...

2013 metai

2013 Sau 23 17:59

A lygos klubai aptarė 2013 metų sezono tvarkaraštį ir nuostatus
http://www.lff.lt/lt/article/a_ir_i_lyg ... _nuostatus" onclick="window.open(this.href);return false;

Pritarta tvarkaraščio projektams

Klubai turėjo galimybę iš anksto susipažinti tiek su tvarkaraščių, tiek su nuostatų projektais ir pateikti savo pasiūlymus arba pastabas.

A lygos klubų susirinkime pritarta LFF pasiūlytam varžybų sistemos modeliui - šį sezoną rungtyniauti keturių ratų sistema.
Čempionato startas numatomas kovo 9-10 dienomis.

Po praėjusio A lygos sezono čempionate šiuo metu yra likusios devynios komandos.
Klubai išreiškė pageidavimą, jog galėtų rungtyniauti ir dešimtas klubas.
Apie tokius ketinimus teigė svarstantis daugkartinis I lygos prizininkas Kėdainių „Nevėžis".

bronius
Vyr. diskusijų administratorius
Pranešimai: 11746
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 14:01
Palaikoma komanda: LT rinktinė
Miestas: Vilnius

Re: 2013 metai

2013 Sau 25 10:32

Besiveržiančių į elito lygą - negausu
Ingvaras Butautas
2013 m. sausio 25 d. 09:08
http://www.sportas.info/naujienos/15439 ... gausu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Per trečiadienį vykusį Lietuvos A ir pirmosios lygos klubų atstovų ir Lietuvos futbolo federacijos susitikimą, buvo nutarta siekti, kad šiemet A lygos pirmenybėse žaistų 10 komandų. Nepaisant to, kad dokumentus gauti A lygos licencijai pateikė tik devynios pernai joje rungtyniavusios komandos, LFF interneto puslapis, kaip dešimtą pretendentą žaisti A lygoje įvardijo pernai antrą vietą pirmojoje lygoje užėmusį Kėdainių „Nevėžį“. Tiesa, galutinai minties dalyvauti A lygoje neatmeta ir 2012-ųjų pirmosios lygos čempionė Jonavos „Lietava“.

Trūksta apšvietimo

„Dirbu klube jau ketvirti metai. Ir suprantu, kad laikantis pirmojoje lygoje yra prarandama motyvacija,“ – kalbėjo Jonavos klubo vadovas Aironas Morkūnas. To, kad jonaviškiai nebūtų svarstę galimybės žaisti toje lygoje, teisę žaisti kurioje jie iškovojo sportiniu principu, nebuvo. Nors veikiausiai mintys žaisti A lygoje jau šiemet, teliks tik „Lietavos“ svajone. „Kol dar nėra praėjęs licencijavimas ir yra likusi galimybė, aš sakau – galbūt. Bet realiai manau, kad šiemet būsime pirmos lygos komanda. Nėra daug laiko ir aš nemanau, kad federacija padarytų tokių įspūdingų nuolaidų, kurios radikaliai per kelias savaites pakeistų visus reikalus,“ – sakė A. Morkūnas. Pirmiausia nuolaidų reikėtų Jonavos klubo infrastruktūrai. Nors Jonavos stadionas 2009-aisiais buvo restauruotas, labiausiai „Lietavai“ koją kišą stadiono apšvietimas. „Stadiono apšvietimas – pirmiausia mūsų problema. Ji bus aktuali sezono pabaigoje - spalio ir lapkričio mėnesiais. Tiesa, kalbėjausi su LFF generaliniu sekretoriumi ir kitą savaitę organizuosim susitikimą su rajono valdžia ir federacija šiuo klausimu. Padiskutuosime, kokias išimtis galėtų padaryti federacija ir ką mūsų rajono valdžia galėtų įsipareigoti,“ – vis dar galutinai vilčių nepraranda „Lietavos“ vadovas.

