bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Vas 03 15:47

Paaiškėjo būsimi U-21 rinktinės varžovai atrankoje
2011-02-03 14:26
http://www.lff.lt/lt/article/paaiskejo_ ... _atrankoje" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė 2013 m. UEFA U-21 čempionato atrankos varžybose susitiks su Švedijos, Ukrainos, Suomijos, Slovėnijos ir Maltos komandomis.

Burtai suskirstė 52 komandas į dešimt grupių - aštuonias po penkias ekipas ir dvi po šešias. 43 vietą U-21 rinktinių reitinge užimanti Lietuvos komanda iš paskutiniojo burtų krepšelio pateko į didesnę grupę kartu su Maltos futbolininkais (52 pagal reitingą), Slovėnija (37), Suomija (29), Ukraina (15) ir Švedija (5).

Lietuvos U-21 rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius teigė, kad burtus sunku įvardinti gerais ar blogais. „Iš teigiamos pusės, neteks susidurti su tokiomis komandomis kaip Portugalija, Rumunija ar Serbija, nebus daug tolimų išvykų. Tačiau grupė tikrai stipri, silpnų varžovų nėra. Iš anksto spręsti nelengva, bet švedai, suomiai, ukrainiečiai paprastai labiau propaguoja jėgos futbolą, slovėnai turėtų būti techniško futbolo šalininkai. Bus sunku. Bet kokiu atveju nereikia nusiminti, reikia dirbti ir siekti nugalėti. Galime kovoti su visais", - vertino treneris. Jis įžvelgė teigiamą aspektą dėl to, kad Lietuva pateko į didesnę grupę. „Tai reiškia, kad žaisime daugiau rungtynių. Tai reiškia ir papildomą išvyką. Tačiau ruošiame žaidėjus nacionalinei rinktinei, todėl daugiau rungtynių jiems bus papildoma patirtis." Su Švedijos futbolininkais lietuviai dar nėra žaidę jokių rinktinių lygmenyje. Su Ukrainos ekipa jaunimo rinktinė žaidė 1996 m. Europos čempionato atrankoje, o su Suomijos ir Slovėnijos komandomis rungtyniavo 2009 m. pirmenybių atrankoje. Pergalių mūsiškiams tarpusavio rungtynėse dar nėra pavykę iškovoti. Su Malta yra rungtyniavusios Lietuvos nacionalinės, U-19, U-17 ir U-16 rinktinės.

Po burtų traukimo pradėtas derinti ir varžybų tvarkaraštis. Informaciją apie derybų rezultatus LFF.lt paskelbs vėliau vakare.

Atrankos varžybos vyks nuo šių metų kovo iki 2012 m. rugsėjo. Dešimt grupių nugalėtojų ir keturios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos pateks į atkrintamąsias varžybas. Pastarojo etapo septynių porų laimėtojai finaliniame etape prisijungs prie varžybų šeimininko Izraelio.
UEFA U-21 čempionato atrankos 2 grupė
Švedija
Ukraina
Suomija
Slovėnija
Lietuva
Malta

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Vas 04 10:19

Tai savaime suprantama, kad kovoti galima su visasi, bėda ta, kad po kovų ukrainiečiai su švedais žengs į play-offus, o mes atiminėsim taškus iš Maltos.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Vas 08 16:40

V.Stankevičius: „U–21 rinktinės braižas ir tikslai nesikeis“
2011.02.08, 15:30
http://penalty.lt/v-stankevicius-%E2%80 ... %E2%80%9C/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vytautas RIMAS

Šiandien į trumpą treniruočių stovyklą Vilniaus „Sportimos“ manieže susirinko Lietuvos U–21 rinktinė. Ta proga rinktinės strategas Vitalijus Stankevičius atsakė į žurnalistų klausimus.

– Kokie šios stovyklos tikslai ir uždaviniai?
– Ši stovykla yra vienas iš pasiruošimo atrankos rungtynėms etapų. Norėtųsi iki atrankos pradžios sužaisti dar keletą rungtynių, nes pirmos rungtynės bus žaidžiamos birželio 3 dieną Lietuvoje su Slovėnija. Norisi namuose pasirodyti kaip galima geriau. Ši komanda dabar yra naujai formuojama, jai atstovaus 1990 metų gimimo ir jaunesni žaidėjai. Šiandien turbūt pirmą kartą susirinko ši komanda į vieną vietą, nes visi žaidėjai rungtyniauja savo klubuose. Rytoj sužaisime rungtynes su nacionaline B rinktine. Pažiūrėsime, ko esame verti, kurie žaidėjai galbūt artimoje ateityje papildys ir nacionalinę rinktinę.

