bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 metai

2013 Kov 08 20:09

Naujas A lygos sezonas žada intrigą
Ramūnas Jakubauskas
2013 m. kovo 8 d. 18:41
http://www.sportas.info/naujienos/16012 ... triga.html" onclick="window.open(this.href);return false;

„SMScredit.lt A lygos“ starto ir 90-ojo Lietuvos futbolo sezono proga sportas.info pateikia pagrindinius pokyčius Lietuvos klubuose. Nors žaidėjų registracija baigsis tik kovo 31d., tačiau jau po truputį lipdomi komandų griaučiai, o pirmos kovos prasidės jau šį, antrąjį kovo savaitgalį. Čempionate šiemet rungtyniaus devynios komandos. Dvi iš jų, „Ekranas“ ir „Žalgiris“, likusias septynias stipriai lenkia pajėgumu. Prieš sezoną prognozuoti, kas užims 3-9 vietas, kol kas yra nedrąsu. Kai kurių komandų branduoliai pasikeitė, todėl jų pajėgumą įvertinti vien per draugiškų rungtynių rezultatų prizmę būtų netikslinga.

„Ekrano“ tikslas – apginti titulą

Bemaž didžiausias praradimas „Ekranui“ – pagrindinio vartininko Emilijaus Zubo netektis. Tris metus panevėžiečių gretose buvęs vartų sargas prieš šį sezoną išvyko į Lenkiją, o į jo vietą stojo Tadas Kauneckas. Gynėjų grandyje irgi yra nemažai pasikeitimų: apie karjeros pabaigą pareiškė vidurio gynėjų pora - Mantas Samusiovas ir Ignas Dedura, praėjusį sezoną buvę vienu iš svarbiausių „Ekrano“ ramsčių. Be jų futbolo batelius ant vinies pakabino ir penkis metus Lietuvos čempionų gretose praleidęs Dainius Gleveckas. Panevėžiečių gretas paliko ir makedonas Yani Urdinovas. Tačiau gynėjų liniją sustiprino ispanas Oscaras Reyes, žaidęs Ispanijos jaunimo rinktinėse ir ilgą laiką praleidęs Madrido „Real C“ dublerių komandoje, taip pat - Marijampolės „Sūduvą“ palikęs Vaidas Slavickas. Skaudi „Ekranui“ yra ir saugo Marko Andželkovičiaus netektis. Serbas nuo šiol karjerą tęs Izraelyje. Šią netektį „Ekrano“ vadovai užpildė susigrąžindami Donatą Petrauską, kuris tris sezonus buvo vienu iš Pakruojo „Kruojos“ lyderių. Nepaisant kelių svarbių netekčių, nereikėtų pamiršti, kad „Ekranas“ – vis dar Lietuvos čempionas, ir jo tikslai šiemet bus tik patys aukščiausi.

„Žalgiris“ vėl taikysis nukarūnuoti čempioną

Vilniečiai šiemet neslepia didelių ambicijų nukarūnuoti dabartinį čempioną „Ekraną“, todėl išlikusį komandos branduolį papildė dar keliais pajėgiais žaidėjais. Tai, jog vilniečių ketinimai iškeisti sidabrą į auksą - labai rimti, jie įrodė šalies Supertaurės mače 1:0 palaužę Panevėžio klubą. "Žalgirio" puolėjų grandį išvykus Callumui Elliotui turėtų sustiprinti kroatas Vedranas Gercas, anksčiau rungtyniavęs įvairiuose gimtosios šalies klubuose ir Malaizijoje. Į Vilnių atvyko Lenkijos rinktinėje žaidęs krašto saugas Jakubas Wilkas. Ilgą savo karjeros dalį Poznanės „Lech“ klube praleidęs futbolininkas praėjusį sezoną buvo išnuomotas Gdansko „Lechia“ klubui, o šiemet ateitį susiejo su Lietuvos vicečempionais. Į septintą Vokietijos lygą išvykus rusui Adrejui Nagumanovui ir „Šiauliams“ paskolinus Arminą Vaskelą, saugų liniją žalgiriečiai pastiprino dvidešimt vienerių metų talentu iš Japonijos Takuya Kanai. Iš Liepojos „Metalurgs“ atvyko Rytis Leliūga, taip pat prie komandos prisijungė du sezonus „Kruojos“ gretose mušęs įvarčius Artūras Žulpa. Gynėjų grandyje pasikeitimų iš nėra. Į komandą iš Alytaus „Dainavos“ sugrįžo vienas perspektyviausių Lietuvos vartininkų Aivaras Bražinskas, iš F.B.K. „Kauno“ atvyko naujas vartininkų treneris Artūras Ramoška kartu su devyniolikmečiu vartininku Ignu Plūku.

Traumos išretino „Sūduvą“

Matyt, labiausiai nepasisekė marijampoliečiams – sezoną jie pradės turėdami net 10 traumuotų žaidėjų, o komandos prezidentas Vidmantas Murauskas didelių tikslų šiam sezonui nekelia. Komandą papildė keletas legionierių, o svarbiausia – sugrįžo brazilas Rafaelis Ledesma. Nepaisant to, kad saugas dalyvavo Balstogės „Jagiellonia“ peržiūroje, parašo ant sutarties su lenkų klubu taip ir nepadėjo. Bemaž didžiausia netektis Marijampolės komandoje yra Tadas Eliošius. Kiek netikėtai vieno iš perspektyviausių Lietuvos futbolininkų trejų pasuko uostamiesčio link. „Sūduvoje“ neliko ir praėjusio sezono pagrindinės sudėties žaidėjų: Mariaus Šoblinsko, Valdemaro Borovskio, Povilo Lukšio, Sergejaus Loginovo. Į jų vietą atvyko legionieriai iš Italijos, Libano, Kroatijos ir Kinijos. „Sūduva“ šiemet, kad ir pasikeitusi, tačiau turėtų būti viena čempionato favoričių ir išlaikyti stabilų žaidimą.

Tamsusis arkliukas – „Kruoja“

Tarpsezoniu pakeisti akcininkai, abejonės dėl dalyvavimo čempionate – tai šių metų „Kruojos“ drama. Galiausiai Pakruojo komanda nusprendė dalyvauti nepaisant to, kad keletas buvusių pagrindinės sudėties žaidėjų prisijungė prie kitų Lietuvos klubų. Kas pasirašė sutartį su Pakruojo klubu – kol kas neaišku. Komanda ką tik grįžo iš stovyklos Italijoje, kurioje kartu su ekipa treniravosi buvęs „Sūduvos“ puolėjas Ričardas Beniušis. Kiek žinoma, prie komandos prisijungė keli užsieniečiai – italas ir prancūzas. Jie pasižymėjo rungtynėse su Italijos „Serie B“ klubu „Ascoli“ – pelnė po įvartį ir padėjo „Kruojai“ laimėti.

„Šiauliai“ atjaunėjo

Saulės miesto komanda šiemet pasikeitė kardinaliai – branduolys paliko klubą, tačiau jį pakeitė perspektyvus jaunimas. Į Dzūkiją sugrįžusį Gediminą Jarmalavičių vyr. trenerio poste pakeitė Tomas Kančelskis, o į „Ekraną“ išvyko vidurio saugas ir praėjusio sezono birželio mėnesio geriausias žaidėjas latvis Igors Kozlovas, taip pat Saulės miesto komandą paliko Lietuvos rezultatyvumo rekordą pagerinęs puolėjas Artūras Rimkevičius. „Lietuvių Messi“ šį sezoną pakeis iš Kroatijos atvykęs puolėjas Niko Tokičius. O gynyboje žais pakeis iš trečiosios Danijos lygos klubo atvykęs gynėjas Mantas Fridrikas. „Komandos sudėtis šiemet pasikeitusi beveik neatpažįstamai, pasikeitė bemaž 70 % visų žaidėjų. Prie komandos šiemet prisijungė didelė dalis Šiaulių futbolo akademijos auklėtinių, kurie sudaro beveik 60 % visos komandos. Legionierius rinkome taip pat pagal amžių.“, – sakė „Šiaulių“ sporto direktorius Deivis Kančelskis. Nepaisant ryškių pasikeitimų ir rezultatyviojo Artūro Rimkevičiaus netekties, „Šiauliai“ sau kelia aukštus tikslus – laimėti LFF taurę ir iškovoti kelialapį į Europos lygos varžybas.

„Banga“ pamėgo gruzinus

Gargždiškiai stiprinosi beveik vien gruzinais – tarpsezoniu komandą papildė net keturi jauni legionieriai. Be jų į Gargždus atvyko brazilas gynėjas Matheusas Bissi da Silva, rungtyniavęs Lisabonos „Sporting“ jaunimo komandoje. Į komandą po metų pertraukos sugrįžo saugas Gajus Kulbis, taip pat atvyko devyniolikmetis „Chimki“ auklėtinis Sijaras Nochzatas. „Bangai“ skaudus gali būti praėjusį sezoną puikiai rungtyniavusio gruzino Georgo Alaverdašvilio praradimas. Komanda atjaunėjo, tačiau jos vadovai kelia žaidėjams vieną tikslą – pakilti aukščiau šeštosios vietos.

„Dainava“ vis dar lietuviška

Dzūkijos sostinės komandą tarpsezoniu perėmė nauji investuotojai, tačiau pinigais kol kas nesišvaisto. „Dainava“ ir šį sezoną liks bemaž vienintelė lietuviška čempionato komanda. Šią savaitę buvo paskelbta galutinė „Dainavos“ sudėtis artėjančiam sezonui. Nepaisant to, kad peržiūrose dalyvavo legionieriai iš Rusijos, Makedonijos ir Trinidado ir Tobago, nė vienas iš jų komandoje nepasiliko. Trenerių štabą papildė iš „Šiaulių“ į gimtąjį kraštą sugrįžęs vyr. treneris G. Jarmalavičius, taip pat jam talkins sugrįžęs Virginijus Sinkevičius. Žaidėjų branduolys išliko tas pats, nepaisant to, kad išvyko vidurio gynėjų pora Ruslanas Kliukoitis ir Ruslanas Blinovas. A. Bražinsko vietą vartuose šį sezoną užims perspektyvusis Aurimas Dubickas. Po traumos atsigavo jaunasis gynėjas Arnas Mikaitis, taip pat gynybos liniją pastiprino buvęs Gargždų „Bangos“ futbolininkas Deividas Padaigis. Komandos saugų grandį sustiprino Vilniaus REO sąskaitą įvarčiais pildęs Jevgenijus Morozas, taip pat neskaitant pastiprinimo perspektyviais žaidėjais iš Vilniaus „Granito“ ir Alytaus mėgėjų komandų, sugrįžo alytiškis Modestas Atmanavičius, futbolininko patirties sėmęsis Norvegijoje.