A. Morkūnas pripažįsta, kad dalyvavimas A lygoje pareikalautų daugiau lėšų, negu pasilikimas pirmojoje. Jo apskaičiavimais, prie pernykščio Jonavos klubo biudžeto – 300 tūkst. litų, reikėtų pridėti dar 500 tūkst. „Bet jeigu turėtume infrastruktūrą ir žaistume A lygoje – ir savivaldybė prisidėtų didesnėmis sumomis, ir rėmėjai į reikalą kitaip žiūrėtų,“ – įsitikinęs „Lietavos“ klubo vadovas. Jei kartais „Lietavai“ pavyktų išspręsti visas problemas ir ji pasiryžtų startuoti elitinėje Lietuvos futbolo lygoje, A. Morkūno manymu, jai reikėtų žaidėjų papildymo. „Mes po pernai praradome puolėją ir vidurio saugą. Dabar su mūsų komanda treniruojasi buvęs „Ekrano“ futbolininkas jonaviškis Dominykas Galkevičius. Jeigu nutartume žaisti A lygoje, jis būtų pirmas žaidėjas, kurį kalbintume. Nes mūsų credo yra – pirmiausia žiūrėti į futbolininkus iš Jonavos,“ – kalbėjo „Lietavos“ vadovas. Šiuo metu klubas nėra pasirašęs jokių profesionalų sutarčių su futbolininkais.„Pirma lyga yra mėgėjų lyga. Nors pinigus žaidėjams mokame. Iš tiesų jie yra pusiau profesionalai. Mes jų turime visokių: ir dirbančių, ir besimokančių.“ – sakė A. Morkūnas.

Derėsis su rėmėjais

„Mes kelis pastaruosius metus sakome tą patį: mums A lyga yra prioritetas. Mūsų klubas – nevienadienis. Jis turi ir pasiekimų, ir istoriją. Bet realiai susiduriame su problemomis dėl infrastruktūros ir finansavimo. Per klubų posėdį mums pasiūlė su kai kuriomis išlygomis dalyvauti A lygoje. Suprantame, kad futbolo plėtrai devynios komandos A lygoje yra labai neparanku. Manau, jei grįžtume į ją, tai grįžtume ilgesniam laikui,“ – kalbėjo „Nevėžio“ direktorius Saulius Skibiniauskas. Infrastruktūros trūkumais jis įvardijo administracinio-buitinio pastato, kurio reikalauja LFF licencijavimo skyrius, nebuvimą. Prieš porą metų baigėsi Kėdainių stadiono remontas. Dabar kėdainiškiai turi stadioną su dirbtine danga, kuriame įrengta beveik 3 tūkst. plastikinių kėdučių ir pagrindinius licencijavimo infrastruktūros kriterijus jis atitinka.

„Nevėžis“ nėra užtikrintas dėl savo finansinių pajėgumų. „Yra pirmosios lygos komandos išlaikymo kaštai, yra – A lygos. A lygoje yra ženkliai didesnis startinis mokestis ir pačios komandos išlaikymas. Žaidėjas, kuris dabar treniruojasi 4-5 kartus per savaitę, turės treniruotis 2 kartus per dieną, jei norime nebūti A lygos autsaideriais. Ir tada žaidėjui iškeli pasirinkimą: arba tu meti visą kitą veiklą ir tampi profesionalu, arba iš komandos pasitrauki. O tada tam pačiam žaidėjui reikalinga daugiau finansavimo, kad jis iš futbolo išgyventų. Todėl pirmus metus mes turėtume pereinamąjį laikotarpį. Labai spaustumėmės, daug skaičiuotume,“ – aiškino S. Skibiniauskas.

Vis dėl to „Nevėžio“ vadovas neslėpė, kad bet koks taupymas jo klubui nepadės, jeigu jo biudžetas nebus aukštesnis nei pernai. „Jei negausime papildomo finansavimo, žaisti A lygoje nėra realu. Dabar turime per savaitę aptarti šį klausimą su pagrindiniais rėmėjais,“ – tikino S. Skibiniauskas. Sėkmingai susiklosčius aplinkybėms „Nevėžis“ rimtesnių pakitimų komandoje nežada. „Mes tikrai nenusigrešim nuo savų žaidėjų. Jie du metus paeiliui pirmojoje lygoje iškovojo antrąją vietą ir tai yra tikrai tvirta komanda. Manau ji jau pernai galėjo žaisti A lygoje ir gėdos Kėdainiams nepadarytų. Kita vertus, šiemetinė A lyga, nors atrodė, kad silpnės, darosi stipresnė. Tačiau bet kokiu atveju pradžioje mes tikrai neturėsime milijonų, kad atsivežti geriausius futbolininkus. Jei startuotume A lygoje, bandytume žaisti ta pačia sudėtimi, kaip pernai,“ – kalbėjo Kėdainių klubo vadovas.