– Pasipildė rinktinės trenerių štabas?
– Taip. Visi kritikuoja, kad mes pensininkai, tad paliko mane vieną pensininką. Puikiai pažįstu Darių Maciulevičių ir šiandien man kaip tik trūko vieno žaidėjo aikštėje, tad Darius puikiai rungtyniavo ir buvo vienas geriausių žaidėjų. Pasikeitė ir vartininkų treneris. Juo tapo Algirdas Surgautas. Jis dirba Futbolo akademijoje Kaune. Jaunas treneris, kuris jau anksčiau stebėdavo rinktinės žaidimą. Svarbiausia, kad žmogus domisi, kas vyksta Lietuvoje, žino kokie yra vartininkai, pats kalbina ir ieško.

– Ar bandysite rytoj deramai pasipriešinti varžovams?
– Žinoma. Nelabai norėtųsi vėl praleisti 9 įvarčius, kaip kažkada. Jei tiek įvarčių praleisime, reikės į pensiją eiti.Mums šių rungtynių labai reikia. Kovo mėnesį esame sutarę sužaisti vienerias draugiškas rungtynes, jei sutarsime dėl dar vienerių, bus labai malonu.

– Gal galite įvardinti kelis perspektyviausius jaunuolius?
– Perspektyvūs yra Arvydas Novikovas, Vytautas Andriuškevičius, Tadas Eliošius, Artūras Žulpa, Audrius Brokas, Fiodoras Černychas. Yra 8-9 žaidėjai, praėję praėjusį ciklą kartu su manimi. Jie maždaug žino, ko aš noriu. Aš juos taip pat suprantu. Nėra taip, kad rinktinė visai nauja. Braižas ir tikslai išlieka tie patys, nes ne pirmi metai dirbame. Ir dabar galite matyti, kad šiandien treniruotėje buvo ir 1994 metų gimimo žaidėjas. Yra didelis amžiaus skirtumas, jis daro klaidų, bet aišku po truputį, po truputį jis tobulėja.

komodo varanavičius
Pranešimai: 323
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 21:36
Palaikoma komanda: VFMD Žalgiris

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Geg 25 18:03

http://www.lff.lt/lt/article/jaunimo_ri ... siauliuose" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (U-21 - 1990 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) rinktinė 2013 metų Europos čempionato atrankos varžybas pradės kitą savaitę Šiauliuose. Birželio 3 ir 7 dienomis lietuviai rungtynėse su Slovėnija ir Malta sieks gero starto, kuris būtų kaip tramplinas tolesnėms kovoms.

Svarbu gera pradžia

Europos U-21 čempionato atrankos 2 grupėje Lietuvos varžovėmis bus Švedijos, Ukrainos, Suomijos, Slovėnijos ir Maltos komandos. Pasak Lietuvos futbolo federacijos A ir U-21 rinktinių skyriaus vadovo Roberto Tautkaus, Lietuvos komandos galimybes tarp pajėgių priešininkų bus galima realiau vertinti po pirmųjų dviejų rungtynių.

„Iš anksto tikslų komandų pajėgumą nuspėti nelengva, nes buriamos naujos rinktinės, keičiasi žaidėjai. Sakoma, kad gera pradžia - pusė darbo. Todėl pirmas dvejas rungtynes ir pasirinkome žaisti namuose. Jei pavyks geras startas, toliau kelsime tikslą įkasti ir favoritams - Ukrainai, Švedijai ir Suomijai", - sakė R.Tautkus.

Dvikovos su slovėnais ir maltiečiais vyks Šiaulių miesto savivaldybės stadione. Oficialias rungtynes U-21 rinktinė ten žais po beveik dešimties metų pertraukos.

„Lietuvos futbolo federacija siekia populiarinti futbolą visuose regionuose. Šiauliuose futbolas pastaraisiais metais žengia į priekį - čia yra perspektyvi komanda, futbolo akademija, gerėja infrastruktūra, nuolat susirenka nemažai žiūrovų. Todėl šiam miestui suteikėme galimybę pasidžiaugti jaunimo rinktinės rungtynėmis", - aiškino R.Tautkus.

Favoritus nuspėti nelengva

Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiasis treneris Vitalijus Stankevičius apžvelgdamas pasiruošimą atrankos ciklui padėkojo nacionalinei B rinktinei už sužaistas dvejas draugiškas rungtynes.