„Atlantas“ kyla iš pelenų

Tarpsezoniu ‚Atlantą“ paliko praėjusį sezoną jį iš A lygos dugno tempę legionieriai, buvo rasti nauji rėmėjai, todėl komanda visiškai pasikeitė. Naujos sutartys sudarytos net su 22 žaidėjais ir tik 7 futbolininkai liko po praėjusio sezono. Komandos vairą perėmė žaidėjų agento duonos ragavęs, buvęs Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Maskvos „Dinamo“ sporto direktorius rusas Konstantinas Sarsanija, o savo padėjėju paskyrė buvusį „Atlanto“ žaidėją Rimantą Žvingilą. Prie komandos prisijungė praėjusį sezoną „Bangos“ gretose žaidę puolėjas Aurelijus Staponka ir 34-ių metų gynėjas Andrius Jokšas, taip pat komandą papildė iš Pakruojo atvykęs vartininkas antas. Galdikas. Ir tai tik keletas pavardžių, o toks stiprinimasis – aukštų ambicijų ženklas. Vis dėlto, futbolą žaidžia ne pavardės, todėl, kaip reikalai klostysis uostamiesčio komandai, pamatysime jau sezono metu.

Tauragės komandoje padėtis prasta

Praėjusį sezoną baigusi devintoje A lygos vietoje ir sezono gale dalinai pasikliovusi vien dubleriais, „Tauro“ komanda šiemet tikriausiai bus čempionato autsaiderė. Dėl lėšų stokos klubą paliko ne tik pagrindiniai žaidėjai, tačiau ir italas vyr. treneris Giovanni Scanu. Šį sezoną jo pareigas perėmė Šenderis Giršovičius. Nepaisant sunkios finansinės padėties, „Tauras“ ruošiasi sezonui ir registruoja naujus žaidėjus – daugiausia legionierius, kurie su jaunimo komandos geriausiais žaidėjais ir sudarys komandos branduolį.

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 metai

2013 Kov 08 21:51

Stadionų pilnėjimo metas
NERIJUS KESMINAS
Savaitraštis „15min“
http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... -24-314047" onclick="window.open(this.href);return false;

Futbolo žiema baigėsi – šeštadienį į Lietuvos stadionus žengs „SMScredit.lt A lygos“ komandos. Čempionate startuos devyni klubai – tie patys, kurie pasiekė praėjusio sezono finišą. Tarpsezonį vienos komandos fizinę formą gerino ir žaidybinius ryšius šlifavo Turkijoje ar Italijoje, kitos čempionatui ruošėsi namie. Vienos prie „SMScredit.lt A lygos“ starto linijos stoja sustiprinusios sudėtis ir kupinos naujų ambicijų, kitos kalba apie norą suteikti daugiau galimybių jaunimui. Kol kas galima tik spėlioti, koks sezonas bus vienai ar kitai komandai. Turnyro lentelės kontūrai pradės ryškėti tik tada, kai stadionuose pradės bumpsėti „Nike Maxim“ – oficialūs lygos kamuoliai.

Panevėžio „Ekranas“
Svarbiausios permainos. Išėjo Emilijus Zubas, Ignas Dedura, Mantas Samusiovas, Dainius Gleveckas, Yani Urdinovas, Vytautas Lukša, Marko Andelkovičius. Atėjo Vaidas Slavickas, Oscaras Reyesas, Donatas Petrauskas, Igoris Kozlovas.
Stipriosios pusės. Čempioniškas komandos mentalitetas – „Ekranas“ laimėjo penkerias pastarąsias šalies pirmenybes. Panevėžiečių stiprybė taip pat yra didelė patirtis ir geras komandinis darbas visose grandyse.
Galimos silpnybės. Didelės permainos komandos sudėtyje, ypač gynybos grandyje. Žaidimo stygavimui „Ekranui“ gali prireikti laiko, o tai – koziris varžovų rankose.
Tikslai. Klubo prezidentas Aušrys Labinas: „Esame ramūs ir manome, kad viskas bus gerai. Žaidėjai komandoje keičiasi dažnai, bet mes vis tiek laimime.“

Vilniaus „Žalgiris“
Svarbiausios permainos. Išėjo Andrejus Nagumanovas, Calumas Elliotas. Atėjo Artūras Žulpa, Rytis Leliūga, Takuya Kanai, Jakubas Wilkas, Vedranas Gercas.
Stipriosios pusės. Stabilus komandos branduolys, kurį nauji žaidėjai tik sustiprins. 4,5 mln. litų – solidžiausias lygoje – biudžetas. Ir psichologinė pergalė prieš „Ekraną“ Supertaurės rungtynėse sezono įžangoje.
Galimos silpnybės. Jeigu žali-balti jų ir turi, rasti tas silpnybes sudėtinga. Bet tai nereiškia, kad Vilniaus komandai nereikės kovoti – pavojingas bus ne tik „Ekranas“, bet ir dar bent kelios lygos komandos.
Tikslai. Klubo sporto direktorius Mindaugas Nikoličius: „Tikslas buvo iškovoti Supertaurę, jį įgyvendinome. Dabar norime apginti LFF taurės laimėtojų titulą ir pagaliau – po dviejų sezonų, kuriuos baigėme antri – tapti Lietuvos čempionais.“

Marijampolės „Sūduva“
Svarbiausios permainos. Išėjo Valdemaras Borovskis, Sergejus Loginovas, V.Slavickas, Andrius Urbšys, Tadas Eliošius, Povilas Lukšys. Atėjo Maximiliano Ugge, Ren Xinis, Mohamadas Kdouh.
Stipriosios pusės. Marijampolei įprastas stabilumas – gera bazė, stropus finansinių įsipareigojimų vykdymas. Jeigu pavyktų pridėti šiek tiek polėkio ir noro nuversti kalnus... Bet būtent to „Sūduvai“ pastaruosius kelerius metus ir trūksta.
Galimos silpnybės. Komandą paliko būrys lyderių, o ar jų netektį kompensuos naujokai iš Italijos, Kinijos, Libano – klausimas.
Tikslai. Klubo prezidentas Vidmantas Murauskas: „Norime, kad jaunimas žaistų kuo geriau, įrodytų savo vertę aikštėje. Apie konkrečius rezultatus nekalbame.“

Pakruojo „Kruoja“
Svarbiausios permainos. Išėjo Irmantas Zelmikas, Ernestas Veliulis, D.Petrauskas, A.Žulpa, Linas Savastas, Valdas Trakys, Sergejus Žygalovas. Atėjo Mindaugas Malinauskas, Davydas Arlauskis, Gediminas Paulauskas, Andrius Lipskis, Nerijus Astrauskas, Lukas Kochanauskas.
Stipriosios pusės. Žiemą „Kruoja“ atsisveikino su dauguma savo buvusių lyderių, bet į jų vietą atėjo futbolininkų, pretenduojančių į komandos lyderių statusą. Prie patyrusių ir gerai žinomų lietuvių Pakruojo klubas pabandys pridėti peržiūrų karuselėje sezono išvakarėse smagiausiai besisukusius legionierius.
Galimos silpnybės. Dalį tarpsezonio „Kruoja“ praleido keičiantis rėmėjams ir gyvendama nežinomybės režimu. Formą pabandyta įgyti treniruojantis Italijoje, bet į klausimą, ar pasirengimas buvo visavertis, atsakys tik pirmieji sezono mėnesiai.
Tikslai. Klubo direktorius Arūnas Šimkūnas: „Tikslas paprastas – kilti aukščiau nei pernai.“

„Šiauliai“
Svarbiausios permainos. Išėjo M.Malinauskas, Intaras Kirchneris, Juvenalis, I.Kozlovas, A.Lipskis, Andrius Bartkus, Robertas Vėževičius, Santiago Cesanelli, Artūras Rimkevičius. Atėjo Filipas Žderičius, Mantas Fridrikas, Marko Rašo, Arminas Vaskela, Niko Tokičius, treneriu paskirtas Tomas Kančelskis.
Stipriosios pusės. Šiauliečiai gerokai atjaunino savo sudėtį, o tai reiškia, kad motyvacijos, noro kovoti ir laimėti nestigs nei žaidėjams, nei treneriui T.Kančelskiui.
Galimos silpnybės. Lazda turi du galus – patirties stygiaus kompensuoti kovingumu gali ir nepavykti. Komandoje nebėra A.Rimkevičiaus, o tai – minus 35 įvarčiai, kuriuos puolėjas įšovė į varžovų vartus pernai.
Tikslai. Klubo direktorius Saulius Lesnickas: „Jauniname komandą, todėl manau, kad šiemet mums užtektų vietos pirmame penkete.“

Gargždų „Banga“
Svarbiausios permainos. Išėjo Nika Mgeladzė, Andrius Jokšas, Georgijus Alaverdašvilis, Aurelijus Staponka. Atėjo Georgijus Kavtarašvilis, Matheusas da Silva, Tamazas Čergeišvilis, Iraklijus Gerkenašvilis, Gajus Kulbis.
Stipriosios pusės. Stabilumas ir gera darbo organizacija – „Bangos“ veiklos pamatas. Komandos sudėtis šįkart keitėsi nedaug, todėl improvizuoti treneriui Vaidui Žutautui nereikės.
Galimos silpnybės. Į Klaipėdą persikėlę veteranai ir iš Gargždų išvykę gruzinai pernai buvo svarbūs „Bangai“ žaidėjai. Ateitis parodys, ar šias netektis kompensuos nauji legionieriai iš Gruzijos ir Brazilijos.
Tikslai. Klubo direktorius Rimantas Mikalauskas: „Šiemet norime būti aukščiau nei pernai“.

