...

Re: 2013 metai

2013 Kov 02 14:08

„Nike Maxim“ - „SMScredit.lt A lygos“ kamuolys

VIDEO: http://futbolo.tv/video/34-a-lyga-video ... bject_map=" onclick="window.open(this.href);return false;{"4429812146962=":332692870184171,="4420247467851=":344437628994826}=&action_type_map={":="og_likes=",="}=&action_ref_map=[]

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2013 metai

2013 Kov 02 14:57

Ar Vilniaus „Žalgiris” šiemet pranoks Panevėžio „Ekraną“?
http://www.lrytas.lt/sportas/futbolas/a ... ekrana.htm" onclick="window.open(this.href);return false;


bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 metai

2013 Kov 05 15:00

Žvilgsnis: Kiek kainuoja abonementai į A lygą
2013.03.05, 13:41
http://penalty.lt/zvilgsnis-kiek-kainuo ... -i-a-lyga/" onclick="window.open(this.href);return false;

Artėjant naujam A lygos sezonui, futbolo sirgaliai vis dažniau dairosi ne tik vienkartinių bilietų į mėgstamos komandos rungtynes, bet ir abonementų visam sezonui. Pagal šiai dienai turimus duomenis, abonementais prekiauja 5 iš 9 aukščiausiosios lygos klubų. Penalty.lt apžvelgė, kokia abonementų kaina ir jų siūlomos privilegijos.

Brangiausi sezoniniai abonementai – po 120 litų – parduodami į Panevėžio “Ekrano” ir Marijampolės “Sūduvos” namų rungtynes. “Ekranas” prekiauja dviejų tipų abonementais – į centrinę tribūną (120 litų), bei į likusius sektorius (80 litų). Su jais galima lankytis visose A lygos ir LFF taurės rungtynėse, bet ne tarptautiniuose UEFA mačuose. Apytiksliai “Ekranas” namie sužais apie 20 rungtynių. Bilietų kaina į pavienius mačus siekia 5-15 litų, tad pirkdami abonementus, sirgaliai sutaupo nuo 20 iki 180 litų (priklausomai nuo pasirinktos tribūnos). Klubas taiko akciją – pirmųjų 50 abonementų pirkėjams dovanos komandos kalendorių, kuris kainuoja 15 litų.

“Sūduvos” abonementų kaina analogiška. 120 litų kainuoja standartinis abonementas, o 80 litų – lengvatinis senjorams, žmonėms su negalia, moksleiviams bei studentams. Tačiau didžiausias “Sūduvos” abonementų privalomas tas, kad su jais nemokamai bus galima lankytis ir Europos lygos dvikovose. Be to, vaikai iki 12 metų į stadioną visuomet galės patekti nemokamai. “Sūduva” skatina ir šeimų lankymąsi stadione. Šeimyninis abonementas dviem suaugusiems ir dviem vaikams kainuoja 200 litų. Vienkartiniai bilietai į rungtynes Marijampolėje pernai kainavo 5-8 litus, tad abonementų turėtojai sutaupys maždaug 20-40 litų.

Vilniaus MFD “Žalgirio” metinis abonementas kainuoja 109 litus, tačiau su mokesčiais už jį teks mokėti 117 litų. Abonementas suteikia privilegiją lankytis visose A lygos ir LFF taurės rungtynėse, o Europos lygos varžybų bilietui suteiks 50 proc. nuolaidą. Abonementai leidžia sutaupyti apie 100 litų, nei perkant bilietus į pavienes rungtynes. Be to, su abonementais taikoma 20 proc. nuolaida “Žalgirio” klubo atributikai įsigyti.

Gargždų “Bangos” aistruoliams abonementai kainuoja 80 litų. Į šį paketą įeina 18 rungtynių A lygoje ir LFF taurėje. Perkantiems 4 abonementus dovanų įteikiamas klubo sirgaliaus šalikas. Bilietai į “Bangos” rungtynes kainuos 10 litų, tad abonementų turėtojai sutaupo 100 litų. Kaip ir anksčiau, vaikai iki 12 metų į Gargždų komandos rungtynes bus įleidžiami nemokamai, o pensininkams, neįgaliesiems, studentams ir moksleiviams bilietas kainuos 5 litus.

Pigiausiais abonementais prekiauja “Šiauliai” – jie pigesni 1 litu nei Gargžduose ir kainuoja 79 litus. Su jais taip pat bus galima lankytis visose šiauliečių rungtynėse namie A lygoje ir LFF taurėje. Abonementų pirkėjai dalyvaus loterijoje, kurios laimėtojas gaus naują “Tauro” televizorių.