„Šios dvi rungtynes mums buvo naudingos, papildoma praktika ir galimybė išbandyti žaidėjus. Taip pat po kartą sužaidėme su Latvija ir Baltarusija. Vienos rungtynės nepavyko, o kitas sužaidėme daug sėkmingiau. Tai mums turėtų duoti impulsą gerai pradžiai", - sakė V.Stankevičius.

Pasak trenerio, lietuviams teko sudėtinga grupė, iš kurios ką nors išskirti sunku: „Pagal reitingą favoritais laikomi švedai, tačiau labai stipri turėtų būti ir Ukrainos komanda. Šios šalies jaunimą pažįstu iš tų metų, kai dirbau Ukrainoje. Suomija - ženkliai progresuojanti ekipa, o slovėnai žaidžia technišką futbolą. Mažiausiai žinome apie Maltą. Šią komandą geriau išanalizuosime po pirmųjų jos rungtynių su suomiais."

V.Stankevičiaus teigimu, kad svarbu bus gerai pradėti, o toliau galima siekti ir aukščiausių tikslų - antrosios vietos grupėje ir kelialapio Europos čempionato finalinį etapą: „Ar tai įmanoma? Kodėl gi ne. Kiekvienose rungtynėse sieksime pergalės. Svarbios bus pirmos dvejos rungtynės. Daug priklausys ir nuo pastovumo, nes jaunimo rinktinė pasižymi tuo, kad vienas rungtynes gali sužaisti labai gerai, o kitas prasčiau."

Pakviesta nemažai naujokų

Pirmosioms rungtynėms su Slovėnija ir Malta į Lietuvos jaunimo rinktinę pakviesti septyni legionieriai. Keturi iš jų turės galimybę debiutuoti U-21 rinktinėje - tai Italijoje žaidžiantys 1993 m. gimimo Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai Aurimas Vilkaitis, Martynas Jefišovas ir Edvinas Girdvainis, o taip pat Anglijos komandai atstovavęs mažeikiškis Martynas Butkus.

„Apie šiuos žaidėjus girdėjau gerų atsiliepimų, pirmąją trijulę pernai matėme ir kitose jaunimo rinktinėse. Norėtųsi išbandyti juos U-21 rinktinėje, nes neturime didelio pasirinkimo gynybos grandyje. Nuo praėjusio ciklo gynyboje liko tik Vytautas Andriuškevičius ir Karolis Urbaitis. Tikimės, kad jie bus lyderiai, o kitus žaidėjus stengsimės įlieti į komandą", - aiškino V.Stankevičius.

Jis džiaugėsi, kad saugų ir puolimo grandyje yra ne tik nemažai senbuvių, tačiau atsiranda ir naujų veidų.

„Rimta paspirtis saugų linijoje bus rinktinės senbuviai, iš kurių nematysime tik traumuoto Fiodoro Černycho. Džiugu, kad saugų grandį sustiprins Arnas Ribokas, kuris yra jaunesnis, bet ženkliai progresuoja ir žaidžia „Ekrano" pagrindinėje sudėtyje. Kalbant apie puolėjus, pastaruoju metu matome Edvino Petkaus ir Žilvyno Kymanto progresą, o iš Vokietijos girdėjome gerus atsiliepimus apie Luką Žėką. Todėl šiuos žaidėjus po pertraukos pakvietėme į komandą", - vardijo treneris.

Pasak V.Stankevičiaus, keli žaidėjai jau kandidatuoja į nacionalinę rinktinę, tačiau nutarta leisti jiems toliau progresuoti jaunimo komandoje. Ateityje perėjimą tarp vyresniųjų žaidėjams turėtų palengvinti panašus abiejų komandų žaidimo braižas.

„Nacionalinė rinktinė žaidžia schema 4-5-1 arba 4-3-3. Siekiu, kad jaunimo rinktinė taip pat žaistų panašiai. Tokiu atveju iš jaunimo į nacionalinę rinktinę perėjusiam žaidėjui iš karto lengviau", - aiškino V.Stankevičius.

Lietuvos rinktinė nuo kitos savaitės stovyklaus Marijampolėje, o vėliau persikels į Šiaulius. Ten birželio 3 dieną lietuviai susitiks su Slovėnija, birželio 7-ąją - su Malta. Abiejų rungtynių pradžia - 18 valandą.