Alytaus „Dainava“
Svarbiausios permainos. Išėjo Giedrius Štreimikis, Ruslanas Kliukoitis, Ruslanas Blinovas, Aurimas Mineikis. Atėjo Deividas Padaigis, Danielis Gunevičius, Artūras Juchno, Modestas Atmanavičius, Jevgenijus Morozas. Trenerių štabą sudarys Gedeminas Jarmalavičius ir Virginijus Sinkevičius.
Stipriosios pusės. Padidėjęs biudžetas, įprasta „Dainavai“ nedidelė žaidėjų kaita ir begalinis Dzūkijos futbolininkų noras deramai atstovauti reprezentacinei savo krašto komandai.
Galimos silpnybės. Šiemet Alytaus komanda bus dar jaunesnė nei pernai, tad ekipai gali pritrūkti ir patirties, ir parako.
Tikslai. Klubo direktorius Andrius Šamšonas: „Norėtume finišuoti aukščiau, nei tai padarėme pernai.“

Klaipėdos „Atlantas“
Svarbiausios permainos. Išėjo treneris Sebastienas Roquesas ir visi su juo į Klaipėdą pernai atvykę legionieriai, iš pernykštės sudėties „Atlante“ liko tik Evaldas Razulis bei keli jauni žaidėjai. Atėjo treneris Konstantinas Sarsanija, A.Jokšas, A.Bartkus, Kazimieras Gnedojus, A.Urbšys, T.Eliošius, A.Staponka, V.Trakys.
Stipriosios pusės. Rusijoje garsus treneris ir futbolininkų agentas K.Sarsanija savo darbą išmano, o jo ryšiai gali padėti Klaipėdoje suburti darnų pajėgių lietuvių ir legionierių derinį.
Galimos silpnybės. Klaipėdiečiams teko lipdyti visiškai naują komandą, tad kažin ar pakako laiko žaidybiniams ryšiams sustyguoti.
Tikslai. Klubo prezidentas Romualdas Jonaitis: „Komandą subūrėme per porą mėnesių, todėl pagrindinis šių metų tikslas – bręsti.“

Tauragės „Tauras“
Svarbiausios permainos. Finansinių nepriteklių spaudžiama komanda dar ieško legionierių, kurie galėtų prisidėti prie vietos jaunimo. Į komandą atėjo treneris Šenderis Giršovičius, kurio vadovaujama Tauragės komanda 1987-aisiais tapo Lietuvos čempione.
Stipriosios pusės. Klubo dalininko Jaunučio Šetkaus atkaklumas – jis nepasiduoda net tada, kai klubo kasoje švilpauja vėjai.
Galimos silpnybės. Pagrindinė silpnybė – pinigai. Tiksliau – jų stygius.
Tikslai. J.Šetkus: „Jei pavyks surasti 5–7 stipresnio lygio legionierius, turėsime gana neblogą komandą.“

Makenzis
Pranešimai: 7339
Užsiregistravo: 2010 Kov 20 16:14

Re: 2013 metai

2013 Kov 14 17:27

Penki pastebėjimai apie A lygos čempionato pradžią
http://penalty.lt/penki-pastebejimai-ap ... o-pradzia/" onclick="window.open(this.href);return false;

Praėjusį savaitgalį startavo Lietuvos futbolo A lygos čempionatas. Per kelias dienas buvo sužaisti net du turai, tad pateikiame penkis subjektyvius pastebėjimus apie naujojo sezono pradžią.

Marijus RIMAS

1. Produkto pakuotė kol kas neturi aiškių kontūrų.


Kauno Nacionalinės futbolo akademijos aikštėje vykusia Alytaus “Dainavos” ir Panevėžio “Ekrano” dvikova startavo 2013 metų šalies futbolo A lygos čempionatas. Tenka pripažinti, kad pradžia nebuvo įspūdinga. Jau pirmajame ture buvo smalsu pamatyti kaip gi bus kuriamas tas naujas A lygos “produktas”. Dar prieš sezoną didžiuosiuose šalies naujienų portaluose buvo galima sužinoti, kad nuo šiol nacionalinio čempionato įvaizdį gerins rinkodaros profesionalai. Galbūt vyksta kažkoks nematomas, užkulisinis ar dar kitoks darbas, bet po pirmų dviejų turų taip ir neaišku koks gi bus tas naujasis “produktas” ir ką naujo galėjo pamatyti potencialus rėmėjas.

Bet gal verta pažvelgti giliau? Pažiūrėjus pirmąsias čempionato rungtynes susidarė įspūdis, kad naujoji A lygos rinkodara bus orientuota į Rusiją. Dar žiemą keletas mūsų klubų skelbėsi esantys patrauklūs investuotojams iš mūsų galingosios kaimynės, o Klaipėdos “Atlantui” netgi pavyko su pastaraisiais sukirsti rankomis Turbūt neatsitiktinai prieš “Dainavos” ir “Ekrano” rungtynes žodis buvo suteiktas net tris dešimtmečius Kauno futbolui vadovaujančiam Romanui Levinskui, kuris kalbą pradėjo kreipiniu – “mieli futbolistai”.

2. Visos naujovės dar prieš akis.

Pirmiausia į akis krito atnaujintas A lygos kovas transliuojančio futbolo.tv portalo dizainas. Jis tapo gerokai patrauklesniu ir šiuolaikiškesniu. Džiugina ir tai, kad buvo galima stebėti pavojingiausių rungtynių momentų pakartojimus. Nepaisant visko, galima rasti ir trūkumų – stebint rungtynes internetu, vaizdas ekrane kartais strigo. Strigo jis skirtingų miestų gyventojams, o žinant dar ir tai, kad lietuviai skelbiasi turintys greičiausią pasaulyje internetą – galima teigti, kad šią problemą turi spręsti patys transliuotojai.

Be to, A lygos reikalais mažiau besidominti auditorija lietuvišką futbolą galėjo rasti ir portale 15 min.lt. Tačiau kol kas čempionato pateikimas viename progresyviausių šalies interneto naujienų resursų nuo konkurentų skiriasi nebent tuo, kad galima rasti nuorodą į transliacijas. O paviršutinišką požiūrį rodo neteisingai paskelbtas “Bangos” ir “Tauro” dvikovos rezultatas.

Gal į A lygos pristatymą susirinkę spaudos atstovai kažką ne taip suprato, bet kol kas neteko matyti ir žadėto naujoviško statistikos pateikimo. Atvirkščiai, užėję į varžybų centrą matėme, kad “Šiaulius” vis dar treniruoja Gedeminas Jarmalavičius, o Virginijus Liubšys niekaip negali palikti “Sūduvos”. Ką ir kalbėti apie milžiniško dydžio žaidėjų portretines nuotraukas, atsivertus komandos sudėtį.

3. Žiūrovus atbaidė šaltis.

Šventiškumo sezono startui nesuteikė palyginus mažas žiūrovų skaičius stadionuose. Norisi tikėti, kad pagrindinė to priežastis – pirmojo turo metu spustelėjęs šaltukas. Oro temperatūra daug kur siekė beveik dešimt laipsnių šalčio, todėl eiti į stadionus ryžosi tik ištvermingiausi. Pastariesiems teko ne tik pasirūpinti šildančiais gėrimais, bet ir pledais. Įdomu tai, kad apsikloti teko net stebėjusiems rungtynes Marijampolės dengtame futbolo manieže.

Džiugina tai, kad šalčio nepabūgo ir į stadionus atėjo nemažas būrys moterų. Jos įkvepia vyrus geriau žaisti, o jaunimą – siekti futbolininko karjeros. Štai “Sportimos” tribūnose sėdėję būsimieji futbolininkai pamatę “Žalgirio” žaidėjo draugę įvertino – “žiūrėk kokia nebloga”. Kiek pamąstęs vienas iš jų paskelbė, kad “visi futbolininkai turi geras mergas”.

Jau laimingai vedę vyrai galėjo paganyti akis ir kitur. Štai Tauragės dirbtinės dangos stadione kampinį kėlę futbolininkai galėjo pasigrožėti prie pat gairelės stovėjusiu visureigiu Porsche “Cayenne”. Jei rungtynių žiūrovai tokį automobilį kada galėtų laimėti loterijoje – laisvos vietos turbūt neliktų net ant tauragiškių stadioną juosiančių garažų stogo.

4. Futbolininkai nusipelno mažesnės spaudos kritikos.


Klaidų daro visi, o pirmosiomis naujojo A lygos sezono dienomis jų pridarė teisę užpildyti solidesnių leidinių eterį gavę spaudos darbuotojai. Viskas būtų gerai, bet neretai jie mėgsta pašiepti futbolininkus, pritaikydami tokius epitetus kaip “mediniai”, “medkirčiai” ir panašius. Bet kurio didžiojo dienraščio ar portalo darbuotojas turi darbo sąlygas, prilygstančias užsienio šalių kolegoms. Tuo tarpu joks mūsų futbolo klubas neturi net ir to, kuo disponuoja kolegos iš futbolo prasme nelabai toli pažengusių šalių.

Geriau būti sąžiningais su savimi ir vertinti kitų darbą. Būdamas “medkirčiu” tokiu įvarčių kaip Deividas Padaigis, Andrius Bartkus ar Tomas Miklinevičius neįmuši. Per du pirmuosius A lygos turus galėjome pamatyti ir dar nemažai gražių epizodų, kuriuos atlikti reikalingas tam tikras meistriškumas. Reikia tikėtis, kad šiame sezone jų bus dar labai daug ir sumažės skepticizmo mūsų futbolininkų atžvilgiu.

5. Sezono pradžia linksma ne visiems.

Jei naujojo A lygos sezono pradžia daugumai su šalies futbolu susijusių žmonių tampa didesne ar mažesne švente, tai buvusiam Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentui Liutaurui Varanavičiui ji turėtų kelti neigiamus prisiminimus. Prieš prasidedant čempionatui jis prie savo namų Kaune buvo užpultas ir sumuštas. Nemalonumai ilgametį šalies futbolo vadovą užklupo ir vos tik prasidėjus praėjusių metų A lygos kovoms – tada jis neteko LFF prezidento posto.