Pakruojo “Kruojos”, Alytaus “Dainavos”, Klaipėdos “Atlanto” ir Tauragės “Tauro” klubai informacijos apie abonementų prekybą kol kas nepateikia.

Praėjusį sezoną pigiausiais bilietais į A lygos rungtynes buvo prekiaujama Alytuje ir Pakruojyje – atitinkamai 5 ir 3 litai.

...

Re: 2013 metai

2013 Kov 06 12:35

A lygos belaukiant: Lietuva yra finansiniame futbolo rinkos dugne
2013-03-06, Dovilė Šeduikytė, 15min.lt http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... -24-313244" onclick="window.open(this.href);return false;

Victoras Hugo romane „Vargdieniai“ priminė, kad svajonės visuomet turi mokėti skaičiuoti. Lietuvoje jau ne vienerius metus yra tikimasi stebuklingo futbolo atgimimo, o jo nesulaukus, kritikos strėlės sminga visomis kryptimis. Tačiau po eilinio „negimusio atgimimo” šalies futbolo pasaulis kaip susitaręs kalba – „kalti ne mes, aplinka kalta”. Juokingiausia, kad apie tai garsiausiai kasmet šaukia į vargdienių vaidmenį įsijautę futbolo klubai, kurių svajonės „iššauti“ yra tolokos nuo matematikos pradžiamokslio.

Naujajame A lygos sezone, kuris prasidės kovo 9 dieną, žais 9 futbolo klubai. Praėjusį sezoną pradėjo dešimt klubų, tačiau finišo nepasiekė Vilniaus REO.

Šiam klubui Lietuvos futbolo federacija (LFF) buvo leidusi žaisti išimties tvarka, nepaisant to, kad jis finansiškai nebuvo pajėgus dalyvauti čempionate. Bet LFF susiviliojo turėti didesnį klubų skaičių, nes tuomet būtų įdomesnis futbolas. Deja, viskas baigėsi nemaloniu fiasko – tempęs kiek galėjęs galiausiai klubas buvo priverstas pasitraukti iš čempionato.

Lygiuojamasi į atsiliekančius

Futbolo pasaulyje gana neįprasta čempionate matyti nelyginį komandų skaičių, mat tuomet vienas klubas per turą „netikėtai“ yra priverstas atostogauti. Tačiau A lygos turnyro rengėjai – Lietuvos futbolo federacija (LFF) nutarė, jog kopijuoti Bangladešo, Tadžikistano ar Arubos salų čempionatus, kuriuose varžosi po devynias ekipas, yra kur kas vertingiau, nei žiūrėti į paplitusią futbolo valstybių praktiką.

Na, Aruboje gyvena tik 104 tūkstančiai žmonių, todėl jie negalėjo surinkti daugiau negu devynias komandas. Negali pykti ir ant Bangladešo futbolo federacijos – 147 milijonus gyventojų turinti valstybė, kurioje viename kvadratiniame kilometre gyvena daugiau kaip 1200 žmonių, negali sau leisti prabangos statytis daug stadionų: kur tada gyvens jų piliečiai, jei bus atimtas toks didelis lopas žemės?

Va, jei Bangladešo pirmenybėse vyktų Lietuvoje – kitas reikalas. Vos 51 žmogus į kvadratinį kilometrą. Statytų ir statytų bangladiečiai tuos stadionus Lietuvoje. Tačiau faktas lieka faktu – ir Azijos valstybėje, ir europietiškoje Lietuvoje kovoja po 9 komandas.

Tiesa, Lietuvoje niekas negarantuoja, kad visi pradėję čempionatą jį ir pabaigs. Juk praėjusį sezoną pradėjo dešimt klubų, tačiau finišo nepasiekė Vilniaus REO, o dar prieš metus, vasarą, iš A lygos turnyro lentelės išnyko sostinės „Vėtra“.

LFF vertėtų pagalvoti, ar tikrai verta iš vienos pusės turėti nepalankų skaičių komandų, iš kitos – čempionate leisti žaisti nepasirengusioms ekipoms. Galbūt Lietuvai užtektų aštuonių ar šešių užtikrintai pasiruošusių komandų, kurios nedrebėtų nuo nesibaigiančių problemų. Juk FIFA yra aiškiai konstatavusi, jog pripažintų ir šešių klubų šalies pirmenybes.