Išplėstinis Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinės sąrašas
(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:
Aivaras Bražinskas (VMFD „Žalgiris")
Giedrius Kvedaras (Pakruojo „Kruoja")
Tadas Simaitis („Šiauliai")

Gynėjai:
Karolis Jarmalavičius (Pakruojo „Kruoja")
Marius Miškinis (FBK „Kaunas")
Vytautas Andriuškevičius (Gdansko „Lechia", Lenkija)
Karolis Urbaitis (Gargždų „Banga")
Martyn Jefišov (AC „Montichiari", Italija)
Aurimas Vilkaitis (Romos „Lazio", Italija)
Edvinas Girdvainis (Calcio „Padova", Italija)
Martynas Butkus („Hayes & Yeading", Anglija)

Saugai:
Karolis Chvedukas (Marijampolės „Sūduva")
Jaunius Juozaitis (VMFD „Žalgiris")
Audrius Brokas (Marijampolės „Sūduva")
Artūras Žulpa (Pakruojo „Kruoja")
Jevgenij Moroz (Panevėžio „Ekranas")
Arminas Vaskela (VMFD „Žalgiris")
Ernestas Veliulis (Pakruojo „Kruoja")
Arnas Ribokas (Panevėžio „Ekranas")
Edvinas Jasaitis („Šiauliai")
Arvydas Novikovas („St. Johnstone", Škotija)
Tadas Eliošius (Marijampolės „Sūduva")

Puolėjai:
Edvinas Petkus (FBK „Kaunas")
Lukas Žėkas („RSV Göttingen 05", Vokietija)
Žilvinas Kymantas (Klaipėdos „Atlantas")
Ant popieriaus solidžiai atrodanti rinktinė. Tikėkimės tokia bus ir aikštėje.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Bir 02 00:12

Slovėnijos jaunimo futbolo rinktinėje - buvęs J.Mourinho auklėtinis
2011-06-01 10:46
http://www.lff.lt/lt/article/slovenijos ... aukletinis" onclick="window.open(this.href);return false;

Penktadienį Šiauliuose su lietuviais rungtyniausiančioje Slovėnijos jaunimo (U-21) futbolo rinktinėje bus ir 2010 metais visus titulus laimėjusios Milano „Inter" komandos narys. Slovėnijos jaunimo ekipos strategas Tomažas Kavčičius rungtynėms su Lietuva pakvietė šešis legionierius iš Italijos, Portugalijos, Vokietijos ir Anglijos klubų. Ryškiausia slovėnų žvaigždė - šalies nacionalinėje rinktinėje jau žaidęs saugas Rene Krhinas iš „Bologna" klubo. Anksčiau, iki praėjusių metų futbolininkas atstovavo „Inter" ekipai ir 2009-2010 m. sezoną tuometinio ekipos trenerio Jose Mourinho buvo įtraukiamas į pagrindinės ekipos sąrašą. Tą sezoną R.Krhinas žaidė penkerias rungtynes Italijos pirmenybėse, o Milano ekipa triumfavo UEFA Čempionų lygos, Italijos „Serie A" ir šalies taurės varžybose. Garsiose Europos komandose šiemet debiutavo ir saugai Kevinas Kamplas (Leverkuzeno „Bayer") bei Enejus Jeleničius („Genoa"). Vartininkas Janas Oblakas priklauso Lisabonos „Benfica" (Portugalija) ir buvo išnuomotas į „Olhanense", o gynėjas Nemanja Mitrovičius atstovauja „Bologna" jaunimo komandai.

Lietuvos ir Slovėnijos jaunimo rinktinės susitiks birželio 3 dieną, 18 valandą Šiaulių miesto savivaldybės stadione. Šiomis rungtynėmis abi komandos pradės 2013 m. Europos jaunimo čempionato atrankos ciklą. Dvikovą tiesiogiai transliuos Futbolo.TV.
Slovėnijos U-21 rinktinės sudėtis:

Vartininkai:
Jan Oblak (SC „Olhanense", Portugalija), Matej Radan (NK „Maribor", Slovėnija)

Gynėjai:
Antonio Mlinar Delamea (Liublianos „Interblock", Slovėnija), Boban Jović (Liublianos „Olimpija", Slovėnija), Mitja Kovačevič (Liublianos „ Olimpija", Slovėnija), Nejc Mevlja (Nova Goricos „Gorica", Slovėnija), Nemanja Mitrovič („Bologna" FC, Italija), Mitja Rešek (NK „Maribor", Slovėnija), Matija Širok (Nova Goricos „Gorica", Slovėnija), Alen Vučkič (Liublianos „Olimpija", Slovėnija).