Daugiau norinčių nėra

Apie A lygą svajojo pernai trečią vietą pirmojoje lygoje užėmęs Vilniaus „Granitas“. Jo vadovybė bandė ieškoti rėmėjų užsienyje. Tačiau viskas baigėsi liūdnai. Klubas ne tik nestartuos tarp stipriausiųjų, bet ir atsisakė licencijuotis pirmojoje lygoje. Ir apskritai nutarė panaikinti savo suaugusiųjų komandą, apsiribojus vien vaikų futbolu. Nedaug nuo „Granito“ atsilikusio „Trakų“ klubo prezidentas ir pagrindinis rėmėjas Janas Nevoina pernai buvo užsiminęs apie klubo galimybes kilti į aukštesnį divizioną. „Anot prezidento, į A lygą eitume, jeigu pernai būtume laimėję pirmą vietą pirmojoje,“ – pasakojo „Trakų“ sporto direktorius Artūras Steško. Jis mano, kad jeigu komanda sportiniu principu būtų iškovojusi teisę žaisti A lygoje, didelių licencijavimo trukdžių tam nebūtų. „Mūsų stadioną šiek tiek pakoregavus, tikrai būtų galima žaisti A lygoje,“ – tvirtino A. Steško.

Penkta 2012-ųjų pirmosios lygos komanda – Vilniaus „Polonia“ apie A lygą nesvajoja. Jai žiemą buvo iškilęs išnykimo pavojus. Jos prezidentas Stefanas Kimso džiaugiasi, kad klubui pavyko atrasti lėšų išlikti pirmojoje lygoje. Šeštą vietą užėmęs „Šilutės“ klubas A lygoje savo metu yra praleidęs ne vienus metus. Nuo tų laikų Šilutėje yra išlikusi, anot jos sporto direktoriaus Dainiaus Gricevičiaus, padori infrastruktūra. „Yra ir aikštė ir bazė. Bet viskas yra pinigai. Nei mūsų savivaldybė yra labai turtinga, kad galėtų mus labai stipriai remti, o ir didelių rėmėjų šiai dienai neturim. Vargstam, kaip ir visi. Su biudžetais, su pinigais visiems yra opus klausimas. Sportininkams nėra jokių lengvatų, visas sutartis valdžia apmokestino. Mokesčius mokam, ieškom pinigų,“ – kalbėjo D. Gricevičius. Sugrįžimo į A lygą, anot sporto direktoriaus, klubas nesvarstantis.

Paskutinėje, dešimtojoje pirmosios lygos vietoje pernai likusių „Kėdainių“ vadovų mintyse - toli gražu ne A lyga. „Kai savivaldybė mus remdavo, tai „Nevėžiui“ tekdavo keturios dalys, mums – viena. O pernai mums nedavė nieko. Ir šiemet žadėjo neduoti. Bet mes darome žygius, kad nors startinį mokestį sumokėtų. Jeigu negausime šių pinigų, tai mes nedalyvausim nei pirmoje, nei antroje lygoje. Niekur,“ – „Kėdainių“ problemas dėstė klubo vadovas Vygandas Jodenis.

...

Re: 2013 metai

2013 Sau 25 14:24

  • JONAVOS FK "LIETAVA"

Paveikslėlis
Mūsų credo yra – pirmiausia žiūrėti į futbolininkus iš Jonavos
Su tokiu credo A lygoje jiems tikrai nebus šansų įsitvirtinti. Vienais metais patektų, o kitais iškristų... :roll:

Prie pernykščio Jonavos klubo biudžeto – 300 tūkst. litų, reikėtų pridėti dar 500 tūkst.


Su tokiu biudžetu jau apie medalius A lygoje galima kalbėti. Apetitu jonaviškiai nesiskundžia. :mrgreen:
Duokit tik pinigų ir mes eisim... :mrgreen:

...

Re: 2013 metai

2013 Sau 25 14:37

  • KĖDAINIŲ FK "NEVĖŽIS"


Paveikslėlis
Žaidėjas, kuris dabar treniruojasi 4-5 kartus per savaitę, turės treniruotis 2 kartus per dieną, jei norime nebūti A lygos autsaideriais.
Garantuotai autsaideriais bus... jeigu samdys žemos klasės žaidėjus ir niekam tikusius legionierius.
Tada galės 2 kartus per dieną treniruotis ir kiaurą naktį, bet rezultatai vien tiek bus apgailėtini.
Na, gal kažkada ir šešti buvo A lygoje, bet su dabartiniu kolektyvu ir provincialiu mąstymu sunku bus kažko pasiekti...
Vienžo, kratykitės kiek tik norite autsaiderių etiketės, bet nenusikratysite. :mrgreen:

...