Tačiau, šį sezoną jau nieko nepakeisi. Devyni klubai gavo licencijas dalyvauti A lygoje, tačiau keturiems iš jų palikta žaidėjų registracijos draudimo sankcija. Šie klubai nėra pilnai atsiskaitę su savo darbuotojais ar žaidėjais už praėjusį sezoną. Tikimasi, kad jie tai sugebės padaryti iki sezono pradžios. Jei ne – naujų žaidėjų į aikštę neišleis.

Licencijavimas: kokybė ar kiekybė?

Lietuvos futbolo federacijos licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis pabrėžia, kad tokios savikontrolės mechanizmo kaip licencijavimas iš esmės neturi nė viena kita sporto šaka Lietuvoje.

Licencijavimo dėka LFF nereikia spėlioti kokia yra klubo finansinė padėtis, kam, už ką ir kiek klubas yra skolingas, kas yra klubo dalininkai, rėmėjai ir vadovai.

Tačiau skandalingi REO ir „Vėtros” atvejai parodė, kad sistema ne visada suveikia. Laurynas Zibolis sutinka, kad jokių išimčių būti neturėtų: „Jau ne pirmus metus kyla klausimas ką rinktis: didesnį skaičių ir didesnę riziką ar mažesnį klubų skaičių, tačiau didesnį lygos stabilumą. Antrasis variantas man pačiam atrodo labiau priimtinas. Manau, kad A lygoje turi rungtyniauti pakankamai stabilūs klubai, o tam jie bręsti turi I lygoje”.

Keturi prasikaltę LFF

Likus mažiau nei savaitei iki sezono pradžios A lygos sopuliai tik gilėja, o žaizdos, kurias LFF žiemą dar bandė pudruoti tylos siena, pradėjo kraujuoti. Faktai akivaizdūs: po licencijavimo žaidėjų registracijos draudimo sankcijos galioja Alytaus „Dainavos“, Gargždų „Bangos“, Tauragės „Tauro“ ir Vilniaus „Žalgirio“ klubams, nes jie nėra galutinai atsiskaitę už praėjusį sezoną.

Laurynas Zibolis teigia, kad arčiausiai sankcijos panaikinimo yra „Bangos“ futbolo klubas. Kiti klubai dar nepateikė visos reikalingos dokumentacijos.

Tuo tarpu, Vilniaus „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius tvirtina, kad futbolo federacija klaidina žiniasklaidą skelbdama tokius duomenis. Anot klubo atstovo „Žalgiris“ yra pilnai už viską atsiskaitęs: „Mes pasirinkome 12 mėnesių auditą. O kadangi licencijavimo procesas baigėsi anksčiau, futbolo federacija mums neleidžia registruoti žaidėjų, nes neva mes dar neatsiskaitę. Nors mes tai galime daryti iki vasario 15 dienos. Mes galėjome rinktis 11 mėnesių auditą ir tuomet problemų nebūtų kilę, bet mes juk žinojome, kad sezonas prasideda tik kovo mėnesį, todėl ir neskubėjome.“

Tačiau visi futbolo klubai sutinka, kad licencijavimo procesas yra reikalingas. „Licencijavimas visgi yra geras dalykas. Jeigu jo nebūtų, futbolo situacija Lietuvoje būtų dar liūdnesnė. Tai pakelia A lygos kartelę“, – sakė futbolo klubo „Banga“ direktorius Rimantas Mikalauskas.

Biudžetų vidurkis – 2 mln. litų

Akivaizdu, kad krepšinis karaliauja ne tik lietuvių širdyse, bet ir verslininkų mintyse. Krepšinio klubams daug lengviau prisijaukinti rėmėjus ir suformuoti bent kiek padoresnį biudžetą.

Futbolo klubų atstovai vieningai sutaria, kad pinigais nelyja. Vieni turi pasikliauti vietiniais verslininkais, kiti dairosi ir toliau.