Saugai:
Blaž Božič (Liublianos „Olimpija", Slovėnijos), Matic Fink (Liublianos" Interblock", Slovėnija), Enej Jelenič („Genoa" FC, Italija), Kevin Kampl (Leverkuzeno „Bayer", Vokietija), Rene Krhin („Bologna" FC , Italija), Miha Mevlja (Nova Goricos „Gorica", Slovėnija), Rajko Rep (NK „Maribor", Slovėnija)

Puolėjai:
Robert Berič (NK „Maribor", Slovėnija), Adnan Bešić (Liublianos „Olimpija", Slovėnija), Leon Črnčič („Leicester City", Anglija), Vedran Vinko (Lendavos „Nafta", Slovėnija)

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Bir 03 08:49

V.Stankevičius: "Lipdėme kolektyvą ir nuteikinėjome pergalei"
2011-06-02 22:09
http://www.lff.lt/lt/article/vstankevic ... e_pergalei" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinei baigėsi kelis mėnesius trukęs pasiruošimo periodas. Penktadienį jaunieji futbolininkai pradės 2013 metų Europos čempionato atrankos ciklą ir Šiauliuose išbandys jėgas su bendraamžiais iš Slovėnijos. Pasak Lietuvos komandos vyriausiojo trenerio Vitalijaus Stankevičiaus, per šią savaitę turėtas keturias dienas treniruotėms svarbiausia buvo sulipdyti kolektyvą į vieningą kumštį. „Yra žaidėjų, kurie vieni kitus sutiko pirmą kartą, todėl svarbu buvo sulipdyti vieningą kolektyvą ir komandą. Stengėmės, kad futbolininkai kuo geriau susižaistų, bandėme įvairius derinius, nemažai dirbome su taktika", - sakė treneris. Jaunimo rinktinės trenerių štabas kartu su žaidėjais šią savaitę analizavo Slovėnijos rinktinės dvikovą su Makedonijos vaizdo įrašą. „Slovėnai pralaimėjo, bet toks rezultatas mažai ką reiškia. Neaišku, kokią Slovėnijos komandą išvysime penktadienį. Iš matytų žaidėjų labiausiai išsiskyrė Anglijoje žaidžiantis puolėjas Leonas Črnčičius, Italijos klubui atstovaujantis vidurio saugas Rene Krhinas", - dėstė V.Stankevičius. Strategas pažymėjo, kad nors Slovėnijos jaunimo rinktinė reitinguojama aukščiau už lietuvius, savo auklėtiniams stengėsi įdiegti pozityvų nusiteikimą: „Turime gerą komandą ir stengėmės ją nuteikti, kad tikrai galime nugalėti. Svarbiausia, kad žaidėjai stengtųsi iš visų jėgų."

Ketvirtadienį Šiaulių stadiono aikštę išbandžiusios Slovėnijos U-21 rinktinės strategas Tomažas Kavčičius teigė stebėjęs Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių su Baltarusija ir Latvija vaizdo įrašus. „Trumpai tariant, Lietuva paliko stiprios ir gerai organizuotos komandos įspūdį. Vis tik kaip visada didesnį dėmesį sutelksime savo žaidimui. Laukia nelengvos rungtynės, tačiau treniruočių stovykla nuteikia optimistiškai", - sakė T.Kavčičius.

Su Slovėnijos U-21 rinktine lietuviai yra žaidę 2009 m. čempionato atrankos varžybose. Tada Slovėnijoje 2:1 buvo pajėgesni varžovai, o Marijampolėje rungtynės baigėsi be įvarčių. Šiauliuose U-21 rinktinių rungtynės vyks po devynerių metų pertraukos - paskutinį kartą lietuviai čia 2001 m. žaidė su italais. Penktadienio Lietuvos ir Slovėnijos dvikovai bus tiesiogiai internetu, speciali transliacija numatoma Futbolo.TV svetainėje.

Valiukas
Pranešimai: 372
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:43
Palaikoma komanda: "Ekranas"

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Bir 03 19:50

Ot šūds.. antras kėlinys visai gerai atrodė.. labai apmaudu..

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Bir 03 20:06

Į galą rungtynių centre niekaip kamuolių nebeatsikovodavo. Šitaip slovėnai be parkių naujas atakas pradėdavo, o viena ir pavyko. Rinktinė kita, rezultatas tas pats..