Šiemetinis incidentas sukėlė didelį atgarsį ir sulaukė net amžino eksprezidento kritiko Aurimo Budraičio pasmerkimo. L.Varanavičiui norėtųsi palinkėti greičiau pasveikti ir lieka tikėtis, kad kiti A lygos sezonai prasidės tik garbingomis kovomis aikštėje.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 metai

2013 Kov 28 09:11

Futbolo A lygoje – naujovių lavina
http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... -24-320350" onclick="window.open(this.href);return false;
Jubiliejinis, 90-asis, lietuviško futbolo sezonas oficialiai paleistas į kelionę, kuri baigsis vėlyvą rudenį. Po pertraukos, kurios metu šalies futbolo rinktinė žaidė pasaulio čempionato atrankos rungtynes, „SMScredit.lt A lyga“ grįžta į aikštes, o oficialios sezono starto iškilmės trečiadienio vakarą įvyko Vilniuje, „Crowne Plaza“ viešbutyje.

„SMScredit.lt A lygos“ klubai pasirašė naujai įkurtos Lietuvos futbolo klubų asociacijos (LFKA) steigimo dokumentus. Naujos organizacijos, kuri kartu su Lietuvos futbolo federacija rengs šalies pirmenybes, prezidentu išrinktas Rolandas Skaisgirys.

„Esu pasikabinęs Miuncheno „Bayern“ ženklelį ir tikiuosi, kad kada nors mes dirbsime kaip jie“ – ryžtingai kalbėjo ilgametis Miuncheno komandos ir Vokietijos rinktinės gerbėjas R.Skaisgirys.


Čempionato rėmėjų sąrašą papildė naujas partneris. „SMScredit.lt A lygą“ nuo šiol rems ir „Lukšių pieninė“.

Lyga šį sezoną jau po šv. Velykų sirgalius pradžiugins ir nauja interaktyvia interneto svetaine http://www.alyga.lt" onclick="window.open(this.href);return false;, kurioje bus galima susipažinti su karščiausiomis Lietuvos futbolo naujienomis, stebėti tiesiogines lygos rungtynių transliacijas, surasti operatyvią ir išsamią statistiką, mėgautis užfiksuotomis varžybų foto ir video akimirkomis.

Iki šiol čempionate įvyko trys turai. Ikisezonines prognozes, kad dėl aukso kovos penkerių pastarųjų pirmenybių laimėtojas Panevėžio „Ekranas“ ir dvejus metus iš eilės šiai komandai ant kulnų lipęs Vilniaus „Žalgiris“, pakoregavo Klaipėdos „Atlanto“ rezultatai. Uostamiesčio komanda, prie kurios vairo stojo Rusijoje garsi futbolo asmenybė Konstantinas Sarsanija, išvykoje laimėjo ir prieš praėjusio čempionato bronzos laimėtoją Marijampolės „Sūduvą“, ir prieš „Žalgirį“.

Be nuostolių kol kas lieka tik po dvejas rungtynes sužaidę „Ekranas“ ir „Atlantas“. „Žalgiris“ po pralaimėjimo klaipėdiečiams nugalėjo „Šiaulius“.



Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/sportas/fu ... z2OofASwBt" onclick="window.open(this.href);return false;

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 metai

2013 Kov 28 09:32

http://www.15min.lt/gallery/show/lietuv ... cle=320350" onclick="window.open(this.href);return false;
Paveikslėlis

Jeigu net konservatorius Mantas Adomėnas su savo paklusnia žmona iškilmingai įžengė į Lietuvos futbolui skirtą vakarėlį, tai jau kažkas tokio didingo. Naiviai vis tikiuosi, kad visas susirinkęs elitas susirūpino LT čempionato lygio kėlimu, o ne vien atslinko nachaliavai paėsti, pagerti ir save pademonstruoti, nes tą dieną Vilniuje nebuvo jokio vakarėlio kur galėjai panašiai praleisti laiką....

...

Re: 2013 metai

2013 Kov 29 10:32

su savo paklusnia žmona
Va, kiti turi paklusnias, net pavydas ima. :mrgreen: :roll:

...

Re: 2013 metai

2013 Bal 29 13:11

Simbolinė I rato žaidėjų rinktinė
Nerijus Kesminas 2013-04-29 http://www.alyga.lt/naujiena/Simboline- ... nktine/135" onclick="window.open(this.href);return false;

„SMScredit.lt A lygoje“ pralėkė pirmasis čempionato ketvirtis, atėjo metas skaičiuoti pirmuosius viščiukus. Lyga tai atliko sudarydama simbolinę rato žaidėjų rinktinę, kurią rinko nacionalinės komandos treneris Csaba Laszlo ir šalies futbolo įvykius atidžiai sekantys žurnalistai.

Suskaičiavus apklausos rezultatus paaiškėjo, kad daugiausia simpatijų pelnė sezono starto sensacija tapusio Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai. Į vienuoliktuką jų pateko net penki. Du žaidėjus simbolinėje rinktinėje turi Vilniaus „Žalgiris“, po vieną – Panevėžio „Ekranas“, Pakruojo „Kruoja“, „Šiauliai“ ir Marijampolės „Sūduva“.

Į rato svajonių komandą C.Laszlo, futbolo komentatoriai Nerijus Kesminas, Paulius Jakelis, Giedrius Vaitkevičius, žurnalistai Evaldas Gelumbauskas ir Donatas Puslys išrinko „Kruojos“ vartininką Marį Eltermanį, gynėjus Kazimierą Gnedojų, Andrių Jokšą (abu „Atlantas“), Luką Peričių („Žalgiris“) ir Giedrių Tomkevičių („Ekranas“), saugus Andrių Bartkų, Marių Papšį (abu „Atlantas“), Jakubą Wilką („Žalgiris“) ir Nerijų Valskį („Sūduva“), puolėjus Evaldą Razulį („Atlantas“) ir Georgijų Alaverdašvili („Šiauliai“). Visų respondentų sąrašuose paminėtos keturių žaidėjų – L.Peričiaus, A.Bartkaus, M.Papšio ir E.Razulio – pavardės.

Iš viso plebiscito dalyvių dėmesio sulaukė 22 futbolininkai. Be patekusių į simbolinę komandą žaidėjų, paminėti vartininkai Armantas Vitkauskas („Žalgiris“) ir Vitalijus Mirnyjus (Gargždų „Banga“), gynėjai Marius Kazlauskas („Atlantas“), Algis Jankauskas ir Georgas Freidgeimas (abu „Žalgiris“), Vaidas Slavickas ir Rytis Pilotas (abu „Ekranas“), saugai Tadas Eliošius („Atlantas“), Mantas Kuklys („Žalgiris“), Igoris Kozlovas („Ekranas“) ir Karolis Chvedukas („Sūduva“).

...

Re: 2013 metai

2013 Bal 29 13:12

Žygiai, kuriuos per pirmąjį ratą atliko jų laureatai, yra tokie:

M.Eltermanis.
Pagrindinis laimėtų rungtynių su „Sūduva“ didvyris ir žmogus, nemenkai prisidėjęs prie to, kad „Žalgiris“ į „Kruojos“ vartus neįmuštų. Latvio manevrai ant vartų linijos „Sūduvos“ žaidėjui Rafaeliui Ledesmai mušant 11 metrų baudinį tapo ne tik „SMScredit.lt A lygos“ pirmojo rato klasika, bet ir tarptautinio susidomėjimo objektu virtualioje erdvėje.

A.Jokšas.
Didžiulė 34 metų veterano patirtis ir patikimas žaidimas leido jam pranokti visus konkurentus kairiojo gynėjo pozicijoje.

L.Peričius.
Nuolatinė grėsmė varžovams standartinėse situacijose, jau atnešusi „Žalgiriui“ du įvarčius, pora rezultatyvių perdavimų per du trečdalius aikštės ir nepriekaištingas griovimas savo baudos aikštelės prieigose. Šio sezono pradžioje vilniečių kroatas tapo tikru nuožmiausios lygos gynybos linijos lyderiu.

K.Gnedojus.
Vienintelė nekintanti konstanta čempionato lyderio vidurio gynėjų poroje – traumą patyrus Edgarui Žarskiui, K.Gnedojus buvo priverstas ieškoti žaidybinių ryšių su M.Kazlausku, bet „Atlantui“ problema tai netapo. Gynėjo didžiausios šlovės minutės užfiksuotos Panevėžyje, kai K.Gnedojaus įvartis atnešė pergalę klaipėdiečiams per teisėjo pridėtą laiką, o pats rungtynių didvyris į klausimą, ar tikėjosi laimėti prieš čempionus, rėžė: „Šiemet mes tikimės laimėti prieš visus“.

G.Tomkevičius.
„Ekrano“ žmogus – orkestras, per savo karjerą pažaidęs, ko gero, visose pozicijose, išskyrus vartininko, lieka svarbus Panevėžio komandai ir šį sezoną. G.Tomkevičiumi tradiciškai užkišama bet kuri atsivėrusi skylė, o rungtynėse su Tauragės „Tauru“ šešiskart Lietuvos čempiono įvartis atnešė „Ekranui“ pergalę.

M.Papšys.
Tikras uraganas aikštės krašte. Jei netikite, žiūrėkite „Atlanto“ rungtynių su „Kruoja“ įrašą. Kartu su Andriumi Urbšiu, Donatu Kazlausku, Donatu Naviku M.Papšys yra pagrindinė kuriamoji klaipėdiečių galia aikštės viduryje. Kol kas „Atlantas“ puola taip, kad net T.Eliošiaus trauma neatrodo nepataisomas nuostuolis.

A.Bartkus.
Stabilus atraminis saugas, kuriam smūgio jėgos galėtų pavydėti vidutinio galingumo patranka. Tai, kad A.Bartkus sulaukė daugiau plebiscito dalyvių simpatijų nei stiprūs konkurentai M.Kuklys ir I.Kozlovas – irgi iškalbingas faktas.