Re: 2013 metai

2013 Sau 25 14:48

TRAKŲ Futbolo Klubas

Paveikslėlis
„Trakų“ klubo prezidentas ir pagrindinis rėmėjas Janas Nevoina pernai buvo užsiminęs apie klubo galimybes kilti į aukštesnį divizioną. „Anot prezidento, į A lygą eitume, jeigu pernai būtume laimėję pirmą vietą pirmojoje,“ – pasakojo „Trakų“ sporto direktorius Artūras Steško. Jis mano, kad jeigu komanda sportiniu principu būtų iškovojusi teisę žaisti A lygoje, didelių licencijavimo trukdžių tam nebūtų. „Mūsų stadioną šiek tiek pakoregavus, tikrai būtų galima žaisti A lygoje,“ – tvirtino A. Steško.
Debiutiniame sezone, 2011 metais liko ketvirti, 2012 metais irgi ketvirti. Ilgai reiks laukti, kol užims pirmą vietą ir pagal sportinius principus iškovos vietą A lygoje.
bet malonu girdėti, kad neatsisako planų žengti į aukštesnį lygmenį. Aišku, jeigu tai ne tuščios kalbos.

dfgzb
Pranešimai: 21
Užsiregistravo: 2011 Vas 05 11:54
Palaikoma komanda: Žalgiris
Miestas: Vilnius

Re: 2013 metai

2013 Sau 26 21:03

TRAKŲ Futbolo Klubas

Paveikslėlis
Jis mano, kad jeigu komanda sportiniu principu būtų iškovojusi teisę žaisti A lygoje, didelių licencijavimo trukdžių tam nebūtų. „Mūsų stadioną šiek tiek pakoregavus, tikrai būtų galima žaisti A lygoje,“ – tvirtino A. Steško.
aš tikiusiuosi, kad jie taip juokauja, nes ten stadionu pavadinti sunku. Ten gi tik medine tvorele aptverta apšienauta pieva su vartais, laikinomis tribūnomis ir dviem konteineriais.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 metai

2013 Sau 27 08:57


aš tikiusiuosi, kad jie taip juokauja, nes ten stadionu pavadinti sunku. Ten gi tik medine tvorele aptverta apšienauta pieva su vartais, laikinomis tribūnomis ir dviem konteineriais.
tai gal Trakų pilis matosi iš to stadiono, ar kokia panorama graži atsiveria?

...

Re: 2013 metai

2013 Sau 28 11:58

Ten gi tik medine tvorele aptverta apšienauta pieva su vartais, laikinomis tribūnomis ir dviem konteineriais.
Bet kuriuo atveju A lygai reikėtų 10 klubų 2013 metų sezone.
Tauras merdi, DAINAVA "vaflistų" [REO gelbėtojų] gniaužtuose... Jeigu 7 klubai baigs pirmenybes Europa tokio sezono neužskaitys. :roll:
Tai tiks ir NEVĖŽIS ir TRAKAI... duos perehodniaką 3 metus, kad įsisuktų lepas, tablo pasistatytų ir dar vieną konteinrį pasistatytų prie jau dviejų esamų... :mrgreen:

P.S. Kai REO nebaigė sezono, tai 3-0 techniniai pralaimėjimai buvo įskaitomi, o jeigu taip TAURAS ir DAINAVA užsilenktų??? :roll: Situacija SOS, situacija HELP. :mrgreen:

...

Re: 2013 metai

2013 Sau 30 18:37

LFF Licencijavimo komitetas išdavė pirmąsias licencijas A lygos klubams
2013-01-30 http://www.lff.lt/lt/article/lff_licenc ... os_klubams" onclick="window.open(this.href);return false;

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) klubų licencijavimo pirmajame sprendimų priėmimo etape A lygos licencijas gavo KETURI KLUBAI.

A lygoje antrojo įvertinimo lauks šeši klubai


A lygos licencijos suteiktos Marijampolės „Sūduvos", Vilniaus MFD „Žalgirio", Tauragės „Tauro" ir Alytaus „Dainavos" klubams.

Penkiems klubams licencijos kol kas nėra suteiktos: Panevėžio „Ekranui" (neatitikimai sporto kriterijuose), Klaipėdos „Atlantui" (personalo) ir „Šiauliams" (sporto, personalo) Gargždų „Bangai" (finansiniai, personalo) ir Pakruojo „Kruojai" (visų sričių kriterijai).

Pasak LFF licencijavimo skyriaus vadovo Lauryno Zibolio, prieš apeliacinį licencijavimo komiteto posėdį daugiausiai padirbėti teks "Bangai" bei "Kruojai".

„Šie du klubai kol kas turi užbaigti rengti auditorių peržvelgtas finansines ataskaitas. Kitiems trims - „Ekranui, „Šiauliams" ir „Ekranui" liko detalizuoti ir papildyti kelių sričių informaciją, - sakė L.Zibolis - Manau, kad visi penki klubai turi realias galimybes gauti licencijas po antrojo sprendimų priėmimo etapo."