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Bir 06 18:41

Lietuvos jaunimo rinktinės treneris V.Stankevičius: reikia eiti, kovoti ir laimėti
LFF, http://sportas.delfi.lt/abroad/lietuvos ... d=46318201" onclick="window.open(this.href);return false;
2011 birželio mėn. 6 d. 16:24

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė tęsia 2013 metų Europos čempionato atrankos kovas. Birželio 7 dieną, antradienį Šiauliuose lietuviai stos į dvikovą su Maltos rinktine. Po apmaudaus pralaimėjimo paskutinėmis rungtynių akimirkomis Slovėnijos ekipai, Lietuvos jaunimo rinktinės vyriausias treneris Vitalijus Stankevičius sakė, jog svarbiausia atsigauti psichologiškai - likus dar devynerioms atrankos rungtynėms negalima pasiduoti. Europos U-21 čempionato atrankos antroje grupėje Lietuvos varžovės yra Švedijos, Ukrainos, Suomijos, Slovėnijos ir Maltos komandos. LFF.lt kalbasi su Lietuvos jaunimo rinktinės vyriausiu treneriu V. Stankevičiumi.

- Kaip vyksta pasirengimas antroms atrankos rungtynėms?
- Vienas iš pagrindinių, mano, kaip trenerio, uždavinių buvo padėti žaidėjams atgauti pasitikėjimą savo jėgomis po pralaimėtų pirmų rungtynių. Apmaudu, kad per pridėtas antro kėlinio minutes praleidome įvartį, tačiau, žaidėjams aiškinu, kad tai nėra pasaulio pabaiga. Slovėnai žaidžia technišką žaidimą, tai tikrai stipri komanda, kurios žaidėjai rungtyniauja pajėgiuose Vokietijos, Anglijos ir Italijos klubuose. Komanda labai norėjo laimėti, demonstravome gražų žaidimą ir turėjom progų, tą, manau, matė visi stebėję rungtynes. Reikia tęsti tokį žaidimą, kurį rodėme su slovėnais, kurti progas ir jas iki galo realizuoti. Būtina šaltakraujiškai vertinti situaciją ir mušti įvarčius. Atranka tik prasidėjo, liko dar devynerios rungtynės – svarbiausia vaikinus nuteikti psichologiškai.

- Ar leidote vaikinams pailsėti?
- Šiek tiek pailsėjome ir surengėme ekskursiją - sekmadienį važiavome į Kryžių kalną. Vaikinai mane labai nustebino. Maloniai. Visa komanda susitarė ir nupirko kryžių, savo vardu pastatė ten. Niekas jiems nei sakė, nei siūlė – patys sugalvojo ir nuo šiol Kryžių kalne bus jaunimo rinktinės kryželis. Tai rodo, kad jau lipdosi kolektyvas, kad jau turime tvirtą rinktinės branduolį. O tai labai svarbu aikštėje. Dar turime visą parą atsistatyti galutinai, nusiteikti antradieniui. Viskas priklauso nuo nusiteikimo – reikia eiti, kovoti ir laimėti.

- Ką sakote savo auklėtiniams, kaip juos nuteikiate?
- Mes labai daug kalbamės, tiek kartu, tiek individualiai. Ir ne vien rimtai. Svarbu neperlenkti lazdos – reikia su jais ir pajuokauti, tada ir jie nusišypso, atsiveria. Labai svarbus yra trenerio bendravimas su žaidėjais, tada jie kovoja. Aš iš jų nereikalauju neįmanomu dalyku – disciplina, tvarka tiek aikštėje, tiek už jos ribų ji svarbi, tačiau turi jausti ribas. Aš jiems sakau, kad rinktinės marškinėliai, trispalvė ant jų – įpareigoja. Neužtenka vien juos užsivilkti ir galvoti, kad jau viskas, „gražiai atrodau prieš veidrodį“. Ne. Jūs turite aikštėje įrodyti, kad esate verti rinktinės, verti atstovauti Lietuvai. Į aikštė reikia išeiti ir kovoti už tą vėliavą. Su slovėnais mes pralaimėjome, bet kovojome. Žaidėme už Lietuvą, už garbę. Tokius dalykus turime vertinti ir už juos kovoti - nebijoti kišti nei kojų, nei galvos.

- Ar keisis rinktinės sudėtis rungtynėse su Malta?
- Tos pačios sudėties tikrai nebus. Kai kurie žaidė tik už save. To negali būti. Tu privalai būti lyderis savo pozicijoje, bet negali nuo savęs tik atmušinėti kamuolius. To maža. Visi 11 turi žaisti, imtis iniciatyvos. Jeigu laimi - laimi visi, jeigu pralaimi - pralaimi taip pat visi. Todėl aikštėje negali žaisti vienas. Kol kas neįvardinsiu, bet 2-3 žaidėjus pakeisiu. Be to, gaila, bet mums nepadės Ernestas Veliulis, kuris laikys valstybinius egzaminus. Taip pat traumą patyrė Martynas Jefišovas, bet dar žiūrėsime, kaip jis jausis per treniruotę.