N.Valskis.
Nuimame etiketę „Sūduvos“ lyderis“ nuo R.Ledesmos ir klijuojame ją N.Valskiui. Taip, pirmojo rato pradžią „Sūduvos“ brazilas praleido dėl traumos, bet ir Rafai grįžus į aikštę ryškiausia figūra marijampoliečiams atakuojant lieka rezultatyviausias šio sezono komandos žaidėjas. Greitas ir į varžovų vartus nuolat nusitaikęs N.Valskis įmuštų įvarčių skaičiumi „SMScredit.lt A lygoje“ kol kas nusileidžia tik puolėjams – E.Razuliui ir G.Alaverdašvili.

J.Wilkas.
Galingas lokomotyvas, vis labiau įsisiūbuojantis kairiajame „Žalgirio“ atakos krašte. Jei sezono pradžioje kam nors ir galėjo kilti klausimų, ką šis skustagalvis lenkas veikė savo šalies rinktinėje ar Poznanės „Lech“ klube, kuriame žaidė kartu su dabartine Dortmundo „Borussia“ superžvaigžde Robertu Lewandowskiu, rato pabaigoje atsakymai skeptikams buvo pateikti. 3 įvarčiai ir 4 rezultatyvūs perdavimai – vien ši Kubos Wilko statistika nemažai pasako.

G.Alaverdašvili.
Lengvas, plastiškas, greitai mąstantis ir puikiai matantis aikštę, lyg žuvis vandenyje besijaučiantis ir tada, kai yra atsisukęs veidu į vartus, ir tada, kai būna nugara į juos. Pačioje sezono pradžioje gruzino įvarčiais mėgavosi „Kruojos“ gerbėjai, vėliau - „Šiaulių“. G.Alaverdašvili šį sezoną yra vienintelis „SMScredit.lt A Lygos“ žaidėjas, kuris drąsiai galėtų užsisakyti marškinėlius su užrašu: „Atlanto“ žudikas“. Į čempionato lyderių vartus gruzinas dukart įmušė debiutuodamas „Šiaulių“ komandoje.

E.Razulis.
10 įvarčių. Negana to - visi jie įmušti per pastarąsias penkerias rungtynes. Nuo penktojo turo nė viena su „Atlantu“ žaidusi komanda negali pasigirti tuo, kad išlydėjo E.Razulį iš aikštės su tuščia įvarčių sąskaita. Lieka tik spėlioti, kas ir kada pajėgs prislopinti žudikiškus puolėjo instinktus.

Tobex
Pranešimai: 10882
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 15:14
Palaikoma komanda: Šiauliai

Re: 2013 metai

2013 Bal 29 15:07

įdomu koks specialistas sugalvojo paminėti Chveduką arba Slavicką :D

...

Re: 2013 metai

2013 Bal 29 17:04

Čaba išmokęs CHVEDUKAS sakyti ir visur jį kaišioja... :mrgreen: Vienintelis jį taip dažnai mini... kitiems specialistams jis neužkliūna... :mrgreen:

The Miz

Re: 2013 metai

2013 Bal 30 14:25

Apžvalga. „Žalgiris“ nenustūmė „Atlanto“ nuo viršūnės
Nerijus Kesminas 2013-04-30 http://www.alyga.lt/naujiena/Apzvalga.- ... rsunes/138" onclick="window.open(this.href);return false;

Ambicingų tikslų sau bent jau viešai šį sezoną nekeliantis Klaipėdos „Atlantas“ pirmąjį „SMScredit.lt A lygos“ ratą baigė būdamas pirmoje turnyro lentelės vietoje. Nors artimiausias persekiotojas Vilniaus „Žalgiris“ rato finišo tiesiojoje efektingai laimėjo Marijampolėje, „Atlantas“ į priekį varžovo nepraleido.

21. Tiek taškų per pirmąsias aštuonias sezono dvikovas surinko uostamiesčio komanda. Išvykose parklupdę visus pernykščius čempionato prizininkus klaipėdiečiai nuostuolius skaičiavo tik po pralaimėtų namų rungtynių Gargžduose „Šiauliams“. Ratą „Atlantas“ baigė ten pat. Vietos „Bangos“ pasipriešinimą klaipėdiečiai palaužė nelengvai – 1:0.

10. Akistatoje su „Banga“ penktose rungtynėse iš eilės įmušė Evaldas Razulis, šįkart realizavęs 11 metrų baudinį. „Atlanto“ snaiperiui tai buvo jau dešimtasis tikslus smūgis „SMScredit.lt A lygoje“. Į dviženklę statistikos zoną daugiau nei po įvartį per rungtynes vidutiniškai mušantis puolėjas įžengė pirmas iš visų čempionato dalyvių. E.Razulis yra pelnęs daugiau nei pusę lyderių komandos įvarčių.

Toliašaudė artilerija. Du preciziškai tiksliai atlikti baudos smūgiai į Marijampolės „Sūduvos“ vartus atsakė į klausimą: „Kas laimės?“ rungtynėse, kuriose „Žalgiris“ Suvalkijos komandą sumušė 5:0. Pirmojo kėlinio pabaigoje idealiai pataikęs Mantas Kuklys padidino vilniečių persvarą iki dviejų, o sužaidus beveik valandą Jakubas Wilkas – iki trijų įvarčių. Rungtynių pabaigoje dar vieną įvartį iš už baudos aikštelės ribų pridėjo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Kamilis Bilinskis, kuris permetė kamuolį per toli iš vartų išbėgusį vartininką Pavelą Davidovą.

Retos gretos. „Sūduvai“ dvikovoje su „Žalgiriu“ negalėjo padėti traumuoti Karolis Chvedukas, Xen Rinis, Vilmantas Bagdanavičius ir prieš pat rungtynes iš protokolo išbrauktas veteranas Nerijus Radžius. „Bet tai – ne pasiteisinimas“, - po triuškinamo pralaimėjimo nukirto Marijampolės klubo prezidentas Vidmantas Murauskas.

Žolė. Per rungtynes Marijampolėje pirmą kartą „SMScredit.lt A lygoje“ šį sezoną buvo žaidžiama ant gyvos žolės. Bet pavasarinį sugrįžimą į pagrindinę savo aikštę „Sūduvos“ futbolininkai, matyt, norės kuo greičiau pamiršti.

Triumviratas. „Šiuo metu esame trys treneriai ir dirbame kartu. Pasiskirstome darbus ir siekiame bendro tikslo“, - į klausimą, kas priima sprendimus „Ekrano“ komandoje po to, kai iš posto pasitraukė Valdas Urbonas, atsakė Valdas Dambrauskas, strateginiame čempionų štabe dirbantis su Arvydu Skrupskiu ir Rolandu Čepkausku. Tiumviratas prie „Ekrano“ vairo debiutavo pergalingai – 2:1 įveikė Tauragės „Taurą“. Tačiau čempiono ratai dvikovoje su autsaideriu girgždėjo – trys taškai buvo išplėšti tik rungtynių pabaigoje.

Senbuvis. Senas arklys vagos negadina – taip teigia patarlė. Senovinę išmintį Panevėžyje patvirtino pergalingą įvartį „Ekranui“ pelnęs Giedrius Tomkevičius, kuris pirmą A lygos auksą iškovojo dar 2005-aisiais, o iš viso su Panevėžio komanda šalies čempionu tapo jau šešis kartus.

Iki raudonumo. Pakruojo „Kruoja“ ir „Šiauliai“ Aukštaitijos derbyje nugalėtojo neišsiaiškino. Rungtynės baigėsi 1:1. Toks pat rezultatas užfiksuotas ir raudonų kortelių grafoje – už paskutinės vilties pražangas teisėjas iš aikštės vijo „Kruojos“ gynėją Donatą Strockį ir šiauliečių vartininką Šarūną Jurevičių. Šiam pasitraukus per arbitro pridėtą antrojo kėlinio laiką vartininko pirštines teko pasimatuoti gynėjui Deivydui Lunskiui.

Kur?! „Kruojai“ įvarčio neįmušė nė vienas „Šiaulių“ žaidėjas. Stabdydamas šiauliečių ataką kamuolį į savo vartus pasiuntė Pakruojo komandos gynėjas Alfredas Skroblas. Įdomi detalė – tai buvo antras toks įvartis „SMScredit.lt A lygos“ čempionate ir antras, kurį įsimušė „Šiaulių“ varžovai. Anksčiau tokia nesėkmė kovojant su Saulės miesto futbolininkais buvo ištikusi „Tauro“ gynėją Mantą Lėkį.

...

Re: 2013 metai

2013 Geg 03 11:38

Penki pastebėjimai apie pirmąjį A lygos ratą
http://penalty.lt/penki-pastebejimai-ap ... ygos-rata/" onclick="window.open(this.href);return false;

Per pusantro mėnesio pralėkė pirmojo A lygos rato kovos. Visos komandos sužaidė po 8 rungtynes, išryškėjo lyderių, vidutiniokų ir autsaiderių grupės. Tradicinėje “Penkių pastebėjimų” rubrikoje įžvalgos apie pirmojo rato tendencijas – lyderių potencialą, trenerių kaitą bei jų įdirbį ir paradinį lygos veidą.

Marijus RIMAS

1. Stipriausiųjų trejetas neturėtų pakisti.

Po pirmojo rato daugmaž tapo aiškus prizininkų trejetas. Prie pastarųjų metų medalininkų Panevėžio “Ekrano” ir Vilniaus “Žalgirio” prisijungė Klaipėdos “Atlantas”. Gyvenime ir futbole visko nutinka. Sezono viduryje kurios nors ekipos lyderiai gali pakelti sparnus į kitą šalį, o kai kur, kaip sako rusai, finansai gali pradėti dainuoti romansus. Teoriškai įmanoma, kad vasarą kuri vidutiniokė gali pasipildyti aukštos klasės žaidėjais ir bandyti šokti į prizininkų trejetą, bet Arabijos šeichai arba rusai dažniau perka stipriausių Europos lygų klubus. Kol kas šios komandos neturi žmogiškųjų, o kitos net ir finansinių resursų užlipti ant pjedestalo.