„Bangos“ direktorius L.Petravičius teigė, kad jų pagrindiniai rėmėjai yra iš užsienio: „Lietuvoje futbolas niekam neįdomus. Bet kas atvažiavęs iš toliau visad pastebi, kad čia futbolas net ne antroje vietoje, o dar žemiau.“

Lietuvos čempionų Panevėžio „Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička sako, kad pinigus tenka skaičiuoti, kai norisi įsigyti žaidėją iš užsienio. Esą niekam ne paslaptis, kad daug Lietuvos klubai pasiūlyti negali: „Reikia pripažinti, kad mes esame finansiniame futbolo rinkos dugne. Tiesa, gerai paieškojus, dar yra tam tikros rinkos iš kurių mes išgalime rinktis žaidėjus. Mes galime dairytis į futbolininkus iš Serbijos, Kroatijos ar Pietų Amerikos šalių.“

Laurynas Zibolis išdavė, kad 2013 metų A lygos sezono klubų planuojamų biudžetų vidurkis yra apie 2 mln. litų. Tiesa, tik sezono pabaigoje pamatysime, ar visiems klubams pasisekė surinkti šiai dienai suplanuotas sumas. Palyginimui, 2012/2013 metų sezono LKL krepšinio klubų vidurkis yra apie 5 milijonus litų.

Futbolo federacija nėra nustačiusi minimalios sumos, kurią surinkęs klubas galėtų teikti paraišką A lygos dalyvavimui. „Svarbiausia ne kažkokia minimali suma, kurios vis tiek tikėtina sezonui nepakaks, o kaip pagrįstai suplanuotas piniginių srautų judėjimas viso sezono metu.“ – teigė Laurynas Zibolis.

Futbolo klubų biudžetai buvo didžiausi apie 2007-2008m., vėliau, dėl krizės smuko, o dabar pastaruosius keletą metų stabilizavosi.

Stabilizavosi ne į gerąją, o į realistiškąją pusę. Stebėsime, ar šį sezoną visi pradėję lenktynes dėl Lietuvos futbolo trofėjaus jas ir užbaigs. Vargdieniams juk ne taip paprasta nuspėti ateitį.
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2013 kartus.

...

Re: 2013 metai

2013 Kov 06 12:40

Negali pykti ir ant Bangladešo futbolo federacijos – 147 milijonus gyventojų turinti valstybė, kurioje viename kvadratiniame kilometre gyvena daugiau kaip 1200 žmonių, negali sau leisti prabangos statytis daug stadionų: kur tada gyvens jų piliečiai, jei bus atimtas toks didelis lopas žemės?
Galima pastayti prekybos centrą, ar kokią lūšną, o ant stogo įrengti stadioną. :mrgreen:

...

Re: 2013 metai

2013 Kov 06 12:44

Lietuvos čempionų Panevėžio „Ekrano“ sporto direktorius Deimantas Bička sako, kad pinigus tenka skaičiuoti, kai norisi įsigyti žaidėją iš užsienio. Esą niekam ne paslaptis, kad Lietuvos klubai daug pasiūlyti negali: „Reikia pripažinti, kad mes esame finansiniame futbolo rinkos dugne. Tiesa, gerai paieškojus, dar yra tam tikros rinkos iš kurių mes išgalime rinktis žaidėjus. Mes galime dairytis į futbolininkus iš Serbijos, Kroatijos ar Pietų Amerikos šalių.“
Tulpiniai yra dugne... beviltiška komanda.. ko jie iš viso į A lygą lenda, kad tokie ubagai??? :roll:

...

Re: 2013 metai

2013 Kov 06 12:47

Dovilė Šeduikytė
Fu fu fu.. kai ciocės rašo apie futbolą, tai perskaičius norisi verkti.. tik ne man. Prajuokino...
Na, tokio verksmingo straipsnio senai nesu skaitęs. :mrgreen:

Man patiko komentaras:
moterie geriau net nerasyk sito briedo.taip yra tiesos vietomis ir galima sutikt.taciau kas per nesamone del 6 komandu cempionato? UEFA leidzia dalyvauti jos organizuojamuose turnyruose tik tokiu atveju jei yra bent 8 komandos.tos tavo sesios komandos tai tik tiek,kad pripazintu,kad kazkoks cempionatas vyksta ir tiek.sekantis dalykas- kvaila lyginti krepsinio klubu ir futbolo klubu biudzetus.nubrauk Zalgirio 25 mln litu biudzeta ir Ryto kokius 10 mln ir gausi ta pati skaiciu jei ne mazesni. turim ka turim ir tia geriau nei nieko.o jei dar maziau visi spjaudytu i futbolo puse ir ateitu i stadionus uzuot rasineje bereikalingus stripsnius,komentarus tai ziurek ir futbolas remejams taptu patrauklesnis.i komentarus kurie prasideda "ka ten ziuret i medzius" galiu atsakyt lygiai ta pati - o ka ten ziuret krepsinyje i LKL komandas isskyrus du grandus.taip pat nieko.ta beje puikiai parodo ir ziurovu skaiciaus vidurkis eilinese LKL komandu varzybose.
Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... z2MktwyvgU" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: 2013 metai

2013 Kov 06 14:34

15 min.lt A lygos partneriais tapo???