- Kokį futbolą demonstruoja Maltos rinktinė?
- Peržiūrėjome jų penktadienio rungtynes su suomiais, kurios baigėsi lygiosiomis. Galiu pasakyti, kad tai stipri, disciplinuota komanda, kuri labai gerai ginasi ir jai įvarčius įmušti yra sudėtinga. Be to, mums, lietuviams sudėtingiau yra patiems kurti, būti pirmu numeriu aikštėje. Tačiau, aišku, bandysime juos ištraukti iš jiems įprasto žaidimo. Malta džiaugėsi lygiosiomis su suomiais, jie savo tikslą pasiekė. Tačiau, manau, kad Lietuvoje Malta turėtų rinktis kiek kitokį žaidimą - jie atvažiuoja laimėti, o vien ginantis to nepadarysi. Jie bandys eiti į atakas ir galbūt tada daugiau atsidengs prie savo vartų.

Dvikova su Malta vyks Šiaulių miesto savivaldybės stadione 18 val.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Rgp 29 20:10

http://www.fbk.lt/index.php/naujienos/v ... etuva/6581" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos jaunimo U-21 rinktinės laukia dvejos Europos U-21 čempionato atrankos rungtynės su Švedijos U-21 vienuolike.

Į jaunimo rinktinę pakviesti ir keturi FBK "Kauno" futbolininkai.

Galimybę užsivilkti rinktinės marškinėlius turės Marius MIŠKINIS, Donatas NAKROŠIUS, Simonas PAULIUS ir Edvinas PETKUS.
Pirmą kartą ekipos susitiks rugsėjo 1 d. 19 val. Marijampolės "Arvi" stadione.

Rugsėjo 5 d. jaunimo rinktinės susitiks dar kartą, tik jau Švedijoje.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Rgp 29 20:13

Drąsiai, dar galėjo paimti Luką Sendžiką, Deividą Kapustą, Tomą Snapkauską, Deividą Pašukevičių, Tomą Janušauską bet tikriausiai nelabai gražu kitų klubų atžvilgiu, tik va teigiamam rezultatui, tai būtų geriau.

Bombard1er
Pranešimai: 139
Užsiregistravo: 2011 Vas 25 11:58
Palaikoma komanda: FK TAURAS

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Rgp 30 12:50

Sesheri sitie dar nieko nereiskia,bet kodel nepakviesti L.Martisauskis ir Rokas Janilionis tai sunku suprasti...

Rulis
Pranešimai: 751
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 12:15
Palaikoma komanda: Tauras

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Rgp 30 20:39

Sesheri sitie dar nieko nereiskia,bet kodel nepakviesti L.Martisauskis ir Rokas Janilionis tai sunku suprasti...
kaip tai kodel? nejaugi nematai kad Martisauskas ir Janilionis visa galva geresni uz savo bendramzius matyt nenori trenerei kad like zaidejai pasijaustu antraeilei delto ir neima situ dvejiu

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Rgs 01 23:38


Po puikios kovos jaunimo rinktinei išslydo lygiosios su švedais


http://www.lff.lt/lt/article/po_puikios ... su_svedais" onclick="window.open(this.href);return false;
Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė apmaudžiai pralaimėjo Europos čempionato atrankos rungtynes su viena grupės favoričių Švedija. Antrajame kėlinyje neišnaudojusiems kelių puikių progų lietuviams fortūna atsuko nugarą likus žaisti dvi minutes - kamuoliui išslydus iš vartininko rankų varžovai įmušė vienintelį įvartį ir nugalėjo 1:0.

„Nenusipelnėme pralaimėti, vaikinai parodė tikrai gerą žaidimą", - po dvikovos sakė Lietuvos rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius.

Permainingas pirmasis kėlinys

Lietuvos jaunimo rinktinei šiame mače negalėjo padėti traumą gavęs vienas komandos lyderių Tadas Eliošius, o dėl diskvalifikacijų dvikovą praleido Marius Miškinis ir Karolis Chvedukas. Gynybos viduryje debiutavo trejais metais už komandos draugus jaunesnis Aurimas Vilkaitis, o saugų grandyje - Simonas Paulius.

Rungtynes pavojingomis kontratakomis pradėjo šeimininkai. 10 min. po Audriaus Broko smūgio iš toli vartininkas atmušė kamuolį prieš save ir varžovų gynėjas buvo tik akimirka arčiau prie kamuolio už Fedorą Černychą. Po minutės labai pavojingą ataką surengė svečiai - Johnas Guidetti pabėgo nuo Aurimo Vilkaičio, tačiau švedų puolėjo smūgį puikiai atrėmė Emilijus Zubas.