Stipriausių trejete kol kas silpniausiai atrodo Panevėžio “Ekranas”. Daugkartinių šalies čempionų nurašyti niekada neverta, o penkių taškų atsilikimas nuo “Žalgirio”, tai ne vienuolikos taškų deficitas prieš “Barcelona”. Tačiau stebint panevėžiečių žaidimą su “Tauru” sunku įsivaizduoti, kaip “Ekranas” ruošiasi apginti čempionų titulą.

Gal ir ne lemiamą, bet tikrai didelę svarbą lenktynėse dėl pirmosios vietos A lygoje turėjo LFF taurės turnyro pusfinaliai. Anot populiariausių Lietuvos interneto portalų komentatorių – panevėžiečiai gali jau dabar prisiskaičiuoti sau 9 taškus rungtynėse su visiems žinoma ekipa. Gal šiuo atveju tai yra tik kartais mūsų futbole nepasitvirtinantys pasvarstymai, bet antradienį įvykęs paskutinės minutės “Žalgirio” dūris “Atlantui” tikrai yra svarbus. Į žemyno taurių turnyrus patekusiems klaipėdiečiams būtų tekę stiprintis aukštesnės klasės žaidėjais, o tai konkurentams keltų rimtų problemų. Dabar atsižvelgiant į sudėtį, atsarginių suolelio ilgį ir finansines galimybes, pagrindinis favoritas laimėti auksą yra “Žalgiris”.

Tačiau neverta nurašyti ir uostamiesčio klubo. Nors prieš sezoną jo vedlys Konstantinas Sarsanija didelių tikslų nedeklaravo, bet turnyrinė padėtis atėjus naujam žaidėjų registracijos langui gali sužadinti didesnes ambicijas bei paskatinti aktyvumą transferų rinkoje. Žinant ruso sugebėjimus ir autoritetą šioje srityje bei neišsenkančius jo tėvynės finansinius aruodus, antroji čempionato dalis gali būti net labai intriguojanti. Nereikia užmiršti ir to, kad “Žalgiriui” jėgų atims ir vasarą prasidėsiančios kovos Europoje, o daug kas norėtų, kad jų būtų tik daugiau.

2. Darbo neteko du treneriai.

Dar nesibaigus pirmajam čempionato ratui darbo neteko du treneriai. Kiek paradoksalu, bet postą paliko prieš tai ne kartą geriausiu šalies futbolo specialistu pripažintas ir penkis čempionų titulus iškovojęs Valdas Urbonas. Lietuvos futbole nemažai manančių, kad “Ekrano” sudėtis visus šiuos metus paprasčiausiai buvo neįkandama konkurentams ir trenerio vaidmuo pergalingame žygyje nebuvo reikšmingiausias faktorius. Kažkiek tiesos tame gal ir yra, tačiau nereikia sumenkinti V.Urbono indėlio. “Ekranas” nėra tas klubas, kuriame sudėtį rungtynėms apsprendžia prezidentas ar koks kitas vadovas, todėl trenerio įtaka rezultatams yra labai didelė. Pasirodo, kad net ir “Barcelona” reikalingas geras strategas, nors dar neseniai kai kurie lietuviai manė galintys nesunkiai viską laimėti, jei tik gautų galimybę pavadovauti šiam Ispanijos futbolo grandui.

Tikrosios V.Urbono išėjimo iš “Ekrano” priežastys nėra viešai žinomos, tačiau ne tai svarbiausia. Gal ir nebūtų labai įdomu, kad vienam šalies futbolo flagmanų, kaip koks Alexas Fergusonas, treneris vadovautų dešimtmečiais. Kur kas labiau realybę atitinka legendinio ankstesnių laikų stratego Belos Guttmanno mintis, kad beveik neįmanoma produktyviai su viena komanda išdirbti daugiau nei trejus metus. Šią tiesą neseniai patvirtino kito Ispanijos milžino vairininkas pats Jose Mourinho. V.Urbonas šį terminą kiek viršijo ir reikia tikėtis, kad išeidamas neprakeikė “Ekrano”. Kalbama, kad tai su Lisabonos “Benfica” padarė jau minėtas B.Guttmanas. Europos taurių turnyruose šis prakeikimas dar veikia, o jį nuimti portugalams jau trūksta tik pergalės Amsterdame.

Darbo neteko ir Gargždų “Bangai” vadovavęs Vaidas Žutautas. Praėjusio sezono pabaigoje gargždiškiams akivaizdžiai trūko motyvacijos. Šie metai “Bangai” taip pat prasidėjo nelengvai, bet reikia atsižvelgti į tai, kad komandą paliko keletas svarbių žaidėjų. Tačiau neverta pamiršti, kad praėjusios vasaros pabaigoje V.Žutauto auklėtiniai pademonstravo iš ties puikų žaidimą bei gerus rezultatus. Vien dėl to palyginti jaunam treneriui kas nors galėtų suteikti dar vieną šansą.

3. Skirtingi treneriai sprendžia skirtingas užduotis.

“Ekrano” prezidentas Aušrys Labinas šalies spaudai teigė, kad neatmeta galimybės į Panevėžį pasikviesti trenerį iš užsienio. Šiemet taip jau atsitiko, kad abiems po pirmojo rato pirmaujančioms ekipoms vadovauja užsieniečiai.

Galima drąsiai teigti, kad dabartinis “Atlantas” yra K.Sarsanijos produktas. Klube atsirado ir kitų kompetentingų specialistų, bet įtakingo ir autoritetingo ruso žodis čia paskutinis. Trenerio ranka jaučiama ir klaipėdiečių žaidime bei matosi, kad žiemą buvo gerai pasiruošta sezonui.

“Žalgiriui” vadovaujančio Mareko Zubo įtaka rezultatams kiek mažesnė nei “Atlanto” stratego – sostinės klubo pagrindinė stiprybė yra Lietuvos mastais solidi sudėtis ir ilgas suolelis. Gerą savo kvalifikaciją lenkas įrodė jau pernai, tačiau turint tokius resursus ir atsižvelgiant į kitų ekipų problemas, jam tereikia nepridaryti grubių klaidų ir klubas gali iškovoti taip trokštamą pirmąją vietą.

Iš lietuvių trenerių kol kas galima išskirti “Šiauliams” vadovaujantį Tomą Kančelskį bei Mindaugą Čepą iš Gargždų “Bangos”. Šiauliečiai šiemet atjaunino sudėtį, neteko keleto savo lyderių, bet ekipos žaidimas ženkliai nesuprastėjo. Džiugina tai, kad T.Kančelskio auklėtiniai bando žaisti kombinacinį futbolą ir nespardo kamuolių bet kur.

Į didįjį futbolą grįžusio M.Čepo darbą gal kiek ir anksti rimtai vertinti, bet bent jau aišku, ko jis nori iš savo žaidėjų. Tas dvejas rungtynes vadovaujant naujajam treneriui “Banga” žaidė agresyviai ir su dideliu užsidegimu. Būtent tokio futbolo iš savo auklėtinių specialistas ir reikalavo. Komandai dar teks sužaisti daugiau nei dvi dešimtis rungtynių ir jau neužteks vien tik užsidegimo. Tačiau jei gargždiškiai pademonstruos kažką brandesnio, bus galima teigti, kad pokyčiai trenerių štabe išėjo į naudą.

Kitų A lygos besivaržančių komandų vairininkų darbą vertinti sunkiau. Daugelis jų negali pasigirti aukštesnių rezultatų siekimui būtinomis sąlygomis. Įvairios problemos už aikštės ribų, klubų vadovų saviraiškos poreikis smarkiai riboja specialistų galimybes siekti gerų rezultatų ir pilnavertį savo idėjų realizavimą tenka atidėti geresniems laikams.

4. Pretendentų į rezultatyviausiojo karūną bus iš lyderiaujančių klubų.

Praėjusiame sezone rezultatyviausiu A lygos žaidėju tapo Artūras Rimkevičius. “Šiauliams” atstovavęs puolėjas ypač skaudžiai bausdavo pirmenybių autsaiderius, tačiau nuo jo tikslių smūgių nukentėdavo ir stipresnės ekipos. Po šio čempionato pirmojo rato A.Rimkevičiaus sąskaitoje kol kas trys tikslūs smūgiai, bet dar anksti teigti, kad jis atiduos rezultatyviausiojo karūną. Futbolininkas atstovauja šalies mastais vis dar stipriam “Ekranui”, lygos autsaideriams praleisti daug įvarčių nėra naujiena, todėl tikėtis rezultatyvumo pliūpsnio dar nevėlu.

Rimčiausi pretendentai nukarūnuoti panevėžiečių puolėją yra Evaldas Razulis iš “Atlanto” bei “Žalgiriui” atstovaujantis Kamilis Bilinskis. Nereikia nurašyti ir Nerijaus Valskio iš “Sūduvos” bei “Šiaulių” puolėjo Georgio Alaverdašvilio. Tačiau Suvalkijos ekipos atstovas dažnai tėra vienas lauke karys, o apie galimą gruzino išvykimą vasarą kalbama vis garsiau.

Pagrindinis E.Razulio bei K.Bilinskio privalumas tas, kad abu jie rungtyniauja stiprių klubų atakos smaigalyje ir turi puikių asistentų. Pastarieji sukuria tikrai nemažai progų, bet jas vertėtų efektyviau išnaudoti. Tai ypač akcentavo “Atlantą” treniruojantis K.Sarsanija, todėl galima tikėtis, kad dar labiau sureguliavęs taikiklį, šiemet A lygoje daugiausiai įmuš klaipėdiečių atakų lyderis. Dėl viso pikto, verta tris kartus pastuksenti į medį ir palinkėti futbolininkams sveikatos.

5. Naujojo produkto kontūrai vis dar “išplaukę”.

Praėjus pirmajam ratui galima geriau įvertinti ir naująjį A lygos veidą. Labai skųstis lyg ir nėra kuo. Galima stebėti visas čempionato rungtynes, o kai kurias jų net per televiziją. Pasitaikė problemų “su signalu”, transliacijos internetu dažnai stringa, neišvengta ir studentams taip būdingo “paskutinės nakties sindromo”. Tačiau neklysta tik nieko neveikiantys, o progresas matomas.