LFF licencijavimo komiteto posėdyje taip pat nutarta penkiems klubams dėl pradelstų įsipareigojimų pritaikyti naujų žaidėjų registracijos draudimo sankciją - tokios teisės bent kol kas neturės „Kruoja", „Dainava", „Banga", „Tauras" ir „Žalgiris".

„Šiemet didelį dėmesį skyrėme pradelstų įsipareigojimų klubuose stebėsenai. Šias sankcijas Licencijavimo komitetas skyrė išanalizavęs klubų pateiktas finansines ataskaitas, - aiškino L.Zibolis - Tikimės, kad iki naujo sezono pradžios šie klubai įrodys, kad turimi įsipareigojimai padengti."

Prie devynių A lygos licencijų siekiančių klubų prisijungė ir Kėdainių „Nevėžis".
„Šiuo metu klubui suteikta I lygos licencija, tačiau taip pat esame gavę prašymą įvertinti klubą pagal A lygos reikalavimus", - teigė L.Zibolis.

„Nevėžis" bus įvertintas iki vasario 11 dienos Apeliacinio komiteto posėdžio, kuriame bus sprendžiama dėl A lygos licencijų suteikimo likusiems klubams.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 metai

2013 Sau 31 07:48

LFF licencijavimo komiteto posėdyje taip pat nutarta penkiems klubams dėl pradelstų įsipareigojimų pritaikyti naujų žaidėjų registracijos draudimo sankciją - tokios teisės bent kol kas neturės „Kruoja", „Dainava", „Banga", „Tauras" ir „Žalgiris"
.
Kaip čia federacija drįso ant švento klubo Žalgiris tokią dėmę uždėti? Zuokas išsigandęs, kad Vilnius gali subankrutuoti, vėluoja tris limonus pervesti ar klubo administracija kokią aferą bandė sustumti, kad taip LFF licenzininkams užkliuvo.

šiaip
Pranešimai: 3828
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 17:49

Re: 2013 metai

2013 Sau 31 09:36

LFF licencijavimo komiteto posėdyje taip pat nutarta penkiems klubams dėl pradelstų įsipareigojimų pritaikyti naujų žaidėjų registracijos draudimo sankciją - tokios teisės bent kol kas neturės „Kruoja", „Dainava", „Banga", „Tauras" ir „Žalgiris"
.
Kaip čia federacija drįso ant švento klubo Žalgiris tokią dėmę uždėti? Zuokas išsigandęs, kad Vilnius gali subankrutuoti, vėluoja tris limonus pervesti ar klubo administracija kokią aferą bandė sustumti, kad taip LFF licenzininkams užkliuvo.
Federacija bando imituoti rūpestį. Kas iš draudimo registruoti, kai iki realios registracijos dar daugiau nei mėnuo.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 metai

2013 Sau 31 12:35

Federacija bando imituoti rūpestį. Kas iš draudimo registruoti, kai iki realios registracijos dar daugiau nei mėnuo.
Taip, čia panašu į mūsų LFF veiklą :)

Deivis
Pranešimai: 246
Užsiregistravo: 2012 Vas 20 18:38
Palaikoma komanda: Dainava

Re: 2013 metai

2013 Sau 31 14:35

Federacija bando imituoti rūpestį. Kas iš draudimo registruoti, kai iki realios registracijos dar daugiau nei mėnuo.
Taip, čia panašu į mūsų LFF veiklą :)
Neabejotinas piaras lff :) nors kaip bebūtų, zuokulos klube algos vėluoja :)

karys
Pranešimai: 9142
Užsiregistravo: 2010 Vas 24 08:59
Palaikoma komanda: Žalgiris

Re: 2013 metai

2013 Sau 31 15:04

Federacija bando imituoti rūpestį. Kas iš draudimo registruoti, kai iki realios registracijos dar daugiau nei mėnuo.
Taip, čia panašu į mūsų LFF veiklą :)
Neabejotinas piaras lff :) nors kaip bebūtų, zuokulos klube algos vėluoja :)
bent jau algos o ne dienpinigiai kaip dainavoje.

slasher
Pranešimai: 5344
Užsiregistravo: 2010 Vas 10 13:13
Miestas: Kaunas

Re: 2013 metai

2013 Sau 31 15:46

... zuokulos klube algos vėluoja :)
pakol savivaldybė pasitvirtina biudžetą, kol nusprendžia, kad jau laikas pervesti babkes, taip ir sezonas įpusės. Dar tie lažybininkai iš Unibeto pasiplovė. Beliko pinigų klubo biudžete tik dienpinigiams :)

Grįžti į