Joo, labai graži šios partnerystės pradžia... kažkokia blondinė apie fulę rašo...
Paskutinį kartą redagavo 1 .... Iš viso redaguota 2013 kartus.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 metai

2013 Kov 07 08:34

Dovilė Šeduikytė
Fu fu fu.. kai ciocės rašo apie futbolą, tai perskaičius norisi verkti.. tik ne man. Prajuokino...
Na, tokio verksmingo straipsnio senai nesu skaitęs. :mrgreen:
tai kad didieji futbolo ekspertai ir žurnalistai per mėnesį kartais ir parašo, po kokį vieną nenuobodų ir dėmesio vertą straipsnelį, o visa kita jų rašliava nieko verta. Tai nieko čia blogo , jei kokia blondinė kartais sumano pasismaginti futbolo temoje.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 metai

2013 Kov 08 11:35

"SMScredit.lt A lyga" - prie starto linijos
2013-03-08 10:40
http://www.lff.lt/lt/article/smscreditl ... to_linijos" onclick="window.open(this.href);return false;

Futbolas grįžta į Lietuvos stadionus. Šeštadienį Kaune „SMScredit.lt A lygos" futbolininkai paleis į darbą „Nike Maxim" - naują oficialų lygos kamuolį. 2013-ųjų šalies pirmenybės bus pradėtos. Pirmajame ture savaitgalį sirgaliams save parodys aštuonios iš devynių lygos komandų. Šalies vicečempionas Vilniaus „Žalgiris" sezoną pradės antrojo turo rungtynėmis namuose su Klaipėdos „Atlantu" kovo 12 dieną. Kadangi „SMScredit A lygos" sezonas startuos tuoj po kovo 8-osios, moterys į pirmojo turo dvikovas Kaune, Marijampolėje, Tauragėje ir Gargžduose kviečiamos nemokamai.

Alytaus „Dainava" - Panevėžio „Ekranas". Kovo 9 dieną 14 val. Kaunas, Nacionalinės futbolo akademijos stadionas.

Šalies čempionas sezoną pradeda perrikiavęs gretas: „Ekrane" nebėra vartininko Emilijaus Zubo, gynėjų Igno Deduros, Manto Samusiovo, Yani Urdinovo, saugų Vytauto Lukšos ir Marko Andelkovičiaus, bet į jų vietą atėjo naujokai - gynėjai Vaidas Slavickas ir ispanas Oscaras Reyesas, saugai Donatas Petrauskas ir latvis Igoris Kozlovas. Padidėjęs klubo biudžetas, trenerių Gedemino Jarmalavičiaus ir Virginijaus Sinkevičiaus patirtis, viešai skelbiamos ambicijos užimti aukštesnę vietą nei pernykštė septintoji leidžia manyti, kad „Dainava" bus nusiteikusi pakovoti su vienu „SMScredit.lt A lygos" favoritų. Dvikova vyks Kaune ant dirbtinės dangos, nes rungtyniauti Alytuje ant žolės oro sąlygos dar nėra tinkamos.

Marijampolės „Sūduva" - Klaipėdos „Atlantas". Kovo 9 dieną 19 val. Marijampolė. „Arvi" futbolo maniežas.

Tarpsezonį traumų kamuota „Sūduva" sezoną pradeda be susižeidusių Rafaelio Ledesmos ir Mariaus Šoblinsko. Komanda, kurioje nebeliko gynėjų V.Slavicko, Valdemaro Borovskio ir Sergejaus Loginovo, saugų Tado Eliošiaus ir Andriaus Urbšio, puolėjo Povilo Lukšio, pasipildė legionieriais iš Italijos, Kroatijos, Kinijos, Libano, bet patirties komandoje liko gerokai mažiau. Todėl pirmasis iššūkis Dariaus Gvildžio treniruojamai komandai, atrodo, bus intriguojantis. Į Suvalkiją keliauja visiškai atsinaujinęs ir, vertinant sudėtį, labai sustiprėjęs „Atlantas", kurio treneris iš Rusijos Konstantinas Sarsanija savo žaidėjų būryje turi ir T.Eliošių su A.Urbšiu.