Bet galima prie kai ko ir prikibti. Iki galo taip ir neaiški informacinių lygos partnerių hierarchija ar pasiskirstymas darbais. Dažnai atrodo, kad visas procesas vyksta stichiškai ir nežinia iš kokio šaltinio ko laukti. Eiliniam ir mažiau A lygos reikalais besidominčiam žmogui tai gal ir nėra taip svarbu, tačiau kartais apima jausmas, kad “produkto kūrimas” vyksta kažkam dirbant antru etatu. Kitaip sakant, tai yra nebloga papildoma “chaltūra”. Norėtųsi, kad metai iš metų vis atsinaujinanti A lyga netaptų kažkuo trumpalaikiu kaip vienos alų gaminančios bendrovės pasaka rimtu veidu apie kažkokį nacionalinės rinktinės fanų suvienijimą.

Nors techninės galimybės pažengė toli į priekį, tačiau pažiūrėjus beveik dvidešimties metų senumo reportažus apie Lietuvos čempionatą atrodo, kad didelio žingsnio į priekį ir nebuvo. Gal tada neturėjome interneto, tokio visuomenės sukomercionalizėjimo ar to meto žiūrovui reikėjo kitokio pobūdžio informacijos. O gal tai tik nostalgija, tokia pati, kurią vyresni žmonės jaučia “daktariškai dešrai” ar rusiškai televizijai.

gdrs
Pranešimai: 800
Užsiregistravo: 2010 Vas 12 11:26

Re: 2013 metai

2013 Geg 06 18:23

Namo grįžta ne visi

http://www.sportas.info/naujienos/16663 ... _visi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

"Atlanto" treneris K. Sarsanija vietoj fanų patogumo renkasi futbolinkų saugumą. Iki gegužės 21 d. be namų rungtynių kentės ir "Dainavos" gerbėjai

Visą pirmąjį „SMScredit.lt A lygos“ ratą Panevėžyje namų rungtynes rengusi „Kruojos“ komanda antrąjį pradės namų stadione Pakruojyje rungtynėmis su Tauragės „Tauru“. Iš dirbtinės Panevėžio futbolo akademijos aikštės traukiasi ir „Ekranas“ – jis nuo šeštadienio susitikimo su Alytaus „Dainava“ namų mačus žais „Aukštaitijos“ arenoje.

Vis dėl to 10-ąjį A lygos pirmenybių turą atsarginiame stadione Gytarių mikrorajone, o ne miesto pagrindiniame su Gargždų „Banga“ žais „Šiauliai“, o Klaipėdos „Atlanto“ fanams žiūrėti namų mačą su Marijampolės „Sūduva“ vėl teks traukti į Gargždus.

Saugos aikštę iki antradienio

Prieš sezoną „Šiauliai“ galvojo apskritai išvengsią žaidimo ant dirbtinės Gytarių stadiono aikštės. Jie susikeitė rungtynes su varžovais, kad tris pirmus turus rungtyniauti svečių aikštėse. Vis dėl to užsitęsusi žiema lėmė, kad šiauliečiai Gytariuose praleido visą pirmą ratą. Ir pradės antrą.

„Todėl, kad stadionas yra dar labai prastos būklės. Visi juk žino, kokia buvo žiema. Dar prieš dvi savaites stadione buvo sniego,“ – aiškino kodėl nekviečia „Bangos“ į pagrindinį miesto stadioną „Šiaulių“ sporto direktorius Deivis Kančelskis.

Pereiti žaisti ant žolės „Šiauliai“ planuoja nuo antradienio. Tądien komanda rungsis su „Sūduva“.

„Aš pats tai būčiau linkęs pasaugoti aikštę per antradienio ir dar kitas rungtynes, bet nutarėme jau su marijampoliečiais žaisti ant žolės,“ – sakė D. Kančelskis.

Bijo grįžti namo dėl traumų

„Namų mačas ar išvyka Gargžduose šį kartą?“ – klausė vienas „Atlanto“ aistruolis socialinio tinklo Facebook aktyviausių Klaipėdos klubo fanų „Vakarų frontas“ paskyroje. „Namų“, - atsakė paskyros šeimininkai.

Nors Gargždai nuo Klaipėdos nutolę viso labo 15 kilometrų, nei „Vakarų frontas“, nei iš Klaipėdos į centrinę Gargždų stadiono tribūną atvykstantys futbolo gerbėjai namų mačais svetur nėra patenkinti.

A lygos lyderį Gargžduose stebi gana nemažai žiūrovų. Vis dėl to namuose – Klaipėdoje - galėtų būti tikras sirgalių bumas. Tačiau „Atlantas“ keltis namo nežada nei šeštadienio rungtynėms su „Sūduva“, nei ypač svarbiam antradienio mačui su Vilniaus „Žalgiriu“.

Priežastis šiuo atveju – ne prasta Klaipėdos „Žalgirio“ stadiono aikštės būklė. Sugražinti komandą iš Gargždų atsisako jos vyr. treneris Konstantinas Sarsanija.

„Tiesą sakant, namuose norėjau žaisti dar anksčiau. Bet to negalime padaryti dėl labai intensyvaus rungtynių tvarkaraščio. Juk tam, kad nuo dirbtinių aikščių pereiti ant žolės, reikia prieš rungtynes ant jos pasitreniruoti. O mes dėl tokio tvarkaraščio neturime tam galimybių. Jeigu būtume turėję savaitę, su malonumu pereitume ant žolės, tada bent porą kartų ant jos būtume pasitreniravę. Kitaip – būtų labai pavojinga gauti traumas.“

Anot K. Sarsanijos, „Atlantui“ Gargžduose liko žaisti dvejas namų rungtynes: šeštadienį su „Sūduva“ ir antradienį su „Žalgiriu“. Po mačo su vienu svarbiausių varžovų, klaipėdiečiai grįš namo. Tiesa tas bus ne taip greitai, nes kitos „Atlanto“ rungtynės numatytos gegužės 26 d.

Teks ir toliau važinėti į Kauną

Dar liūdniau nei „Atlanto“ gerbėjams yra „Dainavos“ aistruoliams. Alytiškių sugrįžimas namo laukia gegužės 21 d. per komandos rungtynes su „Sūduva“.

Šiuo metu visas namų rungtynes „Dainava“ žaidžia Nacionalinės futbolo akademijos stadione Kaune, kuris nuo Alytaus yra kur kas toliau, nei Gargždai nuo Klaipėdos. Matyt todėl „Dainavos“ namų lankomumas yra bene mažiausias A lygoje, nors, kai komanda žaidžia namie, jis visada pretenduoja į didžiausią.

„Nepersikeliame į Alytų dėl to, kad stadionas nėra paruoštas – po žiemos nepavyksta atgaivinti žolės“, - aiškino „Dainavos“ klubo direktorius Andrius Šamšonas.

Anot jo, klubas šios situacijos niekaip negali pakeisti. „Ne mes tvarkome stadioną, o savivaldybė. Pagal jos sąlygas mes stadioną gausime tiktai gegužės 21 dieną,“ – tvirtino Alytaus klubo direktorius.

Pagrindinėje aikštėje – tik birželį

Jeigu Tauragės „Tauras“ neturėtų savo dirbtinės aikštės stadiono Tauragėje, jo fanų padėtis būtų dar blogesnė, negu jų kolegų iš Alytaus.

Kaip ir Alytaus miesto, Tauragės „Vytauto“ stadione bandoma atgaivinti žolė ir tą daro savivaldybės nusamdyti žmonės. Tinkamas naudojimui stadionas turėtų būti birželį.

„Veja „Vytauto“ stadione yra iš tiesų prastos būklės. Kaip tik vakar buvau tenai nuvažiavęs pažiūrėti – žalumos nėra daug. O priekaištus čia būtų galima reikšti nebent statybininkams, kurie už Europos Sąjungos lėšas savo laiku rekonstravo šį stadioną. Kai paklojo žolę, skirtą ne sporto renginiams...“ – nelinksmai kalbėjo „Tauro“ klubo valdybos pirmininkas Jaunutis Šetkus.

Pakeisti veją, apsodinti aikštę nauja tinkama futbolui žole kainuotų apie 100 tūkst. litų. J. Šetkus sako nesitikįs, kad kada nors tokie pinigai stadionui gali būti skirti.

Dabar „Tauras“ žaidžia rezerviniame senajame Tauragės stadione.

„Bet jame mes galime žaisti tik tada, jeigu sutinka varžovai. Imtų kurie, atsisakytų, ką tada darytume? Nors šis mūsų stadionas ne blogesnis nei Pakruojo“, - guodėsi J. Šetkus.

...

Re: 2013 metai

2013 Bir 21 12:04

Pusiaukelė. A. Narbekovo nuomone, prizininkai – aiškus
2013-06-20 http://www.futbolo.tv/straipsniai/2013- ... kai-aiskus" onclick="window.open(this.href);return false;

Po trečiadienį pasibaigusio „SMScredit.lt A lygos“ XVIII turo Lietuvos pirmenybės pasiekė pusiaukelę – sužaisti du čempionato ratai iš keturių. Lietuvos jaunimo iki 21-erių metų (U-21) rinktinės vyriausiojo trenerio Armino Narbekovo nuomone, pirmoji sezono pusė padėjo išsiaiškinti prizininkus – dėl medalių kovos pirmaujančios Vilniaus „Žalgirio“, Klaipėdos „Atlanto“ ir Panevėžio „Ekrano“ komandos.

A. Narbekovas apie „SMScredit.lt A lygos“ pusiaukelę...


– Atrodo, „Žalgiris“ į priekį eina be problemų. Kitos komandos susilpnėjo. „Atlantas“ gerai pradėjo, bet dabar buksuoja. Vis dėlto, manau, po pertraukos bus dar įdomiau. Galvoju, klubai stiprinsis. O tokias komandas ir čempionatą žiūrėti bus dar įdomiau.

... antrą ratą...

– „Žalgiris“ ėmė, ką galėjo – beveik maksimumą. Tuo tarpu, konkurentai barstė taškus. Klubams nepasisekė taip, kaip norėjo, buvo nusprendę. Antrojo rato pabaigoje įdomius rezultatus rodė iš pradžių buksavusi Pakruojo „Kruoja“.

