E.Zagurskas 1:0, 72 min. J.Jevdokimov 1:1. Mūsų jaunimas iškovojo Baltijos taurę.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2010 m. U-21 Baltijos taurė

2010 Bir 20 20:13

Baltijos jaunimo taurę iškovojo Lietuva
2010-06-20 16:44
http://www.lff.lt/news.php?news_id=7920

Baltijos jaunimo (U-21) rinktinių taurę po septynerių metų pertraukos iškovojo Lietuva. Sekmadienį Marijampolėje lietuviai sužaidė lygiosiomis 1:1 su Estijos ekipa ir to užteko pirmajai vietai turnyre.

Nuo rungtynių pradžios Lietuvos U-21 rinktinė turėjo žaidybinę persvarą, tačiau išskyrus kelis tolimus smūgius ir pora nestiprių bandymų galva rimto pavojaus prie varžovų vartų sukurti nepavyko. Savo meistriškumą estų vartininkas Marko Meeritsas pademonstravo 38 minutę, kai atrėmė pavojingą Mariaus Papšio smūgį iš 20 metrų. Antrojo kėlinio pradžioje lietuvių jaunimo gretose pasirodė Fiodoras Černychas ir šis keitimas padėjo įmušti pirmąjį įvartį. 59 min. po F.Černycho perdavimo iš kairio krašto Arvydas Novikovas smūgiavo link vartų ir kamuolį iš arti į tinklą pasiuntė Eivinas Zagurskas. 67 min. estų komandoje gera proga nepasinaudojo Artjomas Dmitrijevas, o 72 min. svečiai iš Estijos išlygino rezultatą. Po perdavimo iš krašto smūgiu galva pasižymėjo Juri Jevdokimovas. Praleidusi įvartį Lietuvos jaunimo rinktinė vėl suaktyvino žaidimą puolime ir turėjo nemažai progų įmušti antrą kartą. Įsiveržęs į baudos aikštelę greta vartų smūgiavo F.Černychas, po kampinio Lino Klimavičiaus ataką blokavo gynėjas, šalia virpsto staigiai spyrė Tadas Eliošius, po dar vieno jo smūgio kamuolį atmušė vartininkas, o Gvidas Juška išbėgęs vienas prieš vieną nepataikė į vartus.

Lygiųjų 1:1 lietuviams užteko – jie surinko 4 taškus ir aplenkė Latvijos rinktinę, kurios sąskaitoje buvo 3 taškai, iškovojo Baltijos taurę. Trečiąją vietą su 1 tašku užėmė Estijos futbolininkai. Jų vartininkas M.Meerits buvo pripažintas geriausiu paskutinių rungtynių žaidėju.

Komentarai:

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius: „Labai gerai, kad laimėjome iš Baltijos taurę. Turnyras susidėjo iš dviejų rungtynių ir jos buvo mums nevienodos. Šiandien žaidėme ne taip gerai kaip dvikovoje su Latvija. Galbūt vaikinams psichologiškai atsiliepė tai, kad mums užteko lygiųjų. Komandai sakiau, kad žaidžiame namuose ir turime laimėti. Pirmajame kėlinyje neišnaudojome kelių pusiau progų, o antrajame įmušę įvartį atleidome vadžias. Po keitimo antrą kartą iš eilės pasiteisino F.Černychas, tačiau šį kartą ne visai sėkmingai į žaidimą įsijungė A.Žulpa. Praleidome įvartį po kontratakos. Žaidimu nesu patenkintas, o bendru rezultatu patenkintas. Manau, kad pelnytai laimėjome turnyrą.“

Lietuvos U-21 rinktinės saugas Eivinas Zagurskas: „Šios rungtynės buvo sunkesnės nei su latviais. Tačiau džiaugiamės, kad laimėjome taurę, tai svarbiausia. Prieš rungtynes nebuvo minčių apie lygiąsias, visi kalbėjome, kad turime laimėti. Mūsų komandoje labai geras kolektyvas. Manau, todėl pastaruoju metu pagerėjo ir rinktinės rezultatai. Bent jau pirmąsias Baltijos taurės rungtynes tikrai laimėjome pelnytai.“

Estijos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Frank Bernhardt: „Mūsų komanda žaidė geriau nei pirmose rungtynėse su Latvija, tačiau to neužteko pakilti iš trečiosios vietos. Ši pozicija manęs netenkina. Šį kartą reikėjo pergalės dviejų įvarčių skirtumu, tačiau nebuvome pakankamai pavojingi varžovų aikštės pusėje. Mums šiame turnyre trūko žaidėjų. Didelio skirtumo tarp Baltijos šalių komandų nėra. Tai parodo ir šios lygiosios.“
Statistika:

Marijampolės „Sūduvos“ sporto centro stadionas
Teisėjas – Sergejus Slyva (Lietuva)
Estija U-21 - Lietuva U-21 1:1 (0:0)
Įvarčiai: 72 min. Juri Jevdokimov (Estija); 59 min. Eivinas Zagurskas (Lietuva).
Įspėjimai: 23 min. Artjom Artjunin (Estija).

Estija U-21: Marko Meerits, Juri Jevdokimov, Andrei Veis (74 min. Dmitri Kovtunovitš), Marek Kaljumae, Aleksei Jahhimovitš, Artjom Artjunin (66 min. Kennet Jadal), Siim Tenno (66 min. Albert Taar), Igor Subbotin (46 min. Andre Frolov), Siim Luts, Marko Sonn (46 min. Artjom Dmitrijev), Eino Puri.

Atsarginiai: Mait Toom.

Lietuva U-21: Vytautas Černiauskas (63 min. Povilas Valinčius), Vytautas Andriuškevičius, Linas Klimavičius, Mantas Fridrikas, Egidijus Vaitkūnas, Tadas Eliošius, Povilas Krasnovskis, Edgaras Mastianica (55 min. Fiodor Černych), Eivinas Zagurskas (68 min. Artūras Žulpa), Marius Papšys (81 min. Karolis Chvedukas), Arvydas Novikovas (89 min. Gvidas Juška)

Atsarginiai: Karolis Urbaitis, Denis Gordej.

Turnyro rezultatai:
Lietuva U-21 – Latvija U-21 2:1
Latvija U-21 – Estija U-21 1:0
Lietuva U-21 – Estija U-21 1:1

Turnyro lentelė:
Vt. Kom. Rungt. Perg. Lyg. Pral. Įv. Tšk.
1. Lietuva U-21 3 1 1 0 3-2 4
2. Latvija U-21 3 1 0 1 2-2 3
3. Estija U-21 3 0 1 1 1-2 1

Grįžti į