Tauragės „Tauras" - Pakruojo „Kruoja". Kovo 10 dieną 13 val. Tauragė. „Tauro" dirbtinės dangos stadionas.

Jau pirmajame ture akis į akį susitiks dvi „SMScredit.lt A lygos" komandos, kurių galimybes prognozuoti turbūt sudėtingiausia. „Kruoja", kuri tarpsezonį keitė akcininkus ir vienu metu net abejojo, ar grįš į elitinę lygą, vis dėlto nusprendė pabandyti dar kartą. Į treniruočių stovyklą Italijoje ketvirta praėjusio sezono komanda išsivežė 16 futbolininkų, prie kurių planuoja pridėti kelis peržiūrose gerą įspūdį palikusius legionierius. Kokybiškų legionierių paieškos buvo viena pagrindinių „Tauro", lėšų stygiaus labiausiai spaudžiamos lygos komandos, darbo krypčių. Tauragiškiai bei jų treneriu po daugelio metų pertraukos vėl tapęs Šenderis Giršovičius, kaip ir visos kitos komandos, sudėties lipdymui laiko turi iki kovo 31-osios, kai oficialiai baigsis perėjimų laikotarpis.

Gargždų „Banga" - „Šiauliai". Kovo 10 dieną 15 val. Gargždai. Miesto stadionas.

Dvi bene labiausiai tarpsezonį pajaunėjusios komandos pabandys parodyti savo naująjį potencialą. „Šiauliai" sezoną pradeda be varžovų žudiko Artūro Rimkevičiaus, praėjusį sezoną lygoje įmušusio 35 įvarčius, ir viso būrio kitų buvusių lyderių, bet su keliais naujokais iš Kroatijos bei buvusiais Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjais Mantu Fridriku, Arminu Vaskela bei jaunu treneriu Tomu Kančelskiu. „Bangoje" taip pat neliko daugumos veteranų. Kita vertus, į Gargždus grįžo puolėjas Gajus Kulbis, komandą papildė keli jauni gruzinai, o klubo vadovai atrodo nusiteikę ryžtingai - „Bangai" keliamas tikslas užimti aukštesnę vietą nei 2012-aisiais, kai gargždiškiai, galima sakyti, jau tradiciškai liko šešti.

...

Re: 2013 metai

2013 Kov 08 11:52

Atrodo viskas aišku, sezonui pasiruošėm, bet yra dar vienas klausimėlis:

pernai mes bent jau iš ŽALGIRIO gaudavom statistiką, paskaičiavimus...
kas ten kamuoliuką daugiau kontroliavo, kas turėjo žaidybinę persvarą, kas atliko daugiau smūgių į vartus, pražangų.

O kaip šiais metais??? Ar kas nors užsiims tuo reikalu??? :roll:

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 metai

2013 Kov 08 12:39

Atrodo viskas aišku, sezonui pasiruošėm, bet yra dar vienas klausimėlis:

pernai mes bent jau iš ŽALGIRIO gaudavom statistiką, paskaičiavimus...
kas ten kamuoliuką daugiau kontroliavo, kas turėjo žaidybinę persvarą, kas atliko daugiau smūgių į vartus, pražangų.

O kaip šiais metais??? Ar kas nors užsiims tuo reikalu??? :roll:
- Pernai tuo užsiėmė Varžybų centras: http://www.futbolo.tv/varzybu-centras.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Gal ir šiais metais tęs veiklą..

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 metai

2013 Kov 08 13:50

Penki pastebėjimai apie prasidedantį A lygos čempionatą
http://penalty.lt/penki-pastebejimai-ap ... empionata/" onclick="window.open(this.href);return false;

...

Re: 2013 metai

2013 Kov 08 15:01

Penki pastebėjimai apie prasidedantį A lygos čempionatą
http://penalty.lt/penki-pastebejimai-ap ... empionata/" onclick="window.open(this.href);return false;

Jau šį savaitgalį startuos 2013 metų Lietuvos futbolo A lygos čempionatas. Penalty.lt ir toliau tęs “Penkių pastebėjimų” rubriką. Šį kartą pateikiame subjektyvius pastebėjimus apie naująjį šalies klubinio futbolo sezoną.