18 min. po švedų kombinacijos tas pats J.Guidetti įsiveržė į baudos aikštelę kairiajame krašte, bet E.Zubas vėl gelbėjo situaciją. Netrukus po kampinio E.Zubo atmuštą kamuolį Jiloanas Hamadas iš 18 metrų smūgiavo labai stipriai ir kamuolys atsimušė į viršutinę skersinio dalį.

Atlaikius švedų šturmą kėlinio viduryje lietuviai po truputį išlygino žaidimą ir neleido varžovams sukurti pavojingų situacijų, o patys pavojingai kontratakavo. 25 min. F.Černychas techniškai įsimetė kamuolį į baudos aikštelę, bet iš krašto smūgiavo šalia virpsto. 30 min. po Audriaus Broko baudos smūgio iš toli kamuolys skriejo tiesiai į varžovų vartininką.

Neišnaudotos progos ir apmaudi pabaiga

Antrojo kėlinio pradžioje per pirmąsias dvi minutes lietuviai surengė dvi pavojingas atakas. Iš pradžių į baudos aikštelę įsiveržęs Edvinas Petkus smūgiavo šalia vartų, o netrukus greitoje atakoje Artūras Žulpa iš baudos aikštelės prieigų smūgiavo nestipriai ir per arti vartininko.

Dvi šimtaprocentines progas lietuviai turėjo 57 ir 58 min. Pirmajame epizode po perdavimo iš krašto A.Žulpa iš arti čiuoždamas pasiuntė kamuolį pro šalį, o antrajame A.Brokas gavo kamuolį 12 metrų nuo vartų laisvas, tačiau smūgiavo virš vartų. 60 min. po Armino Vaskelos baudos smūgio iš krašto gynėjų A.Vilkaičio ir Vytauto Andriuškevičiaus galva liestas kamuolys pralėkė visiškai šalia virpsto.

Rungtynių pabaigoje švedai turėjo iniciatyvą ir kelis kartus kėlė pavojų. Labiausiai 84 minutę, kai kamuolys baudos aikštelėje buvo įstrigęs prie pat vartų, tačiau galų gale atiteko E.Zubui. Kai jau atrodė, kad dvikova baigsis lygiosiomis, švedams nusišypsojo sėkmė. Po smūgio į vartus E.Zubas akimirkai buvo sugavęs kamuolį, bet šis išslydo iš rankų ir kirto vartų liniją nepaisant vartininko pastangų ištaisyti klaidą - 0:1.

Dar kartą abi komandos susitiks rugsėjo 5 dieną (pirmadienį) Švedijoje, Kalmaro mieste.

Preliminari statistika

Lietuva U-21 - Švedija U-21 0:1 (0:0)
Teisėjas - Nikolay Yordanov (Bulgarija)
Įvartis: 88 min. Mervan Celik (Švedija)
Įspėti: 43 min. Karolis Urbaitis (Lietuva)

Lietuva: Emilijus Zubas, Karolis Jarmalavičius, Aurimas Vilkaitis, Vytautas Andriuškevičius, Karolis Urbaitis, Arminas Vaskela, Jaunius Juozaitis, Artūras Žulpa (81 min. Martynas Dapkus), Fedor Černych (90+2 min. Vilmantas Bagdanavičius), Simonas Paulius (46 min. Edvinas Petkus), Audrius Brokas. Atsarginiai: Aivaras Bražinskas, Donatas Nakrošius, Ernestas Veliulis, Arnas Ribokas.

Švedija: Karl-Johan Johnsson, Mikael Dyrestam, Pontus Jansson, Alexander Milosevic, Erdim Demir, Jiloan Hamad, Oscar Hiljemark, Ivo Pekalski, Nikas Hult (70 min. Mervan Celik), Astrit Ajdarevic (46 min. Samuel Armenteros), John Guidetti (78 min. Rasmus Jonsson). Atsarginiai: Marcus Sandberg, Oscar Lewicki, Jakob Johansson, Johan Larsson.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 m. UEFA U-21 čempionato atranka

2011 Rgs 02 08:18

Geras žaidimas ir rezultatas kaip visada.. Pastebėjau, kad kai tik komentatorius Jakelis pradeda pasakoti apie lietuvių jau pasiektą rezultatą ar įvartį į varžovų vartus, tuoj gaunam golą į savus :)

Grįžti į