... „Žalgirio“ persvarą...

– Galvoju, žalgiriečius dar anksti sveikinti. Vilniečiai nuo antrosios vietos atitrūkę šešiais taškais, bet laukia dar pora tarpusavio susitikimų, kurių metų galima susigrąžinti tai, kas prarasta. Viskas priešaky. Šeši taškai – dar ne tiek, kad būtų aiški čempionato baigtis.

... „Atlanto“ ir „Ekrano“ lygybę...

– „Ekranas“ turėjo problemų. Kiek žinau ir girdėjau, komandos peržiūroje dabar yra įdomių žaidėjų. Jie turėtų sustiprinti Panevėžio ekipą. Kaip ir sakiau – antra čempionato pusė bus dar įdomesnė.

... būsimus prizininkus...

– Manau, kova dėl medalių vyks tarp trijų pirmaujančių komandų. Ji bus ne tik dėl antrosios vietos, neužmirškime ir pirmosios. Šeši taškai nėra baisus skirtumas.

... kovą dėl ketvirtosios vietos ir galimo kelialapio į Europos turnyrus...

– Kol kas, atrodo, geriausius šansus turi „Sūduva“, kurios paskutiniai rezultatai – neblogi. Jie garbingai rungtyniavo ir su favoritais. Žiūrėsim, kaip bus toliau, nes Marijampolės komanda turėjo problemų, kurių didžiausia – traumuotas Karolis Chvedukas. Jis – tokio tipo žaidėjas, kurį labai sunku pakeisti. Karolis „Sūduvos“ komandai duoda labai daug.

... Tauragės „Taurą“...

– Tauragiškiams, pralaimėjusiems kovą prieš pagrindinius konkurentus, bus labai sunku. Visi kiti varžovai – stipresni, o taškų skirtumas – nemažas.

... trenerius...

– Sunku ką nors išskirti. Buvo ir pasikeitimų, bet treneriai žino, kad tokia jų dalia – jei truputį nepasisekė, nepavyko gerai sukomplektuoti komandos, iškart kenčia strategas. Mūsų toks darbas – mažai, kas žiūri į tai, kad reikia laiko. Visi nori greitai ir daug. Tai – pagrindinė trenerių išėjimo ar atstatydinimo priežastis.

... žaidėjus...

– Šiemet „Sūduvoje“ atsiskleidė Nerijus Valskis, primušęs įvarčių. Tačiau mane labiausiai domina ir džiugina tai, kad Lietuvos jaunimo iki 21-erių metų rinktinės žaidėjai įsitvirtino savo klubuose. Dauguma žaidžia, rodo gerus rezultatus. Tai parodė ir dvejos mūsų rinktinės rungtynės. Daug paramos tikėjomės iš užsienyje žaidžiančių futbolininkų, bet pagrindinis krūvis atiteko Lietuvoje rungtyniaujantiems žaidėjams. Tai labai džiugina.

... jaunus futbolininkus...

– Geriausią įspūdį rinktinėje ir čempionate paliko Edvinas Girdvainis, Rytis Pilotas, Markas Beneta, Vilmantas Bagdanavičius, Donatas Kazlauskas. Sunku išvardyti visus. Tikrai yra nemažai tokių, kurie rodo labai gerą formos lygį.

...ir dar kažką..

...

Re: 2013 metai

2013 Bir 21 13:36

Apžvalga. Žalias ir baltas ratas
Nerijus Kesminas 2013-06-21 http://www.alyga.lt/naujiena/Apzvalga.- ... -ratas/269" onclick="window.open(this.href);return false;

Antrasis „SMScredit.lt A lygos“ ratas apsisuko po „Žalgirio“ ženklu. Vilniaus futbolo komanda dominavo nuo pradžios iki pabaigos, o per paskutines šešerias besąlygiškai laimėtas rungtynes įmušė net 28 įvarčius.

Volas. Per aštuonerias rato rungtynes „Žalgiris“ prarado vos du taškus, kai sužaidė lygiosiomis su „Šiauliais“. Žali ir balti įmušė 30 įvarčių, o varžovams tokiu džiaugsmu leido pasimėgauti vos dukart. Dviejų taškų deficitą, kurį turėjo po pirmojo rato lyginant su tuomečiu lyderiu Klaipėdos „Atlantu“, vilniečiai pavertė šešių taškų persvara prieš artimiausius persekiotojus.

Taškai. „Žalgiris“ per antrąjį ratą surinko 22 taškus. „Ekranas“ savo sąskaitą papildė 19, „Atlantas“ ir Marijampolės „Sūduva“ - po 14, Gargždų „Banga“ - 10, Pakruojo „Kruoja“ - 8, Alytaus „Dainava“ - 7, „Šiauliai“ - 5, Tauragės „Tauras“ - 3 taškais. Lyginant su pirmuoju ratu, didelį žingsnį į priekį žengė ne tik „Žalgiris“, bet ir „Banga“. Buksuoti ėmė „Atlantas“, didžiąją rato dalį klimpo „Kruoja“, o „Šiauliams“, vertinant surinktus taškus, ši sezono atkarpa tapo tikra tragedija.

Lenkai. Vilniaus komandos puolimo lyderiai antrajame „SMScredit.lt A lygos“ čempionato rate buvo legionieriai iš Lenkijos. Kamilis Bilinskis per septynerias žaistas rungtynes įmušė 9 įvarčius, Jakubas Wilkas pridėjo 3 bei nudžiugino komandos draugus penkiais rezultatyviais perdavimais.

Traumos. Žaidėjų sveikatos problemos nuolat kaišiojo pagalius į „Atlanto“ ratus. Traumą išsigydė Tadas Eliošius, bet klaipėdiečiams vienu ar kitu metu teko verstis be kitų lyderių – Kazimiero Gnedojaus, Mariaus Papšio. Ratą „Atlantas“ baigė be rezultatyviausio savo snaiperio Evaldo Razulio, kuriam skilo pėdos kaulas.

Frazė. „Nenorėjo 20 minučių žaisti žiūrovams, daugiau treniruosis“, - reziumavo „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija po to, kai klaipėdiečiai, sugrįžę į savo stadioną, pusantro tūkstančio žiūrovų akivaizdoje 4:0 sumušė „Taurą“, bet rungtynių pabaigą žaidė blankiai.

Gimdymas. Praėjusi savaitė buvo kupina įvykių „Ekrano“ prezidentui Aušriui Labinui. Panevėžiečių klubo vadovas tapo tėvu, o po pergalės prieš „Šiaulius“, kuri buvo išplėšta paskutinėmis rungtynių sekundėmis, A.Labinui liko konstatuoti: „Antras gimdymas per savaitę“.

Kukliai. Kalbant apie surinktus taškus, „Ekranas“ išlaiko čempionišką ritmą dvikovose su vidutiniokais ir autsaideriais. Panevėžiečių bėda – akistatos su pagrindiniais konkurentais. Antrajame rate „Ekranas“ vėl pralaimėjo „Žalgiriui“, o „Atlantui“ išsigelbėti leido, kai Klaipėdoje praleido pačioje rungtynių pabaigoje. Per ketverias rungtynes su čempionato lyderiais Panevėžio komanda surinko vos vieną tašką.

Permainos. Ratą „Ekranas“ baigė be puolėjo Artūro Rimkevičiaus. Su „SMScredit.lt A lyga“ atsisveikino ir būrys kitų žaidėjų. Pakruojo „Kruoją“ paliko Tomas Miklinevičius, „Šiauliai“ atleido net penkis futbolininkus.

Penki. Šis skaičius šiauliečių klubui antrajame rate buvo magiškas. „Šiauliai“ ne tik surinko tiek taškų, bet ir tiek žaidėjų per vieną dieną atleido. Atsisveikinti su Šarūnu Jurevičiumi, Deivydu Lunskiu, Tomu Snapkausku, Marko Rašo ir vienu rezultatyviausių čempionato žaidėjų Georgijumi Alaverdašvili Saulės miesto klubą paskatino pralaimėjimas Alytaus „Dainavai“. Pralaimėjimas rungtynėse, kuriose šiauliečiai praleido penkis įvarčius.

Užribyje. „Sūduva“ pastaruoju metu rungtyniavo ne tik be traumuotų Karolio Chveduko bei Mariaus Šoblinsko, bet ir be trenerio Dariaus Gvildžio pasitikėjimą praradusio brazilo Rafaelio Ledesmos. Šis futbolininkas birželio pradžioje net galėjo sau leisti atstovauti Lietuvoje gyvenančių brazilų komandai turnyre, skirtame LRT vasaros sezono pristatymui.

Badas. „Kruoja“ antrąjį ratą baigė dviem laimėtomis rungtynėmis. Pasotinti pergalių alkį pavyko po ilgos pertraukos – iki tol Pakruojo komanda „SMScredit.lt A lygoje“ nebuvo laimėjusi devyneriose rungtynėse iš eilės.

Prakiuro. „Banga“ rato pradžioje tiesiog siautėjo. Mindaugo Čepo treniruojama komanda tris dvikovas iš eilės laimėjo tuo pačiu rezultatu – 4:1. Vėliau gargždiškių puolimas aprimo, bet išsikapstyti iš autsaiderių grupės bei priartėti prie turnyro lentelės viduryje esančių komandų „Bangai“ pavyko.

Permaina. „Dainavą“, tada, kai komandai vadovavo Gedeminas Jarmalavičius, mušė, kas netingėjo. Klubas ryžosi permainoms, kurios padėjo pagerinti rezultatus. Dariaus Urbelionio vadovaujami alytiškiai laimėjo dvejas rungtynes iš trejų.

Dugne. „Tauras“ ratą pradėjo pergale išvykoje prieš „Kruoją“, bet šie taškai liko vieninteliai, kuriuos Tauragės komanda iškovojo per antrąjį „SMScredit.lt A lygos“ čempionato ketvirtį. „Po rungtynių su „Žalgiriu“ sakiau, kad mums nebėra kur kristi. Bet mes vis dar krentame“, - vienu metu pratrūko treneris Aliaksandras Brazevičius.

Grįžti į