Marijus RIMAS
________________

1. Pavasaris žada daug, bet viščiukus skaičiuosime rudenį.


Kaip jau tapo įprasta, kiekviena naujo Lietuvos futbolo A lygos sezono pradžia žada atgimimą ir kitokį reginį nei anksčiau. Nepaneigsi, šalies futbolu besidomintis sirgalius kasmet gauna vis išsamesnę informaciją apie kovas aikštėse, o labai panorėjęs internete gali pamatyti visas čempionato rungtynes, jų santraukas bei dalyvių komentarus. Šiemet planuojama šoktelėti dar aukščiau – pagerės A lygos nušvietimas, jis apims platesnę auditoriją, o žiūrovai pamatys gražesnę kompiuterinę grafiką bei krūvą reikalingų ir nelabai statistinių duomenų. Trumpai tariant, žadama, kad bus geriau nei anksčiau ir pamatysime tai, ko dar neregėjome. Tačiau visi šie dalykai tik paįvairina ir taip besidominčių aukščiausiuoju šalies futbolo divizionu kasdienybę. Vaizdžiai tariant – įpakavimas gražėja, bet turinys viduje lieka toks pat ar net prastėja.

Tačiau ne kartą teko girdėti žinomus Lietuvos futbolo žmones kalbant, kad mūsų čempionato lygis kyla. Didžiausia bėda, kad profesionalesnis A lygos nušvietimas kažkodėl tampa vieninteliu to lygio kilimo indikatoriumi. Realų pajėgumą iš tikro atspindi Lietuvos klubų pasirodymai Europos taurių turnyruose bei tai, kad jau kelinti metai čempionato nebaigia kuri nors viena komanda.

Klubų licencijavimo komiteto sprendimai, naujienos iš ekipų stovyklų bei oficialių asmenų pasisakymai neįkvepia tikėjimo, kad naujasis sezonas prasidės ir baigsis sklandžiai. Žinant dabartinę situaciją klubuose, gal geriau reklamuoti A lygą be didelės “pompos” ir prieš eilinį sezoną nesuteikti žmonėms bereikalingų lūkesčių. Esant didelei jų nepasiteisinimo tikimybei, neigiamų emocijų pliūpsnis į futbolą gali grįžti su dviguba jėga. Tas mūsų futbolo atstovų noras pasigirti ir nuolatinis bandymas prastokus sportinius rezultatus pateisinti kažkokiais išoriniais veiksmais ar varžovų galia dažniausiai tik erzina. Juk daugelis Lietuviško futbolo negerbėjų tik ir laukia progos ištarti – “aš juk sakiau, kad nieko nebus”. Tuo tarpu iškėlus mažesnius tikslus ir juos įgyvendinus su kaupu, išties turėtume kuo pasidžiaugti.

2. Populiarinti A lygą pirmiausia turi klubai.

Jau kelintą kartą pagerinti šalies futbolo čempionato įvaizdį užsimojusiems marketingo specialistams vertėtų suprasti, kad A lyga yra neatsiejama nuo viso Lietuvos futbolo. Populiarumo šuolis įvyktų nacionalinei rinktinei pasiekus gerų rezultatų arba mūsų klubams puikiai pasirodžius Europos taurių turnyruose. Svarbiausia atsikratyti taip uoliai suinteresuotos pusės lipdomos Europos futbolo nevykėlių etiketės. Tik tai į tribūnas pritrauktų papildomų žmonių – apie žaidimą gal daug ir nesuprantančių, bet ateinančių pažiūrėti menamo “lygio”.

Tuo tarpu didžioji dalis dabartinių sirgalių savo komandas palaiko ir varge, ir džiaugsme. Todėl pagrindinį darbą populiarinant futbolą bei užpildant stadionų tribūnas turėtų atlikti patys klubai. Didžioji dalis A lygos futbolo klubų reziduoja mažesniuose miestuose, o jų statistinio gyventojo išrankumas daug mažesnis.

Joks centralizuotas informacinis rėmėjas, jokia moderni grafika ir statistinė analizė neprivers į stadioną ateiti vyresnio amžiaus tauragiškio ar šeimos iš Pakruojo. Miesto bendruomenės poreikių žinojimas, sugebėjimas ją sudominti, apeliavimas į patriotizmą ir yra pagrindinis raktas į pilnesnes tribūnas.

3. Spauda į Lietuvos futbolą žiūri skeptiškai.

Didžiosios Lietuvos spaudos nuotaikos artėjančio A lygos sezono atžvilgiu yra kaip visada nekokios. Bet kokia geresnio futbolo viltis iš karto sulaukia spaudos atstovų skepticizmo ar ironiškų pastabų. Kritika reikalinga ir būtina, tik kartais atrodo, kad vyksta sąmoninga lietuviško futbolo menkinimo kampanija. Kaip kitaip galima paaiškinti įvairius tendencingai susuktus reportažus apie stadionų lankomumą ar provokacinius klausimus spaudos konferencijose? Nebent tuo, kad kai kuriose krepšinio arenose sumažėjęs žiūrovų skaičius kelia nerimą ir suinteresuotų leidinių atstovams.

Be to, stebina savotiškas Lietuvos futbolo ir jo informacinių rėmėjų santykis. Dažniausiai jis primena Penelopės darbą. Pastaroji, laukdama sugrįžtančio Odisėjo, potencialiems jaunikiams atsakydavo tekėsianti už jų kai baigs austi. Tačiau naktį ji išardydavo audinį ir viską pradėdavo iš naujo. Kaip kitaip suprasti sezoną pristatantį informacinio A lygos rėmėjo portalo “15 min.lt” straipsnį apie klubus “vargdienius”? Jo autorė išdėstė nemažai tiesos, bet nežinia kaip ši tiesa derinasi su deklaruota šalies čempionato populiarinimo misija. Nesunku prisiminti, kad panašiai bendradarbiavimas vyko ir su ankstesniu informaciniu rėmėju.

4. Tarpsezonis optimizmo neįkvėpė.

Tačiau ką tokio tarpsezoniu padarė A lygos klubai, kad galėtu pasakyti esantys nenusipelnę didžiosios spaudos skepticizmo? Sklandžiai, kryptingai ir be didelio blaškymosi naujam sezonui ruošėsi tik pusė jų – Vilniaus “Žalgiris”, Panevėžio “Ekranas”, Klaipėdos “Atlantas” ir Marijampolės “Sūduva”. Jei tikėtume oficialia ir neoficialia informacija, pirmųjų dviejų ekipų futbolininkai savo kišenę papildyti vis dar tikisi įplaukomis už praėjusį sezoną. “Šiaulių”, Alytaus “Dainavos” ir Gargždų “Bangos” finansinė padėtis nėra pati geriausia, bet šių ekipų pasiruošimas sezonui buvo daug maž sklandus. Tuo tarpu Tauragės “Tauro” ir Pakruojo “Kruojos” žiemojimas kaip prasidėjo chaotiškai, taip chaotiškai ir baigsis.

Viso to pasekmėje, plačioji visuomenė žino tik tai, kad keletas nuosekliai 2013 metų čempionatui besiruošusių klubų dar neįtikino visų savo finansiniu stabilumu, dar keletas klubų vegetuos ir lauks geresnių laikų, o yra ir tokių, kurių atstovaujami žaidėjai nežino kada tikėtis užmokesčio už darbą.

5. A lygos kovas stebėti verta.

Neseniai Lietuvos futbolo federacijos surengtame seminare pranešėjas susirinkusių klubų atstovų paprašė pasakyti ką nors gero apie Lietuvos futbolą, tai, dėl kuo juo didžiuojamės. Verta pripažinti, kad užduotis buvo nelengva ir reikėjo pasukti galvą. Tai natūralu. Gyvename interneto bei televizijos eroje, kasdien galime matyti geriausius ir su jais lyginame padėtį Lietuvoje. Mes neišskirtiniai – teko girdėti, kad norėdami pasakyti kažką gero apie savo nacionalinį čempionatą ilgai galvoja net šveicarai!

Kaip žinia, blogybes pastebėti lengviau, bet reikia kiekvienam atrasti kažką gero lietuviškame futbole ir eiti jo stebėti į stadionus. Jei tai darysime, bus lengviau rasti visiems bendrą gėrį. Buvo išvardinta daug nelabai optimistiškai nuteikiančių dalykų, bet juk visi žmonės gyvena geresnių laikų viltimi – daugiau uždirbti, persikelti į namą, pakeliauti ar pamatyti Lietuvoje Londono “Chelsea” ir sulaukti naujo nacionalinio stadiono. Geras ar blogas, “biednas” ar turtingas, bet tai mūsų futbolas ir turime jį palaikyti. Galų gale, juk neretai savaitgalius praleidžiame drybsodami namuose, užsiimdami niekais ar spoksodami į televizorių. TV programų turinys šiuo metu gerokai prastesnis už mūsų futbolą ir netgi yra žalingas. Todėl praleiskime laiką gryname stadiono ore, išgerkime bokalą alaus ir paprasčiausiai pasirkime už savo miesto komandą.

Grįžti į